21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SRI IL ACOPERA PE CIOCIRLAN - Demascat ca primea de la adjunctul DNA Marius Iacob referate de arestare, generalul Adrian Ciocirlan este tinut in brate de SRI: “Decizia de a trimite e-mailul domnului general de brigada Adrian Ciocirlan a apartinut emitentului, astfel ca institutia noastra nu poate oferi un punct de vedere”. Transmiterea unor documente nepublice, asa cum sunt referatele de arestare, sunt considerate de SRI drept “demers de cooperare interinstitutionala”. Cititi explicatiile SRI

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 July 2019 13:19
Vizualizari: 11452

Serviciul Roman de Informatii isi acopera adjunctul. Ne referim la cunoscutul general Adrian Ciocirlan (foto centru). Un personaj considerat de multi ca fiind cel care a preluat puterea in SRI dupa plecarea generalului Florian Coldea. Demascat ca primea direct de la adjunctul DNA referete de arestare, generalul Adrian Ciocirlan nu va fi sanctionat nici macar pe linie interna. Si nu doar ca nu va fi sanctionat, dar SRI il acopera cu gratie, ignorand ca o asemenea proba privind primirea de catre Ciocirlan a unor referate de arestare direct la DNA intareste suspiciunile care planeaza in jurul acestui general in legatura cu posibila sa implicare concreta in activitatea “Binomului DNA-SRI” care a nenoricit mii de destine si a facut executii politice pe banda rulanta.


La inceputul lunii iunie 2019, jurnalista Sorina Matei a prezentat poate cea mai concreta dovada a intereselor SRI in dosarele fabricate de DNA. Mai exact, Sorina Matei a publicat un mail pe care adjunctul parchetului anticoruptie Marius Iacob l-a trimis adjunctului SRI Adrian Ciocirlan. Un mail cu referatele de arestare DNA fata de fostii deputati Ioan Oltean si Catalin Teodorescu.

Astfel, in 27 noiembrie 2015, la ora 14.56, Marius Iacob a primit referatele de arestare ale celor doi de la procuroarea de caz Dana Belciug, cea care intocmise referatele (vezi facsimil 2). La doar patru minute, la ora 15.00, Marius Iacob a trimis cererile de arestare preventiva ale celor doi deputati catre celalalt adjunct al DNA Calin Nistor si catre generalul Adrian Ciocirlan (vezi facsimil 1), pe atunci sef al Directiei Generale Apararea Constitutiei a SRI, comandant al UM 0127 a SRI. Foarte important, cererile de arestare ale deputatilor Oltean si Teodorescu, documente nepublice, au ajuns la generalul SRI Adrian Ciocirlan inainte ca Parlamentul sa decida daca aproba sau nu masura preventiva solicitata de DNA.

Intrebarile Luju

La momentul publicarii articolului, jurnalista Sorina Matei l-a contactat pe generalul Adrian Ciocirlan, insa acesta a refuzat sa faca vreun comentariu. Ciocirlan a pastrat tacerea asupra acestui caz pana in prezent, iar SRI a pus batista pe tambal.

Imediat dupa aparitia dezvaluirilor despre mailul lui Iacob, Lumea Justitiei a solicitat SRI sa precizeze cum justifica faptul ca generalul Ciocirlan primea referate de arestare de la DNA, ce se intampla din punct de vedere operational/institutional dupa primirea referatelor si daca SRI a facut demersuri ulterioare, inclusiv spre instantele de judecata. De asemenea, am solicitat SRI sa precizeze daca vor fi luate masuri de sanctionare a generalului Ciocirlan, in conditiile in care primirea unui referat de arestare de la DNA de catre acesta excede cadrului legal si incalca secretul anchetei.

Iata intrebarile adresate SRI de Lumea Justitiei, in 4 iunie 2019:

1. Cum justificati legal faptul ca generalul SRI Adrian Ciocirlan primea de la DNA referatele cu propuneri de arestare, si ce se intampla din punct de vedere operativ/institutional dupa primirea referatelor? Aveati demersuri ulterioare, inclusiv spre instantele de judecata?

2. Tinand cont de faptul ca ati denuntat protocoalele SRI-PICCJ, aveti de gand sa intreprindeti masuri de sanctionare a generalului SRI Adrian Ciocirlan pentru activitatile de la punctul 1, care exced cadrului legal si incalca secretul anchetei penale?”.

Vrajeala SRI pentru spalarea lui Ciocirlan

Raspunsul a venit la mai bine de o luna, mai exact luni, 16 iulie 2019. Si cum era de asteptat, Adrian Ciocirlan este in continuare tinut in brate de SRI. Raspunsul Serviciului Roman de Informatii este unul de-a dreptul sfidator in opinia noastra, explicatia oferita fiind una pe care niciun om de buna credinta, care stie ce s-a intamplat in ultimii ani in Romania nu o poate lua de buna.

Astfel, SRI pretinde ca mailul de primit de Adrian Ciocirlan a reprezentat doar un demers de “cooperare interinstitutionala”, asta desi referatele de arestare sunt documente nepublice, la care nu pot avea acces decat inculpatul, aparatorul acestuia, judecatorul si in cazul de fata membrii Comisiei juridice din Camera Deputatilor care trebuiau sa aprobe sau sa respinga solicitarea de arestare preventiva formulata de DNA. Un asemenea document nu avea ce sa caute la generalul Adrian Ciocirlan si nici nu poate fi intrepretat drept un demers de cooperare interinstitutionala. Pe de alta parte, SRI arunca vina la adjunctul DNA Marius Iacob, sustinand ca decizia de a-i trimite lui Adrian Ciocirlan referatele de arestare i-a apartinut acestuia.

Iata raspunsul SRI:

“Buna ziua,

Va multumim pentru interesul pe care il acordati activitatii Serviciului Roman de Informatii.

In ceea ce priveste solicitarea dumneavoastra, precizam faptul ca schimbul de informatii dintre institutiile mentionate a reprezentat, la acea data, un demers de cooperare interinstitutionala.

De asemenea, precizam ca decizia de a trimite e-mailul respectiv domnului general de brigada Adrian Ciocirlan a apartinut emitentului, astfel ca institutia noastra nu poate oferi un punct de vedere in acest caz”.

* Cititi aici dezvaluirile Sorinei Matei despre mailul lui Marius Iacob catre Adrian Ciocirlan

Comentarii

# Tehnica de interceptare e neomologata deci ilegala date 16 July 2019 13:35 +24

Atata timp cat nu se taie radacina tuturor relelor care este SRI totul este o mare pacaleala. Numai ca nu are cine sa o faca caci in Ro partidele toate sunt slugile SRI, niste partide cu oameni platiti absolut INUTIL. Dancila se tot gandeste la prezidentiale ( stiind ca votul de fapt nu conteaza caci doar serviciile aleg cine sa castige alegerile) mascarada cu ancheta privind fraudarea alegerilor 26mai va fi un mare fas ca si comisia de ancheta Sri a lui Manda pt ca toate aceste personaje sinistre din politica sunt aservite SRI respectiv strainilor. Cum se va schimba în prosperitate economia Ro daca cea mai importanta ramura si anume JUSTITIA se face ILEGAL , mafioteste si colcaie de coruptie ?! Pana ce justitia SI serviciile nu vor fi REFORMATE DIN TEMELII si schimbate complet nimic nu va functiona in Ro, nici macar economia, caci baza unei tari sta in justitie,ceea ce in Ro justitie NU EXISTA CI E DOAR O CLOACA MAFIOTA,care nu respecta legile,constitutia,se judeca ilegal mafiot

# imun/teanu date 16 July 2019 13:57 +12

Atat de bine ascusa Elodia, nici chiar telepatia renumitului Marius Iacog n-a putut s-o gaseasca. nu-i nimic, prin "asociatii de idei" si "suspiciuni" a solutionat. Oricat de dubios ar fi sotul politist dovada n-a bfost, asa ca s-ar putea si "asa"si "asa". Dilema? (dilema?!), cate "elodii"s-or afla in cerebelul lui Marius! Dileme, zise, doar ca "o mana spala pe alta". Desi numeroase dovezi il baga la "index" pe ins el zburda bine mersi, nonsalant. Sa fi "scula" iti acorda si imunitatea suprema. Un "el" a vorbi ar declansa "principiul dominoului", dar si cu sentinta definitiva. Cand prin legea lor, a "tacerii" are asigurata prosperizarea perena. E, asa, prost sa vorbeasca? Vorbim noi, care stim, chiar pasibili de calcat pe trecere de pietoni. Ca aicea suntem. * Cine-l poate face sa vorbeasca pe Marius!, daca are curaj.

# Zamolxe date 16 July 2019 14:36 +13

LA ASTIA este ordin de servici pe unitate sa faca informari (cu protocoale sau fara). Ofiterul acoperit din DNA Marius Iacob slujeste stapanul ( gen. Adrian Ciocirlan din SRI) iar asta se crede NERO (da foc justitiei). D-na Sorina Matei face bine dezvaluind

# gelu date 16 July 2019 14:42 +20

Cancerul acestei tari este Securitatea chiar daca dupa Dec. 89 aceasta s-a vospit in SRI. Din 1947 Securitatea a omorat sute de mii de romani cu colaona vertebrala pana-n 1965 s-a continuat sa ucida dezidentii pana-n 1989. A ucis mii de tineri nevinovati in timpul loviturii de stat cand securistii i-au impuscat pe sotii Ceausescu. S-a rebotezat mai apoi in SRI s-a continat sa ucida sute de tineti la Mineriada din 13-15 Iunie 90. Iar dupa aceea odata cu alegerea lui Basescu s-a transformat in Poilitie Politica pe fata asasind cele mai incomode tinte datorita conditiilor de incarcerare dar si prin sinucideri regizate. Cat timp va exista acest CANCER in Romania se vor omori oameni nevinovati pentru ca SRI sa-si pastreze puterea.

# Jack date 16 July 2019 14:54 +14

Valcov e cercetat de diicot ca a devoalat un protocol ilegal declarat de ccr, iar generalul facea munca de informare cand primea chestii din ancheta penala , care ar trebui sa fie secreta. Nicaieri in CP sau in CPP nu scrie ca sri trebuie sa primeasca informari din anchete. . Basmele astea tin asa pret de cateva zile, apoi se vor pune intrebari. De exemplu, generalul a anuntat incalcarea legii de catre procuror? Pe cine, ce masuri s-au luat etc. Chestiile astea ies pana la urma la iveala, cu voie sau fara voie.

# steluta date 17 July 2019 04:25 +5

Hellvig continua practicile staliniste semnand protocoale ilegale si de acea se razbuna pe Valcov deoarece Hellvig dorea sa pozeze in reformator civilizat al SRI cand se dovedeste a nu fi altceva decat un securist ordinar care gireaza si perpetueaza deturnarea justitiei si politicii prin santajul SRI

# Nicu date 16 July 2019 15:00 +9

Sa fim seriosi, in cloaca justitie-sri, nu se va intampla nimic. Sa luam doar chestiunea protocoalelelor, tot felul de cooperari si alte astfel de denumiri care sa ascunda ileaglitatile, judecatori si procurori securisti, completele de 3 si 5 judecatori, atatea marsavii s-au facut si nu avem nici macar un portar, un maturator din institutiile astea care sa fie intrebat macar de sanatate. In schimb vedem toti acesti borfasi atarnand de ei tot felul de grade si decoratii care au ajuns atat de decorati fara a le sti nimeni vreun merit, oare ce au facut astia de meritat atatea grade corelate cu salarii si pensii nesimtite cand Romania este jefuita fara nici o jena, sa amintesc numai de paduri unde e o liniste totala ceea ce duce cu gandul sa firmele din acest domeniu fie beneficiaza de protectia sri, fie sunt chiar ale lor. Ca nu se poate sa fie atata liniste gratis.

# Ăsta nu-i servicu secret E o comedie cu amatori date 16 July 2019 15:32 +10

Ăsta nu-i servicu secret. E o comedie cu amatori

# SRI-ul lui Hellvig faceProstituție nu muncă în folosul țării date 16 July 2019 15:37 +12

SRI-ul lui Hellvig face prostituție, nu muncă în folosul țării. "Demască" ceea ce acoperă. Helvig ar face bine să plece, dar ce s-=ar face Klaus fără el?

# golan date 16 July 2019 17:20 +7

V-a raspuns,sa va fie clar cine guverneaza Statul de drept romanesc si apara Constitutiaa nelimitat si din toate fortele.Ei au ordonat ce sa faca justitia,ei au primit si raspunsul de la procuratura,in acest caz concret,ca sa se inteleaga ca in general asa se procedeaza de catre cei ce reprezinta ''patria a priori'',adica SRI.

# REDUCETI PARAZITII PE BUGETUL TARII ! date 16 July 2019 18:39 +20

De ce platim noi , prin buget, acesti necalificati ? Ca sa face ce ? Pe salariile monstru si pensiile nesimtite s-ar putea face o gramada de spitale si scoli, precum si autostrazi ! Daca va intrebati unde-s banii si de ce nu se ajung de fapt : pai 3miliarde pe an la SRI , vreo 300 milioane SIE, 400 la STS , 500 milioane la SPP , si mai avem si altele mai putin cunoscute. Deci grosso-modo vreo 5 miliarde pe an bagam in servicii ; pai nu mai bine le desfiintam si ii trimitem necalificati , cum sunt , pe santiere sa terminam autostrazile ? :-*

# VOTANT date 16 July 2019 19:51 +6

FRATILOR,CE MAI TURA VURA,CE SECURITATE,ASTA ÎI MASINA DE TOCAT,OAMENI,DAR? PE BANI NOSTRI,NOI POPORUL SINTEM,VINA,ÃSTIA TREBUIE,DESFINTATI.DAR.DAR.DRACULA TREBUI,ÎNDEPARTAT.DE CE? PÃI DE ASTA CÃ O ZGÎNDÃRIT MUSUROIU,SI BIBOLA DANCILA ÎMPREUNA CU NEAMTU SI BIRCALU,ÎL BAGA ÎN CONCEDIU LA RAHOVA.DOAMNE ,DOAMNE,NU AM SIMPATII DE NICI UN PARTID.DE CE? NU ÎI MAI SUPORT,MAI ALES CU ACEST RARES BOGDAN,CARE TOT ÎL GUDURÃ PÃ NEAMT.ÎMI VINE SÃ VOMIT,ÎN CONCLUZIE.NU MAI MERG LA VOT.DE CE? PE,NCÃ,VOTUL TÃU ESTE NUMARAT DE CINE ,TREBUIE SA IASA,PE PLACU CUI TREBUIE,NU MI SE PARE NORMAL ACEST LUCRU,DIN PARTEA MEA IASA SI MORTACIUNEA? NU MA MAI INTERESEAZA.ORI CUM SÎNTEM COLONIE,SI NU MAI AVEM TARA,NICI VATRA,SE FURA BUCATA CU BUCATA.

# gelu date 16 July 2019 21:58 +11

Canaliile acestei tari care sunt platite regeste din bugetul statului fie ca s-au numit securisti si acum sristi conduc aceasta tara. Ele canaliile hotaresc cine sa fie presedinte, cine premier sau ministrii. Canaliile nefiind votate de cetatteni ci ele sunt numite de alte canalii care li se subordoneaza.

# Steluta date 17 July 2019 04:20 +2

Comunicatul SRI este incomplet deoarece mențiunea cooperare instituțională ignora decizia CCR prin care constata ca SRI s-a amestecat ilegal in justiție - de accea SRI sa ve spuna pe cine a tras la raspundere pentru abuz in serviciu din cadrul departamentului lor de "APARARE A CONSTITUTIEI " dupa ce CCR le-a aratat ca institutia lr incalca constitutia prin asemenea "colaborari" HELLVIG este aparatorul acestor abuzuri

# santinela date 17 July 2019 07:37 +7

Si Iacob mai este sef,confirmat de sectia cretina a procurorilor de la CSM ! Ce sa mai caute individul asta in functia aceea sau mai bine ce sa caute in magistratura. Dar Plavanul NU vede,proasta de ministreasa NU vede, GRECO,"Albano,Venetia " si alte rahaturi din astea TAC !

# un roman date 17 July 2019 08:18 +6

Si javrele astea cu stele mari de tot pe umeri, mai si primesc salarii si apoi pensii uriase din buzunarul nostru! Noi, prostimea, suntem buni doar de plata, ca ei fac ce vor muschii lor! Niste nemernici ordinari!

# Bula date 17 July 2019 20:19 0

Buey securistii lu' crocodil prajit, hotarati-va: Ori a fost un demers de cooperare institutionala, si atuinci ati fost la curent cu el si vi l-ati asumat ca atare, ori a fost o initiativa personala, si atunci se cuvenea sa puneti pe masa sefului CSAT un raport in care sa atrageti atentia CSAT asupra pericolului la adresa statului de Drrrrrrepti! Racanilor, nici sa faceti o adresa mai de Doame-ajuta nu sunteti in stare!....Huoooooo, la oase! Afaraaaaaaaa!

# Taranu de la Tara date 18 July 2019 13:33 +1

O intrebatoare: Ciocarlane, sa traiesti, / spune iute, AL CUI ESTI? 8) 8)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva