21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SRI PE LANGA LEGE – Parlamentarii din Comisia de control a activitatii SRI au fost sesizati cu fapte extrem de grave comise in perioada de glorie a generalului Florian Coldea. SRI este acuzat ca a incalcat Constitutia si legile Romaniei, participand la acte de urmarire penala efectuate intr-un dosar DNA in care vizat era fostul primar din Constanta Radu Mazare. Colaborarea abuziva dintre SRI si DNA a fost denuntata si la Inspectia Judiciara

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 August 2017 13:08
Vizualizari: 5515

Lumeajustitiei.ro a dezvaluit in editia de ieri, luni 28 august 2017, acuzatii extrem de grave pe care omul de afaceri Sorin Strutinsky, inculpat de DNA alaturi de fostul primar din Constanta Radu Mazare, le-a facut la adresa Laurei Kovesi, intr-o sesizare trimisa Inspectiei Judiciare in care cerea anchetarea sefei parchetului anticoruptie pentru exercitarea functiei cu rea credinta (click aici pentru a citi). Iata insa ca acuzatii extrem de grave sunt aduse si Serviciului Roman de Informatii. Tot din partea omului de afaceri Sorin Strutinsky.


In urma cu cateva zile, vicepresedintele Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI, deputatul ALDE Marian Cucsa, a dezvaluit ca urmeaza sa se discute modul in care intrerceptari din dosarul lui Sorin Strutinsky au fost trimise de DNA catre SRI, dupa ce Laura Kovesi a desemnat doua unitati ale Serviciului Roman de Informatii drept “beneficiari secundari” ai informatiilor obtinute dupa punerea in executare a mandatelor de supraveghere. O problema extrem de grava, care devoaleaza modul in care colabora celebrul “Binom SRI-DNA” si implicarea SRI in dosare penale. Surse avizate au dezvaluit pentru Lumeajustitiei.ro ca la Comisia de control a activitatii SRI a fost primita deja o sesizare din partea omului de afaceri Sorin Strutinsky, in care sunt formulate o serie de acuzatii extrem de grave la adresa SRI, pentru fapte ce ar fi fost comise in perioada in care Serviciul era condus de generalul Florian Coldea (foto) si George Maior.

Abuzurile “Binomului”

Astfel, prin implicarea in dosarul DNA, Serviciul este acuzat ca a incalcat atat Constitutia Romaniei, cat si Legea 14/1992 privind organizarea SRI si Legea 51/1991 privind siguranta nationala. De asemenea, SRI este acuzat de incalcarea dreptului la viata privata, in conditiile in care a avut acces la interceptarile realizate cu tehnica montata inclusiv in camera de arest in care a fost plasat Sorin Strutinsky, dar si la “vorbitor”, locul unde omul de afaceri se intalnea cu avocatii sai. De altfel, Strutinsky acuza ca in acest fel strategia sa de aparare a fost compromisa in totalitate.

Extrem de important, Sorin Strutinsky arata ca SRI a fost desemnat de sefa DNA Laura Kovesi ca “beneficiar secundar” al informatiilor obtinute in baza mandatelor de supraveghere fara a exista vreo autorizare a vreunei instante in acest sens si fara a exista temei legal. Nu in ultimul rand, in sesizarea ajunsa la Comisia parlamentara se arata si ca urmarirea penala din dosarul Strutinsky – Mazare a fost efectuata practic cu implicarea nelegala a SRI.

*Cititi aici plangerea omului de afaceri Sorin Strutinsky adresata Inspectiei Judiciare in care se cere anchetarea sefei DNA Laura Kovesi

Comentarii

# Zero date 29 August 2017 13:51 +8

Ce se tot trage atâta de timp? E aproape un an de la alegeri și ZERO schimbări în justiție.  Dați-i odată afara pe toți șefii instituțiilor de forță DNA DIICOT PARCHETE CSM,  resetati justitia, denunțati toate protocoalele ilegale ale SRI CU DNA DIICOT, modificați legile interpretabile indiferent  daca ies nesimtitii # in strada. Ce e ilegal e ilegal.Nu se va face absolut nimic dacă în continuare rămân legile interpretabile, mafiotii în funcții, etc iar restul procurorilor și judecătorilor care rămân sa răspundă mai ales penal dacă judeca discriminatoriu, abuziv și ilegal. Nu mai judecați după legi interpretabile și neconstituționale. Reforma urgenta în justiție.  Anulați absolut toate condamnările date de către aceștia care au judecat și Ink judeca după legi interpretabile, neconstituționale practic ilegale, care au judecat  în funcție de interese personale  ( promovări în funcții, bani,faima,pile,etc), fără nici o răspundere a faptelor lor. 

# DODI date 29 August 2017 15:14 +2

Nici nu ne miră că apar asemenea descoperiri. Este interesant că a trecut aproape un an până să îndrăznească unii să o facă. Poate se trezește și Hellvig și nu mai pune lupul să învețe oile cum se conduce o instituție de asemenea anvergură. În toată România nu s-a găsit un om de valoare, a fost necesară reactivarea acestui repetent pentru a fi un exemplu viu de cum NU trebuie făcută muncă la SRI? Dacă totuși Hellvig îl va promova va da cu picior la donița umplută cu atâta sudoare și cu atâta speranță în ultimul timp. Sper să nu o facă. Și în plus să o pună pe liber și pe mândrețea de nevastă a lui coldea care, pentru aceeași culpă cu soțul, este menținută în continuare în funcție.

# Botomei Vasile, doctor in drept date 30 August 2017 16:40 +1

Succes domnule Sorin Strutinsky!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva