24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

STAI JOS LULUTA, NOTA 4 – Ministrul Justitiei Tudorel Toader pune la punct parchetul lui Kovesi, care a sustinut ca procurorii nu pot fi evaluati decat de CSM: “Ministrul Justitiei, in calitate de titular al propunerii de numire si revocare a Procurorului General al PICCJ si a procurorului sef al DNA, are dreptul si obligatia de a verifica eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor de serviciu de catre procurori... Evaluarea profesionala e distincta de evaluarea ministrului”

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 March 2017 17:33
Vizualizari: 21769

Ministerul Justitiei a pus la punct parchetul condus de doctorita Laura Kovesi, care a sustinut ca procurorii nu pot fi evaluati decat de Consiliul Superior al Magistraturii, in conditiile in care ministrul Tudorel Toader (foto) a anuntat declansarea unei evaluari a PICCJ si DNA pe fondul Deciziei CCR care a constatat ca ancheta in cazul OUG 13/2017 a fost una abuziva, care a incalcat Constitutia Romaniei si principiul separatiei puterilor in stat. Laurei Kovesi i se explica legea si faptul ca ministrul Justitiei poate dispune asemenea evaluari, lucru prevazut de lege.


Intr-un comunicat de presa dat publicitatii luni, 13 martie 2017, Ministerul Justitiei precizeaza ca ministrul in calitatate de titular al propunerii de numire si revocare a Procurorului General si a procurorului sef DNA are dreptul si obligatia de verifica eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor de serviciu de catre cei doi. Iar acest atribuit este consfintit de art. 69 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciara. De asemenea, Ministerul Justitiei arata ca evaluarea profesionala a procurorilor, realizata de la 3 ani si finalizata cu un calificativ, este distincta de evaluarea ministrului justitiei in legatura cu eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor de serviciu. Practic, Ministerul Justitiei confirma articolul “Comunicatul mincinos” (click aici pentru a citi) publicat de Lumeajustitiei.ro.

Prezentam precizarile Ministerului Justitiei:

Avand in vedere afirmatiile si informatiile vehiculate in spatiul public, referitoare la competenta de a verifica eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor de serviciu de catre procurorii sefi ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Directiei Nationale Anticoruptie, pentru o corecta si completa informare a opiniei publice, Ministerul Justitiei face urmatoarele precizari:

Ministrul Justitiei, in calitate de titular al propunerii de numire si revocare a procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si a procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie (art. 54 alin. 1 din Legea nr.303/2004), are dreptul si obligatia de a verifica eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor de serviciu de catre procurori, conform art. 69 alin. 1 si 2 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara:

Articolul 69 alin (1) Ministrul justitiei, cand considera necesar, din proprie initiativa sau la cererea Consiliului Superior al Magistraturii, exercita controlul asupra procurorilor, prin procurori anume desemnati de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sau, dupa caz, de procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, de procurorul- sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism ori de ministrul justitiei.

(2) Controlul consta in verificarea eficientei manageriale, a modului in care procurorii isi indeplinesc atributiile de serviciu si in care se desfasoara raporturile de serviciu cu justitiabilii si cu celelalte persoane implicate in lucrarile de competenta parchetelor. Controlul nu poate viza masurile dispuse de procuror in cursul urmaririi penale si solutiile adoptate.

(3) Ministrul justitiei poate sa ceara procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sau, dupa caz, procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie informari asupra activitatii parchetelor si sa dea indrumari scrise cu privire la masurile ce trebuie luate pentru prevenirea si combaterea eficienta a criminalitatii.

In ceea ce priveste evaluarea profesionala a procurorilor sefi, realizata la trei ani si finalizata cu acordarea unui calificativ, aceasta se efectueaza conform procedurii stabilite de catre Consiliul Superior al Magistraturii si este distincta de evaluarea ministrului justitiei vizand eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor de serviciu de catre procurorii sefi ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Directiei Nationale Anticoruptie”.

Comentarii

# F tare date 13 March 2017 17:48 -34

Deci ministrul justitiei desemneaza anumiti procurori ai PICCJ sau DNA(care logic sunt subalterni ai procurorului general)  sa verifice managementul acelor institutii :lol:super parghie are ministrul :lol:e.logic ca ministrul justitiei nu poate controla procurorii ca ar fi imixtiune in alta putere din stat :-)de aceea legea spune ca verificarea o fac tot procurorii anume desemnati nu ministrul prin aparatul lui

# Taranu de la Tara date 13 March 2017 18:53 +3

F. Tare? De cap, poate. Cine poate mult, poate si putin. Cine poate putin... ATAT POTI! Pune mana pe carte, desi cred ca e cam...tarziu. Totusi, incearca! Poate nu te mai faci de cacao, asa usor. Sau roaga pe cineva sa-ti traduca, desi nu cred ca mai e cazul. / Important e ca ESTI VESEL. Ai un profil psiho...la vedere. Bravo! Succesuri dese!

# Pt taranu de la tara date 13 March 2017 20:12 -6

Dar tu vad ca esti trist si stresat....se apropie decizia de xondamnare si sperai in gratiere?

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 13 March 2017 20:47 +11

imi place tudorel toader!!!!!chiar vorbeste ,,"loud and clear,, pe intelesul tuturor(in sfirsit cineva din justite fara limba de lemn).domnule tudorel toader VA DORESC DIN ADINCUL SUFLETULUI SA REUSITI SA ERADICATI JUSTITIA DE INFRACTORI SI IMPOSTORI!!!!!!!!!!!INSHALAAAA!!!!!!!!!!

# Iulian date 13 March 2017 17:57 +3

Inca nu ma urc pe val si mai astept, dar de la prima formare valul ar putea sa fie ,,maturator” pentru unii nestiutori de carte! Poate de aceea nu a mers Luluta la Iasi sa-si dea doctoratul si a ales un loc caldut la Timisoara! La cum isi etaleaza nestiinta s-ar putea sa se ,,inscrie” la un al doilea doctorat cu prof. Tudorel Toader. Se pare ca tema si-a aleso, deja!

# ADEVARUL date 13 March 2017 18:37 +7

PUPILA LUI BĂSESCU,AZI IN DIZGREATIE,A SUSTINUT UN REGIM STRAIN INTERESELOR ECONOMICE ALE ROMÂNIEI,FIIND NUMITĂ-FĂRĂ CONCURS-CA SĂ PROTEJEZE,IMPREUNĂ CU CEILALTI PILONI-COLDEA,S.A.M.D. MAFIA JUDICIARĂ,DE CARE AZI SE TEM JUDECĂTORII...CARE IN VIZIUNEA MATRACUCII DOAR VERIFICĂ SOLUTIILE PROCURORILOR...SE VEDE CĂ 5% AFECTEAZĂ LOGICA JURIDICĂ.ORI TODERAS DE LA JUSTITIE TREBUIE SĂ-I DEMITĂ,ALTFEL ÎI GIREAZĂ ÎN CONTINUARE.NU-L VĂD IN STARE SĂ DISCUTE PUBLIC BUBELE ACESTOR CIUDATI CU PRETENTII DE MAGISTRATI,DE ”SUPER-JUDECATĂRI” :-)

# Awa date 13 March 2017 19:06 +2

Ce va invartiti in jurul cozii? E o rusine la adresa noastea a tuturor !Concurs pe baza de competenta in principal,nu pe Pile,Relatii,Cunostinte. :eek: :eek: :eek:

# gonflata date 13 March 2017 20:03 +8

gonflata crede că EA şi numai EA ! ei ce să vezi?iacă dădu de un Maestru în faţa căruia tre să stea sub masă,a înţeles dar prea târziu,cale dă întoarcere nu-i alta dăcât la masă cu pixu si cu subsemnata,asta dacă nu să evaporă între timp dar nu să mai poate întrucât distrugerea sistematică la care a fost supusă această ţară tre să aibă o esplicaţie,o cauză,un destinatar dă foloase necuvenite şi ghici fato ce-o să mai scrii tu !!! un top A4 ţi-o ajunge?ţi-o ajunge da nu te ajută ! pretena ta gonflato leana(lu preşu) a zis tic-tac ,o fi răsturnat clepsidra?

# LULUȚA CIORDUTZA se face că uită date 13 March 2017 22:03 +3

Mare japiță LULUȚA CIORDUTZA! Cînd CSM a respins-o cu scorul 5:1 nu a respectat decizia, iar Incendiatoru Matrafoxat o numi de capul lui...

# Mr Klemm, ai o misiune, nu te-ascunde! date 13 March 2017 22:51 +2

Mandatul lui Klemm: 'Când am fost în România am cunoscut o tânără femeie incredibil de curajoasă, Laura Kovesi, și ca ambasador sperăm ca dumneavoastră să vă asigurați că va avea susținerea guvernului român', a declarat Ron Johnson, președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului american. Să ne fie clară prioritatea priorităților!

# Laurentiu 2 date 14 March 2017 17:06 +1

Între timp a fost ales Donald Trump.  :lol:

# Laurentiu 2 date 14 March 2017 17:16 0

Între timp a fost ales Donald Trump.  :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva