5 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SRI PROSTESTE ROMANIA – Noua Securitate condusa de Coldea si Hellvig este preocupata de gainarii si dosare politice, nu si de atentatele la viata romanilor soldate de-a lungul anilor cu sute de decese din cauza infectiilor nosocomiale: „Hexi Pharma sau reprezentanti ai acesteia nu au constituit, in sine, un caz de securitate nationala... Compania si persoanele mentionate nu au facut obiectul unor mandate de securitate nationala”. Iohannis are obligatia sa-i demita de urgenta pe sefii SRI

Scris de: George TARATA | pdf | print

25 May 2016 18:35
Vizualizari: 10849

Sefii Serviciului Roman de Informatii, Eduard Hellvig (foto dreapta), dar mai ales generalul Florian Coldea (foto stanga), trebuie sa isi dea urgent demisia. Iar asta din cauza modului in care SRI a gestionat afacerea Hexi Pharma, care a pus in pericol viata a zeci de mii de romani, ajunsi in spitalele alimentate cu dezinfectanti diluati. Mai bine zis, din cauza modului in care SRI nu a gestionat aceasta uriasa afacere si acest atentat la sanatatea oamenilor soldat de-a lungul anilor cu moartea a sute de romani din cauza infectiilor nosocomiale contractate in spitale, decese care insa nu au interesat marile parchete sau Serviciul Roman de Informatii.

Mult laudatul SRI a fost ocupat cu fel de fel de gainarii, cu dosare politice si cu cazuri de „mare coruptie” care se sfarsesc cu achitari rusinoase in instante, in care a facut interceptari si filaje in baza Legii securitatii nationale, dar cazul Hexi Pharma nu a reprezentat o prioritate. Afacerea de zeci de milioane de euro cu dezinfectanti diluati nu a fost pentru SRI un caz de securitate nationala.


Comisia comuna permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii a emis, miercuri 25 mai 2016, un comunicat de presa in urma controlului declansat in legatura cu implicarea SRI in cazul Hexi Pharma. Astfel, comunicatul Comisiei dezvaluie ca problema infectiilor nosocomiale s-a aflat in atentia SRI, care ar fi valorificat un numar semnificativ de date si informatii, inclusiv in legatura cu activitati ilicite ale unor companii, printre care Hexi Pharma si oameni din aceasta societate. Totusi, pentru SRI compania Hexi Pharma si reprezentantii ei nu au fost un caz de securitate nationala: „In concluzie, la nivelul SRI au fost si sunt in derulare mai multe cazuri de securitate nationala (operatiuni informative) in problematica infectiilor nosocomiale si intraspitalicesti, din care au rezultat date si informatii relevante, inclusiv cu privire la Hexi Pharma, dar compania Hexi Pharma sau reprezentanti ai acesteia nu au constituit, in sine, un caz de securitate nationala. (...) In concluzie, in urma Controlului realizat de Comisie, a rezultat ca, in cazul Hexi Pharma, nici compania si nici persoanele mentionate in solicitarea Comisiei nu au facut obiectul unor mandate de securitate nationala sau masuri de supraveghere operativa”.

De asemenea, potrivit aceluiasi comunicat, SRI ar fi trimis datele referitoare la posibila comitere a unor fapte penale catre parchete, fara sa se spuna insa care sunt acestea. Ceea ce inseamna, in cazul in care informatia este reala, ca procurorii au primit informatii de la SRI, insa nu au facut nimic. Adica, au musamalizat afaceri de zeci de milioane de euro care puneau in pericol viata si sanatatea romanilor.

Si ca sa avem imaginea completa a modului in care SRI a tratat cazul Hexi Pharma, sa precizam ca Legea 51/1991 privind siguranta nationala a Romaniei prevede la art. 3 lit. j) ca „atentatele contra unei colectivitati, savarsite prin orice mijloaceconstituie amenintari la adresa sigurantei nationale a Romaniei. Si, mai precizam inca o data ca aceste atentate s-au soldat cu decese, sute de oameni murind din cauza infectiilor nosocomiale, fara a fi declansata o ancheta care sa previna aparitia unor alte asemenea cazuri.

Pe de alta parte, sa amintim ca anual, Inalta Curte a emis peste 4000 de mandate de interceptare pe siguranta nationala. Niciunul dintre ele nu a vizat insa Hexi Pharma. Ceea ce inseamna ca alte cazuri, precum cele referitoare la spagi de cateva sute de euro sau la oameni politici ostili regimului au fost mult mai importante decat un atentat la sanatatea romanilor.

Asadar, lucrurile sunt clare...

Prezentam comunicatul Comisiei comuna permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii:

In baza controlului Comisiei declansat in data de 23.05.2016, va facem cunoscute urmatoarele precizari:

Prin prisma obiectivelor nationale de securitate stabilite de Strategia Nationala de Aparare a Tarii, corelat cu Planul National de Prioritati Informative pe anul 2016, activitatea derulata de Serviciul Roman de Informatii are in vedere, printre alte obiective, si deficientele din sistemul national de sanatate (in cadrul unui obiectiv specific - prevenirea/contracararea afectarii grave a dreptului la ocrotirea sanatatii).

Din aceasta perspectiva, precizam faptul ca problematica infectiilor nosocomiale a retinut atentia Serviciului Roman de Informatii in contextul investigarii unor deficiente sistemice in domeniul sanatatii care favorizau, alaturi de alte consecinte negative, si riscul producerii de astfel de infectii intraspitalicesti.

In activitatile de investigare a amenitarilor pe care le reprezinta infectiile nosocomiale, Serviciul Roman de Informatii a obtinut si valorificat un numar semnificativ de date si informatii (asa cum rezulta din comunicatul de presa anterior al Comisiei, care sintetizeaza controlul efectuat pe problematica infectiilor intraspitalicesti/nosocomiale, in general, si pe cazul HEXI PHARMA, in particular), inclusiv cu privire la activitati ilicite ale mai multor persoane fizice si entitati comerciale, printre care si firma Hexi Pharma, respectiv responsabili din cadrul acesteia.

Datele care puneau in evidenta savarsirea unor fapte cu caracter penal au fost valorificate prin informarea organelor de urmarire penala.

Cu referire clara la solicitarea pe care Comisia a adresat-o Serviciului Roman de Informatii (in ce masura se poate integra cazul Hexi Pharma ca 'un caz de securitate nationala'):

Specific, referitor la cazul Hexi Pharma, din verificarile Comisiei a rezultat ca in prezent Serviciul Roman de Informatii este angajat, potrivit legislatiei in vigoare, in cooperarea cu organele de urmarire penala. Aceasta cooperare se realizeaza conform legislatiei in vigoare si cu respectarea conditionarilor impuse de Decizia 51/2016 a CCR.

Pe de o parte, aceasta situatie exclude competenta Serviciului Roman de Informatii in implementarea masurilor autorizate de magistrati, in cadrul dosarului penal. Pe de alta parte, ulterior informarilor transmise catre organele de aplicare a legii, nu au rezultat temeiuri operative suplimentare care sa fundamenteze oportunitatea si legalitatea deschiderii unei noi operatiuni informative la nivelul Serviciului.

In concluzie, la nivelul SRI au fost si sunt in derulare mai multe cazuri de securitate nationala (operatiuni informative) in problematica infectiilor nosocomiale si intraspitalicesti, din care au rezultat date si informatii relevante, inclusiv cu privire la Hexi Pharma, dar compania Hexi Pharma sau reprezentanti ai acesteia nu au constituit, in sine, un caz de securitate nationala.

In ceea ce priveste o alta solicitare a Comisiei noastre, respectiv posibilitatea utilizarii unui mandat de securitate nationala, in acest caz, pentru persoanele implicate si, in particular, pentru dl. Condrea, precizam urmatoarele:

In activitatile Serviciul Roman de Informatii, mandatul de securitate nationala este utilizat proportional cu gradul de manifestare a amenintarilor concrete la adresa securitatii nationale si in situatii in care sunt epuizate posibilitatile de documentare prin alte mijloace si metode specifice activitatii informativ operative. In speta Hexi Pharma si in cazul particular al domnului Condrea nu au fost intrunite conditiile care sa fundamenteze juridic o astfel de solicitare, in conditiile in care o astfel de solicitare implica restrangerea temporara a unor drepturi si libertati fundamentale.

In concluzie, in urma Controlului realizat de Comisie, a rezultat ca, in cazul Hexi Pharma, nici compania si nici persoanele mentionate in solicitarea Comisiei nu au facut obiectul unor mandate de securitate nationala sau masuri de supraveghere operativa.

Precizam, spre informarea opiniei publice, ca in cadrul actualului control, Serviciului Roman de Informatii a pus la dispozitia Comisiei o prezentare privind metodele/reglementarile/legislatia dupa care se definesc operatiunile informative ('cazurile de securitate nationala').

Reiteram (cum am precizat si in comunicatele de presa anterioare) ca, datorita faptului ca in momentul de fata este in desfasurare o ancheta penala si, pe de alta parte, la nivelul obiectivului asumat de SRI 'prevenirea/contracararea afectarii grave a dreptului la ocrotirea sanatatii' exista operatiuni in desfasurare (art.7 alin 2 din Hotararea Parlamentului nr. 30/1993) competentele de control si de comunicarea publica ale Comisiei sunt supuse acestor conditionalitati legale”.

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 25 May 2016 19:30 +17

cine vrea sa inteleaga prosteala cu  condrea sa revizioneze sau sa vizioneze filmul  PELICAN BRIEF cam despre asta/i vorba..firma sri si bani.de aici  AU MINCAT MULTI GREI.EU RAMIN MAI DEPARTE PE CE AM SPUS URMELE DUC LA SERVICII SI MOROIUL RAMINE DE VAZUT DACA AM SAU NU AM DREPTATE!!!!!!

# Vladi Miauuu...!!! date 26 May 2016 16:58 +1

Unule prietene, la urma urmei, preacurataul, preanevinomatul, preaexpertul in cam  detoatelea, megaTOLONTANuuuulll... regnului jurnalismului sportiv dâmboviten, IN CE ECHIPA JOACA ? In echipa SRI-ului de Vest, a SRI-ului de Est, a celui de Dreapta, a celui de Stanga, a celui de Centru ... ? Pe buna dreptate ca ma vei acuza ca vreau sa-l decredibilizez pe acest autentic Robespierre câpito-dunarean, da' sa fiu al dracu', daca mai inteleg ceva, din ce regurgiteaza cel al carui ziar vinde cam de toate, de la cacancanurile cu vedete sportive, pana la ceasuri de colectie de trei parale si megadeclaratii ANONIME privind nasolcomialele infectii intra, extra, sub, si supra spitalicesti... si ce mai se vinde bine pe piata! .

# Vladi Hauuu... !!! date 26 May 2016 18:34 +3

Revin pentru a binemerita aprecierile negative intru macularea Tolontanului. 1) A demascat hotia ministresei Monica Ritzi, facuta ca odrasla prezidentiala sa ajunga aiureaparlamentara. Acum una isi creste cele doua progenituri in lux si cealalta se topeste de dorul copiilor ei, ruinata de o grea boala, intr-o septica puscarie romaneasca. Si preacinstitul Tolontan tace. 2) Tot el a pornit cacialmaua "Gala Bute", o manarie ordinara intru "pedepsirea" Odioasei, pentru a da imptesia prostimii ca, in sfarsit i-a venit vremea decontarii nefacutelor facute cu megabugetele incredintate, urmand sa fie recompensata cu ceva acolo, daca nu cu suspendare, macar cu compensare pentru zilele petrecute, fara sutien si cu un pet pe gaura closetulului turcesc(u), fara rogojina(ru) la intrare dar cu parul pus pe moate. 3) Acum TOLO se izmeneste cu afacerea Sexipalma, ca un nou si autentic Petrache Lupu al neamului ... Vindecati-mi rogu-va greata cu MINUS ROSU !

# Mulder, agentul mulder date 25 May 2016 19:34 +25

Sunt consternat de cat de prost ma cred ăștia de la sri, ăștia din panarama asta de (c)omise de control sri. Ba nemernicilor,  ba trădătorilor, unde ați stat ba pana acuma? V-ați tratat numai afara din tara și pe unele rude le-ai adus la spitalul sri de la balotesti.  Acolo erau tratați altfel, normal! Ca doar le puneți și mașini de serviciu la dispoziție. Cu tot.cu medicii de unități! Nu dl gral grosu? Nemernicilor care sunteți!  Bine ca luați mandate de Sn doar pt "execuții" de interese.  Rușine jegurilor!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 25 May 2016 19:58 +4

PTR MULDER//prietene nu crede ca te/am ignorat in chestia cu ponta,dar nu aupostat  raspunsul!

# ARGUS date 25 May 2016 21:22 +11

Alo,colega! dar informarile cu care va laudati nu au avut nici o importanta?Ati informat si v-ati spalat pe maini?Dar ia spuneti:atatea mandate pe siguranta nationala cum le-ati obtinut?Toti urmaritii erau de competenta voastra,a DIICOT,a DNA pentru a se cere astfel de manadate?Rusinos,mai ales din partea judecatorilor care au inghitit aberatiile voastre si ale procurorilor si au dat acele mandate

# DODI date 25 May 2016 23:14 +15

Ce păcat că un repetent ajunge să îl conducă și să îl joace pe degete pe ... românul Helvig, iar un alt ... român (ciolanis) nu este în stare să îi demită pe cei doi. Explicația constă nu numai în recunoștința veșnică pentru funcția obținută cu ajutorul sistemului, dar și în incapacitatea lui ciolanis de a ști (după atâta timp) care îi sunt atribuțiile de serviciu, în afara de a-și plimba consoarta aiurea. Asta a fost să fie soarta românilor să fie conduși de incompetenți, oportunișți și lichele. Ce folos că ciolanis nu este sugativă ca și hăhăilă dacă nu știe ”citi” nivelul profesional al colaboratorilor.

# steluta date 25 May 2016 23:38 +13

1. Cand este vorba de asumarea raspunderii in asemenea cazuri SRI ne spune ca ei doar strang informatii dar cand vine vorba de bugete babane nu mai sunt modesti ci vorbesc de asigurarea sigurantei nationale , de 'camp tactic" aratandu-si coltii precum fosta securitate comunista . 2. Johannis a inclus sanatatea si invatamantul in strategia nationala de aparare deci SRI minte cand spune ca afectarea sanatatii datorata genocidului hexipharma nu afecteaza siguranta nationala . 3 Johannis ne spune senin ca SRI se limiteaza la "informare" dar astfel defapt ne spune ca informarile SRI sunt aproape inutile si nu-si justifica in practica bugetele imense consumate in dauna altor sectoare precum invatamantul si sanatatea

# Camp tactic date 26 May 2016 08:54 +9

Caltabosii lui Remes si femeia lui Nichita sunt cazuri de SN dar HexiPh nu? Cine stabileste agenda SRI?

# gogu date 26 May 2016 09:23 +9

caprele lui grebla au fost identificate pe mandat de siguranta nationala, copiutele de la examen ale liceenilor asisjderea.. acestea toate cu un nucleu de 12000 de specialisti...

# Maria date 26 May 2016 18:40 +2

Cine sa-i demita? Don'general? Pai, cum a ajuns el acolo la Cotroceni?

# supravietuitorul date 27 May 2016 09:11 +2

Sotia mea a decedat,  dupa o internare la Spitalul Sf.Spiridon din Iasi , unde a contractat o infectie in spital ce a condus la abces hepatic, dupa care am internat-o la Floreasca, si operata fiind aici mi s-a spus ca nu au vazut asa infectie . Avea constant peste 24.000 de leucocite.Dupa trei saptamini am fost alungati din Floreasca si am reusit cu mari rugaminti internarea la Fundeni, unde dupa 4 zile s-a declarat decesul la nici 54 de ani cu soc septic sever. SA LE DEA DUMNEZEU LA TOTI CEI INFRUPTATI DIN MILIOANE DE EURO BLESTEMATI, ODIHNA IN PAMINT.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.03.2024 – Postul lui Buda, scos la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva