27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

TANTALAII – DNA l-a confundat pe fostul sef al Parchetului Tribunalului Bihor, procurorul Vasile Popa din Oradea, cu un Vasile Popa din Iasi. Procurorul Popa a fost acuzat ca s-a cazat la Euro Hotels pe banii denuntatorului. Dezastru, in facturile de la dosar figura un alt Vasile Popa. In instanta, Popa din Iasi a recunoscut ca facturile ii apartin. Directoarea Euro Hotels: “Nu am gasit numele lui Popa Vasile Constantin, singurul nume asemanator pe care l-am gasit fiind Popa Vasile, din Iasi”

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 November 2017 14:52
Vizualizari: 14207

Dau pe dinafara de profesionalism lucratorii din parchetul condus de doctorita Laura Kovesi. Lumeajustitiei.ro prezinta in exclusivitate detalii incredibile din dosarul in care DNA l-a “rezolvat” pe fostul sef al Parchetului Tribunalului Bihor, Vasile Popa (foto), pe care l-a defilat in catuse, aruncat dupa gratii si apoi l-a trimis in judecata pentru mai multe presupuse fapte de coruptie. Procurorii DNA l-au confundat pe Vasile Popa din Bihor cu un alt Vasile Popa din Iasi, retinandu-i procurorului Popa o situatie care nu avea nicio legatura cu el, ci celalalt Popa, cel din Iasi.


Procurorul Vasile Constantin Popa a fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, in 22 decembrie 2014, una dintre acuzatii fiind aceea ca s-a cazat pe banii denuntatorului la un hotel din Capitala. “Denuntatorul i-a construit si amenajat inculpatului Popa Vasile-Constantin, pe cheltuiala sa, un teren de tenis de camp si i-a asigurat si alte foloase, cum ar fi plata unor bilete de avion, cazari la hotel”, se preciza in comunicatul DNA din 22 decembrie 2014, prin care s-a anuntat trimiterea in judecata a fostului prim-procuror al Parchetului Tribunalului Bihor. Acuzatia a fost detaliata in rechizitoriul semnat de fostul procuror DNA Doru Tulus (in acest dosar, din informatiile pe care le detinem, a lucrat inclusiv vestitul procuror Ciprian Man), in care este redata declaratia denuntatorului Edu Dorinel, acesta explicand ca i-a platit cazarea procurorului Vasile Popa la Euro Hotels: “De asemenea, i-am platit dlui Popa Vasile costul cazarilor la hotelul Eurohotel din Bucuresti, situat in vecinatatea Garii de Nord. Din cate cunosc, dl Popa Vasile a cerut de la receptia hotelului sa-i fie eliberate documente de plata, ca sa poata face decontarea la locul de munca, dar in realitate contravaloarea cazarii a fost achitata de mine, fie direct, fie prin intermediul soferului meu Uceanu Lucian. La acelasi hotel ma cazam si eu cand mergeam la Bucuresti, iar plata se facea, la modul global, o data sau de doua ori pe luna. Stiu ca dl Popa Vasile s-a cazat de atat de multe ori la Euro Hotel incat a reusit sa se cunoasca cu doamna Mariana, directoarea Hotelului”. Ca sa il infunde pe fostul sef al Parchetului Tribunalului Bihor, DNA a depus la dosar o serie de facturi, pe care aparea numele lui Vasile Popa, si care ar fi aratat, in viziunea parchetului anticoruptie, ca procurorul s-a cazat la hotel pe banii denuntatorului. Bomba a cazut insa la Curtea de Apel Timisoara. Vasile Popa de pe factura nu este Vasile Popa procurorul, ci un Vasile Popa din Iasi, care nu are nicio legatura cu magistratura sau cu acest dosar. Mai mult, Vasile Popa din Iasi a recunoscut facturile, iar directoarea de la Euro Hotel a declarat la DNA ca nu il recunoaste pe Vasile Popa procurorul, contrar celor afirmate de denuntator.

Seriile din cartea de identitate i-au dat de gol

Procurorul Vasile Popa a incercat degeaba sa le explice celor de la DNA ca nu a stat la Euro Hotels pe banii denuntatorului. Vasile Popa a recunoscut ca a fost cazat o singura data la Euro Hotels, ocazie cu care a platit cu cardul personal, existand si dovada in acest sens. Adevarul a iesit la iveala insa in timpul cercetarii judecatoresti.

Mai exact, la Curtea de Apel Timisoara s-a putut observa ca pe facturile de la Euro Hotels retinute in acuzarea procurorului Popa, apar o serie si un numar din cartea de identitate diferite de cele ale fostului sef al Parchetului Tribunalului Bihor. Astfel, seria de buletin a procurorului Popa este “XH”, iar numarul este “....51” (vezi facsimil 1). In ceea ce il priveste pe Vasile Popa care apare in facturile de la Euro Hotels, seria din cartea de identitate este “MX”, iar nr. “....15”. Mai mult, in dreptul rubricii “cumparator” din aceleasi facturi apare trecut judetul Iasi, or Vasile Popa este din Bihor (vezi facsimil 2).


Popa din Iasi a recunoscut facturile

Si nu e doar atat. Dupa aparitia acestor detalii care arunca in aer acuzatiile DNA, la Curtea de Apel Timisoara a fost audiat Vasile Popa din Iasi. Iar acesta a recunoscut ca facturile ii apartin si ca obisnuia sa se cazeze la Euro Hotels, atunci cand venea in Bucuresti (vezi facsimil 3):

Fiind aratate facturile din vol. 2 al dosarului de urmarire penala, recunosc ca fiind document justificativ de decontare la locul de munca, facturile aflate la filelel: 299, 300, 301, 302, 304, 305 si 306 si am suspiciuni cu cea existenta la fila 307, insa eu pot sa fac o adresa in acest sens pentru toate facturile, daca sunt documente justificative la locul de munca”.

Totodata, intrebat fiind de avocatul Alexandru Stefan, Vasile Popa din Iasi a precizat ca nu il cunoaste nici pe Vasile Popa procurorul, nici pe denuntator.


Directoarea Euro Hotels: “Mi se prezinta si fotografia lui Popa Vasile Constantin, insa nu pot preciza daca a fost clientul hotelului nostru, intrucat nu imi amintesc sa il fi vazut vreodata”

Pe de alta parte, foarte importanta este declaratia data la DNA de directoarea de la Euro Hotels. Cea despre care denuntatorul Edu Dorinel a sustinut ca il cunoaste pe procurorul Vasile Popa: “Stiu ca dl Popa Vasile s-a cazat de atat de multe ori la Euro Hotel incat a reusit sa se cunoasca cu doamna Mariana, directoarea Hotelului”. Supriza insa, in timpul audierii din instanta, directoarea a explicat ca nu isi aminteste sa il fi vazut vreodata pe Vasile Popa procurorul. In plus, directoarea a dezvaluit ca in evidentele hotelului nu apare niciun nume Popa Vasile Constantin (numele intreg al procurorului), ci doar Popa Vasile din Iasi (vezi facsimil 4):

Tot in urma analizelor evidentelor sus-mentionate, nu am gasit numele Popa Vasile Constantin, singurul nume asemenator pe care l-am gasit in evidente fiind Popa Vasile, posesor al buletinului MX nr. ….15, din Iasi, care a achitat atat cash, cat si cu card-ul.

Arat ca nu exista posibilitatea ca la Euro Hotels sa fi fost cazat vreodata vreun individ cu numele Popa Vasile Constantin, care sa achite in nume propriu fie cash, fie cu card, contravaloarea cazarii si sa nu fie cuprins in evidentele contabile. Pentru fiecare plata facuta la hotelurile noastre se elibereaza factura.

Astazi, data de mai sus, mi se prezinta si fotografia lui Popa Vasile Constantin, insa nu pot preciza daca a fost clientul hotelului nostru, intrucat nu imi amintesc sa il fi vazut vreodata”.

Nu poata fi luata in considerare nici situatia ca la Euro Hotels cazarea pentru procurorul Popa sa fi fost platita pe numele firmei detinute de denuntator, caci, asa cum denuntatorul a sustinut, fostul sef al Parchetului Tribunalului Bihor ar fi cerut facturile pentru a le deconta. Or, cum putea sa deconteze procurorul Vasile Popa o factura achitata de o firma?


Comentarii

# unul din lumea cea mare date 20 November 2017 15:23 +17

asa cumk de nenumarate ori am afirmat ,,pen ce dracului isi iau astia salaR(VORBA LU ALA MICUL -BOC) obeze si NEMERITATE.BA AIA CARE TIPATI PACILISA CU SALARIILE (CHIAR SI PLAMINOASELE)pen ce ba sa va platim ca pe plosnite si paduchi care sug singele si mai aduc si tifosul.ba ratiai dracului cu melcii vostrii,pasol na turbinca inapoi la institutul national de mermeleala.cum sa faca astia dosare ca lumea cind ei se plimba toata ziua prin oras la cafele si spagi si dorm si trag la tutun si aghioase(din number 9 fraierilor,daca/l cititarati pe ilc)chiar in timpul programului.nici scirba nu/mi mai trece.ba rati ai dracului cu sefa voastra porcareasa cu ciorapei indungati si cu cine v/a imbracat de dimineata

# Doru C. date 20 November 2017 20:50 +6

Nu erau destule erori si inscenari judiciare, a fost nevoie ca DNA si SRI sa inventeze si "prostia judiciara". SRI centralizeaza si proceseaza datele persoanelor cazate la hotelurile din Romania, iar in acest caz ei au informat DNA-ul. DNA-ul n-a facut decat copy/paste din dosarul SRI fara sa se oboseasca sa verifice identitatea reala a lui Popa Vasile. Niciun procuror DNA sau ofiter SRI nu va fi sanctionat pentru aceasta prostie judiciara.

# santinela date 21 November 2017 07:43 +4

Astia de la DNA care au "lucrat" cica in dosarul asta sint purtatori ilegal de creier.Numele lor ar trebui publicat in fiecare zi pentru a afla si mutul neamului ce bine merge DNA-ul si ce management performant are !

# Santinela date 26 November 2017 12:15 0

Sper sa platesti pentru tot raul care l-ai facut oamenilor nevinovati. Asta este praf in ochi pe langa ce ai facut . Mizerabil !!!

# AnaC date 27 November 2017 16:35 0

INCOMPETENTA CRASA!!! :-? <img src=ops:' /> :cry:  Procurorii DNA sunt alesi "pe spranceana" :) :-? :-x : adicatelea cei mai incopetenti din tara si cei mai tradatori , corupti si coruptibili ! Cele mai urate caractere...  :D :sigh: Degeaba se plang ei ACUM ca-i "persecuta" Luluta, vezi domne... nu zau... Dar pana acum le-au placut avantajele de abuzatori DNA, care nu stiu sa faca dosare decat pe denunturi si marturii mincinoase si interceptari..... Niste prosti deprofesionalizati... au intre 10-40 % ESECE  <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :P :-* 40%? pai un procuror de curte de apel la 2-3 achitari e... mustruluit, vai mama lui....... astia nu patzesc nimic ! RUSINE, DNA, capabilii lu' peste prajit !!! :sigh: <img src=ops:' />

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva