17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SUBMINAREA DIPI – Colonelul SRI Daniel Dragomir a facut dezvaluiri soc la comisia parlamentara: “A fost o preocupare continua a domnului Coldea de a incerca sa acumuleze informatiile care se aflau la nivelul DGIPI”. Dosarul omului de afaceri Puiu Popovici a fost facut pentru ca tinta era fostul sef al DIPI Cornel Serban. Realitatea ultimilor ani confirma asaltul “Binomului SRI-DNA” asupra DIPI: au fost inhatati fostii sefi Nicolae Gheorghe, Rares Vaduva si Gelu Oltean

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 October 2017 17:24
Vizualizari: 11508

Colonelul SRI in rezerva Daniel Dragomir a facut o dezvaluire soc, luni 30 octombrie 2017, in cadrul Comisiei parlamentare de ancheta a fraudarii alegerilor prezidentiale din 2009. Si anume ca fostul sef operativ al SRI, generalul Florian Coldea (foto), a urmarit distrugerea serviciului secret de informatii al Ministerului de Interne, astfel incat sa il poata controla si folosi dupa cum interesele ii cereau. Culmea, informatiile prezentate de Daniel Dragomir sunt confirmate de realitatile ultimilor ani, cand mai multi sefi ai serviciului secret al Ministerului de Interne au fost executati rand pe rand de “Binomul SRI-DNA”.


Astfel, Daniel Dragomir a explicat ca dosarul fabricat de DNA omului de afaceri Puiu Popoviciu este consecinta razboiului declansat, in 2009, de generalul Florian Coldea impotriva Departamentului de Informatii si Protectie Interna a Ministerului de Interne (sau Directia Generala de Informatii si Protectie Interna), mai exact impotriva sefului acestui serviciu, chestorul Cornel Serban. Dupa cum se stie, acesta din urma a fost saltat de DNA si acuzat in mod iresponsabil ca ar fi luat un calendar si o sticla de whisky, in schimbul informatiilor pe care le-ar fi furnizat (o simpla compunere DNA nedovedita, dar care a picat in instanta pe culoare favorabile). Dragomir a explicat ca Florian Coldea dorea sa controleze DIPI si sa foloseasca acest serviciu in campania electorala din anul 2009. De asemenea, Dragomir sustine ca a fost o preocupare continua a fostului prim-adjunct al SRI sa acumuleze informatiile de la nivelul DIPI, sa aiba acces la ele si sa coordoneze activitatea serviciului secret.

Iata declaratiile colonelului SRI Daniel Dragomir:

A existat o intentie foarte aprofundata de a incerca sa fie utilizata Directia de Informatii si Protectie Interna in ceea ce urma sa fie campania electorala. La inceputului lui 2009, dupa numirea lui Dan Nica din 11 februarie, relatiile dintre cele doua structuri nu erau cele mai bune sau de cooperare. Ulterior, acest dosar pe care eu l-am pomenit, al domnului Puiu Popoviciu... Tinta, in ghilimele, in acest dosar, sau una din tinte a fost DGIPI, si anume Cornel Serban, dar si DGA-ul (n.r. - Directia Generala Anticoruptie din MAI) la acel moment, pentru ca DGA lucra foarte strans cu 'Doi si-un sfert'. Eu l-am mentionat doar din aceasta perspectiva. Din ceea ce cunosc, din discutiile purtate ulterior, unul din scopurile avute in vedere a fost si indepartarea conducerii DGIPI sau a celor care aveau o influenta la conducerea Directiei. A fost o preocupare continua a domnului Coldea de a incerca, pe de o parte sa acumuleze informatiile care se aflau la nivelul DGIPI, sa aiba acces la ele, sa controleze si sa incerce sa coordoneze aceste activitati. Pana la urma, s-a cam ajuns acolo. Domnul Popoviciu in acel dosar a fost conexat cu relatia cu domnul Serban”.

Realitatea ultimilor ani il confirma pe Dragomir

Interesant este ca ceea ce s-a intamplat in ultimii ani confirma declaratiile lui Daniel Dragomir. Sefii DIPI au fost inhatati rand pe rand de “Binomul SRI-DNA”, pusi sub acuzare in diverse dosare de coruptie. Asa stau lucrurile in ceea ce-i priveste pe chestorul principal de politie Nicolae Gheorghe, comisarul sef Rares Vaduva si chestorul principal de politie Gelu Oltean. Pe langa ei, “Binomul SRI-DNA” a rezolvat in ultimii ani si alti ofiteri cu rang de conducere din cadrul DIPI, precum Nelu Zarnica, Marian Danut Iacob, Gabriel Nicolae Pavel, Gheorghe Popa sau Ioan Dorin Popa. Au fost actiuni agresive ale “Binomului SRI-DNA” care a reusit practic sa destructureze serviciul secret al MAI.

Mai mult, sa ne amintim ce s-a intamplat in timpul guvernarii Dacian Ciolos, cand a avut loc un atac direct la adresa DIPI. Mai exact, ne referim la decizia ministrului de Interne din cabinetul Ciolos, Dragos Tudorache, de a militariza DIPI. Intentia a fost evidenta, si anume preluarea de catre SRI a serviciului secret concurent.

Ministrii de Interne executati de "Binom"

De asemenea, un alt lucru foarte interesant consta in faptul ca mai toti ministrii de Interne, care aveau in subordine directa DIPI, au fost executati de-a lungul anilor de catre "Binomul SRI-DNA" in fel de fel de dosare. S-a intamplat cu Gabriel Oprea, Vasile Blaga, Cristian David, Gabriel Berca sau Dan Nica. La fel a patit si fostul procuror Marcel Sampetru, fost consilier al sefului DIPI. Sa fie o coincidenta?

Comentarii

# DODI date 30 October 2017 20:08 +5

Cel care ar fi trebuit să aplece o ureche la zicerile fostului ofițer este Hellvig. Dar se pare că acesta s-a culcat pe o ureche după pseudorevoluția numită coldea. Problema acestor oameni este uitarea: și Ceaușescu era în poze ”într-o ureche” și nu auzit la timp vocea poporului decât atunci când era prea târziu și era la Târgoviște. Poate se mai trezesc unii să învețe și din istorie. Nu de alta dar ca să nu o repete. Iar noi să nu mai asistăm la spectacolul oferit de acești falși eroi.

# Nae date 30 October 2017 20:54 +1

Cine sta in fotografie intr-o ureche ca Ceausescu,isi ascunde deformarea fetei care apare la cei mincinosi.Minciuna in timp atrage schimonosirea fetei vizibil . Atunci mincinosul cauta sa ascunda acest fapt si apare in fotografii numai din lateral.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva