27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SRI IMPOTRIVA ROMANIEI – Avocatul Dan Chitic demasca tradatorii: “Acest SRI trebuie desfiintat... Acest serviciu, care ar trebui sa fie o pavaza a statului roman, actioneaza in mod direct sau indirect (prin pasivitate si inactiune) impotriva intereselor Romaniei!... Unde a fost SRI-ul atunci cand a fost distrusa economia, cand au fost 'cedate' resursele, cand au fost devalizate bancile, sau cand au existat tentative de lovitura de stat?... Interesele cui le apara si promoveaza”

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 August 2018 15:47
Vizualizari: 19573

Apreciatul avocat Dan Chitic (foto) revine cu noi critici extrem de dure la adresa Serviciului Roman de Informatii, pe care il acuza ca a tradat interesele nationale si ca lucreaza impotriva Romaniei. Tocmai din aceste motive, avocatul Chitic sustine ca SRI, in forma sa actuala, trebuie desfiintat.


Intr-un scurt comentariu facut pe pagina sa de Facebook, duminica seara, 19 august 2018, dupa ce ministrul de Interne Carmen Dan a dezvaluit ca primit doar informatii generale despre protestul din 10 august 2018, cand s-a incercat o lovitura de stat si daramarea Guvernului prin forta (click aici pentru a citi), Dan Chitic arata ca desi ar fi trebuit sa fie o pavaza a statului roman, SRI actioneaza in mod direct si indirect chiar impotriva intereselor statului roman. Chitic se intreaba unde a fost SRI cand a fost distrusa economia, cand au fost instrainate resursele, cand au fost devalizate bancile, sau cand au existat tentative de lovitura de stat. De asemenea, Chitic se intreaba ale cui interese apara si promoveaza acelasi SRI.

Pe de alta parte, avocatul tine sa sublinieze o anomalie. Si anume ca in tot acest timp SRI se bucura de cel mai mare buget per cap de locuitor din tarile NATO si beneficiaza de cel mai mare numar de agenti dintre serviciile de informatii din Europa.

Iata comentariul avocatului Dan Chitic:

Acest SRI trebuie desfiintat

Am mai spus-o si o voi mai face.

Tot, absolut tot ce s-a intamplat in ultimele luni si in ultimii 20 de ani impun aceasta concluzie.

Acest serviciu, care ar trebui sa fie o pavaza a statului roman, actioneaza in mod direct sau indirect (prin pasivitate si inactiune) impotriva intereselor Romaniei! Fie ca este vorba despre intentie - ceea ce ar insemna savarsirea unor acte de tradare, fie ca este vorba de lipsa de premeditare - ceea ce ar insemna 'doar' lipsa de profesionalism, un lucru este clar: platim mult pentru a primi... nimic! Hranim o fiara care musca mana celui care il serveste - poporul roman.

Pentru ce avem si platim cel mai mare numar de agenti intr-un serviciu de informatii interne din Europa?

Pentru ce avem alocat cel mai mare buget per cap de locuitor din NATO pentru a primi informatii pe care nu le primim?

Pentru ce?

Unde a fost SRI-ul atunci cand a fost distrusa economia, cand au fost 'cedate' resursele, cand au fost devalizate bancile, sau cand au existat tentative de lovitura de stat?

Unde?

Interesele cui le apara si promoveaza serviciul 'nostru' de informatii?

Noi, cetatenii, stim raspunsurile la aceste intrebari.

Sper sa avem si oameni politici care sa le stie.. si sa aiba curajul sa raspunda la aceste intrebari.

Si, mai ales, sa actioneze in consecinta!”.


Chitic: “SRI trebuie desfiintat! Si apoi reinfiintat un nou serviciu de informatii, civil nu militarizat, fara niciun element din defunctul serviciu, care sa apere interesele Romaniei si ale cetatenilor ei... si abia apoi pe cele ale aliatilor nostri!”

Nu este prima data cand avocatul Dan Chitic are o pozitie dura la adresa SRI si acuza serviciul ca a tradat interesele nationale. Intr-un text din 31 iulie 2018, Chitic acuza ca Romania a fost jefuita de toate bogatiile sale sub obladuirea SRI, daca nu chiar cu participarea directa a acestui serviciu. Tot atunci, Chitic preciza ca SRI a fost instaurat sistemul represiv si abuziv care a acaparat toate celelalte puteri ale statului, SRI devenind in paralel singura institutie scapata de sub orice control civil sau democratic. Concluzia avocatului Dan Chitic era ca SRI trebuie desfiintat si apoi reinfiintat un nou serviciu de informatii, civil nu militarizat, fara vreo legatura cu actualul serviciu, si care sa apere cu adevarat interesele Romaniei.

Iata comentariul avocatului Dan Chitic din 31 iulie 2018:

Cred ca exista O SINGURA SOLUTIE in problema SRI: DESFIINTAREA!

Aceasta institutie, sub obladuirea careia (daca nu cumva cu participarea sa directa) a avut loc spolierea tarii de toate bogatiile in ultimii 30 de ani, care a organizat sistemul abuziv si represiv din ultimii 14 ani si care a acaparat, rand pe rand, toate puterile statului roman - de la puterea executiva, la cea legislativa si mai nou cea judecatoreasca - devenind unica putere din Romania scapata de orice control civil sau democratic, pentru toate aceste motive SRI are un indiscutabil CARACTER ANTINATIONAL!

Acest lucru reiese din toate luarile de pozitie exprimate in mod public: de la cele referitoare la implicarea SRI-ului in 'campul tactic', pana la 'iminentul pericol rusesc' ce ar pandi Insula Serpilor - 'pericol' care ar trebui sa ne determine sa cedam gratuit resursele noastre din Marea Neagra marelui aliat si partener strategic de peste Ocean...toate demonstreaza ca SRI-ul nu apara interesele noastre, ci ale altora in dauna noastra!

E motivul pentru care aceasta institutie nu poate fi nici reformata si nici 'temperata' prin taieri bugetare!

SRI TREBUIE DESFIINTAT!

Si apoi reinfiintat un nou serviciu de informatii, civil nu militarizat, fara niciun element din defunctul serviciu, care sa apere interesele Romaniei si ale cetatenilor ei... si abia apoi pe cele ale aliatilor nostri!"

Comentarii

# Un om date 20 August 2018 16:01 +32

SRI apara interesele mafiote ale celor care platesc mai bine, e clar pentru toata lumea ca SRI a fost de fapt principalul protector si garantul al celor care au devalizat Romania ! Cine raspunde ? Acum SRI actioneaza "legal" la lumina zilei, nu se mai tem de nimic, au procurorii, ANAF-ul si toate institutile de represiune subordonate prin celebrele protocoale. Pe plan extern desfasoara o campanie permanenta de dezinformare si de denigrare a puterilor politice alese legitim si democratic. Este evident ca de PSD & ALDE se tem cel mai mult, ca doar ei pot schimba legile in Parlament astfel incat sa poata fii trasi la raspundere toti tradatorii din SRI, SIE si restul serviciilor obscure. Pestele de la cap se impute, o stie toata lumea, deci de acolo trebuie pornit !

# gelu date 20 August 2018 17:30 +4

Cati km de autostrada se pot construi in fiecare an cu cei 600 de milioane de euro pe care-i mananca SRI in fiecare an ca sa dea lovituri de stat in favoarea Furherului Wiermer Johannis Klauss???

# Mihail date 20 August 2018 21:33 +4

Ma intreb cati straini pe care ii platim noi sunt in SRI ???? Mai sunt romani in SRI ???? Trebuie facut un serviciu sri, al statului de drept si sri al statului parallel desfiintat !!

# DODI date 20 August 2018 16:02 +12

SRI a fost și este cel mai neprincipial partener economic al României care după ce a prădat fostele întreprinderi de stat (prin acoperiți) acum participă în continuare la jaful resurselor statului. Fraierii întreprinzători români sunt utilizați de paravan iar când comentează în front li se înscenează, cu ajutorul DNA sau ciolanis, niște făcute și sunt aduși la sapă de lemn.

# gelu date 20 August 2018 17:02 +4

Toata conducerea SRI in frunte cu Helvvig trebuie arestata pe loc pentru Tradare Nationala iar SRI desfiintat si reconstruit de la Zero o noua siguruanta a statuui demilitarizata si fara dreptul de a mai desfasura operatiuni financiaro-economice.

# Ioana date 21 August 2018 01:22 +1

Asa trebuie dar sa vedem ce fac PSD ALDE, ca daca nu fac inseamna ca se fac vinovati impreuna cu SRI de tradare de neam si tara. PSD ALDE stau prin vacante si pierd vremea in loc sa rezolve problema PROTOCOALELOR ILEGALE SI A JUSTITIEI MAFIOTE. Cine ne reprezinta prin America? Nu trebuia cumva sa fie la puscarie ambasadorul Ro in America? Ce face PSD ALDE? vrem măsuri nu vorbe

# Adryan date 20 August 2018 17:21 -9

Daca aveti asa de multe nelamuriri de ce nu il intrebati pe Iliescu taticul PSD-ului ,pe Nastase,pe Roman,,astia care au fost la butoane imediat dupa "revolutie"

# Jeni date 21 August 2018 09:24 +4

Numai pe astia? Dece nu si pe cei din PNL, UDMR si ceilalti care de 29 de ani nu se manifesta pentru respectarea Constitutiei. Cum a fost si este posibil ca o institutie ca DNA sa desfiinteze prin arestari chiar partide, sa distruga viata unor oameni ce s-au dovedit nevinovati ? NB ! Dv. aveti un numar de trimitatori de texte care se publica cu regularitate iar altii scriu degeaba? Eu trimit de vreo doi ani opinii, observatii si ma aleg cu "...va fi publicat textul dv in curand"Si va trimit pentru ca va citesc. si va trimit texte in limbaj onorabi iar ce expresii vad ca publicati ma cam intristeaza.

# gelu date 20 August 2018 17:39 +1

Securistii din Alde uniti-va!!! " 8) Vicepreședintele ALDE, deputatul Andrei Gerea, a declarat luni, pentru Mediafax, că nu susține ideea înființării unei comisii parlamentare de anchetă a protestelor violente care au avut loc pe 10 august, în Piața Victoriei, pentru că există deja o anchetă în derulare la Parchetul General. "Nu văd rostul unei comisii parlamentare de anchetă. Avem deja Parchetul General care se ocupă", a declarat vicepreședintele ALDE, Andrei, Gerea, arata sursa citata."

# marius date 20 August 2018 18:23 +5

Stiti de ce sunt ingrijorati manifestantii din 10 august, dupa ce au inhalat gazele lacrimogene, care urmeaza sa le modifice structura ADN-eului? Pentru ca toti urmasii vor semana cu Johannis. Asta e pedeapsa lui Dragnea.

# grigore date 21 August 2018 08:06 +2

Esti bunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# geo date 20 August 2018 18:35 +3

Subscriu. La fel și dna trebuie desființată.

# propunere buna date 20 August 2018 19:15 0

dar dupa desfiintarea odioasei structuri ar trebui angajati straini, nu romani , ca astia o cufure intr-o generatie de intrec iarasi coruptia celor dinaintea lor.

# nae girimea date 21 August 2018 07:53 +3

Total de acord . As da si o indicatie : la SRI e un miros tare de gulash

# obiectiva date 21 August 2018 09:12 +4

``Persoanele care in acest an, 2018, prin actiunile lor directe au destabilizat, distrus sau deturnat de la sensul lor firesc, institutii fundamentale care privesc autoritatea, ordinea si stabilitatea unui stat, in anul 2027 viata lor va fi distrusa. Notati si salvati, in 2027 am sa va aduc aminte. E vorba de persoane din intreaga lume, nu doar din Romania. E vorba de persoane fizice, indivizi, indiferent ca fac sau nu parte dintr-un partid sau o alta organizatie. Nu este relevant daca acestea sau alte persoane au furat, mintit, inselat, distrus, terorizat, omorat sau cine stie ce alta actiune negativa au facut. Pentru acestea vor raspunde mai devreme sau mai tarziu, in functie de karma fiecaruia. Eu vorbesc strict despre acele persoane care in acest an, 2018 au actionat direct si nemijlocit pentru destabilizarea institutiilor fundamentale existente intr-un stat.```(Astredamus)

# gelu date 21 August 2018 13:30 +3

Tot SRI trebuie desfiintat deoarece intr-o institutie militarizata nu poti sa nu stii cand colegii tai actioneaza impotriva ordinii Constitutionale deoarece conducerea SRI doreste sa dea guvenrul jos prin miscari anarhice de strada. Deoarece cei care au pus la cale actiunea facand parte dintr-un grup de crima organizata sunt acoperiti de ceilalti care au aflat dar nu au luat la randul lor nici o masura in a contra-ataca actiunea criminalilor. De aceea SRI trebuie desfiintata si construit de la ZERO un nou service de siguranta a statului demilitarizata si care sa nu mai aiba voie sa desfasoare activitati economico-financiare. Si bineinteles toti sefii si sefutii din SRI care au pus la cale acest puci terorist sa fie arestati impreuna cu colegii lor care au stiut ce se punea la cale dar au inchis ochii.

# Necosher date 21 August 2018 15:10 0

obiectiva, SRI mananca Shakshuka cu sos tahini la micul dejun.Te pup... ;-)

# escu date 21 August 2018 10:23 +3

Avocatul Chitic are dreptate, dar parțial. Același lucru s-a făcut și în 1989-1990, când a fost desființată fosta securitate. Și ce am pus în loc? O structură care a fost penetrată până în măduva oaselor de serviciile secrete din cele patru zări. Instituții ale statului care colcăie de agenți în slujba altor state. Politicieni racolați de servicii secrete străine și care acționează la comanda acestora. Condamnarea celor care au avut/au manifestări patriotice și naționaliste, care au căutat să lupte pentru interesele României și ale cetățenilor ei. Dacă vrem să condamnăm pe cineva, ar trebui să condamnăm pe cei care au deturnat misiunile SRI nu instituția în ansamblu. Un exemplu doar: Ce vă spune expresia”Dacă inaugurezi autostrada Ploiești-Brașov vei fi arestat?” Poate că Ponta, în nemernicia lui va spune mai multe decât să atace PSD din toate pozițiile, mai cu seamă că ar cam pofti din nou la șefia sa.

# Capac date 21 August 2018 15:14 +2

N-a fost desființat nimic. Te pomenești că Virgil Măgureanu o fi fost martir înainte de '90. SRI n-are nicio misiune și oricine ar ajunge acolo ia forma instituției, altfel pierde lăpticul veșnic. :-* Trebuie scăpat de instituție în ansamblu.

# Dorina date 21 August 2018 11:39 +3

Au fost si sunt sub acoperire exact pe locurile de pe care au fost executate aceste fapte…. Faptele au fost facute in numele sigurantei materiale personale a unora dintre ei… Cand ai colonel SRI provenit din sudura si mai apoi a facut o psihologie … si vrea sa se implice in piata de capital... Ce naiba sa iasa! Pisici, caini, pesti, cerbi, porci, anaconde, cai, maimute, zebra, vulpi, testoase, vaci si boi nationali, gaini, cocosi… travel, gigollo, agentii matrimoniale si de plasarea fortei de munca peste hotare …. bastoane si gaze lacrimogene…. si Kovesi care vine sa mai traga un sut demolator peste toate astea… Pe margini altii rad de se sparg, dar culmea rad chiar si cei implicati direct, chiar de ei… Si se intreaba, TU de ce nu razi!

# Vasile date 20 August 2019 18:21 0

Pe la inceputul anilor 90 cind ne bucuram toti de inceputurile democratiei, serviciile straine lucrau din greu la infiltrarea in institutiile de forta si la captarea informatiilor pentru santajari. Asa ca sa nu ne miram la ce se intimpla in zilele noastre. Institutiile reprezentative sunt penetrate si compromise total!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva