2 April 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SUSPICIUNI DE FALS IN BATATURA LUI NICUSOR – Exploziv: Primaria Capitalei este acuzata ca a depus in instanta documente falsificate. Universitatea de Arhitectura din Bucuresti confirma existenta suspiciunii de fals. Dosarul a pornit de la cererea unui ONG de anulare a unei hotarari de Consiliu General privind aprobarea unor zone protejate construite. In alt dosar, avand acelasi reclamant si un obiect asemanator, Nicusor Dan a mers personal la TMB, ca sa puna presiune pe instanta (Documente)

Scris de: V.B. | pdf | print

26 January 2023 16:44
Vizualizari: 2708

Primaria Bucurestilor o tine din scandal in scandal de cand este condusa de Nicusor Dan (foto). Daca data trecuta v-am aratat cum edilul s-a dus personal la Tribunalul Bucuresti, ca sa puna presiune pe judecator intr-un dosar, de data aceasta lucrurile stau mult mai grav, intr-o cauza asemanatoare celei dintai.Vorbim chiar despre suspiciuni privind depunerea la dosarul din instanta a unor documente falsificate. Dezvaluirea a fost facuta joi, 26 ianuarie 2023, de catre jurnalistul Catalin Antohe pe propriul site, Cetateanul.net.


Ieri presiune pe instanta, azi suspiciune de fals


Mai exact, Antohe vorbeste despre dosarul nr. 18382/3/2021, in care Asociatia Lexcivica ii solicita judecatoarei Iuliana Ostache de la Tribunalul Bucuresti anularea Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 279 din 21 decembrie 2000 privind aprobarea a 98 de zone construite in Bucuresti. In caz ca va suna cunoscut, amintim ca tot Lexcivica a atacat aceeasi HCGMB la Tribunalul Bucuresti, in cauza nr. 34956/3/2021. Acolo, primarul Nicusor Dan a mers personal la instanta, in timpul orelor de program, ca sa puna presiune pe judecatoarea Ancuta Zvoristeanu (click aici pentru a citi).

Totusi, cererile de chemare in judecata ale ONG-ului nu vizeaza anularea intregii HCGMB, ci pasaje din ea. Mai exact, dosarul 18382/3/2021 are ca obiect zona protejata nr. 17 (C.A. Rosetti – Maria Rosetti – Popa Petre), iar dosarul 34956/3/2021 se refera la zona protejata nr. 48 (Parcelarea Filipescu).

Ambele spete sunt unele tensionate, Lexcivica formuland cereri de recuzare impotriva judecatoarelor.


Document din 1999, cu stampila din 2016


Revenind la cauza nr. 18382/3/2021: site-ul Cetateanul.net scrie ca la cererea judecatoarei Ostache, Primaria Capitalei a depus un set de copii dupa mai multe documente originale care au stat la baza aprobarii PUZ-ului zone construite protejate, aprobat in 2000, in vigoare si astazi. In partea dreapta sus a documentului se poate vedea semnatura de primire in instanta (vezi facsimil 1).

 Iata principalul pasaj din dezvaluirea Cetateanul.net:


Avizul nr. 24/2/1999 pentru Planul Urbanistic Zonal „Zone construite protejate”, emis de Municipiul Bucuresti si semnat de arhitectului sef Adrian Bold este predat la Tribunalul Bucuresti purtand stampila „Conform cu originalul”. Dincolo de faptul ca respectivul document de urbanism nu indeplineste nici macar cerintele minime ale unui aviz pentru un Plan de Urbanism Zonal, fapt care ne-a fost confirmat de specialisti, documentul este evident falsificat.

Se poate vedea pe ambele pagini ale documentului stampila proiectantului, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti. Pe stampila mai este inscriptionat si „Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice”. Or, Ministerul Educatiei a avut aceasta denumire doar in perioada februarie 2016 – ianuarie 2017, asa cum reiese si din HG nr. 44/03.02.2016.

Asadar un fals grosolan! Un document depus la instanta in copie dupa original nu poate fi emis in 1999 cu o stampila din 2016 sau 2017!!! Mai mult, in 1999, data documentului, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” se numea Institutul de Arhitectura „Ion Mincu”.

Marian Moiceanu, rectorul Universitatii de Arhitectura, ne-a declarat ca stampila in cauza a fost folosita strict in 2016, anul in care a fost confectionata si a fost casata si distrusa in februarie 2017, dupa ce „Ministerul Educatiei Nationale si cercetarii stiintifice” si-a schimbat din nou denumirea in „Ministerul Educatiei Nationale” (HG nr. 26/12.01.2017).

Am solicitat oficial Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” sa ne comunice daca Universitatea a semnat si stampilat vreodata oficial documentele.

Rectorul universitatii a declarat pentru Cetateanul ca semnatura nu este a sa si nici nu stie cum a ajuns stampila universitatii pe documente. In plus, stampila universitatii de arhitectura nu avea ce cauta, sub nicio forma, pe un aviz emis de Primaria Capitalei, ne-a mai declarat rectorul Moiceanu. (...)

Acelasi tip de fals apare si in copia „conform cu originalul” a avizului Comisiei de Urbanism, Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului. Stampila din 2016 a Universitatii de Arhitectura este aplicata in fals pe documentul din 2000, chiar deasupra celei in care judecatorii sunt asigurati ca respectiva copie este identica cu originalul.

Si in acest caz rectorul Universitatii de Arhitectura ne-a declarat ca nu s-a aplicat niciodata oficial stampila Universitatii pe documentul de mai jos (vezi facsimil 2).

 * Cititi aici intreaga dezvaluire, insotita de mai multe documente asupra carora planeaza suspiciunea de fals, precum si insotita de explicatiile universitatii


sursa foto: Mediafax

Comentarii

# basicuta date 26 January 2023 17:18 +2

Nu poooot să cred, cel mai cinstit primar al Bucurestiului să gireze un fals...da cu demisia de onoare ce se mai aude!

# DODI date 26 January 2023 18:12 +1

Nesimțitul este nesimțit pentru că i se permite. De cine și de ce nu este greu de aflat. Pentru că protectorii (sau/și șefii lui direcți) nu sesizează societatea civilă de astfel de nulități umane și oameni cu tare caracteriale. Pentru că s-ar... descoperi!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.03.2023 – Continua nebunia pensiilor magistratilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva