24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

STRIBLEA SE UITA LA SCAUNUL LUI BRICIU – Dupa o cariera de 25 de ani, avocatul Marius Striblea isi anunta posibila candidatura la presedintia Uniunii Nationale a Barourilor din Romania: “Si pentru ca lucrurile din breasla noastra nu trebuie sa ramana asa cum sunt, actionand curajos impreuna, am putea reda stralucirea avocaturii romanesti”

Scris de: G.T. | pdf | print

19 September 2022 12:22
Vizualizari: 6364

Unul dintre cei mai importanti avocati din Romania isi anunta posibila candidatura pentru functia de presedinte al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR), ocupata in prezent de avocatul Traian Briciu. Este vorba despre vicepresedintele UNBR Marius Striblea (foto).


 

Acesta precizeaza, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de luni, 19 septembrie 2022, ca in urma discutiilor cu colegii sai se gandeste serios sa isi depuna candidatura pentru sefia UNBR la alegerile din 2023. In acest sens, Striblea arata ca lucrurile din breasla avocatilor nu trebuie sa ramana asa cum sunt in prezent si ca “actionand curajos impreuna, am putea reda stralucirea avocaturii romanesti”.


Redam anuntul vicepresedintelui UNBR, avocatul Marius Striblea:


“19.09.1997 - 19.09.2022 - 25 DE ANI DE AVOCATURA!

Sunt fericit si mandru pentru ca astazi am implinit 25 de ani in avocatura!

Am devenit Avocat in Baroul Iasi la 19 septembrie 1997, imediat dupa terminarea Facultatii de Drept din cadrul Universitatii 'Al. I. Cuza' din Iasi.

Am fost stagiar, am intrat in cauzele indrumatorului, dar am luat si oficii. Cu timpul, am devenit colaborator si apoi asociat al Maestrului meu.

La 4 ianuarie 2002 mi-am deschis propriul cabinet, avand la randul meu stagiari.

La 11 mai 2011, la 36 de ani, am fost ales Decan al Baroului Iasi, cel mai tanar dintre toti cei ce au ocupat aceasta pozitie. Am detinut functia pentru durata maxima legala de doua mandate, intre anii 2011 si 2019. Ulterior, am fost desemnat 'Decan de Onoare' al aceluiasi barou.

Din 2019 si pana in prezent sunt Vicepresedinte al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.

De-a lungul carierei, mi-am continuat formarea profesionala (master si doctorat in stiinte juridice in 1998, respectiv in 2014), am avut privilegiul de a contribui la formarea a zeci de generatii de studenti ai Facultatii de Drept din cadrul Universitatii 'Al. I. Cuza' Iasi si de a apara mii de oameni din toate categoriile socio-profesionale.

Ca membru al breslei, dar mai ales ca lider, cunoscand bine problemele noastre, am luptat in orice circumstante pentru imaginea si forta profesiei, am gestionat cu mare chibzuinta banii avocatilor, am aparat intotdeauna colegii si avocatura, inclusiv in fata celor mai inalte foruri din sistemul justitiei, am actionat de fiecare data cu gandul la viitorul nostru.

In acest moment jubiliar al carierei mele, plecand de la discutiile purtate cu multi colegi si profesionisti ai dreptului, cu modestie, onestitate si maturitate, deplin responsabil, va impartasesc ca ma gandesc serios la eventualitatea unei candidaturi la presedintia Uniunii.

Intrucat un astfel de demers nu va tolera interesele ce se opun ca profesia de avocat sa fie real si unanim respectata, el va necesita sustinerea deschisa a colegilor.

Voi lua o decizie la momentul potrivit.

Si pentru ca lucrurile din breasla noastra nu trebuie sa ramana asa cum sunt, actionand curajos impreuna, am putea reda stralucirea avocaturii romanesti. Stiu ca inimile tuturor vibreaza pentru profesie, asa cum face si a mea. Nici nu s-ar putea altfel, deoarece nimic nu poate invinge sufletul unui avocat autentic!

Dintotdeauna Avocat! (D.A.)”

Comentarii

# Visu date 19 September 2022 17:54 +7

Ceva spețe de răsunet, de învingere a magistraților(mai ale judecători) în contextul găunos al sistemului?!

# Uniunea Nationala a Barourilor din Romania-UNBR CUI 29497280 date 19 September 2022 18:41 +2

Pentru ca dnul av. dr.Striblea Catalin, dorește sa de in presedinte UNBR, se poate face acest lucru încă de acum.Asadar, va rămâne dnul avdr.Traian Bri iu în continuare presedinte al UNBR-ului care este înregistrat prin fals în declarații, prin utilizarea unei protocol încheiat cu fostul președinte al falsului UNBR,încheiat cu fostul președinte al Curtii de Apel Bu uresti, pe care ANAF după ce a primit sesizare a falsului în declarația de inregistrare, l-a scos din câmpul de autorizare publicat pe www.mfinante.ro .Ca urmare a i vestigiilor cerute de instanta cu privire la identificarea UNBR-ului legal infiintat în baza legii nr.51/1995,s-a identificat ca Uniunea Nationala aBatourilor din Romania-UNBR,CUI 29497286,este infiintata in baza legii 51/1995,cu statut juridic,fiind succesoare de drept a Uniunii Avocatilor din Romania care pentru prima data a fost i ființează prin legea din 21-02-1923,dar desființată prin legea 3/1948.Reinfiintarea UAR a fost prevazuta din 28-02-1990.

# YanY date 19 September 2022 20:18 +3

Dragi avocați tradiționali desființați și neînființați niciodată. Dragi securiști vechi și noi. Iată ceva nou ce probabil nu știți,de mîndrii ce sunteți. Prin Sentința civilă nr.4549 din 06.09.2013 a Tribunalului Gorj-Secția Contencios Administrativ și Fiscal pronunțată în dosarul nr.3867/95/2013 rămasă definitivă prin Decizia civilă nr.3348/29.05.2014 a Curții de Apel Craiova,intrată în sfera autorității de lucru judecat,a statuat faptul că ”Toate afirmațiile acestor avocați tradiționali cum le place să fie denumiți,precum că barourile nu sunt asociații,nu sunt supuse înscrierii în registrul persoanelor juridice ??? și că nu nu le sunt aplicabile dispozițiile Decretului 31/1954 și/sau ale Legii nr.21/1924 privind asociațiile și fundațiile,respectiv O.G.nr.26/2000, sunt eronate și denotă slaba pregătire juridică de care dau dovadă atît organele de conducere ale acestor ”barouri????”cît și membrii lor.Sunteți ilegali și fără acte de înființare.Acum,eu cu cine votev coane Striblea ???.

# Manifest date 20 September 2022 15:20 +1

Tot prin sentința civila 4549/06.09.2013 a Tribunalului Gorj, definitiva, Baroul Gorj tradițional a fost obligat sa comunice actele de organizare și funcționare. Prin încheierea din îndreptare eroare materiala, instanta a statuat ca actele de înființare țin de organizarea și funcționarea baroului.

# Marius Brănici date 21 September 2022 15:03 0

Felicitări pentru inițiativă! Integru, autentic, profesionist, perseverent, investind pasiune in ceea ce face, încrezător, motivațional ….sunt doar câteva din calitătile deținute si care te vor ajuta să câștigi încrederea tuturor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva