19 January 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

STUPEFIANT - Cum au desfiintat judecatoarele TMB rolul mamei in cresterea copiilor, pledand in totalitate pro-tatal miliardarul Uzunov! (Documente)

Scris de: | pdf | print

1 December 2010 11:17
Vizualizari: 14612

Lumeajustitiei.ro avertiza, in urma cu putin timp, asupra suspiciunilor majore existente in cazul ”Uzunov” privitoare la modul in care un complet al TMB prezidat de judecator Camelia Corbeanu a decis (rasucind cu 180 de grade sentinta de la fond a Judecatoria Buftea care incredintase mamei Cristina Uzunov pe minorele Marie-Rose si Yvonne), ca fetitele sa fie date in grija tatalui lor, miliardarul Uzunov. Suntem in posesia motivarii Deciziei civile nr. 1181 A, din data de 8 noiembrie 2010, si va supunem atentiei cele mai importante fragmente. Inainte de a trece la esenta acestei motivari, este important de mentionat faptul ca, pana la judecarea apelului, instanta a admis cererea lui Eduard Uzonov, de a se solicita Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ilfov un alt psiholog decat cel care a intocmit raportul de consiliere psihologica a celor doua minore (vezi facsimil). Nu stim ce incompatibilitate a descoperit magistratul Camelia Corbeanu pentru a da curs cererii lui Uzunov si de a face o astfel de solicitare, dar cert este ca in urma cererii instantei, in ziua marii judecati, la proces s-au prezentat doi psihologi, Elena Mihaela Popescu si Fotache Oana. Si acest aspect este invaluit in mister si anume de ce s-au prezentat doi psihologi si nu unul anume desemnat. Cert este ca primul, Elena Popescu, nu avea la ea legitimatia de psiholog, spunand ca a fost angajata recent (si atunci ne intrebam cum a putut fi trimisa de DGASPC Ilfov daca abia aterizase in institutie!), iar a doua – Fotache – a fost, probabil, cea asteptata.... In fine, sa trecem la incheierea de sedinta care a dus la schimbarea de macaz din acest dosar. Iata cum suna decizia:

In fine, sa trecem la incheierea de sedinta care a dus la schimbarea de macaz din acest dosar. Iata cum suna decizia:

 

Respinge ca nefondata exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a apelantului reclamant parat Uzunov Mircea Eduard in ceea ce priveste petitul din cererea reconventionala referitor la atribuirea beneficiului folosintei locuintei comune. Respinge ca nefondata exceptia de inadmisibilitate a exceptiei lipsei calitatii procesuale pasive a apelantului reclamant, exceptie invocata de apelanta parata reclamanta Uzunov Anna-Maria Cristina. Admite apelul declarat de apelantul Uzunov Mircea Eduard, cu domiciliul in .....cu resedinta in orasul Voluntari nr... impotriva sentintei civile nr. 5274/05/11/2009 pronuntata de Judecatoria Buftea in dosarul 6698/94/2009, in contradictoriu cu Autoritatea Tutelata Primaria orasului Voluntari. Schimba in parte sentinta civila in sensul celor ce urmeaza: admite actiunea principala astfel cum a fost formulata si completata si incredinteaza spre crestere si educare reclamantului-parat (tatalui) pe minorele Uzunov Marie-Rose Christina... si Uzunov Yvonne-Maria... Obliga pe parata-reclamanta (mama) la plata unei pensii de intretinere in cuantum de 1000 euro lunar in favoarea fiecarei minore in parte, incepand cu data pronuntarii prezentei decizii, 8 noiembrie 2010 si pana la majoratul fiecarei minore. Mentine in rest dispozitiile sentintei civile apelate...

Cum a ajuns instanta la o asemenea decizie? Prin niste concluzii de-a dreptul fantastice, din care reiese clar partinirea instantei fata de Uzunov-tatal. Dupa cum se scrie in motivare, mai-mai sa credem ca instanta de fond a fost vai de capul ei si judecatorii care i-au incredintat fetele mamei (Cristina Duma, fosta Uzunov) niste neprofesionisti! Altfel cum se explica urmatoarele consideratii?

Dupa expunerea considerentelor de fapt ale cauzei, necesare din punctul de vedere al Tribunalului, data fiind si lipsa de consistenta a considerentelor sentintei de fond. Tribunalul constata ca decizia primei instante de a incredinta pe cele doua minore spre crestere si educare mamei, nu are nici o baza obiectiva convingatoare. Tribunalul mai observa ca prima instanta care a admis cererea mamei de incredintare a minorelor spre crestere si educare a minorelor nu a examinat toate solutiile posibile ale problemei, in special, instanta de fond nu a examinat daca ar fi fost posibila incredintarea fetelor catre tata, in circumstante care ar fi minimalizat tensiunea pentru copii”.

In pofida celor de mai sus, in dosar, la fond, exista insa toate argumentele pentru care copiii au fost incredintati mamei, inclusiv interogatoriile minorelor care au sustinut ca tatal le batea cu cureaua sau o batea pe mama lor, inclusiv rapoarte ale Autoritatii Tutelare si declaratii de martor. Desi Uzunov a incercat sa dovedeasca infidelitatea sotiei, nu exista la dosar nici o proba, dar exista in schimb declaratia sa de la interogatoriu in care accepta ideea ca pe viitor s-ar putea ca el sa locuiasca cu “prietena” cu care are o relatie pe care nu a infirmat-o!

Dar sa continuam. Iata ce au mai explicat judecatorii Camelia Corbeanu si Liliana Chirita in motivare, mergand pe argumente culese din phihologia masculine, care sa desfiinteze definitiv calitatea de mama a Cristinei Duma (fosta Uzunov):

In realitate, se observa ca modul in care mama a gestionat situatia pana in prezent contravine fundamental interesului superior al copilului contribuind la accentuarea separarii celor doua fetite de tatal lor, cu riscul de a o face ireversibila. In fata unei asemenea evolutii a situatiei Tribunalul gaseste pe deplin justificata si legitima cererea d-lui Uzonov Mircea Eduard-tatal minorelor Marie-Rose Christina si Ivonne Maria de incredintare spre crestere si educare a celor doua fiice. In sprijinul acestei concluzii stau interesul, dragostea si admiratia tatalui pentru fiicele sale, angajamentul tatalui fata de ele, fiind fapte demonstrate si demonstrabile (!???-n.n.) pe tot parcursul demersului judiciar intreprins (….) In pofida unor circumstante nefavorabile, Tribunalul nu poate ignora efectivitatea relatiilor personale, reale si afective care exista intre fete si tatal lor, precum si faptul ca in prezent, cei doi copii, care s-au aflat in ultimul timp in grija exclusiva a mamei, sunt dezorientati si nefericiti, in afara de pierderea tatalui si a vietii de familie pe care au dezvoltat-o alaturi de acesta, resimtind puternic lipsa caminului in care au crescut si copilarit si au legat prietenii cu alti copii si alte persoane din anturajul tatalui fata de care se simt legate din punct de vedere afectiv”.

Dupa cum se poate lesne observa, instanta anihileaza complet rolul mamei si pentru prezent dar si pentru viitor, ceea ce este nu numai aberant, ci si inuman. Pe de alta parte, faptul ca cei doi copii isi doresc sa stea in casa in care au copilarit este firesc, dar nu s-a realizat pana acum pentru ca in ciuda faptului ca instanta a dispus evacuarea lui Uzunov din imobilul conjugal, el a continuat sa stea in acea casa fara a se gandi la acest aspect, la dorinta copiilor de a locui in continuare acolo. Orice tata care isi iubeste copilul o lasa pe mama sa ramana in casa cu care copilul este oblisnuit, cu atat mai mult cu cat s-a horatat ca beneficial folosintei acestei case, pana la partajarea definitiva a bunurilor, sa fie data fostei sotii, care are deocamdata si tutela copiilor.

Mai departe, iata ce au mai retinut judecatoarele de la TMB:

Tribunalul mai retine din dialogul purtat cu minorele ca ingrijorarea tatalui cu privire la influent negative a mamei asupra evolutiei si vietii cotidiene a copiilor este intemeiata intrucat afirmatia lui Marie-Rose Christina despre sine ca <> si nu ii plac copiii pe care tatal sau ii invita la petreceri sau copiii la ale caror petreceri merge impreuna cu tatal sau, este ingrijoratoare si destul de trista, avand in vedere ca apartine unui copil de 9 ani si 6 luni”. In acest mod, instanta desfiinteaza orice bruma de personalitate a unui copil, ca si cum acestuia ar trebui sa ii faca placere orice are tangenta cu deciziile tatalui, fara a tine cont de fptul ca toti copiii au sentimente si resentimente vizavi de alti copii si puncteaza acest element ca unul convingator in favoarea tatalui. Psihologii cu care noi am discutat spun ca astfel de atitudini ale unui copil fata de altii cu care se intalneste la diverse petreceri sunt cat se poate de firesti, chiar daca copilul e cu mama, sau doar cu tata, sau cu amandoi si ca este aberant ca acest aspect sa fie catalogat drept “trist” sau “ingrijorator” intrucat in relatiile interumane este ca si in fata unui fel de mancare, iti place sau nu!

Tribunalul are ideea preconceputa conform careia “mama a esuat!”

Desi Tribunalul opineaza ca “ambii parinti sunt vinovati in fata copiilor lor pentru faptul ca nu au avut capacitatea si maturitatea de a nu implica copiii in scandaluri” si ca “daca unuia dintre parinti i-a lipsit puterea de autocontrol, de abtinere de la savarsirea unor fapte si gesturi reprobabile in fata copiilor, celuilalt parinte i-a lipsit capacitatea de a preintmpina astfel de situatii neplacute si de a pune la adapost copiii atunci cand erau prezenti, profitand chiar de prezenta lor sau chemandu-i in ajutor”, in aprecierea interesului superior al celor doua minore “tribunalul este interesat sa stabileasca cine poate sa inlature efectele negative ale divortului parintilor asupra copiilor, cine le poate reda increderea in oameni, cine ofera cele mai multe garantii ca cele doua minore nu vor mai fi supuse unei alte situatii intolerabile sau de o gravitate care este mai mult decat inerenta” si concluzioneaza ca “in mod cert mama a esuat”.

Nu stim care e probatoriul in baza caruia judecatoarele au ajuns la aceeasta concluzie, pentru ca din interiorul dosarului nu reiese acest esec. Copiii sunt ingrijiti, se duc la scoala in continuare, iar in ce priveste relatia cu tatal, exista martori care sustin ca oridecate ori tatal a vrut sa le ia nu a intampinat nici o problema din partea fostei sotii, nu i-a fost pusa nici o bariera. Dar, colac peste pupaza, judecatoarele arata ca mama fetelor ar fi influentat “perceptia copiilor despre functia parentala in general”. Daca ar fi fost asa, cu siguranta copiii nu s-ar mai fi dus sa stea cu tatal lor la finele saptamanii, dar asta nu a mai interesat instanta care trebuia sa gaseasca noduri in papura pe care sa-si cladeasca decizia de a da copiii tatalui!

Tatal, mai bun pentru ca invata fetele sa mearga pe rotile si pe bicicleta!

Si, ca cireasa pe tort, cele doua judecatore consemneaza din “numeroase studii si cercetari” ca “tatii au un rol foare important in maturizarea psiho-afectiva si de formare a personalitatii fetei, tatal este cel care prin atitudinea sa fata de infatisarea fetelor poate influenta grija fata de sine, iar fetele astepata lauda, sustinere, siguranta”, ca fetele “invata de la tatal lor sa comunice, sa aiba incredere, cu tata invata de obicei sa mearga pe bicicleta, pe rotile, tatal isi insoteste copiii in jocuri care implica riscuri, actiuni si activitati in care ei, copiii, isi demonstreaza puterea, rezistenta, intr-un cuvant spus sunt valorizati”. Per a contrario, mama nu ar mai avea nici un rol important, si prin mama acestia ar fi devalorizati? E o simpla intrebare! Recunoastem ca pana cum nu am mai intalnit astfel de motivari tendentioase, menite sa dea dreptate din start si pe tot parcursul demonstratiei, unei parti prin desfiintarea aportului celeilalte parti la cresterea si educarea unor copiii. Ce s-a aflat in spatele acestei decizii, Dumnezeu stie, dar probabil ca pana la finalul procesului se vor elucida si tenebrele acestui caz. Un final care va avea loc in recurs, la Curtea de Apel si speram sa fie doar in interesul celor doua fetite!

Comentarii

# lion date 2 December 2010 13:26 -6

Este evident ca faceti presiuni pentru schimbarea solutiei, astfel ca la recurs poate gasiti trei judecatori mai speriati.Cata vreme decizia este motivata, nu este rolul presei sa-si dea cu parerea! judecatorii din recurs sunt singurii care au un cuvant de spus.A platit bine, doamna?

# lorentz date 2 December 2010 19:45 +4

ba da,ma, isi poate da cu parerea oricine. despre orice solutie. e libertatea de opinie si exprimare in tara asta daca nu stiai, Leule! si nu exista ca se fac presiuni, pentru ca un judecator trebuie sa judece dupa ce exista in dosar, nu dupa ce parere are x, y, tvr-ul sau b1 tv si nici oricine altcineva. asa ca, presiuni or fi avut cucurezele care dau astfel de motivari. pe tine te-a platit miliardaru ca sa-ti dai cu presupusul prostii pe aici? Huo!!

# cmaria date 2 December 2010 20:03 +4

pt "lion" - comentariul este complet idiot;

hotararea judecatoreasca este un document public si are oricine dreptul de a comenta motivele expuse de judecator. de altfel o hotarare bine motivata trebuie sa convinga nu numai partile implicate ci pe oricine o citeste.
in cauza este mai mult decat evidenta partinirea fata de tata, in conditiile in care nu vad nici o citare a unor concluzii ale unui raport de expertiza, este doar opinia personala a judecatorului.

este aproape imposibil ca doua instante sa motiveze diametral opus o chestiune de dreptul familiei si anume in ceea ce priveste aportul fiecarui parinte la cresterea si dezvoltarea copiilor.

ori instanta de apel o "desfiinteaza" pe mama fara a invoca nici un element de de proba concret.

problema in dosarele de dreptul familiei in romania este ca nu exista posibilitatea de a partaja incredintarea minorilor ( cu scuzele de rigoare pt exprimare, in franceza termenul este "garde partagée").

copii pot beneficia in aceste cazuri de prezenta egala a ambilor parinti si functioneaza foarte bine acest sistem.

este adevarat ca in romania era aproape imposibil ca un tata sa poata obtine incredintarea minorilor pana nu demult si poate nici nu era cerere pt asta de multe ori, dar nici sa trecem in extrema cealalta doar pt ca tatii au fost defavorizati pana acum nu este o solutie justa.

oricata experienta de viata si juridica am avea la un moment dat, este imperios necesara o ancheta psihologica sau sociala (reala, nu ca anchetele sociale facute din birou pana nu demult) pentru a motiva o hotarare de incredintare a unui minor unuia sau altuia dintre parinti mai ales atunci cand transpare clar din dosar ca partile se folosesc de copii doar pentru a se razbuna unul pe celalat. scuze de lungimea mesajului.

# sorina date 2 December 2010 21:17 +1

Conform dreptului familiei ambii parinti au drepturi egale in ceea ce priveste incredintarea minriul, in eventualitatea unui divort.
dar la momentul in care instanta trebuie sa se pronunte asupra incredintarii minorilor, trebuie sa ia in considerare numai interesele acestora si sa decida in baza probelor administrate.
Instanta superioara nu a gresit cand a ceruta o a doua opinie calificata a unui expert psiholog in virtutea rolului sau activ si chiar nu avea voie sa desemneze acelasi pshiholog din fond.

In ceea ce priveste motivarea instantei mi se pare o mare idiotenie.
Nu demonstreaza prin nimic ca mama nu ar fi fost in masura sa isi creasca fetele. Insatnta ar fi trebuit sa ia in seama atat varsta cat si sexul copiilor , de asemenea, comportamentul dovedit violent al tatalui - elemente extrem de importante in luarea unei asemenea decizii.
Nu se pune problema a contesta dragostea parinteasca a celor doi parinti , presupun ca ar trebui sa isi iubeasca copiii, asa este firesc , insa dreptul la crestere si educare dupa parerea mea, nu trebuie niciodata a fi dat acelui parinte care manifesta un comportament violent nu numai fizic ci chiar si doar verbal , stiut fiind ca un copil poate fi afectat pe viata chiar si de agresiunile verbale ale acestuia.
Comportamentul parintelui isi pune amprenta asupra copilului. Un copil care devine interiorizat poate fi consecinta acestor violente atat fizice cat si verbale , deci acest lucru ar trebui imputat parintelui care se face vinovat de asemenea comportament.
Instanta trebuie sa tina seama si de atitudinea copilului fata de ambii parinti chiar daca acesta nu isi manifesta direct dorinta de a ramane cu unul dintre ei. Reactia de respingere trebuie a fi "extrasa" din cele relatate de copil - dar este adevarat ca trebuie sa fii un bun psiholog ca sa intuiesti acest lucru. ( judecatorii trebuie sa fie buni psihologi in asemenea cazuri, dupa parerea mea).
In fine..

Nu doresc sa fac comentarii fata de corectitudinea magistratilor care au facut parte din complet insa din cele citite, reise clar ca s-a dat o sentinta total eronata.

TOTUSI!!

Atrag atentia ca in acest material s-au dat numai fragmente ale motivarii si nu s-a prezentat in integralitatea sa, sentinta ,astfel incat este posibil ca la dosar sa existe si alte probe in favoarea tatalui.

# Av. Doru Giugula date 3 December 2010 08:47 +6

In calitatate de avocat afirm cu deplina responsabilitate ca aceasta Decizie a judecatoarei Camelia Corbeanu este o dovada clara de cpruptie si in baza careia CSM-ul ar trebui sa se autosesizeze.
In cariera mea am mai vazut sentinte ale unor judecatori corupti, dar o asemenea sentinta data in ceeea ce priveste doi copii minori, fetite, care sa fie incredintate tatalui, este dovada irefutabila a nivelului de coruptie a acestei judecatoare.
Motivul nu conteaza (este amanta reclamantului, a luat bani, i-a promis conducerea ca o promoveaza) dar nici un judecator/e, asa cum sunt marea lor majoritate in justitie, nu atribuie tutela tatalui nici daca mama este dovedita a fi prostituata. Mai ales cind monrul/minorii sunt fete si acestea au nevoie speciala sa creasca impreuna cu mama. ACEASTA JUDECATOARE CORBEANU CAMELIA ESTE O RUSINE PENTRU JUSTITIE IAR SENTINTA SUNT SIGUR CA VA FI DESFIINTATA.

# 2NA date 3 December 2010 16:31 -1

Domnule avocat!!! Ati vazut dosarul???

# oleg date 3 December 2010 13:02 -2

draga lion, ai vazut ce e-n CANCAN? dadura si aia repede azi sentinta, aceeasi, dar nu au avut bun simt sa se limiteze la a face niste comentarii destepte, dimpotriva, au sarit calul rau. doua mari greseli: cancanistii dau fetele minore fara a le acoperi fetele in poza, doi la mana, o fac pe femeia asta ”ucigasa” cand de fapt a fost vorba de un accident pe care mnimeni nu si-l doreste, orice accident e din culpa, mai putin alea platite de securitate. Ori ca sa faci ucigas pe cineva care nici nu a fost trmis in instanta si care e prezumtiâv nevinovat, cam nasol!!deci, daca plata se face, apai se vede clar unde se duce. la paparazzi.

# Dan date 11 April 2012 00:09 -1

Doamna judecator Corbeanu este o elita a magistraturii. Extraordinar de amabila si intelegatoare cu justitiabilul simplu care se prezinta in fata ei, dar de o duritate nemaintalnita cu anumite panarame de avocati care se prezinta in fata ei si o iau pe miriste. Si bine le face, ca in prostia lor anumiti avocati isi nenorocesc clientii, asta dupa ce au grija sa-i usureze de bani. Mi-as dori sa stiu ca mai sunt si altii ca dansa in tara asta.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.01.2025 – Cami vine cu replica

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva