24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TOADER, SCOATE PROTOCOLUL! – Expertul pe voce si vorbire Catalin Grigoras da in vileag colaborarea pe dosare dintre Ministerul Justitiei si DNA: "Ministerul Justitiei are protocol secret cu DNA pentru stabilirea autenticitatii inregistrarilor... In 2017 un procuror DNA a recunoscut in instanta existenta acestui protocol... Este o demonstratie de forta a ceea ce presa numeste Binom... SRI, in continuare, face transcrieri pentru DNA"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

13 December 2017 15:21
Vizualizari: 10641

Dezvaluiri bomba la Romania TV marti seara 12 decembrie 2017. Expertul tehnic pe voce si vorbire din Statele Unite ale Americii, Catalin Grigoras a fost prezent in studioul emisiunii "Editie de seara" moderata la RTV de jurnalistul Victor Ciutacu si a dezvaluit ca intre Directia Nationala Anticoruptie condusa de Laura Kovesi si Ministerul Justitiei – Institutul National de Expertize Criminalistice (INEC) condus de ministrul Tudorel Toader exista un protocol de colaborare care prevede ca MJ sa constate autenticitatea inregistrarilor venite de la DNA.


Potrivit sustinerilor reputatului expert Catalin Grigoras protocolul a fost semnat in 2011 si este valabil si in prezent, acest lucru fiind recunoscut de un procuror DNA in sala de judecata. Grigoras a marturisit cu acest prilej ca, in baza acestui protocol, DNA trimite inregistrarile la Ministerul Justitiei care, utilizand programe neadecvate inregistrarilor transmise de procurori, ajung de fiecare data la concluzia ca acestea nu prezinta modificari. De altfel, aceasta concluzie a fost trasa si in cazul dosarului "Ferma Baneasa" care il vizeaza pe directorul EVZ Dan Andronic, expertul Catalin Grigoras retinand ca pe formatele digitale au fost folosite in mod special standardele pentru benzi magnetice, astfel incat sa nu fie depistate "editarile digitale".

Pentru a exemplifica, expertul Catalin Grigoras a dat exemplul unui dosar aflat pe rolul Tribunalului Vaslui in care instanta a solicitat Ministerului Justitiei sa stabileasca, in clar, daca inregistrarile depuse la dosar de DNA sunt autentice. Urmare acestei adrese, Ministerul Justitiei a realizat un raport de expertiza criminalistica in care, la solicitarea instantei de a se stabili daca inregistrarile sunt autentice au raspuns astfel: "Am fost informati ca inregistrarile audio-video aflate la dosar reprezinta copii fidele".

Catalin Grigoras a afirmat totodata ca toate probele din dosare sunt contrafacute la ordin, "in general este verbal, niciodata scris", si cu garantia ca nu se va incepe urmarirea penala impotriva politistului judiciar al DNA sau ofiterului SRI care executa aceste modificari.

Fata de afirmatiile extrem de ingrijoratoare facute de expertul Catalin Grigoras, apreciem ca se impune ca ministrul Justitiei Tudorel Toader sa clarifice modul de colaborare intre DNA si Ministerul Justitiei si sa explice cum s-a ajuns ca in institutia pe care o conduce sa existe experti care folosesc programele gresite atunci cand trebuie sa stabileasca autenticitatea unei inregistrari, al carei continut poate sa trimita dupa gratii oameni nevinovati.

Iata principalele declaratii ale expertului Catalin Grigoras din cadrul emisiunii moderate de Victor Ciutacu la Romania TV:

"As face o scurta prezentare a legislatiei din prezent. Nimeni nu vine dupa ei (n.red. - procurorii), iar cei care vin dupa ei sunt cei din Ministerul Justitiei, care au protocol secret cu DNA.

Ministerul Justitiei are protocol secret cu DNA pentru stabilirea autenticitatii inregistrarilor. Este marturie in instanta la Curtea de Apel Brasov, in 2011, si acum in 2017 un procuror DNA a recunoscut in instanta existenta acestui protocol. Cu alte cuvinte, autenticitatea inregistrarilor in Romania nu se face in baza unor protocoale internationale, manuale de bune practici, standarde de bune practici. Se face in baza acestui protocol! Utilizand standarde pentru benzi magnetice, celebrele benzi vechi magnetice, casetele, special folosite ca sa nu depisteze editarile digitale. E cu dedicatie. Sa o spunem altfel, este vorba despre o demonstratie de forta a ceea ce presa numeste Binom. Aici s-a ajuns. Pe baza acelui protocol semnat in 2011, iata unde se ajunge in anul 2017.

Intr-un dosar de la Tribunalul Vaslui, pe prima pagina veti vedea o adresa prin care DNA informeaza instanta ca intregistrarile depuse la dosar sunt copii fidele. Instanta dispune o expertiza la Ministerul Justitiei, care intocmeste un raport de expertiza criminalistica, iar daca mergem la pagina 2, in josul paginii veti vedea cum suna intrebarea formulata de catre instanta: 'Sa se stabileasca daca inregistrarile sunt autentice'. Deci, obiectivul numarul 1 al instantei adresat Ministerului Justitiei era sa se stabileasca daca inregistrarile prezentate sunt originale. Pe pagina 3 se afla concluzia numarul 1 a Ministerului Justitiei: "Am fost informati ca inregistrarile audio-video aflate la dosar reprezinta copii fidele". Cu alte cuvinte, instanta cere sa se expertizeze daca este autentica sau nu, dar se da copy-paste la Ministerul Justitiei din adresa DNA. Si cu asta se trece mai departe. Aici s-a ajuns in Romania de astazi. DNA a produs probele si Ministerul Justitiei raspunde copy-paste din raspunsul DNA. Nu este permis ca institutia care a permis interceptarea si inregistrarea sa faca si transcrierea. DNA paseaza in continuare la SRI si SRI, in continuare, face transcrieri pentru DNA. (...) Niciun politist judiciar din DNA, niciun ofiter SRI, niciun alt ofiter de la alte unitati militare nu este nebun sa contrafaca probe daca nu are doua chestiuni: ordin, si in general ordinul este verbal, niciodata scris, si garantia ca i se va asigura spatele si nu se va incepe nicio urmarire penala impotriva lui."

Comentarii

# Anabela date 14 December 2017 15:30 +2

Din păcate din '89 până în prezent TOATĂ JUSTIȚIA ESTE LIPSITĂ DE ORICE LEGITIMITATE. Practic nici nu are ce să mai rămână din această falsă justiție.   Numai o reformă RADICALĂ dură ar mai putea schimba ceva doar pt Viitor.  Ce a mâncat ,,lupul pseudojustiției'' nimeni nu mai vrea sa refacă dreptatea. Având în vedere abuzurile,protocoale interzise,legi anticonstituționale,  proceduri ilegale, și legi interpretabile - Toate procesele de zeci de ani SUNT NULE de drept. Restul e doar o altă amăgire, minciună și pierdere de timp.

# Pop iustin date 18 December 2017 11:17 0

Este grav dacă cele afirmate de expertul Catälin Grigoraș sunt adevărate. Față de d.nul ministru al justiției pânâ acum nu au fost motive de incorectitunie, dar s-ar putea ca cei din minister să fie rău intenționați și numai așa se explică asta. Domnul ministru a fost foarte ocupat în ultima perioadâ și s-a bazat pe colaboratori, dar poate ar trebui să analizeze și activitatea acestora din ministet.

# Vasile date 13 November 2018 13:28 0

Domnul ministru are sigur în vedere și aceste aspecte. Toate la timpul lor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva