20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

TAICA LAZAR E TERMINAT – Ministrul Justitiei Tudorel Toader a declansat procedura de evaluare a Procurorului General Augustin Lazar. Masura a fost dispusa dupa aparitia Protocolului PICCJ-SRI din decembrie 2016, semnat de Augustin Lazar si Eduard Hellvig: “In urma cu cateva saptamani afirmam faptul ca vine vremea cand fiecare trebuie evaluat”. Nu poate urma decat revocarea lui Lazarica

Scris de: George TARATA | pdf | print

26 August 2018 12:36
Vizualizari: 10639

Excelenta vestea pe care ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto stanga) le-a dat-o romanilor. Toader a anuntat sambata, 24 august 2018, ca a luat decizia de a declansa procedura de evaluare a activitatii manageriale a Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar (foto dreapta). Evident, masura vine dupa aparitia protocolului PICCJ-SRI din 2016, incheiat de Augustin Lazar si Eduard Hellvig, protocol pe care cele doua institutii l-au tinut la secret.


De altfel, si ministrul Toader a acuzat in anuntul privind evaluarea lui Lazarica, facut pe pagina sa de Facebook, tocmai inducerea in eroare a opiniei publice. Concret, Toader aminteste ca in urma cu cateva luni a apreciat disponibilitatea lui Lazar de a desecretiza Protocolul PICCJ-SRI din 2009. Odata insa cu aparitia Protocolului PICCJ-SRI din 2016 s-a dovedit ca de fapt desecretizarea a privit un protocol ce fusese aborgat prin protocolul incheiat din 2016, cel semnat de Lazar si Hellvig. Foarte importanta este si o altaa precizare facuta de Toader. Aceea ca folosirea in protocolul PICCJ-SRI din 2016 a sintagmei “se abroga” dezvaluie ca semnatarii au conferit documentului o valente normative.

Tudorel Toader a anuntat ca rezultatele evaluarii vor fi facute publice in termen de 30 de zile, atunci cand vor fi facute publice si eventualele propuneri in cee ace-l priveste pe Lazarica. In opinia noastra, evaluarea lui Augustin Lazar nu poate fi urmata decat de o singura propunere. Mai exact, cea de revocare din functia de Procuror General.

Prezentam anuntul ministrului Justitiei Tudorel Toader:  

Declansez procedura legala pentru evaluarea activitatii manageriale desfasurata de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie!

Preambul:

In urma cu cateva saptamani afirmam faptul ca vine vremea cand fiecare trebuie evaluat.

In urma cu cateva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PICCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009.

Zilele acestea aflam ca in realitate a fost ‘desecretizat’ un protocol ‘abrogat’ inca din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, ‘La data intrarii in vigoare a prezentului Protocol se abroga Protocolul de cooperare intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale nr.....din 04.02.2009’. 

Folosirea sintagmei ‘se abroga’, arata si faptul ca semnatarii respectivelor Protocoale au inteles sa le confere acestora valente normative.
Rezultatele evaluarii, insotite de eventuale propuneri, vor fi facute publice in termen de cel mult 30 de zile!”

Lazarica vede conspiratii

Imediat dupa anuntul lui Tudorel Toader, Procurorul General a trasmis un mesaj. Desigur, Augustin Lazar a sustinut ca nu a facut nimic ilegal si ca a informat ministrul Justitiei despre incheierea protocolului.

Pe de alta parte, taica Lazar a gasit de cuvinta sa incerce si o victimizare. Procuorul General acuza ca ar exista un atac la adresa PICCJ si o incercare de destabilizare a PICCJ, in condtiile in care in prezen se instrumenteaza Dosarul Revolutiei si dosarul in care Parchetul General incearca infundarea jandarmilor care au oprit lovitura de stat din 10 august 2018.

Iata mesajul lui Augustin Lazar:

„Mesaj al Procurorului General al PICCJ privind protocoalele din 2016

Luand act de intentia ministrului justitiei de a declansa procedura de evaluare a activitatii manageriale pe care am desfasurat-o, intentie afirmata in contextul dezbaterilor publice privind protocoalele incheiate intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii in decembrie 2016 si cu referire expresa la aceste documente, aduc la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Colaborarea dintre Ministerul Public si Serviciul Roman de Informatii s-a realizat in temeiul legii, protocolul fiind doar o procedura tehnica de lucru, de cooperare intre institutii cu respectarea stricta a legii.

In acest sens, doresc sa subliniez faptul ca toate aspectele de interes privind tema protocoalelor au fost aduse la cunostinta Consiliului Superior al Magistraturii si Ministerului de Justitie, in cursul saptamanii viitoare urmand sa facem publica corespondenta avuta cu aceste institutii.

Opinia publica va putea constata ca tema protocoalelor este una falsa si ca in calitate de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie am respectat legea, am informat Consiliul Superior al Magistraturii si Ministerul de Justitie in legatura cu demersurile efectuate.
In acest context, speculatiile din spatiul public referitoare la un asa-zis mod ‘ilegal’, ‘subteran’ de a actiona reprezinta in mod evident o actiune de destabilizare a Ministerului Public.

Dupa adoptarea Deciziei nr. 51/2016 a Curtii Constitutionale a Romaniei, Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 6/2016 a transferat Ministerului Public executarea supravegherii tehnice, aceasta putand fi efectuata si prin politia judiciara sau lucratori specializati din cadrul politiei. 

Articolul IV alin (1) din O.U.G. nr. 6/2016 prevede ca accesul concret la sistemele tehnice ale S.R.I., in scopul executarii supravegherii tehnice, se realizeaza prin protocoale incheiate de S.R.I. cu Ministerul Public, Ministerul Afacerilor Interne, precum si cu alte institutii in cadrul carora isi desfasoara activitatea organe de cercetare penala speciale. In acest sens a fost incheiat protocolul nesecret care este si publicat pe site-ul Ministerului Public.

Protocolul clasificat are ca obiect identificarea, investigarea si documentarea cu privire la faptele ce intrunesc elementele constitutive ale infractiunilor contra securitatii nationale, infractiunilor de terorism si infractiunilor savarsite de cadre ale S.R.I..

Serviciul Roman de Informatii este organul de stat specializat in domeniul informatiilor privitoare la siguranta nationala a Romaniei. Acest protocol nu si-a produs efectele fiind denuntat la data de 13.03.2017 in contextul dezbaterilor publice privind protocoalele.

De altfel, asa cum s-a aratat, existenta protocolului si initierea demersurilor privind declasificarea acestuia au fost aduse la cunostinta ministrului justitiei si de asemenea a Consiliului Superior al Magistraturii printr-o informare realizata la data de 20.03.2018.

Cele doua protocoale incheiate in anul 2016 nu au fost declarate nelegale de nicio instanta, fiind prezentate in acest mod doar de o parte a mass-mediei. Reiterarea consecventa in spatiul public a dezbaterii pe tema acestor protocoale reprezinta in mod evident un nou atac la adresa Ministerului Public intr-o perioada in care sunt in curs de solutionare dosare cu o miza esentiala pentru societate, respectiv Dosarul Revolutiei din decembrie 1989 si Dosarul evenimentelor violente din 10/11 august 2018.

In calitate de conducator al Ministerului Public, doresc sa asigur opinia publica asupra faptului ca procurorii vor actiona in continuare cu fermitate si profesionalism pentru combaterea infractionalitatii si indeplinirea rolului constitutional de a reprezenta interesele generale ale societatii, de a apara ordinea de drept, precum si drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor”.

Replica lui Tudorel

Mesajul lui Lazar a fost urmat de o scurta replica din partea ministrului Justitiei. Tudorel Toader a facut „simple precizari”, pe care le prezentam in continuare:

„Simple precizari:

16 martie 2018, intr-o emisiune televizata, solicitam desecretizarea Protocolului din 2009;

19 martie 2018, am formulat o solicitare scrisa, adresata PICCJ, prin care am solicitat declansarea procedurii de desecretizare a respectivului Protocol;

20 martie 2018, la MJ am primit o copie a Protocolului din 2009, mai putin ultimele doua pagini, astfel incat nu se stia cine au fost semnatarii. Ulterior am primit si ultimele doua pagini, cu mentiunea faptului ca din eroare au ajuns tot la CSM!

 

Comentarii

# Edelweiss - Archivar de Bukowina date 26 August 2018 13:17 +13

Citat din spiciul lacrimogen al directorului Serviciului Român de Mămăligari Yankei: „De asemenea, si presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitei, care are atributii de verificare a modalitatii de punere in executare a acestui protocol, A FOST NOTIFICATĂ CU PRIVIRE LA EXISTENȚA SA.” ???? Cine mai are înregistrarea aia grețoasă, interviul luat de o puțoaică-dogioaică ilustrei, augustei, olimpianei cotoroanțe de la ÎCCJ - Frau Ilse Koch Tarcea - Die Hexe von OKJ? Căci acolo era un pasaj la care se tot dădea după cireș babornița nazistă și-o ardea cu părul în ochi cum că e un protocol, ba sunt două protocoale dar ea NU ARE ȘTIINȚĂ DE AL DOILEA! Cum s-a dovedit că protocoalele erau pe „contabilitate dublă” - unul pentru prostime și unul pentru uzul băeților cu iepoleți, cred că a sosit sorocul de evaluare și a baborniței naziste de la ÎCCJ! Prima întrebare neechivocă, la care ar trebui somată vrăjitoarea nazy să răspundă, ar fi: Cotoroanțoooo, CÂTE protocoale are încheiate ÎCCJ cu SRI?

# Iulian date 26 August 2018 13:20 +6

Toti securistii, de rit vechi sau nou, au impreisa ca ei detin adevarul suprem, iar taica lazar este o forma de viata din care nu mai poti scoate virusul securitatii. E pierdut ca om si, din pacate, lasa acest virus ...,,urmasilor”....

# Baran Gheorghe date 26 August 2018 14:50 +9

Va aduc aminte , sa nu uitati , ori daca nu stiti sa luati la cunostinta ca domnia sa Werner Klaus Iohannis , in discursul cu ocazia venerabilei zile de 23 August a condamnat comunismul si fascismul. Catuati inregistrarea si transcrierile si veti observa ca despre nazism nu a zis nimic. O sa scriu asta pina ce tot romanul o sa priceapa.

# Aurel date 26 August 2018 15:40 -1

Nazismul este despre purificare si epurare etnica,asa ca,fiecare popor isi doreste ADN curat,sangele neamestecat LA EI IN TARA,nea Werner Klaus Johannis > :-* <img src=ops:' /> :-x avem dreptate .

# Cap de stiuca date 26 August 2018 22:11 +1

Lumea nu mai intelege nimic,Comisia Parlamentara sa se aseze la masa si sa initieze legi impotriva protocoalelor,ca domnul P.G. Lazar sa nu mai minta precum respira,totusi.

# Statu-Palma-Barba-Cot date 26 August 2018 17:07 +2

Dezgustin Luzar ar fI trebuit trimis la plimbare la pachet cu madama din fruntea Direcție Naționale Antijustitie, pen,ca el era primul care ar fi trebuit s-o trezească pe madama din deliru' puterii fără limite ,el fiindu-i sef direct.. A fost și este complice la toate acțiunile anticonstututionale și abuzive constatate de Ministrul Justitiei puse în sarcina madamei ,acțiuni ce pot fi asimilate cu terorismul de stat .Or ce vedem noi ?Nu numai c-a protejat-o și incurajat-o în activitatea ei alăturea cu legea, dar o protejează și acum dandu-i o funcție în care este total incompatibila și unde ea ,un procuror abuziv, ar trebui sa controleze alți procurori .abuzivi.Chiar și numai pt asta ar fi trebuit dat afară mai de mult. Așa ca da-l afară nene Todirica ,ca prea s-a obișnuit sa nu-i controleze nimeni.Nimeni n-a avut curajul s-o facă! Ia-l cu acu', sa vedem și noi, prostimea, pe cine plătim c-o căruță de bani ca sa-si bata joc de Constituție și de legi!

# !!! date 26 August 2018 19:09 +3

Un palavragiu ultra mincinos,ahăsta cică face dreptate în RO. 

# basicuta date 26 August 2018 23:39 +2

ii uram sa-l judece un judecator cu aceasi mentalitate ca a lui! cum spunea judecatoarea aia corupta ca...daca avea noul cod ii dadea 20 de ani...! tare... adios pensia babana..

# tamaris.lucian date 27 August 2018 09:37 +2

Rusinea asta de mascarici vrea sa fie Procuror general ? D-le Ministru Toader ! Nu pas cu Pas trebuie sa dati afara ciurucurile astea precum Lazar. Ceva energie mai multa nu strica. Nu trebuie sa tineti cont de latratul ciinilor.

# Lucaci Florentin date 27 August 2018 14:08 +1

Nu mai vorbiti prostii Nu ne trebuie o justitie gresita Care face greseli si nu raspunde E ca si cum un inginer proiectant arunca in aer un combinat cu greseli grosolane de proiectare El raspunde penal si civil pentru greseli si toti sefii lui Cand arunci in aer un om pe nedrept indiferent ca esti judecator procuror sau politist trebuie sa raspunzi penal si civil la fel ca orice om de rand din societate Un sistem juridic fara control si raspundere individuala nu asa per global este un sistem toxic care face victime nevinovate Discutiile cu cine e la putere nu si au rostul Indiferent cine vine la putere trebuie sa actioneze la fel ca domnul Tudorel Toader care vedeti ca este un profesionist si sustinut mai nou de USA si Germania Restul sunt vorbe de claca idiosincratice si nefondate

# EMILIA MIRCEA date 27 August 2018 15:19 +2

ADUCETI-VA AMINTE DE LULUTA CUM SE FATAIA LA ULTIMA CUVINTARE DE LA DNA, LA FEL FACE SI D-L LAZAR,CARE ZIC UNII CA AR FI TRACTORIST, SE VEDE CA I-A VENIT CEASUL,NU SE INTELEGE NIMIC DIN CUVINTAREA LUI,N-O SA-I SIMTA NIMENI LIPSA ASA CUM NU O SIMTE NIMENI LIPSA D-NEI KOVESI

# Adio Lazar ! Sa putrezesti ! date 27 August 2018 15:48 +2

Ba fratilor cat rau a facut asta nici nu va imaginati ! EL fiind pe pozitie d eforta a influentat si pe altii. Trebuie sa plateasca si grasana ranzoasa , angajata de el ,trebuie sa zboare din magistratura !

# Lazarescu nici nu stii cat de mic incepi sa fii :lol: date 27 August 2018 16:33 +1

Adio Lazar, carpa lu` Curvesi si Coldea prostu` cainele nostru ! :-) Tara e distrusa de acesti securisti viermanosi cu spectacolul catuselor : sa fie torturati in inchisorile CIA de pe teritoriul Romaniei. :-*

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva