SRI PE LANGA LEGE – Parlamentarii din Comisia de control a activitatii SRI au fost sesizati cu fapte extrem de grave comise in perioada de glorie a generalului Florian Coldea. SRI este acuzat ca a incalcat Constitutia si legile Romaniei, participand la acte de urmarire penala efectuate intr-un dosar DNA in care vizat era fostul primar din Constanta Radu Mazare. Colaborarea abuziva dintre SRI si DNA a fost denuntata si la Inspectia Judiciara
Lumeajustitiei.ro a dezvaluit in editia de ieri, luni 28 august 2017, acuzatii extrem de grave pe care omul de afaceri Sorin Strutinsky, inculpat de DNA alaturi de fostul primar din Constanta Radu Mazare, le-a facut la adresa Laurei Kovesi, intr-o sesizare trimisa Inspectiei Judiciare in care cerea anchetarea sefei parchetului anticoruptie pentru exercitarea functiei cu rea credinta (click aici pentru a citi). Iata insa ca acuzatii extrem de grave sunt aduse si Serviciului Roman de Informatii. Tot din partea omului de afaceri Sorin Strutinsky.
In urma cu cateva zile, vicepresedintele Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI, deputatul ALDE Marian Cucsa, a dezvaluit ca urmeaza sa se discute modul in care intrerceptari din dosarul lui Sorin Strutinsky au fost trimise de DNA catre SRI, dupa ce Laura Kovesi a desemnat doua unitati ale Serviciului Roman de Informatii drept “beneficiari secundari” ai informatiilor obtinute dupa punerea in executare a mandatelor de supraveghere. O problema extrem de grava, care devoaleaza modul in care colabora celebrul “Binom SRI-DNA” si implicarea SRI in dosare penale. Surse avizate au dezvaluit pentru Lumeajustitiei.ro ca la Comisia de control a activitatii SRI a fost primita deja o sesizare din partea omului de afaceri Sorin Strutinsky, in care sunt formulate o serie de acuzatii extrem de grave la adresa SRI, pentru fapte ce ar fi fost comise in perioada in care Serviciul era condus de generalul Florian Coldea (foto) si George Maior.
Abuzurile “Binomului”
Astfel, prin implicarea in dosarul DNA, Serviciul este acuzat ca a incalcat atat Constitutia Romaniei, cat si Legea 14/1992 privind organizarea SRI si Legea 51/1991 privind siguranta nationala. De asemenea, SRI este acuzat de incalcarea dreptului la viata privata, in conditiile in care a avut acces la interceptarile realizate cu tehnica montata inclusiv in camera de arest in care a fost plasat Sorin Strutinsky, dar si la “vorbitor”, locul unde omul de afaceri se intalnea cu avocatii sai. De altfel, Strutinsky acuza ca in acest fel strategia sa de aparare a fost compromisa in totalitate.
Extrem de important, Sorin Strutinsky arata ca SRI a fost desemnat de sefa DNA Laura Kovesi ca “beneficiar secundar” al informatiilor obtinute in baza mandatelor de supraveghere fara a exista vreo autorizare a vreunei instante in acest sens si fara a exista temei legal. Nu in ultimul rand, in sesizarea ajunsa la Comisia parlamentara se arata si ca urmarirea penala din dosarul Strutinsky – Mazare a fost efectuata practic cu implicarea nelegala a SRI.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Zero 29 August 2017 13:51 +8
# DODI 29 August 2017 15:14 +2
# Botomei Vasile, doctor in drept 30 August 2017 16:40 +1