11 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

STOINA A VENIT BEAT LA SERVICIU – Detalii explozive din noul dosar disciplinar al procurorului Eugen Stoina de la PJ Sibiu: „S-a prezentat la sediul parchetului in stare de ebrietate. S-a prabusit in hol, in prezenta prim-procurorului PT Sibiu, a jandarmului si a unui reprezentant al unei firme de curierat, fiind ulterior vazut si de alte persoane. A purtat in timpul si-n afara orelor de program o tinuta vestimentara inscriptionata 'procuror', ca pretinsa modalitate de legitimare”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

8 March 2022 14:40
Vizualizari: 9976

Procurorul Eugen Stoina (foto) de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu nu inceteaza sa socheze. Dupa celebrul dosar penal cu care s-a ales din cauza ca s-a urcat beat la volan si a facut praf patru masini (dar in care a fost achitat din cauza ca politistii i-au permis sa plece de la locul accidentului), de data aceasta Stoina a intrat in atentia Inspectiei Judiciare tot pentru o presupusa isprava bahica.Mai exact, la solicitarea Lumea Justitiei, Inspectia a dezvaluit ca l-a trimis in judecata disciplinara pe Stoina in cel mai recent dosar pentru ca ar fi intrat rupt de beat in sediul PJ Sibiu. „Intrat” e mult spus: Stoina s-ar fi prabusit inca din hol, in vazul lumii. Si nu e doar atat: Inspectia Judiciara sustine ca Eugen Stoina si-a scris cuvantul „procuror” pe o haina pe care a purtat-o atat la serviciu, cat si in timpul liber, ca sa vada toti cu ce se ocupa.


Anul incepe cu Stoina la CSM


Toate faptele de mai sus au fost retinute de catre Inspectia Judiciara in sarcina lui Eugen Stoina in cel mai recent dosar disciplinar, in care il acuza de abaterea de la art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale, ori prestigiului justitiei savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”.

Cauza a fost inregistrata pe rolul Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a CSM cu numarul 1/P/2022. Primul termen a fost programat pentru ziua de miercuri, 9 martie 2022.


Stoina si-a mai furat-o o data


Inainte de a va lasa sa cititi precizarile IJ pentru Luju.ro, amintim ca in decembrie 2021 Sectia pentru procurori in materie disciplinara l-a pedepsit pe Eugen Stoina cu avertisment pentru abaterea disciplinara de la art. 99 lit. h) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”. Dupa cum Lumea Justitiei a dezvaluit in premiera, este vorba despre tergiversarea a 160 de dosare penale (click aici pentru a citi).


Iata ce a retinut IJ in cel mai recent dosar disciplinar pe numele lui Eugen Stoina (vezi facsimil):


Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de procurorul Stoina Eugen, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu, pentru savarsirea abaterii disciplinare constand in manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale, ori prestigiului justitiei savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu, prev. de art. 99 lit. a din Legea 303/2004.

S-a retinut ca procurorul s-a prezentat la sediul unitatii de parchet in stare de ebrietate, provocandu-i prabusirea in holul institutiei in prezenta prim-procurorului PT Sibiu, a jandarmului si a unui reprezentant al unei firme de curierat, fiind ulterior vazut si de alte persoane ce tranzitau holul unitatii de parchet.

De asemenea, in perioada 2020-2021 domnul procuror a purtat in timpul si in afara orelor de program, in diverse imprejurari, o tinuta vestimentara inscriptionata PROCUROR, ca pretinsa modalitate de legitimare.

Cauza se afla pe rolul instantei de disciplina a Consiliului Superior al Magistraturii si are termen de judecata la data de 9.03.2022.

Mentionam ca exercitarea actiunii disciplinare reprezinta o etapa a procedurii disciplinare si nu constata definitiv vinovatia magistratului cercetat”.


sursa foto: Sursazilei.ro

 


Comentarii

# DODI date 8 March 2022 15:16 +55

După ”mo(n)strele” de profesionalism ale individului este mare păcat că Slujirea nu-l recrutează pentru UE. Individul debordează de inițiativă și face cinste (indiferent de mărimea sticlelor!!!!) DNA-ului și PORCurorilor din țara noastră.

# # jos mizerabilii date 8 March 2022 15:34 +114

:lol: <img src=ops:' /> :-x :eek: Si, care-i problema??? Va iesi la pensie cu mii de euro... Ii doare in cot de toata deontologia profesionala... MIZERABILII lu Hugo erau mici copii pe linga astia... :zzz

# Decebal date 8 March 2022 15:39 -28

Fapte minore,neînsemnate. Să facă un pas in fata al' de n-ar beut un spritz. Haida deh! O fi fost bolnav, ... ceva . Atâta morală și etică strica la ADNul românilor. Pai,bai romanache,Deceneu însuși a tăiat vita că să nu sprituim.

# GOGU date 16 March 2022 20:09 +2

Este greu de inteles pentru orice om de bun simț, de ce acest ins netrebnic și neânsemnat dar cu pretenții de ”magistrat” mai este tolerat în aceasta ”mareață clică”, numită magistratură. La noi ideea de justiție a fost terfelită de unii ca ăsta, de cei care îl tolerează și protejează, în detrimentul minorității cinstite din magistratură și justiție (să nu uităm ce se întâmplă în CSM cu celebrul interimar, cum sunt numiți șefii de instanțe și parchete, soluțiile controversate date în dosare ”sensibile”, să nu îi uităm pe ”Taica Lazăr”, devenit filosof de Adjud, ajuns staroste la București și multe alte exemple. Este trist, la peste 30 de ani de la caderea comunismului, să constatăm că mizeria continuă sub aceeași mască. Apropos, tatăl bețivului a fost șeful SPP pe vremea lui Emil Constantinescu, suspectat de implicarea în masacrul de la Școala de Ofițeri de Infanterie Sibiu, din timpul revoluției iar fratele bețivului a fost unul din principalii consilieri de conturi de la C. Conturi.

# Rorix date 17 March 2022 21:28 0

Nu mai vorbiți în necunostinta de cauza... Omu și beat este mai bun decât jumate din procurorii care sunt acolo!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 10.12.2023 – Prima adunare generala a judecatorilor in scandalul salariilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva