13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SUCCESORUL LUI PRUNA – Deputatul de Olt Florin Iordache, sotul ex-judecatoarei ICCJ Magdalena Iordache, a fost propus din partea PSD pentru functia de ministru al Justitiei in Guvernul Dragnea-Grindeanu. Florin Iordache s-a format ca inginer, a absolvit Dreptul la 42 de ani, detine un master in administratie si si-a luat doctoratul in relatii economice internationale (CV-ul)

Scris de: A.P. | pdf | print

3 January 2017 18:10
Vizualizari: 12783

Presedintele PSD Liviu Dragnea si copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu au anuntat, marti 3 ianuarie 2016, numele celor 24 de ministri si 2 ministri delegati ai noului Guvern PSD-ALDE condus de premierul desemnat Sorin Grindeanu. Printre propunerile Partidului Social Democrat se numara si ministrul Justitiei, iar numele vehiculat de presa pentru ocuparea acestui portofoliu a fost confirmat. Este vorba despre deputatul de Olt Florin Iordache (foto), nimeni altul decat sotul fostei judecatoare supreme Magdalena Iordache de la Sectia penala a ICCJ, pensionata in ianuarie 2015.


Succesorul ministresei Raluca Pruna la Justitie este de profesie inginer. Deputatul PSD Florin Iordache (56 de ani) a terminat Facultatea de Mecanica a Universitatii din Craiova in 1985. S-a format ca jurist la sfarsitul anilor '90, absolvind (in 2002) Facultatea de Drept a aceleiasi Universitati din Craiova. A urmat cursuri postuniversitare la Institutul National de Administratie si la Universitatea Nicolae Titulescu din Bucuresti, unde a obtinut doua mastere (2004 si 2006), la Colegiul National de Aparare, precum si la Institutul Diplomatic Roman. Potrivit CV-ului, Florin Iordache este doctor in Relatii Economice Internationale din 2007.

Ca politician, a obtinut nu mai putin de cinci mandate de deputat, in legislaturile 2000-2004, 2004-2008, 2008-2012, 2012-2016 si decembrie 2016. In urma cu sapte luni, Florin Iordache a fost ales in functia de presedinte al Camerei Deputatilor, in locul lui Valeriu Zgonea.

Prezentam in continuare lista completa a ministrilor propusi de majoritatea parlamentara PSD-ALDE:

1. Sevil SHHAIDEH (PSD) - vicepremier si ministru al Dezvoltarii

2. Daniel CONSTANTIN (ALDE) - vicepremier si ministru al Mediului

3. Mihaela Virginia TOADER (PSD) - ministru delegat pentru Fonduri Europene

4. Carmen Daniela DAN (PSD) - ministru al Afacerilor Interne

5. Lia Olguta VASILESCU (PSD) – ministru al Muncii si Justitiei Sociale

6. Alexandru PETRESCU (PSD) – ministru al Economiei

7. Teodor MELESCANU (ALDE) – ministru de Externe

8. Viorel STEFAN (PSD) – ministru de Finante

9. Florin IORDACHE (PSD) – ministru al Justitiei

10. Ana BIRCHALL (PSD) – ministru delegat pentru Afaceri Europene

11. Petre DAEA (PSD) – ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

12. Gabriel LES (PSD) – ministru al Apararii Nationale

13. Florin BODOG (PSD) – ministru al Sanatatii

14. Razvan Alexandru CUC (PSD) – ministru al Transporturilor

15. Ionut VULPESCU (PSD) – ministru al Culturii si Identitatii Nationale

16. Pavel NASTASE (PSD) – ministru al Educatiei

17. Serban Constantin VALECA (PSD) – ministru al Cercetarii si Inovarii

18. Toma PETCU (ALDE) – ministru al Energiei

19. Adriana PETCU (PSD) – ministru al Apelor si Padurilor

20. Augustin JIANU (PSD) – ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale

21. Marius DUNCA (PSD) – ministru al Tineretului si Sportului

22. Gabriel PETREA (PSD) – ministru al Consultarii Publice si Dialogului Social

23. Gratiela GAVRILESCU (ALDE) – ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul

24. Florin JIANU (PSD) – ministru pentru Mediul de Afaceri/ pentru IMM-uri

25. Mircea DOBRE (PSD) – ministru al Turismului

26. Andreea PASTARNAC (PSD) – ministru pentru Romanii de Pretutindeni

*Cititi aici CV-ul deputatului PSD Florin Iordache

Comentarii

# DODI date 3 January 2017 18:20 +4

”Mă dusei să trec la OLT”, varianta PSD. Să sperăm că acest tip, care îndeplinește criteriile lui Dragnea, le va îndeplini speranțele adevăraților juriști din țară. Eu îi doresc succes și să aibă o ureche aplecată spre durerea acestora din urmă. Dovadă mai clară decât nevasta nu cred că există (lucru confirmat, prin tăcere, de mutulică ciolanis)?

# Cetateanul date 3 January 2017 21:03 +3

Iordache i-a cam usturat pe Baieti. Camelus, Trancus, Dorele, va simteti bine, copii? Sistemul a cam ofilit-o cu Baietii care se incalzeau de zor sa acapareze deciziile si in guvernul Grindeanu -Dragnea l-a momit pe Ciolanis si pe Baieti cu omul lor si le-a dat-o gratios la gioale cu ministrii... Si le-a zis si "sic! daca o puneai pe turcoaica iti puneam ministrii pe care ii voiai..." Da' era la misto, ca nu au fost niciodata in carti... Ghinion!  :roll:

# unul ndin lumea cea mare date 3 January 2017 18:37 +2

deci iarasi imi este martora arhiva luju!!!!!!!DE CIND V/AM SPUS PE SURSELE MELE CA VINE FOLORIN IORDACHE LA JUSTITIE!!!!!!!!!aviz celor ce nu stiu sa adune informatii!

# unul din lumea cea mare date 3 January 2017 20:40 +2

asta seara dupa spusele si dovezile lui ghita JUSTITIA A FACUT SI INPLOZIE SI EXPLOZIE!!!!!! deschid bursa pariurilor 1 la 10000 ca koivesi si coldea(prietenul lui mulder) o sa aibe mandate de arestare cit de curind,cine o sa mai intre la roata??? pai selaru,pai sutiman,pai ......pai......pai........pai joianis?(sint curios ce directie/l ascunde pe ghita ca sa faca dezvaluiri)baaaaaaaa !!!!!!! aia cu rosu ,nu mai apasati cu transpiratie?hai coana baltag,hai cu greva pentru cresterea de salarii la justitie(stire din lumea infractionala......cica caona victorita si/a aranjat frinilii pentru a cistiga simpatie)

# unul din lumea cea mare date 3 January 2017 18:45 0

ce nu se spune in art este ca a fost si viceprimar la caracal,ca A FOST OM SI A AJUTAT FOARTE MULT NISTE COPII DINTR/UN CENTRU SPECIAL(multe felicitari pentru copii din....) si nu se spune ca sotia/i notarita in militari.sint convins ca o sa fie un FOARTE BUN MIN(avind/o si pe sotia -mada- care stie multe) SINT CONVINS CA LEGEA PENTRU RASPUNDEREA MAGISTRATILOR O SA IASA PINA IN MARTIE(inclusiv martie).abia astept sa vad citi vor demisiona dintre procuratori (care/s in subordinea mj) si citi dintre judecatori isi vor da demisia.pun pariu 1 la 10000 ca deschide imediat dupa confirmare ancheta referitor la spusele lui ghita vs koivesi,malacul ramine fara ,,ciorapei indungati,,

# Zoia date 3 January 2017 19:38 +4

Cam subtirel cv-ul pe zona de justitie. Sper sa aiba suficienta coloana sa tina piept la mastodontul judiciar cu care are de luptat!

# coco date 4 January 2017 18:48 +1

oameni buni, credeti ca omul asta are ceva cunostinte juridice ?? :lol: nu ma intereseaza numele celor care conduc, dar as fi preferat un practician in functia asta, cel putin teoretic ar fi stitu mai bine ce are de facut ! dar vad ca pe aici toata lumea arde de nerabdare sa fie arestata kovesi sau coldea, dar nu sa nu mai fie coruptie in tara asta, evaziune fiscala si de astea.

# aoleeooo muicaaaa... date 3 January 2017 20:16 +1

avi , mai zici de maestrul Bota ceva? care e diferenta intre avocatul Bota si nenea asta de la justitie? ca nu e jurist, ca e inginer,etc.. vai de capul tau mai avi, pe vremea lui nea Nicu inginerul era om cu carte si nu se compara cu cei ca tine care au ajuns juristi datorita facultatilor particulare care vind diplome oricarui prostovan cu 2 firfirici in buzunar. avi ai vazut cum e cu statul mafiot si cum se fac dosarele la comanda? va pocni balaia si o sa afle lumea si cum e cu RIL -ul ala mincinos care protejeaza mafia din avocatura!

# mitica date 3 January 2017 20:40 +8

Cred ca doamna Cataniciu ar fi mult mai buna la Justitie! Iordache este prea moale!

# justo date 3 January 2017 21:20 +3

domnul avocat Bota e momentul sa le aplici plingeri pe art. 283 cod penal derbedeilor mizerabili - REPRESIUNEA NEDREAPTA !!

# bota date 3 January 2017 23:12 +1

Nu REPRESIUNEA NEDREAPTA, ci grup criminal organizat si Nedenunțarea - Art. 266 C.P. ,,(1) Fapta persoanei care, luând cunoștință de comiterea unei fapte prevăzute de legea penală contra vieții sau care a avut ca urmare moartea unei persoane, nu înștiințează de îndată autoritățile se pedepsește cu închisoare...,,

# Academicianul date 3 January 2017 23:30 +7

Dupa CV omul pare ca se bate cu Leonardo da Vinci. Oricum, dupa un ministru ca shoshonista Pruna, orice imbecil poate parea profet. Iordache este muuult mai bun decat Cazanciuc care e complice la intrarea in puscarie a tuturor.psd.istilor. trebuiau si astia sa se destepte in al 14 lea ceas si sa nu-l mai aduca pe tiganul buzat si basist

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 4 January 2017 01:03 +2

Deja au fost conturate direcțiile de acțiune pe care o să le urmeze domeniul ocupațional „NELEGIUIRE, TICĂLOȘIE JUDICIARĂ, TEROARE, REPRESIUNE, INTIMIDARE ȘI CĂTUȘE”: http://www.capital.ro/dragnea-sugereaza-schimbari-in-legislatia-referitoare-la-sistemul-justitiei.html Pe cât se pare schimbările clamate de Agora și de cetate sunt atât de ineluctabile pe cât de inevitabile sunt ruperea peceților apocaliptice ale Cărții lui Ioan. NASOALE VREMURI OR SĂ URMEZE PENTRU SEMIZEII, ANDROIZII ȘI CYBORGII JUDICIARI, obicinuiți să nu dea socoteală nimănui, să șadă la trei stații deasupra Domnului Zeu și să-i stuchească coji de semințe în cap și ELU-lui, și Fiului Acestuia! AMIIIIIN! /// (p.s. găbița vicol și bucșa andrei de la Rădăuți, ce părere vă împingeți? Remâneți fără sinecuri? Io* zic că DA! Inga ce zâce zDrăngănea: „Fiecare om trebuie să ştie că dacă nu a furat, nu a dat în cap, poate dormi liniştit”. Io* nici n-am furat, nici n-am dat în cap, da mi-o spart ușa 8 mascați și 4 judiciariști.)

# Angelin date 4 January 2017 10:37 +3

Unele doane au facut Dreptul cand era secretare pe la primarii de sector si nu s-a mai suparat nimeni. Azi se cred mama Justitiei

# ?????? date 4 January 2017 11:35 +1

Cum considerati ca va influenta actul de justitie faptul ca domnul Florin Iordache ar fi obtinut venituri si de la CCIR, fiind si parlamentar, dupa cum ar fi mentionat dumnealui in declaratia de avere ? Cum comentati totusi abrogarea Codului Comercial din anul 1887 prin Legea 71 din 2011 pentru punerea in aplicare a Legii nr.287 din 2009, si daca o astfel de "abrogare" indeplineste conditiile de constitutionalitatea a actului normativ prin care a fost "realizata" ?

# ?????? date 4 January 2017 11:49 +1

Considerati ca actul normativ prin care s-a facut abrogarea Codului Comercial din 1887 indeplineste conditiile stabilite de Legea nr. 24 din 2000 cu referire la normele de tehnica legislativa ?

# justo @bota date 4 January 2017 13:10 +2

Art. 266... fapta care a avut ca urmare moartea unei persoane sau contra vietii? Nu am inteles. A murit cineva? 

# justo date 4 January 2017 13:38 +3

Olguta Vasilescu spune ca nu sunt ingineri si ca s-a umplut tara de juristi si economisti. Afirmatia e corecta pina la un punct. I-as propune Olgutei Vasilescu sa faca o verificare in administratia publica si o sa vada ca 90% din angajatii din adminstratie sunt ingineri textilisti, chimisti,geodezi , mecanici etc. In administratie lucrezi cu legi , din pacate gasesti un singur jurist intr-un serviciu. Daca faci un calcul reiese 1 jurist la 100 de functionari publici. 99 sunt ingineri si alte alea.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva