10 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TAXA DE SOLIDARITATE CLATINA COALITIA – PSD cere explicatii: „PNL trebuie sa se hotarasca daca sustine sau nu taxa de solidaritate... Trebuie sa explice de ce ea e buna cand o solicita PNL, dar nu mai e buna cand o propune PSD... Firme cu venituri foarte mari isi reduc obligatiile catre stat prin diminuarea artificiala a profiturilor. Taxa vizeaza companiile ce si-au multiplicat veniturile prin cresterea speculativa a unor preturi in context inflationist... Au afectat puterea de cumparare”

Scris de: V.B. | pdf | print

2 February 2023 14:34
Vizualizari: 2508

Partidul National Liberal da dovada de dublu standard, renuntand sa mai sustina introducerea taxei de solidaritate acum, cand propunerea a venit din partea Partidului Social Democrat. Asta desi pana nu demult PNL sustinea aceasta taxa, dar atunci liberalii erau cei care o propuneau.De aceea, PNL trebuie sa-si clarifice pozitia si sa spuna explicit daca mai sustine sau nu taxa de solidaritate, a anuntat PSD joi, 2 februarie 2023. Partidul condus de Marcel Ciolacu (foto) atrage atentia ca aceasta taxa ii va tinti in special pe cei care s-au imbogatit pe spinarea romanilor, profitand de actuala inflatie si afectand astfel negativ puterea de cumparare a cetatenilor.


Iata comunicatul PSD:


PNL trebuie sa se hotarasca daca sustine sau nu taxa de solidaritate


PSD solicita colegilor de la PNL sa-si defineasca pozitia fata de taxa de solidaritate aplicabila companiilor cu venituri mari si foarte mari. Nu este clar daca sustin sau se opun acestei taxe. Unii lideri marcanti ai PNL au cerut cu vehementa ca taxa de solidaritate stabilita la nivel european sa se aplice asupra unor mari companii din sectorul energetic din Romania. Altii, in schimb, critica taxa de solidaritate cu aceeasi vehementa, pe motiv ca ar afecta mediul de afaceri si ar creste preturile la clientii finali. Colegii de la PNL trebuie sa explice de ce taxa pe solidaritate e buna cand o solicita PNL, dar nu mai e buna cand o propune PSD.

De asemenea, cei din PNL trebuie sa spuna clar cetatenilor daca accepta comportamentul unor firme cu venituri foarte mari care isi reduc obligatiile catre stat, prin diminuarea artificiala a profiturilor. Taxa de solidaritate propusa de PSD impune acestor companii sa plateasca un impozit pe profit echivalent cu macar 1% din cifra de afaceri, asa cum platesc toate firmele mici din Romania. In prezent, sunt multe companii romanesti care raporteaza profiturile reale si platesc impozite a caror valoare depaseste 3-4% din cifra lor de afaceri.

Mai mult decat atat, taxa de solidaritate sustinuta de PSD vizeaza in special companiile care si-au multiplicat veniturile prin cresterea speculativa a unor preturi, in actualul context inflationist. Contrar criticilor unor lideri PNL, taxa de solidaritate are ca efect descurajarea acestor comportamente speculative care au afectat in mod nejustificat puterea de cumparare a cetatenilor romani.

Comentarii

# Top The Economist date 2 February 2023 18:26 +8

Potrivit indexului anual al democratiilor intocmit de grupul britanic The Economist, un clasament anual ce ia in calcul cinci criterii si care ierarhizeaza anul acesta 167 de tari, Romania are o democratie deficitara si este pe ultimul loc in randul tarilor UE la capitolul democratie si pe locul 62 in lume, cu un scor de 6,45. Bulgaria este pe 57 (scor 6,53), Ungaria este pe locul 56 (scor 6,64), iar Polonia pe locul 47 (scor 7,04). Pentru intocmirea clasamentului, sunt luate in calcul cinci categorii de criterii: procesele electorale si pluralismul, functionarea guvernului, participarea politica, cultura politica si libertatile civile. PNL nu mai exista, PDL a acaparat vechiul PNL. PDL si PSD sunt rude f apropiate, provenind ambii din FSN, urmasul PCR. Asadar am revenit la partidul unic. Celelalte partide sunt tinute in viata pentru a crea impresia ca exista un sistem pluripartid.

# Coalitia "Nicu & Marcel & Hunor" date 3 February 2023 14:58 +6

Orice taxă/impozit aplicat companiilor va amplifica creşterea preţurilor, iar taxa/impozitul se va plăti tot din buzunarele românilor. Ministerul de Finante condus de A. Caciu, impus de PSD, nu a fost in stare sa ia taxa de solidaritate de la OMV desi a obtinut un profit colosal in 2022. Daca PSD & PNL & UDMR ar fi interesati de bunastarea romanilor nu ar mai popula toate institutiile statului cu tot fel de incompetenti, plagiatori, politruci, impostori etc Coalitia "Nicu & Marcel & Hunor" a impartit sinecuri tuturor lipitorilor de afise sau celor care le sunt obedienti

# Ipocrizia PSD date 3 February 2023 15:59 +9

Daca partidul „socialist” numit PSD ar vrea sa fie alaturi de angajati ar putea sa faca un lucru foarte simplu: sa nu ii mai impoziteze cu peste 40% pe 1,3 milioane de angajati care castiga salariul minim pe economie. Nivelul este urias, record absolut in UE. Nu mai are nimeni asemena nivel halucinant cu care taxezi salarii de cateva sute de euro. E incalificabil sa ceri „solidaritate” cand tu, stat roman, te imprumuti cu 6 miliarde de euro pe luna (ianuarie 2023) si nu vrei in ruptul capului sa reduca din cheltuieli. Platim numai pensii speciale de aproape 2 miliarde de euro pe an. Iar angajarile in apartul bugetar curg in valuri. Nu in sanatate sau educatie, ci in consiliile de adinistratie si in aparatul administrativ. Asa e cand ai coalitie, vin pilele si de la PSD, PNL, UDMR si trebuie sa ii multumesti pe toti…

# Propaganda date 4 February 2023 16:01 +2

Conform AEP, pe tot cuprinsul anului 2022 au fost vărsate în conturile partidelor sume în valoare de 256 de milioane de lei ca subvenții de la bugetul de stat, grosul fiind primit de PSD și PNL. PSD a primit anul trecut 98 de milioane de lei de la bugetul de stat, din care a cheltuit 93 de milioane. 53 de milioane de lei au mers la presă și propagandă. PNL a primit anul trecut 83 de milioane de lei, din care a cheltuit 55 de milioane. 38,5 milioane de lei din cele 55 de milioane cheltuite au mers la presă și propagandă. USR a primit 45 de milioane de lei, din care a cheltuit 28 de milioane de lei. Din acestea, 5 milioane de lei au mers către presă și propagandă . AUR a primit 19,9 milioane de lei, din care nu a cheltuit nimic, potrivit AEP. In schimb, bani pentru salarii si pensii nu se gasesc pentru romani Cu ditamai purcoiul de bani mi-as cumpara si eu niste aplaudaci. Iti faci treaba cu ei, speli pe creier milioane de votanti mai ceva decat cu Ariel.

# Taxa la Dacia date 5 February 2023 15:57 0

Taxa pe solidaritate de 1% din cifra de afaceri, pe care PSD vrea s-o bage pe gâtul economiei private, va băga pe pierdere marile companii ale României, cele care asigură exporturile, plusvaloarea și țin în cârcă toți bugetarii, Populistă și profund nocivă, măsura pe care o susține Marcel Ciolacu – un pierde-vară și revoluționar impostor ajuns acum să ia decizii pentru România – va lovi grav nu doar marea industrie, dar și foarte multe firme mai mici. În cazul Dacia, dacă această măsură a impozitării cu 1% a cifrei de afaceri în 2021, compania ar fi terminat anul cu o pierdere de 121.542.872 de lei. Asta, deoarece „taxa de solidaritate“ ar fi fost de 214.416.089 lei, în timp ce profitul net pe anul respectiv a fost de numai 92.873.217 lei. Asadar, francezii ar fi trebuit să vină cu bani de acasă ca să mulțumească Guvernul populist de la București. Aici nu vorbim doar despre lovirea „străinilor care vor să facă profit nesimțit la noi în țară“, așa cum se exprimă PSD-iștii.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva