20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SUCCES PENTRU CEA MAI MARE SOCIETATE DE TRANSPORT PUBLIC DIN ROMANIA – Echipa de drept penal a ZRVP a obtinut o solutie definitiva de achitare in dosarul care are ca obiect savarsirea unei infractiuni din domeniul sanatatii si securitatii in munca si a unei infractiuni de ucidere din culpa. Curtea de Apel Bucuresti a mentinut atat solutia de achitare obtinuta in prima instanta, cat si solutia de respingere a solicitarilor privind acordarea de daune materiale si morale

Scris de: L.J. | pdf | print

12 April 2021 13:29
Vizualizari: 6329

Avocatii specializati in domeniul dreptului penal din cadrul Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) au obtinut in data de 8 aprilie 2021 o solutie definitiva de achitare a celei mai mari societati de transport public din Romania, intr-un dosar ce are ca obiect savarsirea unei infractiuni din domeniul sanatatii si securitatii in munca si a unei infractiuni de ucidere din culpa. Curtea de Apel Bucuresti a respins apelurile formulate in cauza de procuror si de partile civile, mentinand atat solutia de achitare obtinuta in prima instanta de echipa de drept penal a ZRVP anul trecut, cat si solutia de respingere a solicitarilor privind acordarea de daune materiale si morale, formulate de partile civile, acestea ridicandu-se la peste 2.000.000 lei.


 

Satisfactia este cu atat mai mare cu cat solutia pronuntata de instanta de apel vine dupa pronuntarea unei solutii de achitare de catre instanta de fond, tezele apararii fiind preluate si de catre instanta de apel. Pe langa pledoariile noastre, au contribuit decisiv intrebarile pe care le-am adresat cu ocazia audierii angajatilor Inspectoratului Teritorial de Munca, acestia confirmand in fata instantelor de judecata ca persoana juridica avea implementate proceduri interne si asigura un instructaj periodic in domeniul sanatatii si securitatii in munca, iar echipamentele erau in stare optima de functionare, demontand astfel acuzatiile procurorilor si sustinerile partilor civile”, a declarat George Avram (foto stanga), senior associate in cadrul echipei de drept penal a ZRVP.


Doru Cosmin Ursu (foto dreapta), managing associate in cadrul echipei de drept penal a ZRVP, a adaugat:

In ultimii ani s-a intensificat practica organelor de urmarire penala de a dispune trimiterea in judecata a persoanelor juridice cu scopul evident de a se asigura recuperarea daunelor materiale si morale solicitate de partile civile in cazul unor accidente la locul de munca ce au condus la decesul angajatului. Aceasta practica conturata la nivelul parchetelor reliefeaza, pe langa importanta existentei unor mecanisme interne de preventie la nivelul persoanei juridice, necesitatea verificarii constante a caracterului efectiv al acestor masuri. Contributia avocatilor specializati in domeniul dreptului penal este esentiala pentru stabilirea si implementarea strategiei in domeniul sanatatii si securitatii in munca la nivelul societatii, pentru a se evita atragerea raspunderii penale a persoanei juridice sau a organelor de conducere a acesteia in cazul unor accidente de munca.”


Dreptul penal continua sa fie printre practicile vedeta ale avocaturii de business, pe masa de lucru a avocatilor penalisti din cadrul ZRVP aflandu-se peste 140 de dosare in care avocatii reprezinta atat persoane juridice din segmentul large corporate, cat si persoane fizice cu cetatenie romana sau straina. Echipa de drept penal s-a implicat si a obtinut rezultate favorabile si in spete referitoare la institutii publice, dosarele fiind instrumentate de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie sau Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.


Despre Zamfirescu Racoti Vasile & Partners


Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, oferind servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor si a arbitrajului, cat si in domeniul avocaturii de business, al insolventei, al dreptului penal al afacerilor si al consultantei fiscale.

ZRVP are o echipa de 63 de avocati, dintre care 13 asociati – Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu – asociati fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strimbei, Catalin Micu, Andrei Dumitrescu si Mihai Bajenaru (asociati), domnul prof.dr. Valerian Cioclei si Robert Oancea (of counsel).

Comentarii

# Emil Vasile date 20 April 2021 07:49 0

Felicitari echipei profesionistilor de la ZRVP si in mod deosebit Domnului avocat George Avram!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva