16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

STAND-UP COMEDY – Intr-un spectacol stupefiant, generalul SRI Florian Coldea a vorbit despre Iuda si i-a amenintat pe tradatori: “As vrea sa reamintesc de un celebru personaj biblic, care a tradat pentru 30 de arginiti... Ca orice tradator, destinul lui a sfarsit tragic... Unii practica astazi acelasi lucru cu interesele statului roman. O fac la vedere, extrem de vocal, si fara pic de rusine... Poate ar fi bine sa reflectam la acest episod biblic si la astfel de personaje” (Foto si Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

5 April 2018 20:00
Vizualizari: 16346

Ingropat de dezvaluirile care arata tot mai multe abuzuri comise de SRI in parteneriat cu DNA si imixtiunea Serviciului in actul de justitie, generalul SRI Florian Coldea (foto), fost prim-adjunct al SRI, a oferit un spectacol stupefiant. Si nu doar din punct de vedere al declaratiilor facute. Florian Coldea a fost audiat timp de aproximativ sase ore, joi 5 aprilie 2018, la Comisia parlamentara de control a a activitatii SRI. La final, Coldea a sustinut o scurta declaratie de presa, halucinanta credem noi, pe care a incheiat-o cu o amenintare in direct.

Desi a stat singur la masa, Florian Coldea a vorbit aproape in permanenta la persoana I plural, referindu-se, spre exemplu, la “comisia noastra”, dand asigurari ca “o sa revenim” si terminand prin a spune ca “va multumim”. Generalul Coldea a incercat sa adopte o pozitie ferma, de forta, dorind probabil ca inca se mai afla la butoane, in varful Sistemului pe care l-a condus atatia si atatia ani de zile. Si poate ca asa chiar stau lucrurile. Oricum, toate declaratiile lui Coldea au fost insotite de mimica ce l-a facut deja celebru.


Astfel, Florian Coldea si-a inceput prelegerea explicand ca incheierea unor protocoale cu alte institutii ale statului este o practica uzuala, utilizata inclusiv la nivel international. Ulterior, Coldea a plans de mila SRI si a acuzat un “asalt fara precedent”, pretinzand ca in lipsa acestor protocoale Serviciul se afla in imposibilitatea de a mai lucra in cazurile care pun in pericol siguranta nationala. Dar nu doar atat. De-a dreptul amuzant, Coldea sustine ca inclusiv securitatea aliatilor Romaniei este pusa in pericol din cauza ca SRI nu mai are protocol cu PICCJ sau cu alte institutii, lucru ce ar putea fi exploatat de “spioni si tradatori”. Cat despre implicarea SRI in anchetele procurorilor si in actul de justitie, Florian Coldea a sustinut, cum era de asteptat, ca nu cunoaste ca vreun ofiter al Serviciului sa fi intocmit vreun act de urmarire penala.

Partea cea mai interesanta a declaratiilor lui Coldea a venit spre final. Atunci cand Coldea a vorbit despre Iuda si a acuzat existenta unor acte de tradare. Despre ce anume este vorba cu exactitate, Coldea nu a dorit totusi sa spuna. In schimb, generalul SRI a gasit de cuviinta sa lanseze o amenintare in direct. “Nu vor sfarsi bine”, a spus Florian Coldea. Cine anume nu va sfarsi bine, Coldea din nou nu a precizat. Pot fi asa-zisii “tradatori” pe care i-a invocat cand a vorbit despre Iuda, asa cum poate fi insa oricine care indrazneste sa demaste abuzurile pe care SRI le-a comis in ultimii ani. Sau poate ca este un mesaj pentru oamenii din Sistem care doresc sa vorbeasca.

Iata declaratiile generalului Florian Coldea, asa cum au fost redate pe site-ul Antena 3:

Am oferit detalii legate de o serie de chestiuni in ceea ce priveste activitatea desfasurata de mine, precum si cu privire la interactiunile pe care le-am avut cu o serie de categorii de persoane. Asta se refera la intalniri cu beneficiari si parteneri institutionali, la colaboratori si subordonati, respectiv rezervisti, nu in ultimul rand diverse alte persoane, oameni de media, politicieni, oameni de afaceri etc. Am reluat, evident, cum era de asteptat, subiectul protocoalelor de cooperare. Am reitarat si cu acest prilej faptul ca problematica cooperarii in baza unor protocoale este o practica internationala, incluzand la nivelul NATO si UE. Ca sa fim bine intelesi, si acest lucru cred ca ar trebui sa il inteleaga toata lumea, nu exista alta practica in lume, fara a se realiza un cadru procedural, coerent, pentru realizarea cooperarii. Nu se poate coopera interinstitutional fara sa existe un protocol, mai ales cu serviciile de informatii.

Dincolo de orice interpretari juridice, in practica, va asigur, acestea aveau un caracter tehnic, functionau limitativ, ca si un ghid, tocmai pentru a asigura legalitatea, subliniez, si prognozabilitatea, respectiv practica unitara la nivelul serviciului. Subliniez faptul ca in mod concret se coopera conform competentelor legale ale fiecarei parti. Nu am cunostinta ca vreodata, pe durata mandatului meu, ofiteri SRI sa fi realizat sau intocmit un singur act de urmarire penala in vreun dosar. Acestea sunt chiar povesti izvorate dintr-o realitate paralela.

Aici am supus atentiei comisiei, si va transmit si dumneavoastra, si celor interesati, faptul ca astazi, urmare acestui asalt fara precedent asupra problematicii cooperarii cu Ministerul Public, pentru realizarea atributiilor pe care Serviciul le mai are, inclusiv in ceea ce priveste decizia Curtii Constitutionale, Serviciul este in imposibilitatea de a lucra pe baza unui protocol in ceea ce priveste infractiunile la adresa securitatii nationale, cum ar fi spionaj si tradarea, partial si terorismul. Astazi nu avem protocoale. Cum mai actionam pentru a proteja interesele Romaniei si ale aliatilor nostri, in situatia unor probleme pe aceste zone deosebit de sensibile, in care trebuie cooperat pentru contracararea atentie, nu pentru prevenire unde Serviciul desfasoara activitati cu eforturi sustinute, pentru a contracara astfel de probleme. Vulnerabilizam sau riscam sa vulnerabilizam nu doar securitatea nationala a Romaniei, ci si securitatea unor aliati de-ai nostri. As vrea ca luati de valul retoricii sa nu pierdem din vedere lucruri importante, care pot vulnerabiliza securitatea noastra. Reamintesc tuturor ca vulnerabilitatea are o singura caracteristica: este exploatabila. Si cineva mai devreme sau mai tarziu o va face, daca nu acoperim aceasta vulnerabilitate. Trebuie sa vedem, fara sa fim luati de valul retoricii, care sunt solutiile clare pentru a remedia acest lucru. Nu sunt foarte multe. Ce ar trebui, sa comunicam spionilor si tradatorilor ca nu avem protocoale si sa stea putin sa nu se mai implice in activitati pana nu rezolvam problema protocoalelor? Sa facem o procedura extrem de transparenta, foarte clara, pentru a vedea ce putem face si ce nu putem face ca sa stie si spionii, si tradatorii sa-si ajusteze masurile, sau avem si posibilitatea unei solutii adecvate, la standarde euro-atlantice, pentru a reusi sa gestionam cu succes, asa cum am facut-o si pana acuma, aceste riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale.

Ce pot sa va spun in concluzie. Referitor la toate aspectele vehiculate in spatiul public, si care au constituit subiectul discutiilor de la comisie, ca am prezentat detaliat felul in care am actionat si in toate imprejurarile. Exclusiv in spiritul si litera legii. Oricum, e important de stiut ca am convenit cu membrii comisiei sa revenim pentru a continua discutiile si a lamuri absolut toate aspectele de interes.

Constat astazi, nu fara oarecare surprindere, ca subiecte care initial au fost lansate in spatiul public ca fake news s-au transformat in fake stories, iar acestea intens promovate incearca cumva sa ia locul realitatii. Toate acestea, oricat de determinati ar fi unii sau altii, va asigur ca nu pot prejudicia un adevar care exista: SRI si-a facut treaba, iar ofiterii SRI si-au indeplinit cu devotament si curaj misiunile incredintate cu deplin respect pentru domnia legii. As vrea sa reasigur cetatenii Romaniei, si am expus argumentat acest lucru membrilor comisiei, ca pe perioada mandatului meu in echipa cu fiecare dintre directorii cu care am colaborat, si avand ca beneficiari patru presedinti, noua premieri, include aici si mandatele interimare, si avand peste 250 de ministri si sute de alti demnitari ca si beneficiari, interesele de securitate ale Romaniei au fost corect aparate de catre Serviciu, in cooperare cu alte institutii, subliniez termenul cooperare, cu alte institutii interne si internationale. Iar cetatenii romani au fost bine protejati.

Si acuma, nu in ultimul rand, in incheiere, in spiritul perioadei pe care o celebreaza acum crestinii, as vrea sa reamintesc, si cred ca e momentul potrivit, si de un celebru personaj biblic, al carui nume nu as vrea neaparat sa il dau, care in urma cu circa 2000 de ani a tradat pentru 30 de arginiti. Ce daca ulterior l-au apucat remuscarile? Lucrurile nu s-au putut repara si raul facut nu a putut fi rezolvat. Evident, ca orice tradator, destinul lui a sfarsit tragic. Din aceasta perspectiva, constat cu ingrijorare ca unii in mod vizibil practica astazi acelasi lucru cu interesele statului roman. O fac la vedere, extrem de vocal, si fara pic de rusine. Ba mai mult, ba chiar par sa isi faca un titlu de glorie din asta, afectand institutii fundamentale si capacitati democratice de aparare si protectie ale statului roman. Poate ar fi bine cu totii sa reflectam la acest episod biblic si la astfel de personaje. O sa revenim cu alte precizari pe masura intalnirilor noastre cu membrii comisiei.

Vreau sa va multumesc, sa urez romanilor ortodocsi Paste fericit si lumina.

Va multumim. Va asigur ca o sa revenim cu explicatii”.


Comentarii

# DODI date 5 April 2018 20:15 +54

Când te gândești că acest repetent a condus efectiv România. Și se vede cum a condus-o. Și se vede ce a lăsat în urmă. În loc să spună lucrurilor pe nume (și nu o poate face pentru că s-ar autoincrimina) ar trebui să divulge mârșăviile (presupuse de noi) dar realizate efectiv de SRI la ordinul bețivului național. Această gașcă a siluit Constituția, a violat Justiția și acum nu știm cum să atribuim progeniturile metise rezultate din aceste violuri. Păcat că instituțiile abilitate nu știu să îl ia efectiv la întrebări pe acest nemernic și să îl plaseze acolo unde îi e locul. La Jilava.

# sas date 5 April 2018 20:23 +5

Parca il vad pe Pantiusa din Portretul luptatorului la tinerete.Acelasi stil...de munca. :sad:

# DOREL date 6 April 2018 22:38 +3

Priviti cu atentie, acest Coldea arata de parca ar fi fratele lui Ion Rimaru (figura, gestica, grimase) ...

# gelu date 6 April 2018 12:01 +10

Daca acum are tupeul sa ameninte cand e trecut in rezerva va dati seama ce amenintari face criminalul asta cand era Adjunctul SRI??? Amenintari care se terminau cu aruncarea in inchisoare sau cu sinucideri benevole pentru cei amenintati.

# Vrem masuri nu vorbe date 8 April 2018 13:33 +5

Uimitor si stupefiant cum toti romanii accepta amenintarile publice ale infractorului acesta. Si nu este adevarat cand se spune: vai... esti sau nu esti infractor doar daca o instanta decide asta. Hai ne lasati cu instantele voastre mafiote care de cele mai multe ori te declara vinovat desi nu esti sau pe infractori gen coldea si multi altii ii lasa bine mersi sa mai si ameninte public pe langa infractiunile comise. Treaba e clara, discutii nu prea vad sensul, protocoalele secrete semnate din 2005 dintre institutii sunt ilegale rezultand clar si fara alte discutii si filozofii ca toata justitia din 2005 si pana in prezent s-a facut ILEGAL. In consecinta toate dosarele din 2005 si pana in prezent sunt ILEGALE deci Nule, alte discutii pe marginea acestui subiect nu vad . Masuri trebuie luate nu discutii, mai pacalicilor astia care doar vorbiti si nu luati masuri. Se irosesc 40000ron pe luna pe cap parlamentar. PT CE??? VREM MASURI. VREM REDUCEREA BUGETELOR SRI SI TUTUROR INSTITUTIILOR

# biet roman saracu' date 7 April 2018 06:37 +4

O fi fost repetent pt ca avea afectiunea de la cutia ucraineana de mic, sau pt ca era doar un submediocru provenit dintr-un mediu neinstruit, ocupand pe scara lui Peter treapta de vanzator de varza cu rulota intr-o marginede Ardeal? O lume a lui Ioan Slavici, si acela un maghiarizat si "europenizat", tradator al Romaniei si a lui M Eminescu.A ajunge, prin avansari de republica bananiera, ditamai inzorzonatul, decorat ca un sovietic, nu poate fi intamplator sau consecinta doar a capriciilor vreunui marinar ratat.Logic e sa gandim ca a fost o operatiune reusita a unui serviciu secret omolog, din vre-un stat /structura nestatala ostil/a Romaniei.Eu ma gandesc la Hungaria revizionista si /sau la Globalia Sorosista.Sau poate o fi si el, ca si Codrula, un sarpe din parul Meduzei.Sau Minervei, nu am retinut exact.

# mihail date 7 April 2018 08:05 +1

Nu a violat Justitia! Pentru ca si ei i-a placut . <img src=ops:' />

# Zâna date 5 April 2018 20:42 +13

Ce tupeu de "securist paranoic"... ăsta'deja a trecut la amenințari ca cică,...alți au tradat!. Bă SUPERPENALULE tu esti mai murdar decât un tâlhar si vii sa ne vorbesti de asemanari din Biblie? tu ai idee ce distrugeri iremediabile ai produs si câte milioane de destine ai afectat? Marş la beci trădătorule cu toata gasca ta de zeci de mii de turnători si acoperiți

# Gilu date 5 April 2018 20:50 +1

Alo ! Aalo ! Stati linistiti tovarasi ! Agenturili lucreaza ...

# Viorel nebunu' date 5 April 2018 21:14 +3

"Asa arăta VIOREL NEBUNU' CÂND UITA SĂ ÎŞI IA MEDICAMENTELE ŞI IEŞEA PE STRADA"

# Jos mafia SRI+DNA ! date 5 April 2018 21:40 +7

SRI nu-si merita banii , adica sumele astronomice pe care le topeste ca sa-si persecute tocmai cetatenii platitori la bugetul lor prea mare. ATENTIE ! Cerem urgent reducerea la jumate a bugetului SRI !!!

# Jos mafia SRI+DNA+DIICOT +PG+ICCJ date 6 April 2018 12:05 +7

Jos toata mafia SRI DIICOT ICCJ DNA ANP PG. Tu nene ceri jos doar mafia DNA+SRI ? Adica doar pt cei care ii "terorizeaza" pe politicieni, restul romanilor nu conteaza daca sunt acuzati pe nedrept, interceptati, ruinati de catre mafie ceea ce se intampla de 12 ani incoace?! Judecatorii au blaturi cu procurorii in toate dosarele . In Ro nu exista procese CORECTE. Personajul Coldea daca vorbeste de tradare inseamna ca stie si este constient ce ilegalitati a facut ca altfel nu-si avea sens cuvantul tradare. Oamenii astia ar trebui acuzati de terorism de stat, tradare de neam si tara, sa fie pedepsiti cu puscaria nu rasplatiti cu pensii mii de euro lunar. Cred ca romanii ar trebui sa se trezeasca si sa nu mai permita acestor tradatori de neam sa scape liberi si sa i platim si lunar mii euro. SI bugetele SRI SI A TUTUROR INSTITUTIILOR MICSORATE LA JUMATE chiar cu 3 sferturi sa fie micsorate , ajunge cat au spionat romanii.

# Diferenta intre SRL si SRI date 5 April 2018 21:42 +21

Un intreprinzator roman, ADICA UN AMARAT DE SRL-ist daca este prins ca uza de facturi false devin automat un PENAL, iar daca a introdus facturile in bilantul contabil e PUSCARIABIL. Un general care se justifica cu facturi false pentru a scapa de acuzatii grave de coruptie (facturile pentru excursiile exotice platite de Ghita), nu pateste absolut nimic. Devine profesor, pastrandu-si leafa de mii de euro, primeste in paralel si pensie de mii de euro si e LIBER ! Liber sa amenite, sa dea interviuri la comisia SRI in presa. Aceasta e diferenta intre un amarat de SRL-ist prins cu facturi false si un general securist din SRI, ce cu tupeu prezinta tot facturi false. Cat de corecta , competenta e actuala conducere SRI care a concluzionat ca totul e in regula cu acele facturi false? Ce se ascunde in spatele acestei musamalizari ? Daca lamurirea facturilor nu-i cea mai simpla actiune ce-l incrimineaza pe marele general patriot si "rezolva statul paralel" atunci Dragnea si Manta pa !

# Edelweiss - Psychiatrist de Bukowina date 5 April 2018 21:51 +10

Cineva să sune iute la 112! Prin Bucale e un Niebun, unu Florică a lu’ Coldea din Lipova, care face spume vineții la gură, și-a dat nădragii jos și arată ștromeleagul la popor, grăiește măscări în mijlocul pieței, se strâmbă la oameni și le arată pumnul amenințător! Să vină iute o ambulanță blindată, încadrată cu 2-3 luptători de sumo, dotați cu chimeși trainice, croite din pânză de velă de fregată, cu mâneci lungi, rezistente, accesorizate cu curele țapene din piele groasă de hipopotam, având la capete cătărămi din oțăl solid, turnate la Krupp Industrietechnik din oțălul rezultat din topirea bateriilor de artilerie Lindemann de la Zâdul Atlanticului. Ăia luptători de sumo iute să-l lege fedeleș pe Florică a lui Coldea, ca să nu mai arate p*la și pumnul la Oaminii Cinstiți, să-i îndese un căluș în gură ca să nu mai profereze amenințări și să-l ducă într-un salonaș drăguț, capitonat nevătămător în alb, luminos, salonaș în care nu e nici întristare nici suspin de-atâtea benzodiazepine.

# Edelweiss - Psychiatrist de Bukowina date 5 April 2018 22:02 +6

Duoamna Dorina, cum de ți-ai permis să-i dai drumu slöbod lui Mobutu SeSe SeKoku Ngbentu Florea Waza Zbanga fără să-i faci înjăcția cuvenită? Apăi, la asăminea șotie, matale ai merita să-ți pierzi și licența de Shrink, și dreptul de liberă practică! 'au te pominești că Florică s-o slöbozit sîngur, te-o machiat iar boindu-ți ochii cu fard lila de bătăuș, o spart geamul și s-o azvârlit în stradă de la înălțimea amețitoare a demisolului și o plecat cu pas hotărât și apăsat să combată ofensiva Arahnoidelor din Infanteria Stelară care s-o apucat să invadeze Rroemenica orwelliană, rămasă singură și neajutorată în lipsa Scutului Protocolului? Fa madam Dorina, du-ti bre fimeie și culege-ți podoaba de pe uliță, ia-ți-l acasă și transformă-i curul în poligon de tragere cu ace de seringă conținând benzodiazepine. Apoi cântă-i ce vrei, de la Gingălbel și Tanenbaum până la „Nani, nani, puiu mami”, numai adoarme-ți nebunelul și nu-l mai lăsa să se trezască, că se face de râsu lumii și-i păcat!

# viorel date 5 April 2018 23:09 -21

Cu regret dar tind sa cred ca Generalul are dreptate si mai cred ca a fost un lider dintre cei foarte putini , totusi patrioti. Sa speram ca istoria ne va arata adevarata fata a lucrurilor.

# Pif date 6 April 2018 09:12 +1

Daca vizualizezi inregistrarea discursului, fara sonor, s-ar putea sa-ti schimbi credinta in masura in care poti decodifica limbajul nonverbal. E drept ca n-are nici gestica instinctiva a lui Ceausescu si nici cea teatrala a lui Hitler, insa e undeva la mijloc prin mimica. In rest, judecand doar dupa fizionomie, din perspectiva vreunei fane, inclusiv Ramaru avea un chip frumos si simetric, de barbat perfect. http://cdn.lifedaily.com/wp-content/uploads/2017/11/19-ion-rimaru-story.jpg

# Atat de... date 6 April 2018 09:24 +7

...patriot a fost, incat a primit medalii numai de la straini! 8)

# Pif date 6 April 2018 11:16 0

Desigur, dupa reclamele la rachetele Patriot, orice roman de buna credinta si-ar dori o astfel de racheta Patrioata in casa pe care s-o lanseze manelistic din CURte, fix in inima dusmanilor, spioni si tradatori.

# biet roman saracu' date 7 April 2018 11:48 0

@viorel...troll si/sau subordonat?

# Floare Albastra date 5 April 2018 23:20 -7

Si destept, si frumos, si citit , si manierat, si religios, si cu umor... Foarte multe calitati are domnul Coldea. E barbatul perfect, de fapt.

# @Floare Albastra date 5 April 2018 23:52 0

Iar tu, intr-adevar, esti p-----a satului.

# Floare Albastra date 6 April 2018 10:29 0

Iar iti afisezi gelozia pe aici. Nu eu dau iama prin tot ce misca... asa ca tine. Sunt extrem de selectiva. Abia as bifa cu "barbat adevarat" doua-trei personaje din toata Romania.  ;-)

# Dany date 6 April 2018 11:01 +1

@floare albastra. Ce tupeu aveti voi astia ! Ce calitati are? Ca oricine il vede pe acesta isi da seama ca e total opusul la ceea ce zici. Ma mir ca mai aveti tupeul sa deschideti gura cand in fiecare zi noi probe care dovedesc ilegalitati care au fost facute de catre cei de la varful puterii . Sper sa nu auzim de alerte cu teroristi sa ne arate SRI si DIICOT cat de" utili" si importanti sunt. Nu de alta dar stim ca atunci cand ceva nu exista se poate fabrica/ inventa foarte usor.https://m.antena3.ro/actualitate/alerta-antiterorista-falsa-la-aeroportul-otopeni-463657.html

# Floare Albastra date 6 April 2018 14:25 -1

De gustibus non est disputandum. Gusturile nu se discuta. Nu e obligatoriu ca ceea ce imi place mie sa-ti placa si tie. Si invers. Nu tot ce iti place tie trebuie sa-mi placa si mie.  ;-)

# ioan cozma date 6 April 2018 12:26 +3

cucoana daca are atatea insusiri de ce nu-l iei acasa sa-l tii in cotet si sa te uiti la el ca la o icoana, ca a spus ca e si credincios, cica a fost la atos , sa se spovedeasca la grecotei , ca la boaitele de la noi ii e frica sa nu-l toarne !

# Margareta date 6 April 2018 18:01 -2


Citeza pe ioan cozma
cucoana daca are atatea insusiri de ce nu-l iei acasa sa-l tii in cotet si sa te uiti la el ca la o icoana, ca a spus ca e si credincios, cica a fost la atos , sa se spovedeasca la grecotei , ca la boaitele de la noi ii e frica sa nu-l toarne !
;-) eu emigrez, imi apare iarasi acneea cand il vad pe general tamam acuma de Paste, altfel il luam eu acasa sa ma converteasca ;-)

# Floare Albastra date 7 April 2018 07:39 +1

Ioan Cozma, Coldea e casatorit. In plus, exista deja alt personaj batut de sistem pe care l-as lua acasa.  Unul gelos rau. Nici el nu vine, nici pe altul nu lasa. ;-)

# biet roman saracu' date 7 April 2018 00:08 +1

Floare albastrita, sper ca faci misto...daca vorbesti serios sau esti Ana Coanda sau esti Lulutza ..sau Andra Porca..sau Sandala Lunga...sau MortiCIA le mai bei??

# Edelweiss - Grudging de Bukowina date 5 April 2018 23:58 +6

Vaileu, Fa Duoamnă Florșica, și Io* care văzusem începutul comentariului la secțiunea din dreapta a paginii și crezusem că grăiești despre mine. Când colo tu îi rădici osanale și-i aduci ablații și jertfe pe Altarul Arderii de Tot lu' Mobutu SeSe SeKoku Ngbentu Florea Waza Zbanga - jenerălașul afrikaander de mucava și tinichea. :-? Cocoană Florșică, ori ai hlinchit și lins dopurile de la niște uiege conținând o apă de foc cu multe grade tărie (cam vro trii stele, tot atâtea câte are jenerălașul de mucava), te-i amețât ș-o început să-ți grăiască gura în defazaj cu sinapsele neuronale, ori ești nepoata Marchizului de Sade și tare-ț mai place să-ți bați gioc de oaminii sărmani, turnând gaz și naftă pe focul neostoit din suflițălul lor de rarinci paradiți. Cum să zâci așă năszbâtie - ideal man - despre tremuriciul aceala care zvâcnește și ticăie de zici că are joc în culbutori, lagăre și rulmenți? Fa Cocoană Florșică, te-ai zăpăcit de cap?

# santinela date 6 April 2018 08:14 +6

Pacaliciul asta braveaza,este in rahat pina-n git si ii este frica de moare.Este mort si el nu stie !

# crestinu date 6 April 2018 09:13 -2

Poate ca daca n-ar fi existat acea tradare, de care vorbeste generalul, noi nu am fi azi crestini. O fi bine, o fi rau? Cu "tradarea".

# Floare Albastra date 6 April 2018 10:51 0

Ar fi  absurd sa spunem ca avem nevoie de tradatori ca sa ne crestinam din nou sau, cel putin,  ca sa evoluam cumva la nivel spiritual... E pe undeva o hiba in logica respectiva. Daca nu era Iuda, "utilul", poate ca Iisus reusea sa repare omenirea la nivel moral macar. 

# sandu date 6 April 2018 12:16 +3

Odata cu desecretizarea protocolului incheiat in 2009,deja incep amenintarile.Acum putem lua la cunostinta despre SUPREMATIA avuta de serviciile de informatii,in distribuirea cazurilor si controlul exercitat asupra procurorilor de la dispeceratul SRI.Putem de asemenea vedea cat de adanc este viciat actul de justitie si departarea lui fata de STATUL DE DREPT.Grozavii de acest tip,nu cred ca a fost nici pe vremea lui Ceausescu!Oare ce am fi facut daca mai ramaneam in aceasta "mocirla"inca vre-o 2-3 ani.Mai exista o singura chestiune anume,cei vinovati sa nu scape nepedepsiti!!!!!!!!

# Geo date 6 April 2018 13:48 +6

Kgb-istul asta nu are simtul ridicolului, dupa ce a distrus justitia si SRI cu tot felul de protocoale ilegale care incalca constitutia acum vine si ne zice de tradare, probabil se crede vreun Cristos ceva care salveaza omenirea, impreuna cu cealalta scula odioasa, Codruta trei dosare, astia doi ar fi trebuit deja sa inceapa sa scrie romanele la Jilava, nu sa ne tina discursuri despre tradare, tocmai astia care au fost decorati de serviciile secrete ale altui stat, in timpul regatului lui Coldea s-au petrecut tot felul de nenorociri, jaful padurilor, vanzarea pe nimic a unor fabrici, smecheria cu cuprumin, la toate privatizarile era prezent un securist, ala ce facea, isi primea comisionul? Coldea cu acolitii lui au transformat SRI in odioasa securitate de dinainte de '89, au reinfiintat cu Kovesi politia politica, distrus firmele romanesti si protejat interesele straine, oare cine-i adevaratul tradator? Ar trebui sa nu primeasca nici o pensie speciala, de el a pornit protocoalele.

# Ioan date 6 April 2018 14:00 +5

Tupeu de bandit! In orice tara civilizata acest individ ar fi in puscarie. Nu ne vorbeste oare mai bine de transporturile de produse petroliere din anii 2009-2010 protejate de serviciul pe care l-a condus cu varf de lance nasul domnului Blejnar, Moldoveanu, consilier presidential si seful Comunitatii de Informatii? sau de sticlele de vin de 1000 USD sticla pe care le bea cu Ghita? Sau de ce exista in Romania la ora asta asezaminte (hoteluri, vile, etc) unde sereistii stau cu 5 lei/camera. Sau de ce exista spitale ultradotate unde sereistii se oblojesc, in oglinda cu mizeria din spitalele din Romania? De ce exista doua Romanii : a lor si a restului?

# Lucan date 6 April 2018 14:34 +3

cu siguranta se considera tradat de unii sau de altii, dar tradatorul este el, cu ceata lui de slugi care au pus mai presus de toate tara sa in fovoarea intereselor transaltantice. Daca Tepes ar exista, tovarul general ar avea o teapa de toata frumusetea

# vlad date 6 April 2018 14:44 +2

Poate pentru asta tradatori sunt cei,chiar si din servicii, care doresc binele tarii si nu sunt aserviti strainilor,celor care smecherii astia le lingeau clantele de la usi.Oricum din cate se vede individul asta inca ii reprezinta,plecarea lui a fost asa,de fatada.O fi pensionarul securist cel mai patriot,de asta in timp ce el era la butoane,strainii nu au platit redevente sau au platit putin,de asta patronii romani au fost bagati in puscarii,ca ei erau mari patrioti.Asta in timp ce bancile smechere,multinationalele nu plateau un sfant statului iar batranica cu patrunjel nefiscalizat era acuzata de evaziune fiscala.Asta da patriotism.

# Neanae date 6 April 2018 15:04 +3

Am o singura dorința. Mi-ar place sa am confirmarea ca indivizilor ăstora din teapa Coldea-Kovesi-portocala-Lucica-Stanciu etc etc (dar și a susținătorilor lor ca Floricica și Viorel “taxați” aici cu minusuri) le tremura târtița, sau măcar îi ia cu o transpirație noaptea la ideea de pușcărie. Sa treacă prin ce au trecut Rarinca, Grebla și PREA MULȚI ALȚII nevinovați! Adaug și cei supra pedepsiți pe degeaba ca “doar atât da codul” - ca Voiculescu după spusele blondei Bogdan ... Dom-lor, sa va fie clar ca ați semănat cam prea mult și a v-a venit rândul sa culegeți, sau altfel spus, ați lansat în rafala boomeranguri care acușa se întorc!!! PA și sa va fie pușcăria grea ... adică la fel ca celorlalți aruncați acolo mai abitir ca pe vremea Inchiziției

# imun/teanu date 6 April 2018 15:15 +1

Cat de romantic! Comuniunea dintre sacru si profan. Gessus Christ Coldea si Maria Magdalena Codrutza! * E adevarat ca Ave Cezar si Ave Maria au fost sot si sotie? E adevarat, si au avut si-un baiat, A.V.S.A.P.

# Neanae date 6 April 2018 15:18 +6

O precizare la commentul meu dinainte. In toată povestea asta metaforica lansată de generalul lui pește prăjit, nu trebuie sa fie unul chiar psihanalist de profesie ca sa aibe dovada ca Florică asta are probleme la cutia neagră. Generalul in rezerva se scaldă in veselie in procesul de “proiecție”... BRAVOOO, este propria semnătura pe diagnostic de “personalitate deranjata” (e o definiție pe întelesul tuturor, in aparența inofensiva, dar e mai grav decât se poate gândi!). Adică inconștientul lui îl face sa-și perceapă propriul sfârșit fiindcă se autoidentifica cu Iuda. Însul “proiectează” propria personalitate asupra altora mai puțin identificați. Cărora sa nu le fie teama, caci cel vândut pe 30 de monezi, trădătorul, turmentatul de remușcări este dl General in rezerva cu pensie uriașă sereistul Florian Coldea.

# Ionescu C date 6 April 2018 20:58 0

Corect se spune "are probleme la cutia ucraineana" ca la el nu se poate sa fie o altfel de cutie.

# noslacan dorin date 6 April 2018 15:43 +7

servicii secrete care se servescsi nu servesc pe nimeni;la ce te poti astepta daca nu la disolutia finala?justitia intirzie ,dar soseste;fidel castro.puroaiele adunate smirc cu smirc,au copt buboiul inmugurit cu sfirc;tudor arghezi.marele mut nu a inteles nici in al patrusprezecelea ceas ca o caruta se conduce cu caii pusi dinainte ,nu cu cei pusi dinapoi.de bou sa te aperi din fata,de cal sa te aperi din spate,iar de prost din toate partile.

# Andreea date 6 April 2018 18:37 +3

dl Coldea amenință pentru că dl Manda (Președintele Comisiei SRI) joacă după regulile Generalului. Dl Manda nu are multă școală (nu-l suspectez de inteligență) dar cred că îl putea întreba de ce vorbește la plural?! binențeles că toată audierea dl Coldea este o mascaradă, nimeni dar absolut nimeni nu-i adresează întrebări cu adevărat relevante/ întreaga națiune s-a cramponat la “tăiatul porcului.” dacă nu reușim să depășim zona de cancan să nu ne mai mirăm că dl Coldea ne amenință din Parlament. dl Manda (Președintele Comisiei SRI) ar fi trebuit să-i solicite dl E. Helving să-l ancheteze pe dl General care este în rezervă. într-o țară normală la cap Parlamentul nu este tribuna unor șmecheri care se amenința ca niște interlopi. apropo, concluzile dl General sunt mincinoase dar atitudinea, comportamentul domniei sale validează definița statului dată chiar de dl Președinte Băsescu: stat mafiot.

# Iulia date 6 April 2018 21:10 +2

Daca e atat de bun si de profi pe cat il lauda unii, nu da bine deloc ca se victimizeaza. Daca dupa tradare stie ca urmeaza “rastignirea” (mai putin episodul cu invierea), e normal sa fie ingrijorat. Adevarul iese mereu la suprafata, e doar o chestiune de timp.

# Floare Albastra date 6 April 2018 23:24 -2

Pertinenta observatie: dupa tradare vine rastignirea. Si e dureroasa. Dar exact acea rastignire a nascut o religie. O  tema de meditat pentru unii. Nu se stie ce consecinte vor urma.

# Pe bune ? date 8 April 2018 07:25 +5

Stai linistita , are Dumnezeu grija de toate si o sa le aranjeze asa cum stie El.Istoaria romanilor va e straina daca nici pana acum nu va intrebati de ce oare acest popor nu a fost sters de pe fata pamantului ?Ocazii au fost , nenumarate , una din aceste ocazii tocmai devoalata de “tradatorii “ de care vorbeste acest vanzator de tara si de neam ,totusi noi suntem inca aici ...Dumnezeu de sus ne-a aparat , asa cum ne apara si impotriva acestui plan Minerva 

# Floare Albastra date 13 April 2018 09:24 0

Ce ai vrut sa spui, de fapt? :-)

# Pintea date 6 April 2018 22:51 +3

Interesant ar fi sa ne si spuna care a fost modelul de democratie pe care l-a avut in vedere atunci cand zice ca se mai practica si in alte tari chestia cu protocoalele. Ce vrajeala ieftina! Vorbea despre niste spioni care scapa, cand pana acum spionii au fost ei, clica lui basescu, care spionau pe toata lumea. Parca zici ca a mai fugit Pacepa o data, asa ne-a prezentat consecintele dezvaluirii acestor protocoale, cu dimensiunea unui dezastru national! Amuzant este ca multi s-au simtit vizati si de comparatia respectiva, el nu a dat nume, a vrut numai sa transmita un mesaj, dar deja cine se simte, se simte. Inclusiv Basescu a guitat. I-o fi frica? Nu zicea si el o data, ''nu e bine, d-nule chestor!'' Si chiar ca n-a fost, nici pt chestor si nici pt noi, pt ca basescu a ramas in functie.

# bietroman saracu' date 6 April 2018 23:45 +2

Nu e doar o problema medicala.E si de "iluminare" religioasa, ceea ce nu e o contradictie.Povestile astea cu "Biblia" prind la un anumit subnivel cultural.Citisem ca provine din o zona a Ardealului cazuta sub influenta unui cult neoprotestant, deci usandezo- globalist.

# Marius date 7 April 2018 07:25 +3

Oare de ce nu vorbeste nimeni, de protocoalele încheiate de SRI cu Politia Romana !? 1. Protocol privind “inventarierea” de catre polițiști a tuturor societăților comerciale care au ca obiect de activitate ; închirierea autoturismelor !? 2. Protocol privind identificarea tuturor persoanelor fizice care oferă spre închiriere case/apartamente/garsoniere!? 3. Protocol privind identificarea tuturor locurilor de cazare in comun (hotel, motel, pensiune, etc), localizarea lor geografică ( longitudine/latitudine), numere de telefon, date despre personal, persoane din afara țării care frecventează aceste locuri de cazare !? Toate aceste protocoale (si multe altele ...) ai fost semnate de Toba (cumnatul lui Coldea) si Vasile Viorel (omul de casa al Luluței). Mii de polițiști, aleargă pentru a alimenta aceste baze de date, baze la care, SRI are acces necondiționat In curand ....

# duta date 7 April 2018 08:24 +2

Ne vorbeste un mason care distruge Romania.... la fel ca si alti masoni isarescu, nastase, iliescu.... o lista lunga.... Cum arata Romania cand masoneria era interzisa si cum arata acum cand este de ”utilitate publica”.... masoneria distruge Romania

# Dtl date 7 April 2018 08:41 +2

E foarte bun de stand up comedy si fata il ajuta, s-ar simti mult mai bine decat printre regulamente "constipate"

# YanY date 7 April 2018 09:37 +1

Coldea....Monstrul din Carpați!!!!!

# Liviu date 7 April 2018 10:20 +1

Cat timp ne conduc romani adevărați ca Kovesi, Werner, .... asta-i soarta noastră de pasalac. Nu va amintiți de alte timpuri cu Pauker, Bodnaras, .....

# Vasi date 7 April 2018 11:52 +1

IN CE HAL A AJUNS TARA NOASTRA! NUMAI AI INCREDERE IN NICIO INSTITUTIE A STATULUI ROMAN.TREBUIE TOATE RESTRUCTURATE PANA NU E PREA TARZIU.SI SA INCEPEM CU SRI:SA-I REDUCEM FINANTAREA,SA ANALIZAM CADRELE SI FAPTELE LOR SI MASURI URGENTE!

# alin date 7 April 2018 11:54 0

Pare a lua, din păcate, un tratament medical.

# Pif date 7 April 2018 15:09 +2

Presupun si eu acest fapt, avand in vedere ca nu-i mai sunt atat de evidente ticurile din trecutul nu prea indepartat. Posibil sa se fi descoperit vreun tratament revolutionar pt. a se atenua manifestarea primelor simptome ale bolii Huntington, boala progresiva neurodegenerativa. Nu stim daca a fost identificat genetic cu o astfel de boala , desi incepand cu anul 1993, un astfel de test genetic pt. indentificare bolii a fost disponibil. Ar fi cam bizar ca un om mentinut la conducerea SRI atata timp sa nu fi fost analizat la sange, inca de la numire.

# biet roman saracu' date 8 April 2018 11:23 0

@ Pif...Selectie inversa, cu dedicatie pt.o colonie de mana a n-șpea...vezi directiva NKVD pt tarile din Europa de Est, sau Primele Protocoale.

# TULUS MARIN OLt date 7 April 2018 21:10 +2

• Dle Coldea,Este foarte important in toată această ecuație să spunem unde se află poporul român, nu/l pozitionați și nu precizati cum s/au rezolvat problemele lui!Dacă în speță ne referim la Protocoalele cu pricina-pe care nu am niciun interes să le critic în profunzimea lor-pun intrebarea dacă au fost luate in consideratie interesele poporului român în toate aceste protocoale și mai ales dacă statul prin toate aceste instituții a servit intereselor poporului sau dacă, per a contrario, in speță, poporul este o masă neglijabilă și, în aceste conditii,dreptatea nu se poate infăptui și pt. el!Dacă lupta, de care vorbiți, s/a dat între taberele politice și între grupări ce populează instituțiile statului, atunci este o luptă pt. alte interese decât ale poporului și implicit ale României!Aliatii nostrii credem noi, populimea,nu au făcut tot ceea ce trebuia pt. noi!! Justiția nu a putut fi reformată și astfel hotărârile nelegale au afectat interesele poporului, dovedind că statul nu a

# TULUS Marin Olt date 7 April 2018 21:12 0

dovedind că statul nu a fost unul de drept ,ci cu totul altfel, unul de clan!!Mai mult, s/a continuat procesul de întărire a mafiei din justitie prin acea lege a accelerării proceselor din 2015,o lege care a dat puteri depline structurilor de cele mai multe ori de interese din judete,iar deasupra tuturor, pt.anularea hotărârilor nelegale și netemeinice, nu este nicio Instanță Supremă, CEDO nereusind să facă ordine și să anuleze miile de hotărâri în acest sens.Grupurile de magistrati sunt permanent înnoiți de oameni acceptati de sistemul lor, de clanul lor și nu de societatea civilă,faptă de corupție.Mai mult, avocatii- ca apărători ai ....acuzării,cu legături de interese oculte între toți participanții statului din Instanță- nu se pot recruta decât prin acele sisteme de aceeași esență, ca -n procedura magistraților,faptă de corupție,iar Sistemul de invățământ este de neluat în seamă!!Mai mult, sub conducerea politică zgomotoasă și lipsită de rațiune a anilor de după 2004- Ce păc

# TULUS MArin , oLT date 7 April 2018 21:14 0

așa cum au fost multe dintre procesele judecate nelegal ale cetățenilor României,cărora din lipsa autorității statului român, a justiției din România, au rămas fără nicio posibilitate de a obține după lege drepturile lor-oa devărată crimă organizată.Dar clanul magistraților dispun de salarii și pensii nepermis de mari, cerând și protestând tot mereu pt.drepturi tot mult mai mari ce singuri le stabileau prin hotărâri jud. Și pe care le impuneau a fi respectate de statul român prin puterea executivă.Astfel incât salariul unui magistrat devenea pe zi ce trece mai mare, depăsind de cca ¾ ori salariul unui profesor, medic, etc, de aceeasi pregătire profesională, vechime în muncă,vârstă, ceea ce nu este normal pt. o națiune civilizată sau stat de drept.Același lucru fiind si la determinarea pensiei;a fost și este o discriminare!!.

# TULUS MARIN, Olt date 7 April 2018 21:16 +1

Puterea politică din prezent încearcă anumite schimbări care in esență nu sunt ceea ce ar fi necesar poporului.Nemultumirea noastră este că, pe de o parte, nu poti să accepti actuala stare de lucruri, in speță, poporul este nedreptățit de corupții din sistemul de justiție, unii dintre ei fiind niște școlărei fără caracter și pregătire,care se cred Dumnezei și fac ce vor, iar, pe de altă parte, nu se poate accepta in continuare lipsa societății civile din actul decizional al justiției/ respectiv, lipsa juraților,dar și lipsa masurilor de sancționare a magistraților de către Instante independente si supuse controlului societății civile, cu jurati, înlocuind acel CSM obosit și părtinitor.Aceasta este opinia celor condamnati la tăcere și la nedreptate!!De aceea, dle Coldea, nu sunt adeptul conceptiei dvs. la bază și eu fost militar de la 15 ani - Liceul Militar, jurist,avocat la UNBR (Bota),dar disident politic pe timpul comunismului, nu am dorit să devin ofiter al societății co

# TULUS MARIN, OLt date 7 April 2018 21:19 0

societății comuniste,iar acum condamnat si apoi iarăși trimis in judecată de clanurile corupte ale Justitiei române pt.fapta de exercitarea profesiei de avocat la UNBR Bota! oricum accept situația de victima dar nu aș dori să devin tortionar,angajatul unei justiții nedemocratice si părtinitoare! Și in concluzie,reamintesc că nu ați depus efortul de a face dreptate poporului, noi nu putem vorbi de institutii fundamentale ale statului român, și implicit de capacitati democratice de aparare si protectie ale statului roman, pentru că acestea nu sunt și cele de apărare a poporului român , pt. respectarea drepturilor și libertăților fund. ale Omului!! Precum zice Biblia:32.Din gura celui drept picura intelepciune, dar limba nedreptului va pieri!! Pomenirea dreptilor e cu laude, dar numele necredinciosilor se stinge. Izvor de viata este in mana dreptului, dar gura necredinciosilor va fi acoperita de nimicnicie. Vom lupta și vom fi liberi!!! •

# TULUS date 8 April 2018 02:15 +1

lipsa-Ce păcat o fi fost pe noi românii să fim conduși ani la rând de comuniștii de dinainte de 89,vorba lui Băsescu-criminalitatea sistemului de justitie, nereformat si perpetuat de la bolșevism încoace, au făcut din absolvenții ai sist. de învățământ juridic infractori,respectiv, pe cei care au activat sub acel UNBR condus de P.Bota,iar magistratii s/au raliat sistemului,respectiv, al asociatiei conduse de înaintașii lui Gheorghe Florea si de el, fără legitimitate*, demonstrând încă odată că sunt părtinitori și implicit ilegitimi!!Faptele acestea sunt cele mai evidente fapte de corupție!!Ei UNBR, fără identitate au intervenit și în procesul legislativ ,determinand modificarea nepermisă a Legii 51/1995/ R pt. a corespunde criteriilor și mai ales intereselor de clan,complicitate având si sistemul politic si CCR.Astfel,s/a declansat un adevărat Jihad asupra avocatilor din UBR Bota

# Cladia date 8 April 2018 09:43 +7

Domnule general-locotenent, DESPRE CE IUDA VORBITI ? Ce ati facut Dumneavoastra pentru România sa împiedicati distrugerea industriei românesti de înalta tehnologie ? Ce ati facut sa opriti defrisarile padurilor si sa dati informatiile necesare politiei ? NE CREDETI PROSTI ? NU DOMNULE "general", NU SUNTEM PROSTI SI SUNTEM CONVINSI CA FARA AJUTORUL NEMIJLOCIT AL unora din SRI, ROMÂNIA NU PUTEA FI JEFUITA! Deci, despre ce tradatori faceti vorbire ? Despre cei care au luat puscarie cu executare pentru 30 de arginti ca au dat o gaina la un functionar, ori despre cei ce au furat sute de milioane de euro si au fost achitati ? Despre ce tradatori vorbiti, despre cei care se întâlneau în case conspirative si în vie la Ghita sau despre "tradatorii" care au avut curajul sa denunte statul paralel? Într-un stat de drept, un stat democrat, AZI erati pus sub acuzare si dezbracat de haina de general !

# Gilu date 8 April 2018 13:05 0

Sa afle si colegii mei ACADEMICIENII ...

# oncioiu gheorghe date 8 April 2018 17:25 +4

Din pacate vina apartine in mare masura JUDECATORILOR ca ei au permis ca parchetarii sa fie la acelasi nivel cu ai,adica magistrati si sa fie calariti de Securitatea de tip nou SRI.Ei sunt cei care au tradat si juramantul depus si independenta si impartialitatea actului de justitie.Nu am vazut judecatori protestand ca justitia este politizata total prin NUMIRI poltice 1000 la 100.Politrucul sef care joaca rolul de papusa a SRI si serviciilor straine NUMESTE tot ce misca in justitie fara sa deranjeze nici un judecator.Ce incredere sa mai aiba cetateanul in actul de justitie,in judecator,daca acesta este eminamente politic prin numire si la mana SRI.Niciuna.

# Edelweiss – Zicălaș de ocări și sudălmi (de Bukowina) date 8 April 2018 17:29 +3

Ce nu știe microNapoleonașul de Dâmbovița despre conjunctura socială a Apostolilor ține de logica mucalită, dar de o evidență indubitabilă, este capabilă de a emite sentințe surprinzătoare: „Nu este câtuși de puțin valabilă maxima „Spune-mi cu cine te însoțești, ca să-ți spun cine ești!”. Uite, de exemplu, Iuda avea niște tovarăși excepționali!”. Carevasăzică, înainte de a evoca pilda celei mai celebre Vânzări și Trădări din istorie, jenerălașul ar putea să mediteze la calitatea tovărășiilor ce i-au nuanțat destinul și cariera, sau ar putea să se introspecteze pe sine însuși, să vază dacă nu cumva se răstoarnă întregul eșafodaj analitic, în sensul că, poate, ceilalți tovarăși ai săi de prin SRI „nu ar fi meritat” un tovarăș de talia și calibrul jenerălașului. „E grele” de tot cu Pilda Iscarioteanului. E mai grele decât carnea de pork, poate de asta de Paști se face crăpelniță din mel și ied. Revenind la mesajul șocant și stupefiant al satrapului neosecurist mioritic.

# Edelweiss – Zicălaș de ocări și sudălmi (de Bukowina) date 8 April 2018 17:30 +4

A curs multă apă pe Istru și multe fluvii de cerneală în Presa cu Lanț Zgardă și Botniță, dar toată tinta condeielor și zațurilor a fost irosită în van. Numai pruostii și gogomănii s-au scornit, una mai mândră și mai falnică decât alta. La capitolul „Gura mea vorbește mult, prost și fără rost”, de departe Campion Național a devenit Hăhăilă Întâiul cel Groaznik, fost Leader Planetar, actualmente Matroz Universal și Călăfătuitor Galactic. Auzi la el prostie scornită: că amenințarea nevropatului rezervist are ca țintă pe Ghiță – escapat pe-o serbian portiță. ZEXE! CANCI! CIU-CIU! E la fel de evident ca Marele Zid din Chitai, privit din stratospheră, că mesajul jenerălașului de tinichea NU ESTE UN MESAJ OFENSIV, ci este o ATITUDINE PUR-DEFENSIVĂ, exprimată de un individ surescitat de ANXIETATE și ANGOASĂ. Da, acestea sunt slovele potrivite pentru a descrie prestația jenerălașului de tinichea: UN OM CU PRIVIRI DE ANIMAL HĂITUIT, PANICAT.

# Edelweiss – Zicălaș de ocări și sudălmi (de Bukowina) date 8 April 2018 17:31 +1

Ceea ce s-a derulat în conferința de presă este expresia certă a ANXIETĂȚII ce s-a cuibărit în suflițălul satrapului decăzut în Ghena dezonoarei. Iar pentru a desluși CORECT SENSUL MESAJULUI HAOTIC enunțat de despotul securist, putem lua drept reper definițiile și semnificația termenilor de „ANXIETATE”, „ANGOASĂ”, „FRICĂ” – „PANICĂ”. Așadar, din ceea ce s-a devoalat în conferința de presă, atât la nivelul comunicării orale, cât și la nivelul comunicării nonverbale, se poate deduce cu certitudine starea de ANXIETATE pe care o resimte jenerălașul. Lui nu-i este frică organică față de un fapt, un element sau un eveniment concret, real, care să justifice o eventuală stare de frică. Starea de frică a fost depășită de jenerălaș, încă de la consumarea evenimentelor determinate de dezvăluirile lui Ghiță și decăderea Tiranului neo-securist. Acelea au fost elementele, certe, reale, față de care jenerălașul își putea autoinduce frica.

# Edelweiss – Zicălaș de ocări și sudălmi (de Bukowina) date 8 April 2018 17:32 +1

Sau acele elemente certe, dar care la un moment dat nefiind într-u totul conștientizate obiectiv, putea produce panica microdictatorului de mucava. Ori, în ceea ce s-a văzut în conferința de presă a fost imaginea etalon a ANXIOSULUI, a persoanei stăpânită de AGOASĂ. Toate elementele și toți indicii rezultați din spiciul golanului securist trădează existența unei stări emoționale de neliniște, stare afectivă manifestată față de UN PERICOL ANTICIPAT, POTENȚAIL, dar fără a se putea defini natura pericolului ce generează acea sâcâitoare stare de insecuritate. În fine, grăirea e lungă și alții sunt îndrituiți să disece în patru firul psihanalitic. Revenim la prezumtivul destinatar al mesajului amenințător, proferat de tiranul SRI-st: NU ESTE GHIȚĂ DESTINATARUL ACELUI MESAJ. Evenimentele Ghiță sunt de ordinul temporal al trecutului, sunt cu caracter CERT, sunt CUNOSCUTE (conștientizate) în profunzime, evenimentele S-AU PETRECUT iar consecințele lor sunt de asemenea CUNOSCUTE.

# Edelweiss – Zicălaș de ocări și sudălmi (de Bukowina) date 8 April 2018 17:33 +1

Jenerălașul NU ARE MOTIV să se adreseze amenințător la adresa lui Ghiță, atâta timp cât „evenimentele Ghiță” sunt istorie, sunt trecut, fără nici un fel de consecințe suplimentare în viitorul apropiat. Așadar, revenim la anxietatea autocratorului de rit neo-securist: care ar fi acel element nebulos, învăluit în mister și ceață, de factură nepredictibilă asupra conținutului, formei de manifestare sau a timpului de producere? DRAGOMIR? Eeee, parcă mai venim de acasă! Abia Daniel Dragomir poate contura acel impuls afectiv de natură să-l înnebunească pe jenerălaș, să-i facă nervii franjuri și să-i priponească mintea în pioneze. Așadar, ca o opinie personală, mesajul dictatorului lipovan cred că are, ATENȚIE, dublu destinatar. Primul dintre ele este DRAGOMIR. Stabilind destinația amenințării asupra lui Dragomir, se justifică, în mod logico-elementar, și parabola Trădării. Ori nu poate trăda CINEVA CARE ANTERIOR NU A APARȚINUT GRUPULUI CONSIDERAT TRĂDAT.

# Edelweiss – Zicălaș de ocări și sudălmi (de Bukowina) date 8 April 2018 17:35 +2

Ghiță, pe care l-am catalogat a fi SIE, NU ARE CUM TRĂDA SRI din cel mai simplu motiv: GHIȚĂ NU A FOST ÎN SRI. Ori, Dragomir A FOST! Deci, cu preponderență, mesajul satrapului-nevropat se adresează lui Daniel Dragomir. Iar prin extinderea calității necesare și suficiente pentru realizarea actului de „Trădare”, cea de implicită apartenență organizațională, mesajul Napoleonașului de Colentina se adresează CELOR CARE ACTUALMENTE MAI SUNT ÎN SRI. Nu chiar în totalitatea lor numerică, ci mai ales acelei facțiuni disidente din SRI care s-a dezis, a cârtit și a cârâit împotriva AUTORITARISMULUI jenerălașului încă din vremea dominației acestuia autocratice. Ca o concluzie: Autocratul reșapat Ngbentu Florea Waza Zbanga este posedat de ANXIETATE, este sub semnul funest al ANGOASEI. NU știe ce anume (i) se va produce în viitor, nu știe cine va fi factorul generator al acelor evenimente, dar o stare generală de insecuritate a pus stăpânire pe el, otrăvindu-i viața și făcându-i traiul un calvar.

# Edelweiss – Zicălaș de ocări și sudălmi (de Bukowina) date 8 April 2018 17:36 +6

În atare condiții, mesajul amenințător al lui Coldea e un kaka-maka cu moț, adresat lui Dragomir sau foștilor săi subordonați din SRI. Mesajul este expresia unei disperări anxioase, este echivalentul degetului la nas, arătat în manieră tipic mafiotică de Miss Helen Woodrea. Mesajul conferinței de presă a jenerălașului de lut și bălegar este un îndemn milogit, adresat foștilor săi colegi. „VĂ ROG SĂ NU MĂ TRĂDAȚI OPINIEI PUBLICE!” căci „TRĂDAREA” departe de sensul ei generic, se referă strict la persoana augustă a jenerălașului. Față de el trebuie interpretat actul unei / unor ipotetice trădări. Încheind tot cu parabola Iscarioteanului, rezultă fără putință de tăgadă că… microNapoleonașul decăzut își conferă sie însuși o evidentă anvergură mesianică. Lume, lume, HAI LA CIRC! COLDEA SE CREDE DUMNEZEU!

# Klaus-Klaus date 10 April 2018 14:01 +1

:-* si cum se mai lupta el viteazul cu corupaciunea.. of-of-of, cand coruptia calare pe el , cand el sub coruptie.. :cry: PS ca-mi vine in minte textul (o parte...nu tot) de la o piesa a trupei TAXI -> FAT FRUMOS - el este cu varianta $tatul de drept, de$igur.. ca si purtatoarea lui de halebarda si darloaga de gloaba... $lujicioa$a...

# Mitica date 11 April 2018 21:51 0

La JILAVA cu el!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.04.2024 – Rebranding la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva