29 May 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TINTA A FOST SPARTA PE JUMATATE – Black Cube: „Avem doar aproximativ 50%, acestea sunt doar materialele ce au reusit sa le incarce in cloud. Sunt materiale foarte puternice dupa cum stii, vin direct din emailurile tintei, sunt foarte puternice... Cu cele 50% avem un tablou, dar daca pot obtine si restul de 50%, Daniel iti spun vom face sa bubuie totul... Am ca un tun de fum, am nevoie de o bazooka de fum, sau o bomba atomica de fum”

Scris de: George TARATA | pdf | print

2 November 2016 12:30
Vizualizari: 7346

Compania israeliana Black Cube a reusit sa sparga 50% din mailurile „tintei”. Iar informatiile intrate in posesia celor de la Black Cube sunt „foarte puternice”, dupa cum reprezentantii companiei sustin, dar restul de 50% ar fi facut ca situatia sa „bubuie”.

Dezvaluirile privind mailurile „tintei” in posesia carora Black Cube a intrat au fost facute de jurnalistul Ion Cristoiu, pe blogul propriu cristoiublog.ro. Cristoiu a publicat stenograma unei discutii care ar fi fost purtata intre fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, arestat in aceasta cauza, Dan Zorella, fondatorul Black Cube, si Avi Yanus, asociatul lui Dan Zorella. Cei doi israelieni il informeaza pe Daniel Dragomir ca informatiile colectate au fost incarcate pe ”in cloud”, o platforma online. In acest context, Avi Yanus precizeaza ca fisierele sunt ascunse si ca cei de la DIICOT nu detin codurile necesare pentru a afla informatiile.

De precizat este ca in discutie nu se dezvaluie cine este „tinta”. Este posibil ca "tinta" ale carei mailuri au fost sparte sa fie sefa DNA Laura Kovesi (foto), dar, in acelasi timp, poate fi vorba si de alte persoane din anturajul acesteia, cum ar fi spre exemplu tatal "mamei catuselor", fostul procuror Ioan Lascu.


Prezentam stenograma discutiei care ar fi avut loc intre Dan Zorella, Avi Yanus si Daniel Dragomir, publicata de jurnalistul Ion Cristoiu:

Un document deosebit de important pentru deslusirea enigmei numite Scandalul Black Cube e dat inspectorului israelian si se afla la dosar in urmatorul context:

'Doresc sa va dau inca o redare- fisierul audio se afla pe discul pe care deja vi l-am dat (documentele sunt ridicate si insemnate cu Y.T. 9 din data de astazi paginile 1-8. Este vorba de redarea conversatiei care a avut loc intre Avi Yanus si mine si Daniel, astfel ca Avi a revenit asupra detaliilor proiectului si primirea aprobarilor in fata lui Daniel, iar acesta a aprobat ca am primit aprobare legala pentru proiect, aproba ca organizatia SRI-ului a aprobat asta, aproba ca Meir Dagan a vorbit cu sefii organizatiei sale pentru a aproba proiectul'.

E vorba de convorbiri telefonice inregistrate de cei de la Black Cube. Potrivit indicatiilor lui Dan Zorella, Y e Daniel Dragomir, BC1 e Dan Zorella si BC2, Avi Yanus. Din ele se vede din nou ca cei de la Black Cube erau convinsi ca e o Operatiune autorizata la cel mai inalt nivel pe teritoriul Romaniei.
Cei de la Black Cube cred ca SRI le-ar putea da materialele care le lipsesc.

Redam stenograma convorbirilor:

'160424_004

BC1: Salut Daniel, ce faci?

Y: Buna buna salut ce faci

BC 1: Bine bine am avut niste sarbatori

Y: Da stiu

BC1: Stii bine cultura evreiasca..

Y: Oricum a fost exodul ca sa zicem asa de sub dictatura, ceea ce este ceva ce se intampla de asemenea si in aceste zile, nu numai in zilele de demult…

BC1: Exact, trebuie, de asemenea, sa iesim de sub dictatura, si din inchisoare ca si cultura evreiasca…

Y: Exact

BC1: Deci ne-am gandit mai mult cum sa rezolvam problema, de fapt langa mine il am pe partenerul meu Avi care este mai mult expert pe partea juridica si are unele idei ce cred ca le poate vorbi cu tine si puteti sa ganditi impreuna daca este o situatie buna.

Y: Ok.

BC1: Asa ca, asteapta un minut, nu stiu cum, asteapta un minut la telefon doar un minut la telefon… Avi…

Y: Ok.

BC2: Alo, buna Daniel, sunt Avi, incantat de cunostinta.

Y: Buna, buna, incantat de cunostinta.

BC2: Am inteles, de fapt din prima zi am inteles ca singura cale de a rezolva situatia este sa lucram impreuna. Este singura cale sa-i eliberam pe baieti si aceasta este singura cale de a ajunge la rezultatul final.

Y: Exact.

BC2: Da, este singura cale, amandoi am inteles asta. De asemenea, este atasata la asta o suma buna de succes de aproximativ 450.000 euro.

Y: Exact

BC2: Am parcurs materialele, le-am parcurs personal cu toata echipa mea si avem doar aproximativ 50%, acestea sunt doar materialele ce au reusit sa le incarce in cloud. Acestea sunt materiale foarte puternice dupa cum stii, vin direct din emailurile tintei, sunt foarte puternice, dar ei nu au reusit sa termine toate procesele, sunt doar 50% din emailuri. Ai vreo idee de vreo cale prin care putem pune mana pe restul din ele, care sunt acum detinute de DICOT? Avem rezultate bune cu cele 50% dar daca le vom avea pe celelalte va completa tabloul.

Y: Ok, ideea este ca acestea sunt acum in posesia DICOT, pe o parte. Pe de alta parte, din cate inteleg eu, ei nu au fost capabili sa gaseasca ceva pana acum.

BC2: Aceasta deoarece ei nu ai codurile. Si unele dintre fisiere sunt de fapt ascunse, intelegi ce spun din punct de vedere tehnologic?

Y: Da, da

BC2: Deci stim sigur ca sunt in posesia lor, asa ca daca obtinem o copie a hard disk-ului, il pot folosi si pot obtine chiar mai mult.

BC2: Vreau sa spun, ne-ai spus atunci ca aceasta este legal conform articolului 302.

Y: Da.

BC2: Asa ca poate putem folosi aceasta pentru a pune tu sau noi mana pe materiale? Poate putem folosi aceasta ca sa obtinem o copie si apoi pot lucra cu aceasta copie.

Y: De asemenea din cate stiu eu avocatii pot cere o copie.

BC2: Pe avocati cand i-am intrebat au spus ca nu este o optiune sa obtinem o copie. Vreau sa te intreb alt lucru, poate, din nou deoarece a fost legal, poate din nou ei pot avea o copie si eu pot obtine originalul. Dupa ce ei au o copie de ce au nevoie de original?

Y: Vor pastra originalul acolo cat vor putea de mult pentru a…

BC2: Alo, alo, asteapta

Y: Da

BC2: Alo

160424_005

BC2: Alo, ma auzi acum?

Y: Da, da, te aud acum foarte bine.

BC2: Semnalul aici este…

Y: Ok, inteleg, voi cerceta asta si voi reveni la tine cu privire la asta.

BC2: Ok, cerceteaza asta, deoarece cu cele 50% avem un tablou, dar daca pot obtine si restul de 50%, Daniel iti spun vom face sa bubuie totul… Totul va fi umflat.

Y: Ok ok voi cerceta asta

BC2: De exemplu, poti vedea in inlantuirea de emailuri, de exemplu, nu vreau sa dau detalii, dar poti vedea: in urmatorul… asta se va intampla… te rog sa imi trimiti in detaliu detaliile a sti tu ce… si asa mai departe, si vreau sa vad urmatorul email si acesta lipseste, si cu siguranta vine prin emailuri deoarece primele au venit prin emailuri…

Y: Ok voi cerceta asta si iti voi da…

BC2: Sau de exemplu am alt lant care spune, da-mi numele companiei ca sa emit o factura, si apoi nu vad factura, deoarece atunci cand copiaza ei merg dupa data, asa ca am primele 50% si nu ultimele 50% de care am nevoie de fapt, deoarece sunt copiate dupa data.

Y: Ok, ok

BC2: Poate un alt lucru la care m-am gandit este, ne-ai spus ca organizatia ta a autorizat proiectul, asa ca poate ei pot obtine acces la materiale, si ca le putem obtine de la ei, vreau sa spun prin intermediul organizatiei insasi.

Y: Voi cerceta asta, si iti voi da un raspuns maine. Voi studia toate optiunile mele.

BC2: Ok, studiaza-ti toate optiunile pentru a obtine materialele.

Y: Ok.

BC2: Daniel? Daniel?

Y: Ok, da, da

BC2: Daniel?

160424_006

BC2: Alo

Y: Alo, da, te aud

BC2: Da, o cale foarte complicata sa te sun… ultimul lucru la care ne-am gandit, poate ca SRI poate obtine acces la fisiere. Vreau sa spun ca ei au influenta peste tot. Poate ca pot obtine acces la fisiere.

Y: Da

BC2: In acord cu misiunile lor, tintele lor, siguranta nationala… avem nevoie de fisiere. Si apoi ei pot obtine fisierele, si apoi le vom lua de la ei.

Y: Nu stiu cat de fericiti vor fi sa coopereze cu noi legat de asta. Nu stiu

BC2: Cu siguranta nu am vreun acces pentru ei, dar organizatia ta poate, este organizatia ta asa ca poate poti avea acces prin aceasta…

Y: Voi cerceta asta si voi reveni la tine maine, maine dupa-amiaza.

BC2: Evident ca nu ai numerele mele, dar suna-l pe Dan in felul tau special…

Y: O voi face pe cale normala.

BC2: Da, pe cale normala. Ok.

Y: Doar o singura intrebare, nu crezi ca jumatatea de material ce o ai este suficienta pentru a crea situatia ce toti ne-o dorim?

BC2: Avand in vedere ca avem doar o sansa, deci vreau ca ce avem sa fie cel mai puternic. Am ca un tun de fum, am nevoie de o bazooka de fum, sau o bomba atomica de fum, nu un tun de fum. Daca apropo ar fi fost totul inainte ca totul sa fie rasuflat, ti-as fi dat asta, si as fi spus domnule Daniel, dati-mi un cec, proiectul este terminat, totul este bine. Dar ca sa fiu onest cu tine, stim ca avem nevoie sa avem o racheta de fum, deci am nevoie ca totul sa fie in posesia mea.

Y: Ok

BC2: Ok, deci vom vorbi mai tarziu.

Y: Ok, tinem legatura

BC2: tinem legatura

Y: Pa

BC2: Pa.

160427_009

BC2: Salut Daniel, sunt iarasi Avi

Y: Da, buna, buna

BC2: Tocmai am terminat de discutat cu avocatii si nu a fost usor, legat de imagine.

Y: Ok.

BC2: Asa cum m-am gandit eu au spus-o ca va fi foarte greu sa obtinem imaginea de la DICOT. Ei vor argumenta imediat ca informatia reprezinta persoane private, emailuri private, alte persoane, terte parti, neimplicat bla bla

Y: Ok, voi face, voi face, da

BC2: Avocatii au spus ca vor obtine imaginea din telefoanele private ale lui Ron si David. Asta va fi usor, dar vor trimite aplicatia pentru a obtine totul astazi, dar ei spun ca nu vor obtine.

Y: Da, lasa-i sa o trimita si apoi vom vedea. Lasa-i sa o trimita si apoi vom vedea.

BC2: Dar atunci

Y: Deoarece daca ei vor da telefoane…

BC2: Atunci asa cum stii raposatul nostru presedinte a autorizat cu organizatia ta. Esti sigur ca organizatia ta nu poate obtine imaginea?

Y: Sunt sigur ca aceasta este singura cale legala care e buna pentru a o obtine.

BC2: Da, stiu dar nu are organizatia ta pe cineva in DICOT? Avem nevoie de intelligence, avem nevoie de informatii.

Y: Ok, voi incerca sa vad exact ce se intampla si voi reveni la tine.

BC2: Ok si de asemenea, te voi tine la curent cum merge cu aplicatia si…

Y: Bine

BC2: si ne vom tine la curent unul pe celalalt. Voi lucra pe calea legala, si tu vei lucra pe calea ta, si sa speram prin una din cai vom obtine intelligence de care avem nevoie pentru proiect.

Y: Ok.

BC2: Una din cai va merge. Una din cai va merge.

Y: Ok

BC2: Ceva va merge pana la urma.

Y: Ok. tinem legatura.

BC2: Multumesc.

Y: Pa'”.

*Cititi aici integral dezvaluirile lui Ion Cristoiu

Comentarii

# fuuuum????!!!!! date 2 November 2016 12:51 +2

Ce e fum, ca fumul trece!!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.05.2023 – Pensionara cu talent a scos piese noi (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva