18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SRS ASTEAPTA PEDEPSIREA SEFULUI ANI – Senatorul Sorin Rosca Stanescu il acuza pe Horia Georgescu: “Se face vinovat de o grava infractiune. In mod repetat a acuzat nenumarati cetateni ca au incalcat legea sfidand hotarari definitive si irevocabile ale Justitiei... Presedintele ANI a intervenit, in mod violent, intr-un proces electoral incercand sa-l influenteze... Ma astept ca Horia Georgescu sa suporte consecintele” (Declaratia)

Scris de: G.T. | pdf | print

16 April 2014 12:08
Vizualizari: 12308

Senatorul Sorin Rosca Stanescu il acuza pe presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu (foto), ca a comis o grava infractiune, in momentul in care a acuzat cetatenii care au semnat pentru sustinerea candidaturii lui Mircea Diaconu ca incalca legea si sfideaza hotararile judecatoresti. Intr-o declaratie politica de marti, 15 aprilie 2014, Rosca Stanescu arata ca seful ANI a intervenit, in mod violent, intr-un proces electoral, pe care a incercat sa il influenteze.


Potrivit senatorului, Horia Georgescu a incercat sa ii imipedice pe cetateni sa semneze pentru Mircea Dicaconu, amenintandu-i in mod fals ca incalca legea si urmeaza sa raspunda penal. In realitate, precizeaza Sorin Rosca Stanescu, seful ANI este cel care a incalcat legea. De altfel, SRS asteapta ca Horia Georgescu sa fie tras la raspundere pentru faptele sale.

Prezentam declaratia politica a lui Sorin Rosca Stanescu:

Domnul Horia Georgescu, in calitatea pe care o are, nu de simplu cetatean, ci de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate, se face vinovat de o grava infractiune. In mod repetat, sub forma unor declaratii si a unor comunicate, el a acuzat nenumarati cetateni ai Romaniei ca au incalcat legea sfidand hotarari definitive si irevocabile ale justitiei. Este vorba de faimosul caz Mircea Diaconu. Totul a pornit de la o acuzatie de incompatibilitate lansata de ANI. Transformata intr-un caz juridic. Inalta Curte, desi a constatat ca domnul Mircea Diaconu nu se face vinovat de rele-intentii, a fost totusi silita, pornind de la ambiguitatile legii si ancheta ANI, sa dea un verdict de incompatibilitate. Ceea ce nu inseamna, asa cum s-a dovedit, ca domnul Mircea Diaconu nu putea candida pentru un statut de deputat europarlamentar.

Directorul ANI a debutat amenintand Partidul National Liberal cum ca, daca domnul Mircea Diaconu apare pe listele acestuia, va face demersurile necesare pentru ca intreaga lista sa fie respinsa de catre Autoritatea Electorala. Cand Mircea Diaconu a decis sa candideze independent, domnul Horia Georgescu a avertizat Biroul Electoral Central ca, daca nu-i respinge solicitarea, va face plangeri penale impotriva reprezentantilor acestuia. Apoi au urmat la rand cetatenii care au semnat sau l-au ajutat sa stranga semnaturi. Practic, sunt peste o suta de mii de persoane carora, in mod public, domnul Horia Georgescu, in calitate de presedinte ANI, le-a atras atentia insistent ca incalca legea penala si ca vor raspunde pentru asta.

Dincolo de faptul ca presedintele ANI a intervenit, in mod violent, intr-un proces electoral incercand sa-l influenteze, dincolo de faptul ca a incercat sa-i impiedice pe cetateni sa participe la procesul electoral – strangerea de semnaturi fiind parte a acestuia –, iata ca avem de-a face cu amenintari directe asupra unor cetateni acuzati, in mod fals, ca incala legea si ca urmeaza sa raspunda penal.

Verdictul definitiv al justitiei stabileste insa cu totul altceva. Ca cei care au semnat pentru Mircea Diaconu si cei care l-au ajutat sa stranga semnaturi au respectat intocmai legea. Iar cel care a incalcat legea este domnul Horia Georgescu. Fapta sa este infractiune pedepsita ca atare atat de vechiul Cod Penal, cat si de noul Cod Penal. Intr-o societate care se lupta pentru a trai in respect fata de justitie, ma astept ca domnul Horia Georgescu, presedintele ANI, sa suporte consecintele”.

*Cititi aici declaratia politica a senatorului Sorin Rosca Stanescu

Comentarii

# mircea date 16 April 2014 13:56 -19

Srs asteapta :)))) ce asteapta , sa mai primeasca vreun snop de plastografii obosite?

# Băsecurescu, El Pinocchio Maximo date 16 April 2014 19:43 +8

Doar n-o fi România vreun stat responsabil, cu funcționari care să răspundă pentru incompetența lor. Lasă băs că merge așa!!! :roll:

# mircea date 17 April 2014 02:17 -6

Da mi si mie un exemplu de functionar responsabil, model, de la varf eventual. 

# Băsecurescu, El Pinocchio Maximo date 17 April 2014 10:11 +3

Băs

# cristian date 16 April 2014 16:00 +2

La Judecatoria Marghita, domnul presedinte Gal Ioan este si pastor in cadrul Bisericii Penticostale Chiraleu, (care potrivit legii cultelor este persoana juridica de drept public)...este oare o incompatibilitate?

# livia date 16 April 2014 16:16 +5

Ce asteapta srs, para malaiata? Parlamentul in subordinea caruia se afla ANI sa demita sluga basista. Limpede ca lumina zilei.

# mircea date 17 April 2014 13:45 -8

ar vrea parlamentarii sa aiba ANI sub putere. Pana una alta, \" a inceput de ieri sa cada / cate un parlamentar pentru conflict de interese \" . 

# Băsecurescu, El Pinocchio Maximo date 17 April 2014 14:25 +5

ANI pierde procese pe banda rulanta. Daca parlamentarii n-ar fi trepanati l-ar da in judecata pe Georgescu pentru daune morale din incompetenta. :roll:

# mircea date 18 April 2014 03:45 -5

daca ani pierde procese \" pe banda rulanta \" ( nu sunt convins de informatia asta, suna a intoxicare ciuviciana ) , eu as da vina pe legile prost scrise , nu pe ratiunea si functiunea ANI. Trebuie sa fii prea - prea de rea credinta ca sa te faci ca politicienii romani si functionarii nu sunt niste politruci de fapt, purtatori de interese locale si bani la centru . 

# Băsecurescu, El Pinocchio Maximo date 18 April 2014 08:34 +4

Bine, cu instituții care atacă oamenii decenți, pe legi care pot fi interpretate în acord cu măreția dreptului, și care protejează politrucii servili din gașca securistă, cu siguranță România va rămâne un stat securist condus de țărani cretini. Dacă ăsta ar greși la întâmplare, am discuta despre legi, dar el greșește doar țintit așa că bagă-ți unealta securistă în băs.

# ADEVARUL date 16 April 2014 17:44 0

AZI MÂINE DESCOPERIM CĂ ȘI PE CRIN ANTONESCU TOT BĂSESCU L-A PUS ÎN FUNCȚIE,DAR LA CE MAI FOLOSESC DESCOPERIRILE NOASTRE SI CUI?ROMÂNILOR ABRUTIZAȚI,FURAȚI ȘI EXPLOATAȚI PRIN INTERMEDIUL STATULUI DE DREPT?BĂSIȘTII NU AU LEGĂTURĂ EXCLUSIVĂ CU TRAIAN BĂSESCU,EI ÎSI TRAG FILONUL DIN CLICA CEAUSISTĂ,DIN NOMENCLATURA MAGISTRAȚIILOR SECURISTI,AJUNȘI AZI SĂ FURE ROMÂNIA CU COMPLICITATEA CELOR CARE AR TREBUI SĂ O PĂZEASCĂ.INSTITUȚII CONTAMINATE,PE UNDE A TRECUT MORAR A LASAT DOAR ZOMBI,CARE PUPĂ POALA BĂSISTĂ,BĂSISTII ÂSTIA NU MERITĂ SĂ VADĂ LUMINA PUSCARIEI IN CARE AZI BATJOCORESC OAMENII,AR TREBUI CU O MASINA A TIMPULUI,EXLATI IN SECOLUL XVI-SPANIA. :-)

# bobo date 17 April 2014 08:22 +1

era vorba ca nu mai \'\'dati\'\' poze cu mutantu\' iar voi fi constipat !!

# un român credincios !!! date 17 April 2014 10:18 +2

:zzz Sfânta zi de azi să-i aducă lumină în creierii acestui odios umanoid,să ne apere Bunul Dumnezeu de astfel de creiere,să ne aducă Sfânta Înviere a Fiului Domnului pacea şi liniştea !!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva