5 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

STATISTICA ULUITOARE - Romania ocupa locul II in clasamentul tarilor membre NATO privind numarul de agenti din serviciul national de informatii. Pe primul loc se claseaza SUA, unde FBI, la un numar de 314 milioane locuitori, are 35.344 agenti. SRI, pentru 20 milioane locuitori a angajat 12.000 agenti si are un buget mai mare decat cel al Sanatatii. Cine are interesul sa transforme Romania intr-o tara de agenti acoperiti? (Datele)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

12 October 2014 12:20
Vizualizari: 29657

Romania nu a fost niciodata Statul care sa contribuie decisiv la luarea unor masuri si decizii in ce priveste terorismul sau contraspionajul si nici nu a avut prea mari probleme cu siguranta nationala. A fost, in cel mai bun caz, gazda unor evenimente, precum summitul NATO din 2008, care au avut pe agenda discutiilor astfel de teme. Cu toate acestea, Serviciul Roman de Informatii al carui rol este, in perceptia publica generala, acela de a efectua interceptari care sunt apoi folosite in dosare politice, detine un buget colosal si un numar de agenti mai mare decat state membre NATO precum Germania, Franta, Italia sau Polonia. Intr-un clasament al primelor cele mai mari zece tari membre NATO, Romania ocupa locul II in ce priveste numarul de agenti, fiind depasita doar de Biroul Federal de Investigatii (FBI) din Statele Unite ale Americii.


Pentru cei 20 milioane locuitori pe care Romania ii are, SRI condus de George Maior (foto 1 centru) are prevazut in schema personalului un numar de 12.000 agenti pentru care Guvernul a alocat nu mai putin de 224 milioane euro. In comparatie, FBI are 35.344 agenti la un numar de 314 milioane locuitori. Dintr-un top 10 al tarilor membre NATO, din care fac parte SUA, Germania, Turcia, Franta, Marea Britanie, Italia, Spania, Polonia, Canada si Romania, tara noastra desi are numarul cel mai mic de locuitori din statele mai sus amintite, insumeaza un numar total de agenti aproape egal cu cel din Germania, Franta, Marea Britanie si Spania, care au circa 13.000 agenti la un loc.

Romania are cei mai multi agenti/locuitori dintre cele mai mari zece state membre NATO analizate

Practic, in Romania, la suta de mii de locuitori sunt 60 de agenti ai SRI, in timp ce FBI are doar 11,3 agenti raportat la aceeasi populatie. Pe locul doi, ca numar de agenti/100.000 locuitori, se afla Polonia, care are 13 ofiteri/100.000 locuitori, iar ultimul clasat este Italia cu 2,7 agenti/100.000 persoane

Toate aceste date (vezi facsimil) au fost dezvaluite de riscograma.ro, care a comparat numarul de locuitori raportat la numarul de agenti si buget prevazut pentru serviciile de informatii interne din cele zece state. Analiza realizata de site-ul riscograma.ro s-a bazat pe compararea serviciilor de informatii interne, cu atributii in contraspionaj, prevenirea terorismului si crimei organizate, amenintarile la adresa sigurantei nationale din cele mai mari zece tari membre ale NATO, datele fiind luate din surse publice, precum raporte, bugete sau articole de presa.

In acest sens, trebuie amintit ca Lumeajustitiei.ro dezvaluia la inceputul lunii iulie 2014 ca Serviciul Roman de Informatii a primit de la Guvern, in 2014, cu 150 milioane lei mai mult de cat Ministerul Sanatatii, caruia ii fusese alocata pentru plata salariilor suma de 731.440.000 lei. Potrivit datelor oficiale furnizate la sfarsitul lui 2013, cu prilejul publicarii bugetului pe 2014 al Romaniei, subventia de care beneficiaza Serviciul Roman de Informatii pentru anul in curs se ridica la 1.148.368.000 lei, din care a fost alocata cheltuielilor cu personalul suma de 880.958.000 lei. Lumeajustitiei.ro atragea atentia la acea data asupra lipsei de transparenta a SRI, care refuza “din motive de securitate” sa faca public numarul exact al angajatilor, spre deosebire de serviciul intern de informatii al Germaniei, Bundesamt fur Verfassungsschutz (BfV), care isi prezenta toate datele referitoare la modul de organizare si functionare pe pagina oficiala de internet.

De altfel, SRI este singurul serviciu intern de informatii din cele zece state care tine la secret numarul de angajati. Spre exemplu, Turcia, Polonia si Italia da publicitatii cifre aproximative. In schimb, bugetul SRI, spre deosebire de Marea Britanie si Italia, este public, in cele doua state cifrele fiind publicate global, pentru toate serviciile de informatii.

Trebuie precizat ca SRI este totodata singurul serviciu militarizat dintre serviciile de informatii interne ale celor mai mari zece state membre NATO, cu exceptia Turciei, care a inceput demilitarizarea acum 20 de ani si mai are acum sub 5% personal gradat.

In ce priveste secretomania din jurul activitatii SRI, trebuie precizat ca o astfel de abordare o mai are doar Centrul National de Informatii (CNI) din Spania, unde intreaga activitate este considerata “informatie clasificata” din oficiu, nu doar de la caz la caz. 

 

Comentarii

# Taiati-le bugetul date 12 October 2014 13:39 +50

Sunt convins ca SRI a ajuns o institutie prin care se dreneaza banul public. Naiba stie cat se fura pe aici si ce pilaraie e printre angajati ca prea sunt multi. De ce nu se ia de la SRI din buget si nu se da mai mult la Sanatate si Educatie? Cine are interesul sa tina o asemenea structura de doua treo ori mai mare dcat fosta Securitate?

# Traian Bășină, stăpânul slugilor securiste date 12 October 2014 14:49 +43

Strategia de după "revoluție" a fost să disponibilizeze securistul clasic cu rubedenia de gradul I. În servicii se află la vedere niște rubedenii rupte de realitate, iar vechii profesioniști sunt acoperiții. :) De ani de zile rectificările bugetare sunt motivate în primul rând de nevoia de a lua de la sănătate și educație pentru a umfla sistemul securist. Iar la bugetele lor uriașe se adaugă și parte din economia neagră-gri. :-*

# securistul de serviciu date 13 October 2014 20:24 +13

Boul asta de mai jos, ce "se lupta cu hotii" uita sa ne comunice ca fostii securisti si o parte din actualii sri-isti sunt cei mai mari hoti si evazionisti din Romania (si nu numai) dar inca n-am auzit inca de un fost securist arestat pentru evaziune fiscala.Si stiti de ce?? Securistii nu se aresteaza intre ei iar atunci cand este evidenta infractiunea (sau infractiunile) de care sunt acuzati, scapa pentru ca se dau "acoperiti" sau mai pe intelesul celor mai multi,infiltrati.Ce vedeti dumneavoastra la tv., arestari spectaculoase in domeniul evaziunii fiscale, gen Bercea sau Lukoil, nu sunt alceva decat eliminari de pe piata neagra concurentiala a celor ce nu mai doresc sa cotizeze la "nasu" sau cotizeaza insuficient.Sumele pe care le "sug" securistii de la bugetul statului sunt modice si sunt utilizate pentru intretinerea personalului activ si pentru achizitionarea tehnologiei la vedere dar grosul banilor vehiculati de fostii securisti si actualii sri-isti vin din economia neagra.

# securistul de serviciu date 13 October 2014 20:45 +7

La cat se ridica totalul sumei provenita din evaziunea fiscala controlata de mafia securista este greu de precizat pentru ca banii provin din toate compartimentele economiei nationale.Dupa cifrele vehiculate de specialistii guvernului se pare ca vorbim de de sume cuprinse intre 10-20 miliarde Euro.Nu stiu daca in aceste calcule sunt inclusi si banii negri ce sunt facuti pe terte piete si spalati in Romania sau sunt doar bani negri facuti in Romania si "exportati" in afara, cert este ca daca si americanii au ajuns la concluzia ca la noi se fura ca-n codru, ei ce sunt campionii "hotiei planetare", inseamna ca am depasit cu mult orice concurenta.Semnalul privind numarul de angajati sri declarati nu este intamplator probabil si pentru faptul ca "spionii" nostri au ingrozit vestul cu imaginatia si stilul lor de a fura.De ce au nevoie de atatia angajati cei de la sri??E simplu ca lumina zilei.Cel mai pretios "bun" este infomatia.Cine are informatia secretizata, are tot.Restul e bla-bla-bla!!

# Traian Bășină, stăpânul slugilor securiste date 13 October 2014 21:13 +9

Cazi în capcana informațiilor. :lol: De ce au nevoie de atâția angajați? Pentru că au grămezi de rubedenii de la coada vacii care trebuie să-și facă o situație la oraș. :-*

# securistul de serviciu date 14 October 2014 19:50 +6

Este si asta unul din aspectele ingrijoratoare ale sistemului securistic ce ne guverneaza de peste 60 de ani si explicatia se gaseste in aceia ca vor sa aiba totul sub control.Lucreaza dupa deviza:decat sa pun intr-o pozitie cheie un destept independent mai bine pun prostul meu.Promovarea materie cenusii presupune progres dar presupune si competitie iar progresul si competitia nu intra in vederile initiatorilor statului sclavagist-securist modern.Ideea de baza a intiatorilor statului sclavagist-securist modern se regaseste in politicile anti-sociale din perioada anilor '50 cand epurarile urmareau anihilarea din punct de vedere fizic,social si economic a tuturor celor ce puteau deveni potentiali oponenti,dar gratie performantei tehnologiei de astazi,serviciile cu varful de lance sri, sunt mult mai active, percutante si eficace comparativ cu veche securitate, ajungand ca astazi sa detina si sa controleze mai bine de 70% din intregul sistem socio-economic al tarii.

# Traian Bășină, stăpânul slugilor securiste date 14 October 2014 20:38 +3

De acord, cu mențiunea că SRI-ul trosnește contractele cu statul, nu în baza vreunei performanțe tehnologice, ci din simpla structură a economiei românești, care este construită în jurul mafiei securiste. :-*

# Traian Bășină, stăpânul slugilor securiste date 14 October 2014 20:46 +3

Erată: Nu SRI, ci securiștii. Serviciile secrete doar protejează rețelele mafiote securiste. Statul care și-a pierdut industria și jumătate din po******ția activă în doar două decenii este protejat de cele mai numeroase și mai stufoase servicii secrete.

# concluzii date 12 October 2014 14:59 -39

:- 8) ) 1. America se lupta cu teroristii, Romania se lupta cu hotii  2. Agentii in America sunt platiti de 30 de ori mai bine (leafa +  dotari)  3. Cand egalam pct 1 & 2 ? :o :cry:  

# Traian Bășină, stăpânul slugilor securiste proaste date 12 October 2014 17:10 +28

La ce capitol a egalat România vreo altă țară din UE cu excepția Bulgariei? După ce ne-au ținut 50 de ani la nivelul lor, de țărani proști de la coada vacii, de ce tot securiștii proști sunt cei care vor să se alinieze la nivelul lefei și dotărilor de 18 cm din SUA? :-*

# vikkktor date 13 October 2014 01:59 -1

Pentru ca pot... :lol:

# Traian Bășină, stăpânul slugilor securiste proaste date 13 October 2014 08:01 +14

Și ceașcă a tot putut până a ajuns sită. :lol:

# ioan duscas date 13 October 2014 15:27 +1

IN ROMÂNIA MAFIOTA UN OM CINSTIT A DEVENIT SUSPECT DE TERORISM PE BAZA DE INTERCEPTĂRI DE FILME ! ȘI NU IE GLUMĂ ! BOLNAVI CU CAPUL DIN SERVICII INCLUSIV FBI MĂ FĂCURĂ SUSPECT DE TERORISM ȘI DE TOT CE MAI CONȚINE CODUL PENAL PE BAZĂ DE FILME ȘI ALTE EMISIUNI DE TELEVIZIUNE !

# ee date 12 October 2014 18:45 +11

Ponta ca si Basescu-MRU-Boc a continuat suplimentarea fondurilor pentru SRI , SIE , STS , ANI ,CCR ,CSM ... sa intareasca statul politienesc

# unul din lumea cea mare date 12 October 2014 22:12 +12

atentie!!!!!!ATENTIE!!!!!!! a fost depistat in sua al 2 lea caz ebola !!!!!!seful cdc a anuntat ca este POSIBIL SA MAI FIE SI ALTELE IN URMATOARELE ZILE!!!!!!!() S/A CERUT GUVERNULUI SUA INTRERUPEREA DE URGENTA A ZBORURILOR SPRE SI DINSPRE ZONELE AFECTATE!!!!!!!SI IN EUROPA SINT CAZURI TINUTE IN SECRET!!!!!!AU FOST INFIINTATE ZONE DE CONTROL IN AEROPORTURILE SUA CIT SI ZONE DE CARANTINA.

# remember date 13 October 2014 20:59 +3

De ce ti se pare curios???Nu ei au inventat virusul???Or fi scapat vre-o cativa din laboratorul de virusi!!Sincer, imi pare rau pentru americanul de rand, cel ce munceste si nu se gandeste la expansiune globala dar ma gandesc cu speranta ca poate unii virusi destepti se va opri la cei mai "virusati" expansionisti si-i vor ajuta sa se opreasca, trecandu-i din lumea "dreptilor" de pe Pamant in lumea dreptilor de sub pamant :sigh: :sigh: :sigh: :P :P

# eu date 27 May 2016 15:45 0

eu zic sa mai luam cascaval de la Catedrala si sa mai angajam, vreo 25.000 de secu',pentru a-i umili  pe americani.

# Paul date 12 October 2014 14:23 +28

Culmea e că nu sunt mulţumiţi cu bugetul pe care îl au la dispoziţie. Ar vrea să speculeze tot ce e în Ucraina în favoarea lor, dă-o-ncolo de soarta românilor, important e să vadă ei bani mai mulţi pe motiv că cică e război la graniţe. Nişte impotenţi conduc serviciile din România şi vor tot mai mulţi bani, cu toate că aparatul de care dispun e o sfidare la adresa întregului popor. România e fruntaşă la sărăcie, dar bine că ne putem mândri cu locul II la aşa ceva. Sau, mai bine zis, Băsău se poate mândri liniştit că doar asta îl ţine la Cotroceni - deţinerea de informaţii.

# ADEVARUL date 12 October 2014 17:05 +23

DACĂ TOȚI AGENȚII SUNT ESCROCI CA BĂSESCU,AU DE UNDE SE ALEGE UN PRESESDINTE,DOAR CĂ EU STIAM CĂ EI POT DESCHIDE UN SRL-D SAU CEVA NEGUVERNAMENTAL,NU TELEVIZIUNI SI SĂ OCUPE INSTITUTIILE STATULUI SUBSTITUINDUSE SOCIETATII CIVILE,SATANELE.

# Licuriciul Ponta date 12 October 2014 17:30 -3

Ponta ca si Basescu-MRU-Boc a continuat suplimentarea fondurilor pentru SRI , SIE , STS , ANI ,CCR ,CSM ... sa intareasca statul politienesc

# Florin date 12 October 2014 18:55 +26

Fratilor , o sa ajungem ca pe timpul lui Ceausescu ...... sa ne lovim de agenti ca de cainii maidanezi. Lasand gluma la o parte , o sa ajungem sa ne fie frica sa mai deschidem gura , ca nu stii cine iti mai e prieten si cine .... agent!!!! Dar cred ca vina este a noastra , pentru ca in loc sa luam atitudine publica , in strada , barfim pe la colturi si atat. 

# Florin date 12 October 2014 18:59 +25

Fratilor , o sa ajungem ca pe timpul lui Ceausescu ...... sa ne lovim de agenti ca de cainii maidanezi. Lasand gluma la o parte , o sa ajungem sa ne fie frica sa mai deschidem gura , ca nu stii cine iti mai e prieten si cine .... agent!!!! Dar cred ca vina este a noastra , pentru ca in loc sa luam atitudine publica , in strada , barfim pe la colturi si atat. 

# vikkktor date 13 October 2014 02:09 +11

Am depasit acel timp, in sensul ca este mult mai rau. Daca atunci Securitatea servea o singura familie si nu isi permitea derapaje prea mari, acuma aceste servicii functioneaza dupa principiul de clan, de grup organizat si servesc nu numai interesele proprii dar si ale unor ,,potenti,, ai vremurilor, sfidand poporul mai abitir decat inainte de 89...Singurul ,,terorist,, arestat si condamnat de intreaga gasca, a fost nebunul cu petarda de la liceu..In 25 de ani...Ca lumea, eu zic ca sunt seriosi si isi fac treaba, de aia dorm eu linistit seara, intr-o tara sigura... :lol:

# golan date 12 October 2014 21:59 +24

Sant convins ca e gresit numarul de securisti ''noi'' aratat in articol.Cred ca sant de 20 de ori mai multi,tinand cont numai de faptul ca asculta absolut toate telefoanele din RO si in plus platesc si oficinele lor,ziare si posturi tv.ce nu-si platesc darile la stat.S-a vazut si din sustinerea sefului SIE la prezidentiale cu 100.000 de semnaturi,zic ei- de la ''societatea civila''.cand de fapt agentii ''democratici''or fi semnat listele alea.

# CI date 13 October 2014 00:03 -18

Faceți confuzii. SRI face același lucru pe care mai multe agenții americane îl fac distinct: CIA, FBI, NSA etc. De exemplu cei de la SRI au unități antitero, sprijină parchetele, duc corespondența specială între instituții, administrează platforme de comunicații etc. Agenți de informații sunt foarte puțini.

# CI date 13 October 2014 00:08 -16

Aveți talent la a compara mere cu pere. SRI nu poate fi comparat cu FBI. FBI ar trebui comparat cu IGPR. În plus FBI e o agenție federală; numărul polițiștilor e mult mai mare, că au și poliție statală și locală.

# vorbește și nea Ion că e și el om date 14 October 2014 21:52 0

Ba-i dracu', ba-i lacu' ! Amândoi vă întreceți în ''gargare''și nu mai știu care-i CI -ul meu :-x

# vikkktor date 13 October 2014 02:02 +13

Stai cuminte, SRI e un termen asa generic, dar, pe langa asta mai sunt alte 7 servicii care aceeasi banana o freaca si aceleasi salarii barosane le umfla degeaba...

# vikkktor date 13 October 2014 01:57 +10

Presedintii dupa Ceusescu, au facut ce a facut tatucul lor, au incercat sa isi consolideze puterea, astfel au angajat si umflat schemele din servicii. Romanul, ca sa frece menta, s-a angajat in servicii si fostii, care aveau si ei copilasi si nepotei, normal ca i-au bagat si pe astia tot in servicii...Sunt curios, avand in vedere ca suntem de 7 ani intr-o criza din ce in ce mai acuta, cand o sa mai rareasca randurile astora si a altor bugetari care freaca menta zi de zi pe banii publici..Si sa ne mai lase Maior cu importanta misiunilor lor, ca suntem pe deplin lamuriti...Lasati filmele americane baieti ca aici nu e Hollywood...A, acuma trebuie sa lupte impotriva Statului Islamic si a Ebola si au nevoie de suplimentari de fonduri si noi angajari...Ebola, sau Eba??..Nici eu nu mai stiu, dar, sunt convins ca nici ei...

# Dora date 13 October 2014 06:33 -16

Cred ca se face o confuzie.SRI este un serviciu de informatii pe cand FBI este un serviciu de investigatii la nivel federal.Cu alte cuvinte,fiecare din cele 50 de state are legi proprii si politie proprie dar exista delicte care depasesc competentele acestora si sunt investigate de catre FBI care este un birou federal de INVESTIGATII si nu de INFORMATII.

# santinela date 13 October 2014 08:51 +8

Mai mare ca bugetul sanatatii ? Pai asa ne trebuie daca Parlamentul doarme,Guvernul habar nu are pe ce lume se afla. Dar pe de alta parte ce sa se faca daca toti parlamentarii si membrii guvernului au "schelete" in dulap si sint santajabili ? Numai asa se explica lipsa de reactie a decidentilor. Comparam cu tarile NATO si "jap" jumatate din efectiv trevut in rezerva,cum s-a procedat la armata.Ce-i atit de greu ?

# Valeriu Mangu date 13 October 2014 09:14 -12

Articolul “Câte ceva despre misterele art. 80 al Constituției”, pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# CEROLAUDIVIZIILEDESECURISTIOVERNUMBER date 13 October 2014 09:34 +10

SRI este o firma gigantica,care freaca pisoiul.Shi sa va explic de ce:1.ungaria e cit pe cee sa ne fure Ardealul,noroc ca,bashinescu mai are citeva zile shi sper sa se opreasca direct la PRIPON,acest tradator de neam.2.Colonizarea tari s-a facut fara incidente,astfel:aurul e la mina hebreului steinmetz,gazele de shist la mina hebreului de la chevron,3.industria siderurgica au luat-o sovieticii,precum si colosul Alro,4.rushii de la lukoi-l ne-au luat petrolul,precum shi arii intinse din marea Neagra.5.Padurile defrishate pe suprafetze uriashe,furate de udmr.6.Un milion de hectare teren arabil vindut strainilor ce-shi vind recoltele peste hotare.7.zootehnia a fost vinduta firmelor straine,care...ne exporta materie prima neprocesatrala preturi de ******t si ne importa produse din carne preparate,la ..preturi triple,cind trebuia INVERS.8. productia de lapte autohton este distrusa step by step .Intreb:SRI-ul ce FACE?E timpul sa va fie redusa drastic skema si sa deveniti utili,cu adevarat tari!

# NEA CAISA date 13 October 2014 10:16 +10

Să nu exagerăm! SRI trebuie să protejeze pe INCENDIATORUL MATRAFOXAT! SRI s-a achitat cu brio de protecția MISA, jegul cu voturi PRO-BĂSE în 2004!! Ba a protejat pe GURU & MISA chiar și după ce fură demascați la nivel  UE, aprilie 2008!!!

# MARA date 13 October 2014 11:00 +11

Pai cine credeti voi ca va ajuta prelurea puterii de catre Guvernul Mondial?, cei ce vor sa vada adevarul, il vad cei ce vor sa ramana in bezna sa stea acolo dar era lesne de inteles ca de la intrarea in UE politicienii nostri sunt doar papusi ale caror ate stau in miinile securitatii dirijate de afara. Bani de pensii nu au, bani de drumuri nu au, bani pentru cite un caz de copil bolnav ce trebuie operat afara nu sunt, de spitale si de invatamant ce sa mai vorbim, nu sunt bani decit pentru servicii secrete, campanii electorale etc. Noroc ca mai au romanii un Gigi Becali care nu ca-l ridic in slavi dar pentru ceea ce a facut el nu cred ca merita o astfel de pedeapsa in timp ce sleahta de tilhari care au fost la guvernare din 1990 si pina in prezet si-a asigurat pina la al 7 lea neam. Ce e mai interesant este ca acestia ar trebui sa apere interesesle suverane al Rom, ...oh dar care suveranitate? ...mai avem asa ceva? Avem servicii secrete si ungurii ne joac pe degete la noi in tara.....

# Valeriu Mangu date 13 October 2014 11:51 -12

 Articolul "Poate următorul Președinte al României, altul decât dl. Victor-Viorel Ponta, să desemneze un candidat pentru funcția de prim-ministru chiar dacă actualul prim-ministru nu își dă demisia?", pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu 

# MARA date 13 October 2014 11:53 +8

Pai cine credeti voi ca va ajuta prelurea puterii de catre Guvernul Mondial?, cei ce vor sa vada adevarul, il vad cei ce vor sa ramana in bezna sa stea acolo dar era lesne de inteles ca de la intrarea in UE politicienii nostri sunt doar papusi ale caror ate stau in miinile securitatii dirijate de afara. Bani de pensii nu au, bani de drumuri nu au, bani pentru cite un caz de copil bolnav ce trebuie operat afara nu sunt, de spitale si de invatamant ce sa mai vorbim, nu sunt bani decit pentru servicii secrete, campanii electorale etc. Noroc ca mai au romanii un Gigi Becali care nu ca-l ridic in slavi dar pentru ceea ce a facut el nu cred ca merita o astfel de pedeapsa in timp ce sleahta de tilhari care au fost la guvernare din 1990 si pina in prezet si-a asigurat pina la al 7 lea neam. Ce e mai interesant este ca acestia ar trebui sa apere interesesle suverane al Rom, ...oh dar care suveranitate? ...mai avem asa ceva? Avem servicii secrete si ungurii ne joac pe degete la noi in tara.....

# MARA date 13 October 2014 11:55 +8

Pai cine credeti voi ca va ajuta prelurea puterii de catre Guvernul Mondial?, cei ce vor sa vada adevarul, il vad cei ce vor sa ramana in bezna sa stea acolo dar era lesne de inteles ca de la intrarea in UE politicienii nostri sunt doar papusi ale caror ate stau in miinile securitatii dirijate de afara. Bani de pensii nu au, bani de drumuri nu au, bani pentru cite un caz de copil bolnav ce trebuie operat afara nu sunt, de spitale si de invatamant ce sa mai vorbim, nu sunt bani decit pentru servicii secrete, campanii electorale etc. Noroc ca mai au romanii un Gigi Becali care nu ca-l ridic in slavi dar pentru ceea ce a facut el nu cred ca merita o astfel de pedeapsa in timp ce sleahta de tilhari care au fost la guvernare din 1990 si pina in prezet si-a asigurat pina la al 7 lea neam. Ce e mai interesant este ca acestia ar trebui sa apere interesesle suverane al Rom, ...oh dar care suveranitate? ...mai avem asa ceva? Avem servicii secrete si ungurii ne joac pe degete la noi in tara.....

# A-mara date 13 October 2014 13:33 +7

Mara tu nu intelegi...Romania este roasă din interior,de escroci,ca de niste termite,au subminat economia...in Instante magistratii nu au nici o putere asupra lor,intelegand sa respecte litera si nu spiritul legii-dreptatea si adevarul-pentru ca se cred pe alta planeta,ei magistratii par a face naveta in Romania fiind complicii acestor escroci,inclusiv ungurii care au furat padurile sunt niste escroci...problema este economică,iar noi oamenii ne-o sugem,fără magistrați sau servicii de informatii...pentru că degeaba sunt multi dacă sunt prosti.

# a-mara si mara ! date 13 October 2014 18:58 +9

cita dreptate aveti amindoua,dureros de multa dreptate! ma doare sufletul ca nu mai avem TARA da ! nu mai avem TARA NATALA,nu mai avem ce lasa copiilor nostri,sintem cei mai de ris dintre locuitorii pamintului,sintem scursura rasei(?!?) umane dotata cu creier sa judece si uite ce-au primit romanii de rind,minciuni,hotie,furturi masive,inrobirea tarii pina la desfiintarea Art.1 din Constitutie : Nu mai Sintem STAT SUVERAN si INDEPENDENT(ce zicea Ponta ca Lukoil este o problema grea?) mai romanilor ce mai sintem noi ?

# Traian Bășină, stăpânul slugilor securiste proaste date 13 October 2014 20:00 +7

Victimele oligarhiei securiste.

# amara-i date 13 October 2014 21:20 -1

Judecătoria Constanţa - Sentinţa penală definitivă nr. 234/2014 din 30 mai 2014: ,,UNBR - Bota şi Baroul Bucureşti (Bota) sunt organizaţii care funcţionează în mod valabil.. 8) 8) 8) 8) 8) 8)

# Dumitru date 13 October 2014 22:25 +9

Pai cred ca cifrele nu uimesc pe nimeni. Numai cati agenti de influenta trebuie sa aiba in presa (si pe forumuri), pe Wikipedia, etc. ca sa scrie toate ineptiile pe care le citim zilnic, si tot se face numarul. Ce e important este ca acum nu mai sunt impresii, ci cifre. Bravo LuJu pentru munca de jurnalism de investigatie pe care a facut-o. Ar trebuie valorizata munca asta. Eu am ajuns aici din gresala...

# Cetateanul date 14 October 2014 09:00 +3

Serviciile : o lume mare (numai) pentru scopuri mici.

# Gica Contra date 30 May 2016 10:31 0

1. Sursa primara a cifrelor pentru statistici nu este indicata- site-ul riscograma nu poate fi considerat o sursa. 2. Sa fie o confuzie intre "agenti" si "angajati" - poate portarul si femeia de serviciu nu au fost considerati agenti FBI. 3. Simpla preluare a datelor de pe un site anonim, fara verificare si prezentarea pentru justificarea unor concluzii interesate mi se pare o problemaserioasa a jurnalistului. Voi ce credeti?

# nea traian date 30 May 2016 11:09 0

Noi credem ca iti meriti banii si ca nea florian ar trebui sa fie mandru ca are un postac atat de devotat. Si mai credem ca esti un mic securist. Asa ca lasa-ne...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.03.2024 – Postul lui Buda, scos la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva