20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

THE LAWYER EUROPEAN AWARDS 2022 – ZRVP castiga premiul Best ESG Initiative pentru asistenta pro bono acordata in Dosarul Colectiv. Avocatul Calin-Andrei Zamfirescu, partener senior ZRVP: „Recunoasterea primita din partea publicatiei The Lawyer ne onoreaza si ne determina sa continuam sustinerea initiativelor sociale”

Scris de: L.J. | pdf | print

30 November 2022 14:11
Vizualizari: 3685

Societatea de avocati Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) a fost desemnata cea mai buna firma de avocatura din Europa la categoria ESG Initiatives – Environmental, Social, Governance, in cadrul ceremoniei The Lawyer European Awards care a avut loc la Londra in data de 29 noiembrie 2022. Sectiunea Best ESG Initiative, cercetata in premiera la nivel european incepand cu anul 2022, premiaza cele mai de impact initiative pro bono, programe de diversitate si incluziune sau proiecte de mediu derulate de firme de avocatura de top din Europa. ZRVP a castigat si in anul 2019 unul dintre trofeele acordate de publicatia The Lawyer, si anume premiul Cea mai buna echipa de litigii din Europa pentru victoria din dosarul Statul Roman vs Chevron.


 

Proiectul pro bono Colectiv, premiat la categoria Best ESG Initiative in cadrul The Lawyer European Awards 2022, a fost considerat de juriul international ca fiind initiativa cu cel mai mare impact social derulat de o firma de avocatura din Europa.

Proiectul Colectiv a implicat asigurarea asistentei juridice pentru 45 de supravietuitori si persoane apropiate victimelor din Clubul Colectiv, in cadrul unuia dintre cele mai mari si complexe proiecte pro bono desfasurate in Romania, timp de aproape 6 ani de zile, cu participarea avocatilor la sute de activitati de urmarire penala si prezenta in fata instantei la peste 150 de termene de judecata, cu un volum total de lucru de peste 3.000 de ore de asistenta juridica in materie penala. Echipa de avocati din spatele acestui proiect, coordonata de av. Calin-Andrei Zamfirescu (partener senior si fondator ZRVP), a fost compusa din Doru Cosmin Ursu (managing associate) (foto 3), Ionut Chisar (senior associate) (foto 4) si George Avram (senior associate) (foto 5).

Preocuparea constanta de a ne servi clientela nu se reflecta numai in prestatiile din cadrul consultatiilor juridice si a reprezentarii din salile de judecata, ci si in protectia oricarui cetatean caruia putem sa ii oferim, in limita disponibilitatilor noastre, asistenta pro bono. Este modalitatea in care intelegem sa oferim comunitatii ceea ce stim ca este important si conteaza, in linie cu valorile si credintele noastre. Crearea unui climat de intelegere si respectare a legii, precum si de respect reciproc se realizeaza si prin acest gen de activitati, care sunt la indemana oricarui avocat. Recunoasterea primita din partea publicatiei The Lawyer ne onoreaza si ne determina sa continuam sustinerea initiativelor sociale”, a declarat Calin-Andrei Zamfirescu (foto 2), partener senior ZRVP.

Reamintim ca, la aproape sapte ani de la producerea tragediei care a zguduit si a indoliat Romania, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au pronuntat in data de 12 mai 2022 hotararea definitiva in dosarul 17008/3/2016 („Dosarul Colectiv”). Solutia pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti este rezultatul unui proces penal initiat in anul 2015, in urma incendiului din Clubul Colectiv in care si-au pierdut viata 64 de persoane si alte cateva zeci au suferit vatamari corporale grave. Dosarul a fost, prin amplitudinea daunelor, prin complexitatea tragediei produse, si mai ales, a sferei vinovatilor, fara precedent in practica instantelor romane. Hotararea reprezinta un reper jurisprudential atat in practica viitoare a instantelor cat si un ghid de conduita responsabila pentru functionari publici si pentru antreprenori.

Echipa continua sa gestioneze pro bono peste 160 de dosare civile deschise de catre partile responsabile civilmente, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta al Romaniei si Primaria Sectorului 4, pentru a suspenda/contesta plata despagubirilor.

Lista nominalizarilor pentru premiul „Best ESG Initiative”acordat de publicatia The Lawyer a inclus opt jucatori europeni, deopotriva firme independente si internationale: Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (Romania), ECIJA (Spania, Portugalia, America Latina), Abreu Advogados (Portugalia), Sayenko Kharenko (Ucraina, UK), William Fry (Irlanda), Bird & Bird (firma globala cu prezenta in 28 de tari), Kochański & Partners (Polonia) si Aequo (Ucraina).

Anual, The Lawyer recompenseaza firmele de avocatura cu performante deosebite, printre criteriile avute in vedere numarandu-se abilitatea de a gestiona proiecte complexe, nivelul inalt al serviciilor oferite clientilor, managementul strategic si aportul liderilor in evolutia si dezvoltarea business-ului in ultimele 12 luni, cultura robusta a parteneriatului, initiativele pentru promovarea diversitatii precum si implicarea in programe de responsabilitate sociala si activitati pro-bono. Anul acesta, peste 120 de firme independente si internationale au concurat pentru cele 24 de trofee din cadrul The Lawyer European Awards 2022.


 

Despre Zamfirescu Racoti Vasile & Partners

Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, oferind servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor şi a arbitrajului, cat şi in domeniul avocaturii de business, al insolventei, al dreptului penal al afacerilor si al consultantei fiscale.

ZRVP are o echipa de 66 de avocati, dintre care 16 asociati – Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu – asociati fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strimbei, Catalin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Bajenaru, Cosmin Cojocaru, Marina Crenguta Florea si Ovidiu Serban (asociati), domnul prof.dr. Valerian Cioclei si Robert Oancea (of counsel).


Comentarii

# Neanae date 2 December 2022 16:41 +45

De asemenea Complimente! Deci cu adevărat încă se mai practica recunoașterea MERITULUI! Tragem nădejde ca sunt mulți merituoși in lumea Dreptului despre care sa aflam.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva