29 May 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

STRATEGIE PENTRU DEZVOLTAREA PIETEI DE CAPITAL - Proiectul insumeaza principii si masuri de reglementare pentru stabilirea unui cadru coerent pentru dezvoltarea pietei si facilitarea accesului la finantare pentru toate categoriile de investitori. Presedintele ASF, Nicu Marcu: “Autoritatea lucreaza continuu la imbunatatirea cadrului de reglementare, avand ca obiectiv simplificarea accesului la piata” (Document)

Scris de: L.J. | pdf | print

10 October 2022 11:59
Vizualizari: 1442

"Strategia Nationala pentru Dezvoltarea Pietei de Capital 2022 - 2026”, un proiect derulat de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara condusa de Nicu Marcu (foto) in colaborare cu Ministerul Finantelor, avand drept consultant Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), a fost publicata la sectiunea Transparenta decizionala, pe site-ul Ministerului Finantelor.Strategia a avut la baza “Raportul OECD privind piata de capital din Romania” care a propus, in urma unei analize aprofundate a pietei de capital din Romania, un set de recomandari care privesc cu precadere imbunatatirea cadrului institutional, juridic si de reglementare, in vederea valorificarii oportunitatilor de dezvoltare a pietei autohtone.   
Proiectul insumeaza principii si masuri de reglementare pentru stabilirea unui cadru coerent pentru dezvoltarea pietei de capital si facilitarea accesului la finantare pentru toate categoriile de investitori. Subliniez ca, pentru atingerea acestui obiectiv, A.S.F. are in vedere identificarea tuturor instrumentelor si activitatilor care asigura premisele cresterii atractivitatii pietei de capital din Romania pentru investitori si pentru emitenti.


Cresterea lichiditatii pietei de capital


In acord cu recomandarile OECD, Autoritatea de Supraveghere Financiara lucreaza continuu la imbunatatirea cadrului de reglementare, avand ca obiectiv simplificarea accesului la piata, atat pentru emitenti cat si pentru investitori, cu respectarea corespunzatoare a principiilor de transparenta si de protectie a investitorilor pe piata de capital. Prin aceasta, ASF doreste sa contribuie la cresterea lichiditatii pietei de capital prin diversificarea instrumentelor financiare tranzactionate si a operatiunilor derulate in cadrul acesteia. Bursa romaneasca trebuie sa devina un reper semnificativ al economiei romanesti, un important izvor de finantare al acesteia si o platforma de tranzactionare a pachetelor de actiuni ale celor mai importante si atractive companii romanesti”, a declarat presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Nicu Marcu.
“Strategia Nationala pentru Dezvoltarea Pietei de Capital 2022 – 2026” urmareste implementarea unor imbunatatiri punctuale, pentru a creste atractivitatea pietei locale, prin dezvoltarea infrastructurii si a parametrilor de functionare. De asemenea, Strategia urmareste cresterea numarului de investitori activi retail, precum si diversificarea, respectiv atragerea de noi investitori institutionali.

*Nota de Fundamentare
*Proiectul

foto: facebook ASF

 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.05.2023 – Pensionara cu talent a scos piese noi (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva