18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SURPRIZA LUI MORAR – Fostul judecator CCR si sef DNA, Daniel Morar, a intrat in avocatura: “Intentia mea de a practica avocatura dupa incheierea mandatului a fost exprimata si public – am afirmat anterior ca, odata ce imi voi fi incheiat mandatul la Curtea Constitutionala, cariera mea publica va lua sfarsit si voi activa in mediul privat. Am ales astfel avocatura, o premiera pentru mine din mai multe puncte de vedere”

Scris de: L.J. | pdf | print

8 November 2022 17:08
Vizualizari: 5195

Mutare de ultima ora facuta de fostul judecator CCR si sef al DNA, Daniel Morar (foto). La cateva luni de la terminarea mandatului din CCR, Morar a intrat in avocatura.


 

Daniel Morar s-a alaturat casei de avocatura “Albu Legal”, aceasta din urma devenind “Albu Morar”. Anuntul a fost facut marti, 8 noiembrie 2022, de “Albu Legal”.


Redam anuntul privind intrarea in avocatura a fostului judecator CCR si sef al DNA, Daniel Morar:


“Albu Legal devine Albu Morar!

Suntem mandri sa anuntam ca Daniel Morar, fost judecator al Curtii Constitutionale si procuror-sef DNA si unul dintre cei mai cunoscuti practicieni ai dreptului din Romania, intra in parteneriat cu Albu Legal, lider de piata in domeniul Dreptului penal al afacerilor.

'Oferta de parteneriat a venit din partea casei de avocatura Albu Legal. Intentia mea de a practica avocatura dupa incheierea mandatului a fost exprimata si public – am afirmat anterior ca, odata ce imi voi fi incheiat mandatul la Curtea Constitutionala, cariera mea publica va lua sfarsit si voi activa in mediul privat. Am ales astfel avocatura, o premiera pentru mine din mai multe puncte de vedere', spune Daniel Morar.

'Daniel Morar va aduce un know-how de cel mai inalt nivel in Dreptul penal al afacerilor, dar si in domenii precum practica de Drept constitutional si protectia drepturilor omului, si se va implica la nivel general in activitatea comuna. Avand in vedere experienta sa, suntem convinsi ca va avea un rol important in coordonarea cazurilor ce tin de Dreptul penal al afacerilor. Separat, si ca domeniu preponderent nou de activitate al colaborarii in aceasta noua formula, avem in vedere o practica de formulare a unor puncte de vedere sau opinii legale in domenii de specializare precum Drept constitutional, protectia drepturilor omului, Drept penal si procesual penal', afirma Gabriel Albu.

Ii uram bun venit in echipa! Echipa Albu Morar”

Comentarii

# Tanarul pensionar date 8 November 2022 17:35 +366

Nascut in 1966, Daniel Moraru s-a odihnit putin si a decis sa intre in avocatura ca sa-si mai rotunjeasc veniturile. Conform declaratiilor de avere pt 2016, 2017, Moraru a incasat doar in acesti 2 ani 514.377 lei de la CCR si 431.964 – pensie („inclusiv restanţe”). Prin Morar, Basescu a disparut din dosarul flota. Apoi, Basescu l-a numit judecator la CCR. Independenta justitiei?!?

# Dr.Botomei Vasile date 8 November 2022 18:57 0

Dr.Botomei Vasile,spuneȘ Domnule Morar Daniel va insriem in Uniunea Nationala a Barourilor din Romania-UNBR, infiintata in baza legii 51/1995, cu statut juridic, succesoare de drept a Uniunii Avocatilor din Romnaia, CUI 29497286, reprezentata prin presedinte dr.Botomei Vasile, si in Baroul Bucuresti, CUI 29695330, reprezentat prin decan dr.Botomei Vasile. Dstra stiti ca nu a fot reinfiintata Uniunea Avocatilor din Romania nici prin lege si nici prin act constitutiv din partea avocatilor scosi din subordinea Ministerului Justitiei de dupa 1989. Asa veti fi legal!Onest! Drept! Altfel ar fi sa va compromiteti onoarea daca va inscrieti in barouri neinfiintate nici prin lege,nici prin acte constitutive

# Inamovibil date 8 November 2022 20:14 +100

Întreb și eu, nu dau cu parul. Cum a intrat Daniel în avocatură? S-a înscris la examenul de intrare în profesie sau a găsit o altă cale?

# morarescu date 8 November 2022 23:59 -103

Mda. Procuror pur-sange. Și-a spălat multe păcate la CCR , mai ales in ultima parte a mandatului. Nu a părut sa fie adeptul protocoalelor și nici un mare fan al serviciilor. Unii spun ca a foat sluga lui Băsescu alții ca a avut totuși demnitatea unui majordom. Știe carte și pana la urma, asta contează. Repet: procuror pur-sange. Acum avocat…

# Nespecial date 9 November 2022 05:14 +37

După 23 de ani de procuratură, dintre care 8 ani la vârful DNA și al Parchetului general, și după 9 ani la CCR, Morar a devenit avocat și va apăra oameni de afaceri și companii în anchete și procese penale. În perioada în care Daniel Morar a fost judecător la CCR, Curtea Constituțională a emis mai multe decizii care au slăbit legislația penală. Spre exemplu, Daniel Morar a fost judecătorul raportor în decizia CCR nr. 358/2022 privind prescripția și a scris în motivare că, între cele două decizii CCR privind prescripția din 2018 și 2022, ”fondul activ al legislației nu conține vreun caz care să permită întreruperea cursului prescripției răspunderii penale”.

# santinela date 9 November 2022 08:33 +118

Adevarul este ca breasla avocatilor avea nevoie de un astfel de element" cinstit" pina-n maduva oaselor !

# date 9 November 2022 08:34 +71

În două interviuri luate în 2012, deci la trei ani de la semnarea protocolului de cooperare dintre Parchetul General și SRI, Morar se declara foarte mulțumit de colaborarea cu SRI, relație pe care o caracteriza drept foarte bună și afirma că nu dispune de nicio probă pentru a spune că SRI dirijează dosarele. „Am căutat întotdeauna, în înțelegere cu ei, ca fiecare din cele două instituții să-și păstreze competența”, afirma Morar în 2012. La scurt timp după ce Băsescu i-a prelungit cel de-al doilea mandat cu încă șase luni, în februarie 2012 (la trei ani de la semnarea protocolului cu SRI), Morar ridica în slăvi relația cu SRI: "(…) În privința colaborării cu SRI-ul eu spun ca abia acuma este una bună, abia acuma de câțiva ani, în sensul că SRI-ul face exact ceea ce-i cere legea. Atunci când are indicii asupra savârșirii unor fapte de corupție trimite datele procurorului."Protocolul DNA-SRI a fost aplicat şi în perioada lui Daniel Morar, a fost aplicat ani de zile de mii de magistraţi

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva