13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SUSPECTA INTALNIRE – Imagini pe care Inspectia Judiciara si SIIJ ar trebui sa le ancheteze: intalnire ferita de ochii lumii, petrecuta dupa caderea intunericului, la biroul notarial al sotiei unei judecator. Personajele indicate: judecatorul George Catalin Serban, fost presedinte al Tribunalului Calarasi, in prezent secretar general al CSM, si avocatul Neagu Stancu. IJ si SIIJ trebuie sa stabileasca daca avocatul a reprezentat vreo parte judecata de judecatorul George Catalin Serban (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

10 March 2021 13:44
Vizualizari: 17469

Va spuneam cu cateva zile in urma ca la Tribunalul Calarasi se intampla lucruri extrem de ciudate. Ne referam la cazul judecatoarelor Neluta Marinica Tudorache si Ileana Alexandru, suspedate din functie de CSM pe repede inainte fara ca impotriva lor sa fie adusa vreo acuzatie de catre Inspectia Judiciara (click aici pentru a citi), si la cazul inregistrarilor bomba atribuite judecatoarei Nicoleta Dumitru, fosta vicepresedinta a Tribunalului Calarasi, in care aceasta vorbeste despre cum ar fi dat mandate de interceptare pe care au picat membri fosti si actuali ai CSM, si despre cum ar fi fost amenintata de fostul presedinte al Tribunalului Calarasi, judecatorul George Catalin Serban, in prezent secretar general al CSM (click aici pentru a citi). In editia de astazi continuam dezvaluirile despre lucrurile care se petrec in Calarasi, personajul principal fiind acelasi judecator George Catalin Serban (foto).


 

Astfel, dupa publicarea articolelor privind subiectele mentionate mai sus, ni s-a amintit despre un caz mai vechi dar in continuare interesant, pe care in opinia noastra Inspectia Judiciara si Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) ar trebui sa il cerceteze. Caz pe care l-am adus in discutie in trecut la sectiunea “Vorbe de fumoar”, dar care astazi merita reluat pe larg, avand in vedere evenimentele din ultima perioada referitoare la Tribunalul Calarasi.

Concret, este vorba despre o filmare de aproape doua minute, publicata in noiembrie 2018, de site-ul mediacalarasi.ro, acelasi site care a publicat si inregistrarile cu declaratia judecatoarei Dumitru privind interceptarea membrilor CSM. In filmare se pot vedea doi barbati care parasesc sediul biroului notarial Serban Angelica Valentina, adica sotia judecatorului George Catalin Serban, pe atunci presedinte al Tribunalului Calarasi, in prezent secretar general al CSM. Cele doua personaje sunt si indicate in articolul in care a fost prezentata filmarea. Astfel, conform medicalarasi.ro, unul dintre personaje ar fi chiar judecatorul George Catalin Serban, iar celelalt personaj, care are un teanc de hartii sub brat, ar fi avocatul Neagu Stancu.

 

Inspectia Judiciara si SIIJ trebuie sa clarifice situatia


Desigur, nu este absolut nimic in neregula ca un judecator sa se vada cu un avocat. In cazul de fata poate ca, cine stie, a fost vorba despre o chestiune strict profesionala legata de o procedura notariala, asa putandu-se explica si teancul de hartii cu care a venit avocatul.

Lucrurile se schimba insa radical daca se va dovedi ca avocatul indicat de site-ul ce a publicat imaginile fusese sau era la momentul intalnirii reprezentantul unei parti pe care judecatorul George Catalin Serban a judecat-o. Ar fi intr-adevar o situatie complicata pentru actualul secretar general al CSM. Tocmai de aceea, Inspectia Judiciara si SIJ au obligatia, credem noi, de a se autosesiza si de a declansa verificari pentru a stabili daca avocatul cu care judecatorul George Serban s-ar fi intalnit a aparat sau nu vreo parte judecata de judecatorul George Serban.


Iata filmarea publicata de site-ul mediacalarsi.ro:

 


Comentarii

# Tibe date 11 March 2021 18:40 +625

Cum se atribuie oare funcția de secretar general în cadrul CSM?

# Ilie date 12 March 2021 19:32 +47

Pe baza unei proceduri transparente și pe criterii obiective.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva