14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TERGIVERSARE LA PARCHETUL CURTII MILITARE DE APEL - Judecatorul militar Constantin Udrea a dispus sa se inceapa urmarirea penala a judecatorului Cristian Vrabie, seful Directiei Instantelor Militare, pentru fals si abuz in serviciu. Din iunie 2013 si pana in prezent, Parchetul Curtii Militare de Apel condus de Nelu Ciobanu refuza sa dea solutie. Partea vatamata judecator col (r) Mircea Cioana a sesizat CSM (Sentinta)

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

26 January 2014 12:19
Vizualizari: 20362

Sefului Directiei Instantelor Militare din MApN, judecatorul Cristian Vrabie i s-a deschis dosar penal pentru fals si abuz in serviciu ca urmare a plangerii fostului judecator de la Tribunalul Militar Timisoara, col. (r) Mircea Traian Cioana, care l-a acuzat ca i-a afectat onoarea si l-a defaimat trimitand o adresa falsa la Tribunalul Timis, in care acesta se judeca pentru a-i fi recunoscuta vechimea in munca juridica pentru intervalul 1984 – 1992. Plangerea penala a fost formulata in 2012 de col. (r) a fost Mircea Traian Cioana si depusa la Parchetul Curtii Militare de Apel condus de procurorul general Nelu Ciobanu.

In concret, seful Directiei Instantelor Militare din MApN, judecatorul Cristian Vrabie, a fost acuzat ca s-a opus ca judecatorului pensionar Mircea Cioana sa-i fie recunoscuta vechimea in munca juridica, trimitand o adresa cu un continut fals la instanta civila, in care a afirmat ca: „reclamantul nu a ocupat niciodata o functie de ofiter de justitie militara”... „insarcinarea (mai degraba decat functia) de ofiter de cercetare penala speciala era stabilita ca si astazi de altfel, de comandantul fiecarei unitati de la un anumit nivel”.


Ca urmare a acestei adrese, col. (r) Mircea Cioana a facut plangere penala impotriva judecatorului Cristian Vrabie, aratand cu documente ca a detinut functie de ofiter de justitie militara – specialitate 115, aceasta vechime fiindu-i luata in calcul in 1992 la numirea sa ca judecator la Tribunalul Militar Timis, conform Legii 92/1992 privind organizarea judecatoreasca. De atunci si pana in prezent, procesul civil de la Tribunalul Timis a fost suspendat pana la solutionarea plangerii penale.

Judecatorul Cristian Vrabie este cunoscut ca fiind bun amic cu Nelu Ciobanu

La 4 aprilie 2013, Parchetul Curtii Militare de Apel a dat solutie de neincepere a urmaririi penale pentru Cristian Vrabie, care de altfel este cunoscut ca fiind un bun amic cu Nelu Ciobanu, procuror general al Parchetului Curtii Militare de Apel (fost sef al Serviciului Tehnic al DNA, loc unde se faceau toate interceptarile).

Nemultumit de solutie, partea vatamata a facut plangere la procurorul ierarhic superior, care a fost respinsa drept pentru care s-a ajuns la plangere la instanta de judecata.

Prin sentinta nr. 7 din 19 iunie 2013 (Dosar nr. 6/81/2013), judecatorul Constantin Udrea (foto) de la Curtea Militara de Apel a admis plangerea si a dispus: „In temeiul art. 2781 alin.(8) lit.b) C.pr.pen., admite plangerea formulata de petentul lt.col.rez. CIOANA TRAIAN-MIRCEA impotriva rezolutiei din 04 aprilie 2013 data de Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel in dosarul nr. 3/P/2013, desfiinteaza rezolutia atacata si trimite cauza procurorului in vederea inceperii urmaririi penale impotriva faptuitorului colonel magistrat VRABIE CRISTIAN. Definitiva

In motivarea sentintei, judecatorul Constantin Udrea a aratat: „...pe acest fond, al negarii calitatii de justitie militara a petentului, intampinarea cuprinde, prin interpretare si alte inexactitati... atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului si omisiunea, cu stiinta, de a insera unele date sau imprejurari in inscrisul oficial – intampinare – si folosirea lui cu scopul producerii unor consecinte juridice in procesul civil in care Directia Instantelor Militare avea calitatea de parat, iar petentul-reclamant, contureaza infractiunile de fals si uz de fals, prevazute in art. 289 si 291 Cod penal. Totodatam indeplinirea in mod defectuos a unui act in exercitarea atributiilor de serviciu prin care s-a cauzat petentului o vatamare a intereselor sale legitime, inclusiv incalcarea dreptului la demnitate, contureaza infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor”.

CSM inchide ochii la tergiversarea solutionarii plangerii la PCMA

Contactat telefonic, col (r) Mircea Cioana ne-a declarat ca nu intelege de ce seful Directiei Instantelor Militare a emis adresa falsa, care „mi-a afectat onoarea, m-a defaimat”. Mircea Cioana, in prezent judecator pensionat, ne-a declarat ca din iunie 2013 cand instanta a dispus sa se inceapa urmarirea penala si pana in prezent, Parchetul Curtii Militare de Apel nu a miscat un deget, ba chiar cand s-a interesat telefonic de solutie, i s-a comunicat de la parchet ca daca vrea sa o afle, sa vina sa se inscrie in audienta. Mircea Cioana a sesizat CSM pentru tergiversarea solutionarii plangerii sale, care ii tine in loc procesul civil de la Tribunalul Timis, insa nici de aici nu a primit pana in prezent vreun raspuns.

* Cititi aici sentinta pronuntata de judecatorul Constantin Udrea de la Curtea Militara de Apel

 

Comentarii

# BERCEA MONDIAL: ,, e manevra lu frații miei............,, date 26 January 2014 12:04 +4

Noi plătim taxe și impozite pentru acești funcționari publici în ideea ca ei să apere interesele statului, cetățenilor și să vegheze la respectarea legii, dar fac numai ilegalități, comit infracțiuni iar noi ca plătitori de taxe putem fi complici pentru ajutorul dat la primirea unui salariu și a altor facilități: mașină, benzină, caldură, curent electric, telefoane.                     ADICĂ NOI PROSTIMEA LE ASIGURĂM TOATE CONDIȚIILE PENTRU CA EI SĂ COMITĂ INFRACȚIUNI

# ion date 4 December 2014 03:08 0

[quote name="BERCEA MONDIAL: ,, e manevra lu frații miei............,,"]Noi plătim taxe și impozite pentru acești funcționari publici în ideea ca ei să apere interesele statului, cetățenilor și să vegheze la respectarea legii, dar fac numai ilegalități, comit infracțiuni iar noi ca plătitori de taxe putem fi complici pentru ajutorul dat la primirea unui salariu și a altor facilități: mașină, benzină, caldură, curent electric, telefoane.                     ADICĂ NOI PROSTIMEA LE ASIGURĂM TOATE CONDIȚIILE PENTRU CA EI SĂ COMITĂ INFRACȚIUNI[/quote] :lol:

# S8 - CAB - E01 date 26 January 2014 12:11 +8

Nici nu se putea să nu apară și CSM în această ecuație cu trei necunoscute. CSM  nu mai corespunde scopului pentru care a fost înființat.  Scopul înființării nu a fost protejarea fenomenului infracțional din mediul justiției și PROTECȚIA JURIDICĂ A PIRATULUI DE LA COTROCENI. DACĂ PARLAMENTUL ARE SÂNGE ÎN INSTALAȚIE SĂ SUPUNP PLENULUI ÎNFIINȚAREA UNUI TRIBUNAL PENAL PENTRU CERCETAREA MEMBRILOR CSM, MJ, DNA, P/ICCJ, DIICOT, CONSILIERI PREZIDENȚIALI, JUDECĂTORI .                                   PUP-ALINA.

# Istratie date 26 January 2014 14:14 +9

Că a greșit Udrea sau Vrabie, puțin importă.În lipsa reacției P.C.M.Ap. nici nu putem ști. Și Vrabie, și Ceoană, au dreptul la un răspuns calificat din partea acestui Parchet. Tăcerea nesimțitoare și indiferența nenorocită a procurorului de caz constituie motive de demisie și demitere. Vrabie a tăcut *păcum* poate moare Cioană și, iete al dracu\' nu muri! iar Cioană a așteptat, ca mortul colacul. Mă, vouă chiar nu vă e frică de pârnaie? P.S. Dacă posedați pile, respectuos vă rog să mă ieretați!       

# co&Co date 28 January 2014 11:10 0

:-x dmru ce zice ?

# nicolae date 26 January 2014 14:39 0

Lt. col rez ( deci nu colonel ! probabil de prost ce era ) Cioana Traian Mircea sigur nu a ocupat o functie juridica in perioada respectiva , ci a fost \" ofiter cu cercetarile penale \" , expresie care definea o atributiune de serviciu a unui ofiter , indiferent de ce studii si specialitate militara avea in unitatea militara in care era incadrat pe o functie , si se ocupa de intocmirea unui referat in cazul ofiterilor cercetati de Consiliul de onoare pentru abateri care puteau fi si infractiuni , dar nu era el in masura sa aprecieze acest lucru . Acestia nici nu trebuiau sa aiba pregatire juridica , poate in cazul de fata avea , si omul vrea sa profite si sa ni se considere vechime in justitie . Daca o fi prieten cu Udrea si asta are boala pe Vrabie , se leaga .

# dar inainte ? date 28 January 2014 11:13 +1

:-x dar cum i-a fost recunoscuta vechimea in munca juridica (?!) anterior intrarii in magistratura ? doar pt. ca aveau nevoie de cadre ?/

# Valeriu Mangu date 26 January 2014 17:21 +1

Articolul \"Cand urmeaza sa intre in vigoare viitoarea lege de revizuire a Constitutiei? Revizuirea din 2003 este in pericol (I), (II)\" pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# secretele codului rosu date 26 January 2014 23:07 0

CE-I COD ROSU CA CODU ROSU TRECE ! Declarat la presiune politica coduletul asta mic si rosu a si trecut! Se zvoneste ca seful mteo va fi demis ca n-a vrut sa declare in direct ca acest viscol este mai mare decat cel din 20212 ca sa arate ce musculosi sunt astia !Amenintat cu demiterea dupa negocieri ca la targ …hai ba ce dracu …ce conteaza un codulet de doua ore …si s-a dat si-a si trecut … CE-I COD ROSU CA CODU ROSU TRECE ! rusine,ba!!!rusine.P.S. AM AFLAT SECRETELE : 1)dupa codul rosu se poate declara stare de necesitate…ADICA SE POT INCREDINTA FARA LICITATIE CONTRACTE DE STAT .Ghici cui ? baronilor usssle in frunte cu baronul operisan…FURT LEGAL ! 2)televiziunile (ca doar astea conteaza in tara asta )sa nu se mai intreba daca Aura Ion ar mai fi trait daca primul PACALICI AL TARII NU S-AR FI GRABIT SA ANUNTE CA AVIONUL A FOST GASIT si astfel cautatorii sunt intorsi din drum!3)lumea nu va vorbi despre cadoul de 500 milioane de dolari facut asiaticilor lui dinu paturiciu

# Alt secret al CODULUI MIC SI ROSU ! date 27 January 2014 16:01 0

Alt secret al decretarii CODULUI MIC SI ROSU ! S-au pregatit zeci de TIRuri cu alimente pentresinistrati ...de fap sun MITA ELECTORALA PENTRU ALEGERILE EUROPENE. Sunt localitati unde NU E NICIUN SINISTRAT si unde s-au pregatit zeci de tiruri de alimente..de ex..intrbati-o pe vasilica

# ion date 4 December 2014 03:24 0

cum a incaput, doar politic angajat dnul VRABIE DE PE un post din directia juridica a MAI pe post de judecator militar .A judecat numai prost in majoritatea cazurilor , distrugind cariere militare, tati fata de copii ,numai de dragul de a avea activitate ,negindind profesional, si ascultind comenzi politice pentru a da sentinte de condamnare,ulterior drept multumire find pus sef al directiei instantelor militare.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva