13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TARTORUL ZDREANTA – Scenete halucinante din rechizitoriul procurorului DNA Mircea Negulescu: “Georgeto, fa-l pe asta sa vorbeasca, ca altfel il scap jos... Astuia, mai intai, ii iau elicopterul si apoi ma gandesc daca il salut sau daca il scuip... Ma ameninta ca ma impusca, apoi ca ma aresteaza, ca nu mai ajung sa mananc cirese, sa mananc porci... Mi-a solicitat sa fac un denunt electro-fantastic, altfel ma duc la beci” (Rechizitoriul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

19 June 2020 14:11
Vizualizari: 10532

Lumea Justitiei prezinta in exclusivitate rechizitoriul prin care Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) l-a trimis in judecata pe fostul procuror DNA Mircea Negulescu (foto) pentru cercetare abuziva, patru infractiuni de influentarea declaratiilor martorilor si participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigarii in forma continuata. Este vorba despre cel de-al doilea dosar in care Negulescu a fost trimis in judecata, rechizitoriul fiind intocmit de procuroarea Adina Florea si confirmat de adjunctul SIIJ Nicolae Marin.


 

Rechizitoriul este plin de scenete halucinante in prim planul carora se afla Mircea Negulescu, zis “Portocala” sau “Zdreanta”, martorii oferind detalii incredibile despre cum facea acesta anchetele si despre limbajul folosit. De asemenea, rechizitoriul contine discutii purtate de Mircea Negulescu in biroul sau, puse la dispozitie chiar de acesta din urma, in tentativa sa de a se apara. Veti vedea cum Mircea Negulescu isi facuse o obsesie cu membrii familiei Cosma (fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma, deputatul PSD Vlad Cosma si deputata PSD Andreea Cosma), pe care dorea sa ii paradeasca, dar si din Sebastian Ghita.

In continuare va vom prezenta cateva dintre declaratiile aflate in rechizitoriu (atasat integral la finalul articolului), devenit deja public odata cu trimiterea dosarului in instanta, dar despre care recunoastem ca nu ne-a fost pus la dispozitie de catre SIIJ, ci de catre una dintre partile vatamate.

 

Ii iau elicopterul si apoi ma gandesc daca il salut sau daca il scuip”


Momente halucinante cu procurorul Mircea Negulescu au fost relatate de omul de afaceri Petrica Usurelu, care a povestit ce s-a intamplat la o perchezitie la care participa si “Zdreanta”. Spre exemplu, Usurelu dezvaluie ca in momentul in care i-a intins mana lui Negulescu, acesta i s-a adresat avocatei Georeta Buliga, fosta procuroare in Ploiesti si care lucrase cu Mircea Negulescu, precizand ca nu stie ce sa faca, daca sa il salute sau sa il scuipe. Tot Petrica Usurelu relateaza insistentele lui Negulescu in a afla detalii despre familia Cosma si Sebastian Ghita, dar si cum “Portocala” il ameninta ca il poate aresta daca vrea, timp in care pe masa se aflau catusele si un pistol.

De asemenea, Petrica Usurelu a dezvaluit cum Mircea Negulescu i-a cerut avocatei Georgeta Buliga sa-l convinga sa dea declaratiile pe care le dorea, afirmand: “Georgeto, fa-l pe asta sa vorbeasca, ca altfel il scap jos”.

 

Iata marturia lui Petrica Usurelu:


“Usurelu Petrica Lucian a declarat ca, pe parcursul perchezitiei, la sediul firmei, a sosit: 'domnul procuror Negulescu Mircea, caruia aparatorul meu ales, respectiv doamna avocat Buliga Georgeta a intentionat sa ii faca cunostinta cu mine, eu am intins mana catre domnul procuror, iar dumnealui i s-a adresat doamnei avocat precizand ca 'astuia, mai intai, ii iau elicopterul si apoi ma gandesc daca il salut sau daca il scuip'. Doamna avocat Buliga Georgeta fusese anterior procuror, avusese calitatea de sefa a domnului Negulescu Mircea si, prin urmare, il cunostea. Fata de iesirea domnului procuror Negulescu Mircea, l-am intrebat pe acesta daca chiar asa stau lucrurile, iar dumnealui s-a exprimat ceva de genul 'lasa ca o sa vezi despre ce e vorba'. Toate aspectele pe care le relatez acum s-au petrecut intr-o incapere mare unde erau prezenti si politistii si jandarmii, inclusiv colegii de la S.C. ALLIANSO BUSINESS PARK si, prin urmare, nu a fost un secret.

(…)

I-am spus domnului procuror Negulescu Mircea ca as fi putut sa le dau bani daca as fi vrut dintr-un cont personal si nu era nevoie sa scot din firma. Imi spunea ca are cunostinta despre faptul ca nu s-a efectuat o lucrare si ca tot ceea ce ii spun eu este o poveste. Exprimarea lui era 'lasa vrajeala si spune unde tin astia banii', cu referire la Cosma si ulterior si la Ghita. Raspunsul meu a fost permanent acelasi, spunandu-i ca nu am avut relatii financiare sau comerciale cu cei doi si nu am avut niciodata de dat sau de luat bani unul de la celalalt. Imi spunea ca stie ca as fi dat bani ca sa finantez o campanie electorala. A fost o discutie de cateva ore purtata in biroul domnului procuror, timp in care eu incercam sa ii spun ceea ce stiu, dumnealui imi spunea ca nu e adevarat, ma ameninta ca daca vrea ma aresteaza, discutia purtandu-se cu catusele si cu pistolul pe masa. Mi-a spus de mai multe ori sa ma gandesc bine ca s-ar putea sa nu mai plec acasa, a ridicat tonul, atat la mine , cat si la doamna avocat Buliga, adresandu-i-se: 'Georgeto, fa-l pe asta sa vorbeasca, ca altfel il scap jos'. Am inceput sa scriu pe o coala A4, ceea ce stiam, intitulandu-mi cele scrise 'Declaratie'. Domnul procuror Negulescu Mircea nu a fost de acord. A luat hartia, a rupt-o si mi-a spus ori este denunt, ori incheiem orice discutie. I-am spus ca nu am ce denunt sa fac pentru ca un denunt trebuie sa aiba un continut si nu este cazul in aceasta situatie, moment in care mi-a spus ca nu il invat eu meserie si ca dumnealui stie mai bine ce are de facut.

Mentionez ca eu m-am prezentat la parchet insotit de doamna avocat Buliga, care nu a fost permanent prezenta la discutiile pe care le-am avut cu domnul procuror Negulescu Mircea deoarece, de mai multe ori, i-a spus sa iasa din birou, ceea ce a facut si cu mine, cerandu-mi sa ma gandesc foarte bine si sa intru cu ganduri bune. Tin minte ca la un moment dat, pentru ca sora mea ma insotise si ramasese pe hol, in timpul discutiei pe care o aveam cu domnul procuror, acesta mi-a spus ca nu o sa imi faca nimic, dar ca s-a gandit mai bine si o sa imi faca o surpriza. L-am intrebat despre ce surpriza este vorba si atunci mi-a spus ca se gandeste sa o aresteze pe sora mea. Precizez ca sora mea nu era cercetata in niciun dosar penal, nu a fost cercetata in niciun dosar penal, dar in acea perioada stiu ca a facut subiectul unei verificari efectuate de comisia pentru verificarea marilor averi din cadrul ANAF, dar nu stiu cine a cerut aceasta verificare'”.

 

Negulescu a socat-o pe Buliga


La randul ei, avocata Georgeta Buliga, o fosta cunoscuta procuroare in Ploiesti, a recunoscut ca a fost socata de comportamentul lui Mircea Negulescu si de modul in care acesta instrumenta dosarul:

“Aspectele relatate mai sus sunt cele declarate de martora Buliga Georgeta la data de 03.03.2020 in prezenta cauza penala, dupa cum urmeaza:

'Nu as putea sa precizez la modul concret ce anume se cauta, cred mai degraba ca era importanta ideea de perchezitie domiciliara, daca ma refer la perchezitionarea domiciliului lui Usurelu Petrica, acolo unde locuiau parintii acestuia care erau in varsta, bolnavi, iar tatal acestuia suferea de afectiuni locomotorii, utilizand scaunul cu rotile. Apreciez ca exista posibilitatea efectuarii unui minimum de verificari cu privire la persoanele ale caror domicilii urma sa fie perchezitionate, precum si posibilitatea solicitarii de inscrisuri, daca era necesar.

Nu imi amintesc ca de la domiciliul familiei Usurelu sa se fi ridicat vreun inscris sau ceva relevant pentru urmarirea penala, iar in ceea ce priveste modul concret in care s-a derulat perchezitia, nu am remarcat aspecte deosebite care sa fi deviat de la parcursul normal al acestuia. Din punctul meu de vedere, aceasta perchezitie nu se justifica. La sediul SC ALLIANSO BUSINESS PARK SRL, in momentul in care perchezitia era in derulare, fiind efectuata de catre lucratorii de politie, a sosit domnul Negulescu Mircea, iar prezenta acestuia nu se justifica, cu atat mai mult cu cat nici nu s-a regasit consemnata in procesul verbal de perchezitie domiciliara. Fiind vorba despre sediul unei persoane juridice, iar Usurelu Petrica fiind reprezentantul acesteia, prezent la perchezitie, am apreciat ca este necesar sa ii fac cunostinta domnului procuror Negulescu Mircea cu Usurelu Petrica. Am ramas dea dreptul socata de atitudinea domnului procuror Negulescu Mircea pentru ca eu ii spusesem despre cine este vorba si pentru ce anume am avut aceasta intentie, iar modul in care domnul Negulescu Mircea a ales sa se comporte a fost jignitor si la adresa mea. Astazi, cu prilejul audierii, mi s-a precizat de catre procuror ca domnul Usurelu Petrica a citat din domnul Negulescu Mircea, in sensul ca acesta ar fi folosit expresia 'astuia, mai intai ii iau elicopterul si apoi ma gandesc daca il salut sau daca il scuip'. Este posibil ca aceasta sa fi fost exprimarea domnului procuror Negulescu Mircea si imi amintesc ca, intr-adevar, a spus ceva despre elicopter, dar eu am fost socata de afirmatiile acestuia si de modul arogant in care s-a comportat.

O sa mi se stearga greu din minte aroganta domnului Negulescu Mircea. In momentul acela, domnul Negulescu Mircea l-a umilit pe domnul Usurelu Petrica, care nu avea nicio calitate procesuala in acel moment si nu avea decat bune intentii. Tin minte ca Usurelu Petrica a dat declaratii in prezenta domnului Negulescu Mircea, a domnului Ceort Catalin la PICCJ si a domnului Lefter Catalin, din nou la PCA Ploiesti. Despre prezenta domnului Usurelu Petrica in biroul domnului Negulescu Mircea, stiu ca acesta a fost insotit de fiecare data de mine si de colegul meu, domnul avocat Tudor Valerica si amandoi i-am solicitat sa nu dea declaratii decat in prezenta noastra. Stilul domnului Negulescu Mircea era acela de a monologa in prezenta persoanei pe care o chemase si careia i se adresa, spunandu-i ca 'ai venit, stiu eu cum a fost, aici trebuie sa...sa spui', dand de inteles ca ceea ce trebuie sa spuna trebuie sa ii convina dumnealui, sugerand ca alternativa nu poate fi decat privarea de libertate. In acest mod s-a comportat domnul Negulescu Mircea si cu Usurelu Petrica, caruia i-a cerut sa spuna ceva despre familia Cosma, tata si fiu, aceasta cerere fiind formulata si altor persoane. De altfel, eu am ramas cumva marcata de dosarul penal 465/P/2013 unde, dupa aprecierea mea, urmarirea penala s-a efectuat intr-un mod incalificabil.

Revenind la Usurelu Petrica, stiu ca acesta a formulat un denunt si imi amintesc ca a fost facut in biroul domnului Negulescu Mircea, care a folosit acelasi limbaj si este posibil chiar sa mi se fi adresat si mie, asa cum a afirmat Usurelu Petrica, folosind expresia 'Georgeto, fa-l pe asta sa vorbeasca pentru ca, altfel, in scap jos'. In acest angrenaj a fost atrasa si sora domnului Usurelu Petrica care imi este prietena si care, din punctul de vedere al situatiei de fapt, nu se regasea, neavand nicio participare. Cu toate acestea, din cate tin eu minte, si dumneaei a fost audiata si a fost prezenta in biroul domnului Negulescu Mircea. Nu-mi mai amintesc exact, dar din cate retin, parca si acesteia i s-a adresat ca fiind participanta la o eventuala fapta penala, existand posibilitatea sa fie cercetata. Nu mai retin daca Usurelu Petrica a venit la mine sa imi spuna despre eventuale propuneri pe care Negulescu Mircea sa i le fi facut, in sensul de a-i atribui identitati protejate. Nu imi amintesc datorita tensiunii emotionale mari care a fost creata, tensiune emotionala generata de ceea ce ar fi putut sa faca si ceea ce a dat de inteles ca poate sa faca domnul Negulescu Mircea.

In timpul perchezitiilor efectuate, precum si a audierilor, procurorul anchetator de la acea vreme a creat o mare stare de temere atat persoanelor perchezitionate, angajatilor de la SC ALLIANSO BUSINESS PARK SRL, lui Usurelu Petrica, parintilor acestuia si sorei lui, Petre Rodica”.

 

Nu declari ce vrea Negulescu, esti impuscat


Uneori insa Mircea Negulescu mergea mai departe, ducand amenintarile la un alt nivel decat cel cu aruncarea in arest. Mai exact, “Zdreanta” le atragea atentia martorilor ca ii poate impusca. Dovada in acest sens este declaratia data de Andrei David Viter, martor in dosar, care a relatat cum Mircea Negulescu i-a spus ca nu va apuca sa manance nici cirese, nici porc, adica nu va prinde in libertate, nici vara, nici iarna, dar si ca daca nu colaboreaza il va aresta:

“Despre intalnirea cu magistratul procuror NEGULESCU Mircea, martorul VITER David Andrei a declarat urmatoarele: 'Domnul procuror NEGULESCU Mircea a inceput prin a fi extrem de agresiv, a avut un limbaj care a continut injuraturi, amenintari, fie la adresa mea, la adresa familiei mele, la adresa familiei Cosma, iar ulterior a devenit ceva mai linistit, mai ponderat, lasandu-mi impresia ca incearca sa adopte o atitudine frateasca si, in felul acesta, sa ma convinga sa actionez conform propriilor lui dorinte. Astfel, domnul procuror NEGULESCU Mircea a inceput prin a ma ameninta ca ma impusca, apoi ca ma aresteaza, ca nu mai ajung sa mananc cirese, sa mananc porci, ca aresteaza familia Cosma, iar tot acest discurs a fost tinut cu catusele si cu pistolul pe masa. De asemenea, domnul procuror folosea foarte des in limbajul domniei sale apelativul de 'frate', 'fratioare', oricum un limbaj suburban, fara nicio legatura cu statutul domniei sale.
In acest context pe care, din punctul meu de vedere, l-am depasit cu greu, domnul procuror NEGULESCU Mircea mi-a dat sa citesc o declaratie care ar fi fost data de catre o persoana pe nume 'Ciobanu Costin' si in cuprinsul careia se mentiona faptul ca eu as fi vazut o punga cu bani, ca as fi fost prezent eu si alti doi prieteni de-ai mei in momentul in care cineva inmana aceasta punga cu bani altcuiva. Declar ca persoana cu numele de 'Ciobanu Costin' exista, este un fost vecin de-al meu, dar nu acesta a fost cel care a declarat in prezenta domnului procuror NEGULESCU Mircea. Stiu acest lucru de la domnul procuror, insusi, care pe parcursul discutiei pe care am avut-o cu dumnealui, mi-a spus ca sub identitatea de Ciobanu Costin, persoana care a facut declaratia este, de fapt, Alexe Razvan. M-am gandit ca domnul procuror NEGULESCU Mircea a ales sa foloseasca, ca si pseudonim, identitatea fostului meu vecin pentru a-mi dovedi mie ca poate sa dea orice identitate oricarei persoane, iar eu, la randul meu, sa ma gandesc despre ceea ce stie fostul meu vecin, care de fapt nu este fostul meu vecin, despre mine. Dupa ce domnul procuror NEGULESCU Mircea mi-a divulgat identitatea reala a persoanei care facuse declaratia si anume ca este vorba despre Alexe Razvan, m-a intrebat daca, la randul meu, nu consimt sa dau o declaratie asemanatoare si mi-a propus sa imi dea o alta identitate. De fapt, domnul procuror NEGULESCU Mircea nu dorea sa dau o declaratie sau sa spun adevarul in legatura cu o situatie de fapt reala pe care o cunosteam, ci isi dorea ca eu sa semnez o declaratie pe care dumnealui sa o scrie conform dorintelor dumnealui, iar eu sa o semnez.

Mentionez ca domnul procuror NEGULESCU Mircea avea propriul sau adevar, iar in momentul in care nu intrai in filmul in care exista adevarul domniei sale, situatia era dramatica, intrucat spunea ca il minti si incepea sa profereze amenintari si sa spuna ca vei ajunge la puscarie”.

 

Denuntul electro-fantastic


Afirmam la inceputul articolului ca Mircea Negulescu isi facuse o obsesie din familia Cosma. In acest sens este declaratia data in 2017 de afaceristul Marcel Pavaleanu intr-un alt dosar, depusa la cauza de la SIIJ, in care relateaza cum Negulescu i-a cerut sa faca un denunt electro-fantastic fata de familia Cosma:

“S-a constatat ca in prezenta magistratului procuror LEFTER Catalin, in calitate de martor in dosarul 427/P/2014 al PCA Ploiesti, PAVALEANU Marcel Cristian a declarat la data de 05.05.2017, filele 107-108, vol. II, dosar urmarire penala, faptul ca inculpatul NEGULESCU Mircea: 'la momentul cand am fost adus la audieri mi-a solicitat sa fac un denunt electro-fantastic fata de familia Cosma, ca altfel ma duc la beci si doar in cazul acesta voi putea pleca'”.


* Cititi aici integral rechizitoriul SIIJ prin care a fost trimis in judecata procurorul DNA Mircea Negulescu

Comentarii

# Marin date 19 June 2020 16:10 +7

Aceasta bestie cu chip de om face parte din rândul marilor calai din timpul comunismului și a marilor criminali anchetatori ai securități din acele timpuri. Atât el cât și șeful și șefa lui care imi este scârbă sa la scriu numele nu fac parte din categoria de cetățean al acestei tari. Ei sunt niște animale sălbatice care indiferent cât de mult ii dai sa mănânce el la un moment dat tot te atace și încearcă sa te mănânce, bestia tot bestie rămâne. Și totuși atate fapte și nenorociri are la activul lui ca totuși este liber. Oare el s o fi jucat cu copii lui vreodată?, oare bestia are dragoste fata de semeni sai, copii, nevasta, părinți etc. Eu totuși nu cred ca are

# Felicitări doamnei ADINA FLOREA! date 19 June 2020 16:48 -1

Un procuror de excepție! Jos pălăria!

# FLOREA MERITA SA FIE ȘEFA DNA date 19 June 2020 16:50 +5

Curajul și determinarea doamnei Florea sunt exemplare. Un caracter mare pentru o casta mică.

# Bogdan F date 19 June 2020 16:56 +1

“Zdreanta” de om. Cand ajungi pe o functie unde poti ajuta lumea, tu profiti si alegi sa-ti faci proprile reguli...

# Ioan date 19 June 2020 17:16 +6

Vedeti de ce se zbat slugile sistemului sa dizolve sectia speciala? De-aia nulitatea aia sasiita si cu femeia fatala Birchall se dadeau de ceasul mortii ca sa nu mai existe. Sa nu mai vada prostimea un Onea, un Man, un Portocala, un Eva, un Uncheselu si cati mai sunt!

# CARCOTAS date 19 June 2020 17:19 0

Sunt convins ca unii procurori, ma tem ca si unii judecatori, saliveaza de placere citind ce ''tare'' era colegul lor, cat de inflexibil dar plin de imaginatie in acelasi timp trata el cu ''banditii''. Ma gandesc astfel la cei cu suflete de militieni, cei care de pe holurile INM, fara fereala, calculau in cati ani isi fac o casa, ce masini isi iau, ce vacante vor face. Sunt ''progeniturile'' formatorilor INM din generatia lui Negulescu si Deca. Pun pariu ca Negulescu nu va pati nimic cu adevarat. Comparativ, primari sau presedinti de consilii judetene, pentru chestiuni asemanatoare, multe inventate, au bagat chiar si cate 6 luni la neagra. Portocala bea si mananca cirese si porci de mai multe sezoane decat ar fi fost cuvenit.

# Otilia Constantin date 19 June 2020 17:42 +1

Sa stea mult și bine in pușcărie distrugător nenorocit de vieți . La pușcărie cu astfel de procurori . La pușcărie Negulescu . Justiția sa își facă treaba !

# Eusebiu Miron date 19 June 2020 17:48 0

Justitia sa demonstreze ca este dreapta si sa vedem condamnari ale acestor abuzuri comise de procurori.

# Alex date 19 June 2020 17:53 +2

Un prototip sinistru al unei justiții deseori anchilozate!Exponenți nefericiți ai arsului modern pe rug,care au distrus familii,cariere,copii!Doar închisoarea și Dumnezeu pot regla aceste abuzuri ale unor călăi ticăloși,monștri nativi,a caror antologie marchează dinastia urii,a rebeliunii ilegitime și a dezumanizării!Procurori de paie,care merita întemnițați pe viață!

# mitica date 19 June 2020 19:52 +4

Aceasta zdreanta bipeda merita puscarie pe viata!

# CC date 19 June 2020 23:28 0

Judecătorii să judece drept și sa îl trimită in închisoarea pe care acest tortionar, Portocală, o pregătea pentru oameni nevinovați, pe care i-a distrus oricum!

# Nicu date 19 June 2020 23:39 0

Unde-i dreptatea? Negulescu e caz clinic! Zici ca e discipolul Anei Pauker!

# Nicu date 19 June 2020 23:46 +1

Măi Portocală, afacerist nenorocit! Măi șpăgarule, distrugător de destine! Spune că ce cămătari ți-au construit casa din Strejnic! Portocală, spune mă animalule paraditor de oameni, dormi noaptea liniștit? Sper ca judecătorii să țină cont de toate atrocitățile comise de acest pseudoprocuror și să-l condamne cum se cuvine! Asta dacă nu îl scapă Luluța!

# Nicu date 19 June 2020 23:47 0

Speram ca judecatorii sa faca dreptate si sa repare ilegalitatile lui Portocala

# Nero date 20 June 2020 08:27 +2

Vas o singura solutie..dreptul martorului sau suspectului de a inregistra la randu-i audio video interogatoriul

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva