21 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TAIEREA PENSIILOR MAGISTRATILOR – Anuntul ministrului Muncii, Marius Budai: “Vor fi recalculate acele pensii care depasesc cuantumurile veniturilor incasate in timpul activitatii. Este vorba despre absolut toate pensiile care depasesc valoarea salariului, absolut toate pensiile, indiferent de categoria socio-profesionala din care fac parte beneficiarii lor”

Scris de: G.T. | pdf | print

2 March 2023 12:30
Vizualizari: 8372

Pensiile de serviciu ale magistratilor vor fi diminuate. Este vorba depre acele pensii care depasesc veniturile obtinute de judecatori si procurori in perioada in care acestia s-au aflat in activitate.


 

Anuntul a fost facut miercuri seara, 1 martie 2023, de ministrul PSD al Muncii, Marius Budai (foto). Intr-o declaratie acordata postului Romania TV, si preluata de alte publicatii, Budai a explicat ca absolut toate pensiile care depasesc veniturile incasate in timpul activitatii, deci inclusiv pensiile magistratilor, vor fi recalculate. De altfel, Marius Budai a subliniat ca asemenea cazuri se intalnesc in general in cazul magistratilor.


Iata declaratiile ministrului Muncii Marius Budai:


Vor fi recalculate acele pensii care depasesc cuantumurile veniturilor incasate in timpul activitatii. Este vorba despre absolut toate pensiile care depasesc valoarea salariului, absolut toate pensiile, indiferent de categoria socio-profesionala din care fac parte beneficiarii lor.

In general, acolo (n.r. - la magistrati) sunt aceste cazuri si cu precizarea clara ca nu se va atinge nimeni de partea de contributivitate, ca sa avem foarte clar in imagine tot ce avem de facut. Nu vorbesc despre impozitare, ci vorbesc despre recalculare, astfel incat sa nu mai depaseasca nicio pensie salariul avut in activitate.

Exista o modalitate de calcul, o stim cu totii, avem modalitatea foarte buna din procentul respectiv sa nu depaseasca venitul, se calculeaza procentul, insa nu aici este problema. Problema este ca, in final, sa avem un proiect de lege agreat cu Comisia Europeana si sa fie publicat in Monitorul Oficial, astfel incat sa intre in vigoare”.

Comentarii

# Românii care vor țara lor date 2 March 2023 13:00 +12

Ar fi foarte interesant de investigat câte dosare au clasat acești magistrați înainte de a se pensiona. Au fost situații în țară în care dosare grele de corupție au fost clasate de magistrați înainte de pensionare. Vezi Serviciul Teritorial Anticorupție Alba-Iulia. Danusia știe de ce...

# Maya date 2 March 2023 13:22 -2

Dacă magistratul s-a pensionat acum 15 ani cum i seva calcula pensia domnule ministru?dar la dv la Curtesti cum se dau ajutoare la persoanecu 1000 lei pensie care nu au a. lucrat de loc dar care are 2 autoturisme,cazan de țuica vinde in piața rachiu și mall ,stupi de albine, apartamente închiriate? Ce zici de asta e normal?

# Lila date 2 March 2023 13:37 -1

Poate ne spune dl. Ministru și ce părere are CCR.ul in legatură cu aceste aspecte!

# Prea putin ... date 2 March 2023 13:53 +12

Cred ca si noi astia din privat ar trebui sa cerem sa ni se suspende obligatia de a plati taxe si impozite pana cand se vor desfiinta TOATE pensiile speciale (sri, armata, magistrati, curtea de conturi, politisti ...). Avem dreptul la o administratie eficienta, iar plata unor taxe de smecheri unor anumite grupuri - care oricum au salarii peste medie și deci ar avea pensii peste medie - nu are nicio justificare economica! Imaginati-va ce ar fi daca vreo cateva sute de mii de firme si cateva milioane de patroni si angajati din lumea privata ar cere sa se desfiinteze pensiile speciale, in caz contrar refuzand sa mai plateasca taxe. Sa vada „specialii” ca fara noi nu mai pot lua niciun leu!

# Cetateanul date 2 March 2023 16:43 +10

Tot unii magistrați or decis în vremea petrovului că recalcularea retroactivă a unor pensii este în regulă. Cum se întoarce ea roata istoriei...

# UnStatDeCivilRedusi date 2 March 2023 18:24 0

Ar trebui sa nu se mai angajeze nimeni in armata, politie, pompieri si asa mai departe. Care este prostul sa munceasca pana la 65 de ani cu atatea interdictii in timpul activitatii (armata, politie, pompieri si asa mai departe)? Civili prosti!

# Special date 2 March 2023 21:05 -5

Asa e, trebuie taiate, impozitate si in final confiscate, iar beneficiarii lor sa fie expusi cu pancarde in piata publica. Dupa asta, sa vedeti cum celelalte pensii vor creste de nu se vor mai opri, rauri de lapte si miere vor curge prin rigole, cainii fara stapan nu vor mai ataca, ci se vor gudura cu covridogi in coada si cu butoiase cu Jack Daniels la gat, autostrazile vor strabate patria in lung si in lat, sedintele in Parlament vor incepe cu hora unirii si toata lumea va trai fericita pana la adanci batranete.

# Alex Gruia date 2 March 2023 22:45 +6

Asa mai merge! Sa le recalculeze, zicem! Da' daca la recalculare sumele or sa fie mai mari? Luam imprumuturi mai mari ca sa le putem plati?

# Ioan date 3 March 2023 00:53 0

Un principiu de drept spune ca “legea actioneaza numai pentru viitor”! Asa ca orice stabiliti cu aplicare retroactiva este nula de drept!

# ??? date 3 March 2023 10:25 +10

Dar deciziile CCR, de ce se pot aplica retroactiv? De exemplu, cea referitoare la prescriptie ... Pentru unii muma, pt altii ciuma

# Ion date 4 March 2023 13:09 0

CCR este in conflict de interese ref la pensiile magistratilor. Oricum aceasta institutie si-a pierdut orice urma de credibilitate din cauza deciziilor controversate pe care le-a luat si a politrucilor care o populeaza.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva