4 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

STICK-UL FABRICAT – Bomba in Dosarul Cosma fabricat de procurorul Mircea Negulescu. Stick-ul cu “intelegerile infractionale” care au generat la fond condamnarea deputatului Vlad Cosma la 5 ani de inchisoare nu exista la dosar in forma fizica. Proprietara stick-ului declara ca procurorul i l-a dat inapoi in 2014, dupa ce i l-a ridicat la perchezitie, pentru ca nu avea decat muzica pe el. Negulescu e acuzat ca a inventat povestea cu stick-ul (Inregistrare audio)

Scris de: L.J. | pdf | print

12 September 2017 17:34
Vizualizari: 38592

Solicitare uluitoare a fostului deputat Vlad Cosma (fiul ex-presedintelui CJ Prahova Mircea Cosma) la termenul din apelul care se afla pe rol la Completul de 5 Penal al Inaltei Curti (Dosar 1153/1/2017). Fostul deputat Vlad Cosma, condamnat la fond la 5 ani de inchisoare pentru pretins trafic de influenta a cerut judecatorilor sa faca demersuri pentru a se cere procurorilor DNA sa prezinte proba cu stick-ul despre care in rechizitoriul DNA s-a pretins ca: “Inscrisurile ce consfinteau intelegerile… au fost pastrate de martora Stroe Cecilia prin metoda scanarii si introduse in memoria unui mediu de stocare electronic (memory stick), acesta fiind descoperit la perchezitia domiciliara efectuata la locuinta sa (intr-un alt dosar de urmarire penala instrumentat de PCA Ploiesti, in care Stroe Cecilia avea calitatea de inculpat).


Incredibil, dar adevarat, aceasi motivare a fost preluata ad-literam in sentinta de condamnare de la fond, fara sa se verifice ca la dosar nu exista stick-ul in cauza. Existenta stick-ului era obligatorie intrucat el era principala proba a acuzarii, pe el gasindu-se o serie de declaratii olografe (scanate), care ar reprezenta niste intelegeri ale afaceristului Razvan Alexe, silit sa dea numeroase denunturi in timp ce era arestat.

Fostul deputat Vlad Cosma a solicitat judecatorilor ICCJ sa-i admita ca proba solicitarea prezentarii de catre procurorii DNA a stick-ului marca Kingston, precum si admiterea la dosar a unei inregistrare audio a unei discutii purtate recent de acesta cu martora Cecilia Stroe (fosta secretara a afaceristului Razvan Alexe, condamnat in aceeasi cauza la 2 ani si 6 luni inchisoare) din care rezulta ca stick-ul invocat in rechizitoriu nu a fost niciodata pastrat de procuror, fiindu-i restituit, cu toate ca el este prezentat intr-o plansa fotografica aflata la dosar - (vezi foto 2); si, mai mult, pe stick nu s-ar fi aflat nimic, altfel nu i s-ar fi inapoiat. Faptul ca la dosar nu exista atasat stick-ul prezentat in plansa foto de la perchezitie, coroborat cu declaratiile martorei Cecilia Stroe, conduce la concluzia legitima ca procurorul Mircea Negulescu, cel care a ridicat stick-ul la perchezitie ar fi falsificat inscrisurile pretins a fi gasite in forma scanata (electronica) pe respectivul stick. Mai ales ca afaceristul Alexe a facut deja mai multe declaratii impotriva lui Negulescu, in alte cauze, in care l-a acuzat ca in timp ce se afla in arest a fost constrans sa-i dea o serie de denunturi false impotriva mai multor persoane importante din judetul Prahova.

Se ridica un mare semn de intrebare si la procurorii DNA Ploiesti Lucian Onea si Giluela Deaconu (nas si fin) care au emis la 10.04.2014 rechizitoriul in acest dosar, instrumentat in faza initiala de Mircea Negulescu. Cum de nu au verificat existenta stick-ului care reprezinta proba principala a acuzarii fostului deputat?

Judecatorii ICCJ au ramas in pronuntare pe probele solicitate in aparare.

Iata in continuare declaratiile fostului deputat Vlad Cosma, facute in fata judecatorilor ICCJ, in legatura cu stick-ul care nu exista la dosar.

Explicatii scrise cu privire la aspectele necunoscute de prima instanta la data pronuntarii hotararii de condamnare

 Subsemnatul Cosma Vlad, inculpat in dosarul cu nr. 1153/1/2017, inaintez acest memoriu cu scopul de a demonstra ca la baza condamnarii mele stau atat probe false, cat si declaratii mincinoase sau contradictorii facute de martorii din dosar. Pana la finalul acestui memoriu, voi incerca sa demonstrez ca ancheta procurorului Negulescu in ceea ce ma priveste a fost una personala, bazata pe razbunari si incalcari ale procedurilor juridice. Aceste explicatii reprezinta unica modalitate prin care instanta de apel poate sa afle adevarul despre modul in care au fost denaturate probele administrate in acest dosar si singurul fel in care ma pot apara impotriva unor acuzatii care nu corespund realitatii. Dupa pronuntarea sentintei mele, in noiembrie 2016, procurorul care a inceput acest dosar, Mircea Negulescu, a fost inlaturat din functia ocupata la DNA Ploiesti, fiind acuzat de masluirea probelor, cercetare abuziva, represiune nedreapta si comportament neadecvat cu statutul de magistrat in legatura cu mai multe dosare penale.

In dosarul in care sunt judecat, toate asa-zisele probe au fost culese de procurorul Negulescu si aici ma refer la denunturi, declaratii ale martorilor, declaratii ale martorilor protejati si probe cu inscrisuri (stick USB), dupa care au fost declinate spre solutionare catre DNA, Structura Teritoriala Ploiesti.

(...)

Stick-ul de memorie USB Kingstone DT101 4GB

Inca o dovada a faptului ca procurorul Negulescu dorea cu tot dinadinsul sa ne incrimineze, o reprezinta includerea in dosar a unor probe false.

In realitate stick-ul prezentat ca si fiind gasit la perchezitie nu exista si nu se afla depus la nici un dosar. Acest stick a fost inventat cu scopul de a se prezenta niste inscrisuri realizate ulterior intelegerii facute de Alexe Razvan cu procurorul Negulescu.

Astfel, la dosar sunt prezentate asa-zise inscrisuri ce consfinteau intelegerile lui Alexe Razvan, pastrate de martora Stroe Cecilia prin metoda scanarii si introduse in memoria unui memory stick model Kingstone DT101-4Gb. La indemnul procurorului Negulescu, Alexe Razvan, in timp ce se afla in arest, consemneaza pe foi de hartie asa-zisele intelegeri cu sumele de bani (vezi stenograma din arest), pe care i le inmaneaza lui Negulescu, iar acesta pretinde ca ar fi fost descoperite pe memory stick-ul gasit la martora Stroe Cecilia si le depune la dosar ca fiind valide.

Pentru a nu-si asuma continutul real cat si pe cel fabricat al stick-ului si pentru a-si ascunde urmele nelegalitatii, procurorul Negulescu ii returneaza lui Stroe Cecilia memory stick-ul, in conditiile in care ar fi trebuit ca aceasta proba sa ramana atasata la dosar. In plus, nu exista proces verbal de desigilare a probei in prezenta martorei Stroe Cecilia sau a avocatului acesteia, ci doar procesul verbal de printare (anexa proces verbal).

Precizez ca in cazul tuturor celorlalte probe informatice aflate la dosar (dosar PCA Ploiesti) exista proces verbal de desigilare in prezenta posesorilor, iar aceste probe nu au fost returnate, ci au ramas la dosar. Asta confirma faptul ca probele au fost falsificate in intervalul de cand a fost ridicat de la domiciliu si pana in ziua returnarii memory stick-ului lui Stroe Cecilia.

Din nefericire, aceasta proba falsa a stat la baza deciziei de condamnare, lucru care se regaseste in motivare la paginile 10 si 14: “Inscrisurile ce consfinteau intelegerile (…) au fost pastrate de martora Stroe Cecilia prin metoda scanarii si introduse in memoria unui mediu de stocare electronic (memory stick), acesta fiind descoperit la perchezitia domiciliara efectuata la locuinta sa (intr-un alt dosar de urmarire penala instrumentat de PCA Ploiesti, in care Stroe Cecilia avea calitatea de inculpat)”.

Aceste lucruri le-am aflat in vara anului 2017 cand Stroe Cecilia a avut curaj sa vorbeasca dupa excluderea din DNA a lui Mircea Negulescu.

In primavara anului 2017, Stroe Cecilia imi confirma aceste aspecte intr-o conversatie ambientala inregistrata de mine, cand marturiseste ca nu a asistat la desigiliare si ca stick-ul i-a fost inapoiat si pe acesta nu se regaseste nimic din ceea ce este depus la dosar, in realitate pe stick, fiind doar fisiere muzicale.

Iata stenograma discutiei dintre deputatul Vlad Cosma si proprietara stickului:


Stroe Cecilia: Mda, hai sa-ti explic cum am vazut noi in dosar ca sa intelegi tu perfect. Toate stickurile, tot ce s-a adunat, da?, s-au facut pachete si s-au trimis la Bucuresti la Serviciul de Informatii. Nu? Asa scria ?

Vlad Cosma: Da

Stroe Cecilia: La serviciul de informatii. Bun.

La serviciul de informatii, ca sa intelegi tu tot firul lucrurilor. La serviciul de informatii, aaa… aia au facut poze la toate lucrurile, adica sa nu apara discutii ca un stick a ajuns sau ca un hard a ajuns sau ca nu a ajuns sau ca un laptop sau asa. S-au facut probe. Aaa... poze.Pe urma s-au facut niste poze unde scrie “proba”… si sunt niste harduri, niste calculatoare, niste caca maca. Mai departe...

Vlad Cosma: Poza cu ce e pe stick sau poza cu stickul ?

Stroe Cecilia: Nu nu nu . Poza cu ele ca obiecte fizice

V.C: Aa ok

S.C: Asa , unde scrie proba 1, proba 2

V.C: Am inteles

S.C: Bun.Pe parcurs ce aia cotrobaiau prin ele, au facut de exemplu un proces verbal de constatare care l-a vazut si el , avea insemnul ala de la serviciul lor nu stiu ce... unde scria: cutare stick, cutare hard, cutare, s-a procedat, s-a extras hardurile din calculatoare, s-a facut, s-a dres, s-a folosit programul nu stiu care, s-a facut, s-a dres. Da? Bun. Si la un moment dat scrie: s-a gasit aia,aia,aia , nu stiu ce. Nu mi-a ramas in cap decat de la Tarinda ca ala l-am recunoscut de pe un hard, lucra una Diana si avea pe desktop licitatii si aia li s-a parut lor nu stiu ce. Bun, deci procesul ala verbal a venit aici , al lor, la serviciul de informatii. A venit aici. Astia aici, dupa ce au adunat toate lucrurile inapoi,ele au venit de la Bucuresti sigilate, si au chemat oamenii la desigilat. Ce procese verbale de genul asta sunt ? A lu nea Tarinda cu (...) de a fost chemata Alexandra, unde scrie: ”astazi am procedat la desigilarea cutare,cutare”

V.C: da..

S.C: Mi se pare ca acolo e si mentionat ca s-a gasit cutare, cutare, cutare si cred ca le-a si oprit. Dar nu mai tin minte. La Alexandra ii oprise ceva ?

X: Nu mai stiu dar unde nu s-au gasit scrie pe el ca nu face obiectul probei si ...

S.C: Da dar ei nu se refera strict la stickul meu, nu scrie nicaieri ca nu , nu se refera cu nimic la Stroe.

V.C: Ok

S.C: Bun. Serban Bogdan Ionut de la noi are process de la serviciul de informatii, unde aia instiinteaza in scris ca s-au gasit niste lucruri, niste facuti in excel, niste chestii. Da? La desigilare se face procesul verbal si scrie: “Astazi, asa, am desigilat in prezenta lui Serban Bogdan, a lu' avocat”, i-a prezentat ca au gasit niste lucruri. La el s-a procedat la retinerea ,ca proba, a hardului nu stiu care, a stickului nu stiu care, cu process verbal exact ca ala a lui Marcel.

La coana mare, la Enica, la fel, s-a procedat la desfacere, s-a nu stiu ce si s-a inapoiat

VC: si la tine ?

S.C: si la mine, o singura foaie, aia care ti-am dat-o eu, unde Mitrea in data de 10 ianuarie a procedat la copierea dupa stick a unor date.

VC: Deci nu avem procesul de desigilare ?

S.C: Deci nu avem de desigilare, nu este, nu stiu, sa fie sa fi fost in memoria stickului meu, sa fi gasit aia la informatii si sa fie un proces de genul in dosarul tau, eu nu cred ca tu nu l-ai fi vazut...

VC: Da, una la mana. Doi la mana, trebuia sa fi de fata, nu ?

S.C: cand se intorceau de la Bucuresti , sa mi arate : femeie, uite la tine s-a gasit asa si asa . Deci nu exista dubiu sa fi uitat eu

VC: o secunda. Proces verbal ca ti l-a dat inapoi avem ? Ai zis ca ti-a ..

S.C: Bai, am facut process verbal

VC: tie cand ti le-a dat inapoi?

S.C: in martie

VC: in martie care? 2014?

S.C: martie 2014

Vc: pai si eu asta nu inteleg, de ce daca au zis ca au gasit pe el ti l-au mai dat inapoi ???

S.C: pentru ca nu au gasit pe el... e altceva la mijloc. Mai Vlad, l-a mancat procesul ala al meu verbal. Iti spun 100%, mie mi-a dat tot , hai ma ce Dumnezeu? Eu cand le-am primit... dar ar fi scris in el: I-am retinut cutare cutare

VC: adica trebuia sa retina stickul, ba uite asta e stickul

S.C: Ba, dar retinea stickul dar nu retinea asa dupa foaie verde, facea cu mine ceva in scris: am retinut sticku. Nu am procedat la copierea unor date si mi-a dat mie toate stickurile inapoi, nu intelegi ca mie mi le-a dat toate inapoi

VC: dupa logica mea si la ce imi spui tu , singura explicatie este ca ei au luat inscrisurile alea din cu totul alta parte care nu o sa stim niciodata si ei doar au zis ca le-au gasit pe stick

S.C: s-au folosit pentru ca ei au stiut ca as fi avut eu un stick si s-au folosit de chestia asta si au zis ca au gasit la mine pe stick. Desi eu lu madam de la DNA, i-am spus in ziua aia cu Moloman de fata, zic: daca dvs spuneti ca ati gasit pe stickul meu, eu ce pot sa spun ? Si am spus si in instant parca, nu stiu daca s-a consemnat

VC: nu cred ca s-a consemnat... si nici nu ne-am dat seama

S.C: dar am spus chestia asta, eu imi amintesc de filme, de programe windows, de alte lucruri.

VC: muzica

S.C: Nu mi amintesc de chestiile astea. In fine, nu exista sa nu mi amintesc eu ceva. Dar...

VC: Da, nu conteaza. E important ca lipseste ala de la desigilare

S.C: Da, nu s-a facut

VC: E important ca stickul daca era proba reala il pastrau la dosar si e importat ca tu pe ala aveai muzica si filme

S.C: cunoscand acum lucrurile cum au stat, sa se ceara de la Parchetul Ploiesti procesul verbal prin care i-au fost restituit toate obiectele

VC: si pe care s-a desigilat . Deci probabil ca cineva le-a dat tiparite pe o foaie sau cine stie cum si ei doar au zis ca le-au gasit. Bine, asta am vrut sa te mai intreb a 100 a oara, ca esti sigura ca nu exista, ca nu ai fost la desigilare .

S.C: nu ma, nu exista

VC : atunci e clar. Au plantat proba pe stick

S.C : DA

VC: si ne-am dat si noi seama dupa 3 ani jumate

S.C: Dar eu am spus intotdeauna ca eu nu am dus nici un stick si ca stickurile mele acasa erau cu totul altceva

Comentarii

# No name date 12 September 2017 18:28 +6

Păi în țara lui Popa Prostu' toate probele pot fi falsificate și legile anti-contituționale, dar dacă ar fi fost Țara lui Țepeș Vodă toți mafiotii de la butoane luau o mare țeapă. Totusi sa revenim la realitate ca din cauza Statului de Drept Mafiot NIMIC NU ESTE si Nu poate fi vreodata CORECT ȘI DREPT. Oare de ce contra Statului mafiot nu protesteaza nimeni????

# Ion date 12 September 2017 18:33 +4

   IADUL PE PAMANT, asta a ajuns Romania.Daca aceste CANALII nu vor fi arestate IMEDIAT si condamnate la ani grei de puscarie noi, cel multi, nu vom avea alta sansa decat SA PARASIM aceasta tara, lasand CANALIILE sa se sfisie intre ele.Om fi noi cei mai corupti si ticalosi oameni ai planetei?Or fi cei din DNA ingerii pazitori ai acestei tari? 

# santinela date 13 September 2017 08:02 +2

Negulescu asta,jegul asta mai este liber inca !

# AndreiV date 13 September 2017 09:25 +3

Da,avem de a face cu o politie politica feroce,cu spate puternic,in special din afara tarii,asa cum se spune.Ma refer aici la sprijinul direct din partea sua,personal lui basecu,minciunile lansate la referendum de la nivel inalt,fara a prezenta scuze,diplome si medalii, declaratii de sprijin a abuzurilor procurorilor si de atac impotriva celor care cereau incetarea implicarii serviciilor, procurorilor si judecatorilor cu "nasul in suflet" in strumentarea de dosare la comanda politica,fara a raspunde pentru abuzuri si hartuire politica.La aceasta se aduga si interventiile ce,mai ales a ppe,in sprijinul politiei politice a procurorilor,inclusiv prin mentinerea abuzivului mcv si prin atacul direct si agresiv impotriva tuturor acelora care vor sa modifice legile justitiei, punerea lor in acord cu hotararile CCR fiind incriminate de acestia si considerat ca atac la independenta justitiei. Vorbim dar nu ne mobilizam sa semnam petitia privind modificarea legilor justitiei. Ne vom trezim oare

# Carabulea marian date 13 September 2017 15:57 -3

Saracii, toata familia Cosma e o familie de ingeri si "sistemul" vrea sa-i oropseasca.

# cozma ioan mangalia date 20 September 2017 20:48 0

dle savaliuc va rog frumos sa nu mai participati la emisiuni la televizor unde sunt invitati imbecili de tipu andronescai si tinel ! va compromit niste nulitati si analfabeti juridic si pe deasupra activisti cu cip in capete de bostan ! desigur si moderatoarele sunt sub orice critica dar cel puti astea umbla dupa cancanuri sa faca rating pt bani ! 20 sept cu respect si stima !

# cetateanul neturmentat date 21 September 2017 10:54 0

Negulescu asta este tampit sau de rea credinta?Sau amandoua la un loc?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva