1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SUVERANITATEA INSEAMNA INTOARCEREA LA CETATEAN – S-a lansat Partidul Romania Puternica, formatiune care vrea sa puna capat asaltului asupra suveranitatii nationale de catre functionarii de la Bruxelles nealesi de nimeni. Prioritatile PRP: suprematia deciziilor ICCJ in fata instantelor internationale, facturile la utilitati si ratele bancare ale romanilor, eliminarea institutiilor militarizate din procesul electoral, proprietatea asupra resurselor. Cititi mesajul de lansare al PRP

Scris de: L.J. | pdf | print

2 February 2024 11:47
Vizualizari: 4615

Partidul Romania Puternica, formatiune care isi promoveaza membrii exclusiv pe criterii de meritocratie, reputatie si integritate, s-a lansat oficial joi 1 februarie 2024, cu un program ambitios in 10 puncte, cu scopul declarat de a reface increderea cetatenilor in partidele politice, care s-a deteriorat dramatic in ultimii ani, coborand sub 14%.In fata unei sali pline de personalitati publice adunate la Hotelul Crowne Plaza, din Bucuresti, presedintele partidului, doctorul in economie Gabriel Marin (foto 1), a subliniat ca politica romaneasca in genunchi in fata factorului extern a ajuns la un nivel insuportabil pentru cetatean, si ca politca progresist/globalista impusa statelor UE de functionari de la Bruxelles si “elite” nealese de nimeni este cel mai mare inamic al democratiei clasice. Gabriel Marin a subliniat ca progresismul/globalismul este un model care nu mai are niciun fel de sorti de izbanda si viitoarea criza va fi cea a obligatiilor suverane ale statelor, care deja a impus un curent international – acela ca pietele inceteaza sa mai fie globale si incep sa devina locale. Gabriel Marin a sintetizat situatia actuala din Romania: “Traim sub o propaganda progresista infernala, care a separat media, de mass media, s-a lucrat la terfelirea in justitie si media” a celor care nu au imbratisat globalismul si s-a impus o cenzura nepermisa a libertatii de exprimare: “Incercati sa deschideti o platforma politica pe Facebook sau pe alta retea de socializare si, daca nu ai o politica globalista esti cenzurat, iar contul ti se blocheaza fara nicio explicatie... Romania nu a intrat in UE ca sa ajunga un judet intr-o federatie”. Referindu-se la prezenta STS in procesul electoral, presedintele PRP a avertizat ca “Romania este singura tara in care alegerile sunt supervizate de o institutie militarizata. Acest lucru trebuie sa inceteze!

Intr-o expunere care a durat mai bine de o ora, Gabriel Marin a dezvoltat Decalogul Partidului Romania Puternica, un program de “solutii pragmatice si realistice”, in care a punctat, printre altele, faptul ca printre prioritatile patidului se numara asigurarea suprematiei deciziilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie in fata instantelor internationale, rezolvarea poverii facturilor la utilitati si ratelor bancare ale romanilor, eliminarea institutiilor militarizate din procesul electoral, proprietatea asupra resurselor etc.


Iata comunicatul oficial prin care Partidul Romania Puternica si-a anuntat lansarea:Partidul Romania Puternica se defineste doctrinar ca un partid conservator modern si are drept scop politic apararea si intarirea suveranitatii politice si economice, sustinerea traditiilor si culturii romanesti, lupta pentru libertatea cetateanului si pentru o justitie reala si obiectiva, precum si pentru reasezarea relatiilor cu UE pe baza tratatelor semnate in momentul aderarii, respectand integral dreptul statelor la autodeterminare politica, economica si culturala.

Platforma politica si de idei - #RomaniaPuternica, prin intermediul Partidul Romania Puternica, isi va atinge scopul politic de a unifica cat mai multe dintre partidele politice si organizatiile non-guvernamentale care sustin apararea si promovarea, realista si pragmatica, a suveranitatii economice si politice a Romaniei, sustinerea culturii si traditiilor crestine romanesti, in contextul pregatirii lansarii noului ciclu politic si economic mondial, incepand cu 2024-2025 si cu perspectiva pana in anul 2050.

Am lansat o invitatie deschisa de colaborare catre toate partidele, asociatiile profesionale si ONG-urile care sunt de acord cu cele doua documente programatice lansate de platforma politica si de idei #RomaniaPuternica: un decalog cu 10 principii obligatorii si nenegociabile pe care trebuie sa le respecte toti cei care adera la aceasta platforma politica si o declaratie de principiu in care sunt expuse conditiile de colaborare cu Uniunea Europeana.

Partidul Romania Puternica lanseaza prin acest proiect politic o chemare la unitate pentru toti actorii politici din Romania, pentru fiecare cetatean care este nemultumit de actuala stare de fapt si de directia in care merge aceasta tara, sa treaca la actiune prin vot, alaturi de noi si sa impunem Romania ca o tara puternica, o tara care isi protejeaza si apara interesele si cetatenii, o tara care va negocia de pe o pozitie egala cu toti partenerii ei.

Partidele care au condus Romania dupa 1990 au predat tara intereselor externe, rapind dreptul romanilor de a decide singuri pentru ei, exclusiv in interesul Romaniei si a cetatenilor sai. Partidul Romania Puternica propune politici care au drept scop recastigarea in regim de urgenta, a suveranitatii economice si politice, sustinerea neconditionata si promovarea traditiilor si culturii romanesti, respectand in acelasi timp radacinile iudeo-crestine ale poporului roman. Partidul Romania Puternica va initia un proces rapid de reconsiderare a relatiilor cu UE si in special reformarea institutiilor UE (in cooperare cu toate celelalte state si formatiuni politice suveraniste), astfel incat acestea sa inceteze sa mai ameninte dreptul statelor la autodeterminare politica, economica si culturala. Nu in ultimul rand, sustine continuarea parteneriatului Euro-Atlantic ca singura garantie actuala de securitate a Romaniei, precum si demararea efectiva a procesului de reinnoire a clasei politice cu oameni care in primul rand, sa nu fie aserviti unor interese politice si economice externe.

Partidele aflate la guvernare au pierdut suportul romanilor, este clar pentru foarte multi dintre noi ca ele lucreaza si fac politica pentru factori externi si pentru buzunarul lor propriu. Cetatenii nu se mai simt reprezentanti si vad ca tara in care traiesc este una in deriva, statul si mediul politic sunt slabe si nepasatoare fata de nevoile lor. De aceea, propunem clar si raspicat, intoarcerea catre cetatean si cu siguranta vom impune pe agenda publica nevoia de consultare periodica a cetatenilor prin referendum national sau local pentru temele importante ale Romaniei iar vointa poporului exprimata prin referendum sa devina obligatie pentru legiuitori si executiv, nu o simpla opinie pe care politicienii sa o ignore, asa cum este acum.

Romania Puternica nu este doar un slogan, Romania Puternica trebuie sa devina o realitate care sa redea romanilor demnitatea si o calitate a vietii pe care o merita!”


Comentarii

# Niciun partid nou nu are nicio sansa in 2024 date 2 February 2024 12:52 0

O mai tineti minte pe printesica barabulelor Mara Mares, sustinatoarea, in ordinea numerelor de pe tricourile bratiene, lui Orban, Citu, Ciuca?! Acum e in “echipa castigatoare Burduja”!!!!Aplauze furtunoase

# Câți ge'ali are oartidu' date 2 February 2024 15:36 0

Sa știu dacă are f'un viitor.

# Indignat date 2 February 2024 15:58 +2

Da, pacat! Daca cei din poza sunt membrii fondatori, pot sa va spun cu siguranta de 100% ca acest partid a aparut in padure. Stau si ma intreb care este procentul adevarat al partidului AUR in sondaje, vad ca nici serviciile nu mai stiu cum sa-i mai opreasca din crestere. SOS s-a desumflat dupa mitingul cu un tractor, celelalte care mai erau pe aceasta parte a esicherului politic s-au aliat, au fuzionat cu AUR! pe pariu ca va fi un eveniment larg mediatizat la antene, la be unu, la digi!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva