1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TERFELIREA MEDICULUI BEURAN – Judecatorul Andrei Buliga de la Tribunalul Giurgiu l-a achitat pe „fapta nu exista” pe medicul Mircea Beuran in dosarul in care procurorul DNA Marius Daniel Pata l-a acuzat de o asa-zisa mita constand in 10.000 de euro si o cutie de 35 de lei. Achitarea vine dupa ce Beuran a fost retinut 24 de ore, pentru a fi umilit public (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

17 November 2022 16:07
Vizualizari: 7899

Abuzul comis de DNA impotriva medicului chirurg Mircea Beuran (foto 1) a fost dovedit in instanta. Beuran a fost achitat in dosarul in care a fost acuzat de luare de mita. Joi, 17 noiembrie 2022, judecatorul Andrei Buliga de la Tribunalul Giurgiu l-a achitat pe Beuran in temeiul art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penala: „fapta nu exista”. Solutia din prima instanta a fost dispusa in dosarul in care procurorul DNA Marius Daniel Pata (foto 2) l-a retinut pentru 24 de ore pe Beuran, in 2020, trimitandu-l apoi in judecata pentru o asa-zisa mita constand in 10.000 de euro si o cutie de 35 de lei (click aici pentru a citi).


Iata minuta sentintei nr. 233/2022 din dosarul nr. 9606/3/2020:


In baza art. 395 alin. 5 C.p.p., rap. la art. 16 lit. a C.p.p., achita pe inculpatul BEURAN MIRCEA, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, prev. de art. 289 alin. 1 din C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

Constata ca inculpatul Beuran Mircea a fost retinut pe o perioada de 24 ore, incepand de la data de 13.02.2020, ora 20:00, pana la data de 14.02.2020, ora 20:00 si arestat la domiciliu de la data de 14.02.2020 pana la data de 12.03.2020.

Dispune ridicarea sechestrului asigurator instituit prin Ordonanta nr. 82/P/2020 din 27.04.2020 prin care s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului, pana la concurenta sumei de 10.007,5 euro, asupra contului bancar cu nr. de identificare ..., deschis la BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. – Sucursala Dorobanti pe numele inculpatului Beuran Mircea.

In baza art. 27 alin. 3 C.p.p, cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Constata ca inculpatul a fost asistat de aparatori alesi. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia procurorului si a partilor, astazi, 17.11.2022”.


Redam comunicatul din 13 februarie 2020, prin care DNA a anuntat retinerea lui Mircea Beuran:


In cauza mediatizata prin comunicatul nr. 90/VIII/3 din data de 13 februarie 2020, privind efectuarea unor perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti, Biroul de Informare si relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 13 februarie 2020, a inculpatului:

BEURAN MIRCEA, care la data faptei indeplinea functiile de presedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, sef al Disciplinei Chirurgie Generala, conducator de Doctorat si profesor universitar chirurgie generala in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, in calitatile mentionate mai sus, a acceptat si primit de la o persoana, medic intr-o unitate spitaliceasca din Bucuresti (martor in cauza), suma de 10.000 euro, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu.

Concret, inculpatul a primit banii respectivi atat pentru a propune in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar in specialitatea chirurgie generala, pe o perioada determinata, cat si pentru a asigura castigarea acestui concurs de catre martor.

Pana in prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 14 februarie 2020, inculpatul Beuran Mircea urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Precizam ca, prezentul dosar s-a constituit ca urmare a sesizarii depuse de persoana care a remis banii mentionati mai sus, cu titlu de mita.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.


Prezentam comunicatul DNA din 29 aprilie 2020, privind trimiterea medicului in judecata:


In cauza mediatizata prin comunicatul nr. 94 din 13 februarie 2020, Biroul de Informare si relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatului BEURAN MIRCEA care, la data faptei, indeplinea functiile de presedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv sef al Disciplinei Chirurgie Generala in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, in calitatile mentionate mai sus, ar fi primit de la o persoana, medic intr-o unitate spitaliceasca din Bucuresti (martor in cauza), bani si bunuri in valoare de peste 10.000 de euro, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu.

Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu, relative la ocuparea de catre martor a unui post de asistent universitar pe perioada determinata (in specialitatea chirurgie generala in cadrul U.M.F. „Carol Davila” Bucuresti), indatoriri ce puteau fi realizate de catre inculpat prin oricare din actele care intrau in competenta sa, in oricare din calitatile sale mentionate anterior.

In cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului, pana la concurenta sumei de 10.007,5 euro, asupra unui cont bancar apartinand inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.


sursa foto Beuran: Antena 3

Comentarii

# X date 17 November 2022 18:08 +91

Nimeni în drum , asta care își zice procuror, mai rău magistrat, răspunde pentru minciunile lui, pentru faptul că a reținut un medic de. Renume cum este el Mircea Beuran ? Jigodii ordinare , vândute unui sistem mafiot ! Dl.dr Beuran a salvat mii de vieți și nu are pensie specială. Rahatul ăla care știe doar sa mintă și să facă rău , are pensie specială . O fi bine ? Va place domnule Valeriu Stoica ce ați făcut ? Pe cine ați făcut special ? De v_ar crapă Brazil de rușine ! Neisprăviților !

# Dragos Barna date 17 November 2022 20:49 +79

Un derbedeu , ca multi altii, care ar trebui de urgenta sa fie audiat de SUPC, ca unii procurori DNA se ocupau si inca au conduite infractionale, numai in prezent suntem amicus curiae in 3 dosare la CA Buc, Trib Brasov si CA Suceava. Noi ii platim pe unii sa ne distruga tara iar acestia nu sunt singurii, sunt o grupare infractionala cu ramificatii la DLAF, AFIR,ANAF, etc

# DODI date 17 November 2022 21:12 +70

Și aceasta a fost o pagină din cartea scrisă de autorii securiști ciolaniSS și Petrov cu ajutorul scribului slujirea prin care toate valorile românești trebuiau distruse pentru a induce în subliminalul românului simplu că toate personalitățile noastre sunt corupte și lipsite de bun simț. Ceea ce în partea le-a reușit. Dovada? Cele trei gunoaie umane mai sus amintite au ajuns în niște funcții în care pregătirea lor profesională, bunul simț sau simțul patriotic nu le recomandă. Dimpotrivă. Să nu uităm nici rolul malefic al organizației antiromânești numită pe scurt SRI.

# santinela date 18 November 2022 07:33 +77

Alt exponent al scolii Kovesiste de procurori DNA nemernici si nulitati profesionale .Priviti poza ingimfatului astuia,credeti ca el si seful lui care au confirmat dosarul au vreo remuscare pentru mizeria facuta unui om de o asemenea valoare ? Pai intre domnul Beuran si pirlitii astia stau vreo doua biblioteci !

# XYZ date 18 November 2022 11:05 +358

Daca cineva e un bun profesionist nu inseamna ca trebuie sa i se treaca cu vederea ca primeste spaga Este in ADN-ul multor romani sa faca "plati informale" bugetarilor pentru a beneficia de servicii de calitate. Reclamatiile apar doar atunci cand nu beneficiaza de serviciile promise dar platite

# justitiareala.ro date 18 November 2022 14:57 +31

A avut noroc! Putea fi condamnat pe nedrept! Vezi alte cazuri pe justitiareala.ro

# santinela date 19 November 2022 14:29 0

XYZ- ce bine ar fi ca unii sa nu comenteze ceva despre care habar nu au.Puteati sa vedeti dosarul ( se poate acceasa) si astfel va lamureati ca profesoul NU putea sa promoveze pe cineva in functie,nu era atributul sau si nici NU a facut acest lucru. Parchetarul lui peste a raspuns la o comanda politica (vezi cine era minstru sanatatii atunci) si a facut un dosar de tot risul.La fapta "NU exista" nu mai ai ce sa raspunzi.Parca sinteti Livia Stanciu,numai ea a dat o motivare de tot risul,adica a spus negru pe alb,"desi nu sint probe in dosar totusi eu consider ca -- 3 ani de inchisoare" !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva