Stramutarea lui Dan Lupascu – Inalta Curte decide in litigiul dintre Dana Garbovan si presedintele suspendat al Curtii de Apel Bucuresti
Vineri - zi decisiva in economia dosarului in care judecatorul Dana Garbovan, de la Curtea de Apel Cluj, a contestat legalitatea validarii, de catre Comitetul Electoral Local al Curtii de Apel Bucuresti, a candidaturii lui Dan Lupascu de la CSM (foto). Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de Contencios-administrativ, va lua in discutie vineri cererea de stramutare formulata de judecatorul Dana Garbovan, in dosarul in care aceasta a contestat validarii alegerii lui Lupascu in CSM. Completul de la Sectia de Contencios este format din judecatorii Liliana Visan, Elena Cantar si Eugenia Marin, aceasta din urma fiind o apropiata a judecatorului Victoria Gabriela Barsan, sefa Sectiei de Contencios de la instanta suprema, dar si una dintre persoanele care apar direct interesate ca alegerile CSM sa fie invalidate, in orice fel. Judecatorul Victoria Barsan a candidat pentru un loc in Consiliul Superior al Magistraturii, dar a pierdut in fata judecatorilor Mircea Aron si Lidia Barbulescu, ultima fiind si pe lista “contestatilor” atat la Curtea Constitutionala, cat si in protestele asociatiilor profesionale, alaturi de judecatorul Dan Lupascu.
Lupascu, “ars” la Tribunal, aparat de Colegiul Electoral Central de la CAB
Dupa cum se stie, prin sentinta din 3 decembrie 2010, pronuntata de judecatoarea Roxana Tasica Budulan in dosarul cu numarul 45070/3/CA/2010 al Tribunalului Bucuresti – Sectia de contencios-administrativ, s-au anulat Hotararile nr. 1/06.08.2010 (in parte) si nr. 2/24.08.2010 ale Comitetului Electoral Central al Curtii de Apel Bucuresti, obligand Curtea de Apel Bucuresti sa emita o noua hotarare prin care „sa modifice Hotararea nr. 1/06.08.2010 in sensul respingerii candidaturii domnului judecator Dan Lupascu, pentru alegerea in functia de membru al CSM”. Judecatorul Dan Lupascu a fost introdus ca parte in dosar, fiind citat, insa nu s-a prezentat. Dupa verdictul de la fond, Curtea de Apel Bucuresti – Comitetul Electoral Local a declarat recurs, pe motiv ca judecatorul fondului a incalcat grav legea, si-a depasit atributiile si competentele si a folosit ca argumente pentru admiterea actiunii lui Garbovan acte care emanau de la structuri politice. Sentinta de la fond fiind data de Tribunalul Bucuresti, recursul a fost inaintat la Curtea de Apel Bucuresti pentru solutionare, insa aceasta instanta il are ca presedinte – e drept suspendat pe perioada mandatului de la CSM – pe magistratul Dan Lupascu. Este motivul pentru care Dana Garbovan, de la UNJR, a formulat in cauza cerere de stramutare.
Va fi obiectivitate la Sectia de contencios?
Cererea de stramutare formulata de judecatorul Dana Garbovan va fi solutionata vineri de completul format din judecatorii Liliana Visan, Elena Cantar si Eugenia Marin, de la Sectia de contencios-administrativ a Inaltei Curti. Judecatorul Eugenia Marin este o apropiata a magistratului Victoria Barsan, sefa Sectiei de Contencios, care a pierdut la mustata in fata colegilor sai Mircea Aron si Lidia Barbulescu, la recentele alegeri pentru un loc in CSM. De altfel, judecatorul Eugenia Marin a luat doctoratul, in 2009, sub indrumarea sotului sefei de la Contencios, judecatorul Corneliu Barsan. Prin urmare, este rezonabil de presupus ca judecatorul Victoria Barsan ar putea avea un interes legitim ca Dan Lupascu sa fie invalidat pentru cel de-al doilea mandat de la CSM, deoarece o astfel de eventualitate ar duce si la invalidarea mandatului Lidiei Barbulescu. O reluare a alegerilor pentru CSM pe palierul instantei supreme ar redeschide drumul de accedere in CSM pentru Victoria Barsan, al carei mandat de sef de sectie va expira in toamna anului 2011, data dupa care Barsan va ramane fara nicio functie de conducere.
In fapt, nu decizia de stramutare in sine ridica semne de intrebare, ci mai ales unde va fi ea repartizata in tara, in situatia de asteptat de altfel ca ea va fi admisa. Si e normal sa fie admisa data fiind calitatea de presedinte al CAB a lui Lupascu. Daca dosarul de recurs va fi stramutat in zonele controlate de adversarii lui Lupascu din UNJR, solutia finala poate fi anticipata.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Nostradamus
20 January 2011 18:03
+3
# ion
20 January 2011 18:48
0
# nonstradamus
21 January 2011 10:26
+1
# ion
20 January 2011 18:50
-2
# romanica
20 January 2011 19:19
-4
intrebare de baraj : de ce Lupascu a parasit sedinta de marti la momentul interviurilor candidatilor la sectia penala a ICCJ ? Nu cumva din cauza ca e penalist, ca o candidata era doamna Savonea, numita cu delegatiei in locul sau la conducerea CAB, acolo unde Lupascu a luat grosul voturilor ? Nu cumva ca pentru aceiasi sectie candida un magistrat care elibera un post la CA Constanta pentru domnul Deliorga, personaj caruia se spune ca Lupascu iar datora multe din ,,reusitele" din mandatul precedent ?
deci, cine se baga la un pariu : cererea de stramutare admisa, cauza declinata la una din curtile de apel Craiova, Pitesti sau Constanta.
Ia vedeti ca toti membrii fostului CSM au castigat actiuni pe drepturile salariale la CA Pitesti, loc unde exista peste 50% sanse sa fiedeclinat dosarul ....
# dixit
21 January 2011 09:49
0
# Bogdan
21 January 2011 08:14
+5
Cerea de stramutare este o piesa ieftina de a mentine atentia asupra unui caz care, din punctul meu de vedere, face mult rau sistemului judiciar, un caz care are ca rezultat negarea voturilor a 70% dintre judecatorii de curte de apel care l-au votat pe Lupascu.
SIncer acum, orice complet de la orice curte din tara asta ar admite recursul, sentinta TB este de-a dreptul tampitica. Dar noi, judecatori si procurori, asistam pasivi la un joc al unui grup de colegi, amplu sprijiniti de (anumiti) politicieni, care are ca scop daramarea unuia pe care, la ceva distanta de tariceanu, cineva are foarte foarte mare ciuda.
Felicitari tuturor....
# xena
21 January 2011 10:32
-1
Si cei care au votat impotriva legii cu Lupascu ce coloratura au?
Nu va impiedica nimeni sa iesiti din pasivitate. deci, un action ceva?
# in atentia csm
22 January 2011 20:47
0
LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI
MAFIA DIN JUSTIŢIE TREBUIE LICHIDATĂ RAPID!
4 08 2010
Judecătoarea Maria Speranţa Cornea, de la Secţia a V-a Comercială a Curţii de Apel Bucureşti, este fina Elenei Udrea. Cele două au multiple legături cu oameni de afaceri de origine arabă.
Între judecătoarea Maria Speranţa Cornea şi un afacerist arab au existat legături amoroase, după care ea s-a încurcat cu preotul Cristian Deheleanu, cu care trăieşte în concubinaj (acesta a slujit la o biserică de lîngă Magazinul Unirea). Acest preot e căsătorit cu o pianistă, pe nume Crinela, cu care are 3 copii.
Din anturajul judecătoarei fac parte Gabriela Bogasiu (judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), Antonela Costache (şefa Secţiei a II-a Penală a Tribunalului Bucureşti) şi Irina Gheorghe (avocata mafiotului Ştefan Rădulescu). Prin intermediul acestora, Elena Udrea muşamalizează dosare ilegale de retrocedări de terenuri şi imobile, privatizări frauduloase, deturnări de fonduri şi alte fapte penale grave. Este din ce în ce mai evident că Justiţia din România a trecut de partea Mafiei. Revenim.
Copyright Tricolorul
# inginerul
28 February 2011 19:04
0