18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

TATICU' AVOCATURII SE JURA CA NU E SECURIST – Declaratia prin care presedintele UNBR Gheorghe Florea demonstreaza ca nu a fost colaborator al Securitatii: "Dau prezenta declaratie pe proprie raspundere ca nu am desfasurat activitati de agent sau colaborator al fostelor organe de securitate, ca politie politica, precum si al serviciilor de informatii si nu sunt lucrator operativ, inclusiv acoperit, informator sau colaborator al vreunui serviciu de informatii, intern sau extern" (Document)

Scris de: E.D. | pdf | print

31 May 2019 16:22
Vizualizari: 7628

Deunazi, Lumea Justitiei publica cererea pe care avocatul Corneliu-Liviu Popescu a trimis-o Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si prin care solicita presedintelui Gheorghe Florea (foto) sa supuna spre analiza Congresului Avocatilor din 6-7 iunie 2019 si Consiliului UNBR o serie de propuneri privitoare la introducerii expresa a interdictiei ca un avocat sa fie membru ori colaborator al organelor de stat cu atributii in domeniul securitatii nationale, colaborator cu o alta identitate decat cea reala al organelor de urmarire penala, ori informator al organelor de urmarire penala sau informator al politiei (Click aici pentru a citi). Cererea a fost trimisa Uniunii de catre avocatul Corneliu-Liviu Popescu in data de 29 mai 2019 si inregistrata la UNBR in aceeasi zi. Pe cat de repede a fost inregistrata cererea profesorului Popescu, pe atat de repede i s-a dat si curs in UNBR, raspunsul din partea organelor de conducere fiind cel putin suprinzator.


Sustinem aceasta intrucat, in 31 mai 2019, adica la doua zile de la inregistrarea cererii, pe site-ul oficial al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a fost publicat anuntul prin care avocatii erau informati despre demersul colegului lor, Corneliu-Liviu Popescu, privitor la interzicerea ofiterilor serviciilor de informatii, acoperiti sau descoperiti, in avocatura, cu riscul excluderii acestora din profesie.

Prin acelasi anunt, UNBR anunta ca a solicitat membrilor organelor de conducere a profesiei "sa aiba in vedere solicitarile/recomandarile facute de catre domnul prof. univ. dr. av. Corneliu-Liviu Popescu". Si nu doar atat!

Presedintele UNBR Gheorghe Florea: "Nu am desfasurat activitati de agent sau colaborator al fostelor organe de securitate"

Data fiind solicitarea facuta de avocatul Corneliu-Liviu Popescu, presedintele UNBR Gheorghe Florea a considerat necesar sa dea un exemplu si sa publice declaratia pe proprie raspundere data in fata unui notar, prin care precizeaza ca nu a fost agent sau colaborator al Securitatii, ca politie politica, ori al serviciilor de informatii, subliniind si ca nu este "lucrator operativ, inclusiv acoperit, informator sau colaborator al vreunui serviciu de informatii, intern sau extern". Conform documentelor, inregistrate si la Comisia de disciplina a UNBR, declaratia data de avocatul Gheorghe Florea dateaza din 11 mai 2017, si se refera totodata si la declaratia de pastrarea a secretului profesional de catre presedinele UNBR, in calitate de avocat.

Iata anuntul UNBR:

"Publicam solicitarea domnului prof. univ. dr. av. Corneliu-Liviu Popescu din 29 mai 2019, inregistrata la UNBR la nr. 177-DIV-2019 din 29 mai 2019 prin care reia unele propuneri anterioare adresate Congresului avocatilor din anii 2014 si 2016 privind modificarea Statutului Profesiei de avocat, in sensul introducerii exprese, citam: ”…interdictiei ca un avocat sa fie membru al personalului care isi desfasoara activitatea acoperit in cadrul organelor de stat cu atributii in domeniul securitatii nationale sau al structurilor ministeriale interne de informatii, politist lucrand sub acoperire, investigator sub acoperire, ca lucrator operativ din cadrul politiei judiciare sau ale organelor de stat care desfasoara activitati de informatii, colaborator cu o alta identitate decat cea reala al organelor de urmarire penala, informator al organelor de urmarire penala sau informator al politiei” si a introducerii exprese a indatoririi avocatilor de a depune o declaratie in sensul ca nu fac parte din categoriile enumerate mai sus, inclusiv prin modificarea dispozitiilor Legii nr. 51/1995.

Din actele aflate in arhiva UNBR rezulta ca solicitarile mentionate in scrisoarea de mai sus au fost date publicitatii si au fost aduse la cunostinta organelor profesiei. S-a recomandat ca in conditiile Legii nr. 25/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, membrii organelor de conducere a profesiei sa aiba in vedere solicitarile/recomandarile facute de catre domnul prof. univ. dr. av. Corneliu-Liviu Popescu.

Din verificarile facute in Registrele de evidenta ale UNBR, rezulta ca Presedintele UNBR av. Florea Gheorghe a depus declaratia autentificata nr. 388 din 11 mai 2017.

Declaratia a fost inregistrata la UNBR conform procesului verbal din 11.05.2017 (reprodus AICI in extras). Declaratia – in extras – poate fi consultata AICI."

Publicam in continuare declaratiille date in fata notarului de avocatul Gheorghe Florea:


 

Comentarii

# popa sapca date 31 May 2019 16:53 +6

Eheeeheheheee.... Sa nu uitam, ca dupa revolutie au mai fost distruse multe dosare (arse-sa se piarda urma)...

# Carcotas date 31 May 2019 19:13 +2

Asa o prostie inca nu am vazut! Pai si daca zice lumea ca esti pidosnic, ce făceai, nea Florea? Cum probai ca nu esti? Stai! Nu-mi arata. Repede ai căzut in cursa si din păcate tragi si avocatii dupa tine. Poate ar trebui sa te lași la vatra. Iar Popescu ar trebui lămurit ca face mai mult rau decat bine. Asta daca chiar e de buna credinta, adica naiv.

# Mihaela date 1 June 2019 06:18 +3

Dupa revolutie, cei care facusera Academia Stefan Gheorghiu( tineti minte, asa e ?), au avut drept de ,,optiune,, sa fie economisti sau magistrati. Asta a optat . Pare putin comic sa-l intrebe cineva pe asta daca a colaborat, daca….

# romanul date 1 June 2019 08:28 +5

Parca am mai auzit din gura unuia pacatos ca "jur ca nu l-am lovit cu pumnul in plex" cad un popor a vazut cum a dat cu dosul palmei peste fata unui copil! :P

# oarca date 1 June 2019 17:45 +1

un nesuferit care se crede buricul pamintului. a confiscat avoctura, au ajuns sa pledeze doar cei cu diplome cumparate la taraba in piata. astia si-au tras buticuri de avocati, exemple avem cu duiumul, daca iei politicienii lui peste toti sunt avocati pe din dos. la fel judecatorii si procurorii. ies la pensie saracutii si nu le ajung cele 200 de milioane vechi. mai vor niste banuti, ca vorba aia, trebuie sa intretina si familia progeniturii si inca vreo 7 case

# Erata: date 2 June 2019 14:39 -1

Au ajuns sa confiste avocatura, rusine sa le fie, sa nu le dea Dumnezo liniste.Niste securisti care cred ca doar ei au drept de practica, organizeaza examene pe bani multi, fara acte(tolerati) doar de catre un sistem putred de corupt, incaseaza taxele de la prosti(iar daca nu platesti taxele: gata! esti exclus si suspendat). Ce neam de prosti

# danndeac date 4 June 2019 09:41 0

A;a este,nişte nenorociţiiii,vor plăti ei pentru asta

# Cristi date 5 June 2019 14:21 0

Câta Rușine , cum este posibil sa existe un singur barou și aceasta profesie monopolizată de câteva case de avocatura .jud și proc ieșiți la pensie , etc In câte tari din UE exista un singur barou , nicăieri peste tot exista 2- 3 numai la noi exista unul singur dedicat . Nimeni nu face nimic , iar dacă vrei sa faci poc la zdup . Av se mulțumesc cu o bucățică de pâine , dar nu realizează ca nu vor mai lua pensie peste câțiva anișori , pt ce un singur barou având in vedere ca este o prof liberală , ai clientela ok dacă nu pleci singur , dar lasă posibilitatea de alegere , depun cotizația barou , plătesc impozite , lasă omului libertatea de a alege unde și in ce barou sa activeze , nu un barou ocupat ... știm de cine și de ce . In România totul este posibil și nimic imposibil , vrem UE , dar hai sa facem și sa respectam legea ca in UE

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva