27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Tot inainte spre faliment. Pana si spitalele au ramas fara caldura

Scris de: Eduard Filip PALAGHIA, notar | pdf | print

12 January 2022 13:39
Vizualizari: 3749

Adie un vant satanic peste intreaga lume ... nebunia celor care ne conduc, obedienta lor fata de zone de decizie care par posedate de niste forte ale intunericului ne tarasc catre un faliment national.


Astazi 12 ianuarie 2022 sunt spitale in Bucuresti, capitala unui stat membru UE, care nu au agent termic pentru ca un cretin a fost ales de alti cretini sa conduca acest oras! Sunt manageri de spital care incearca sa mentina conditii decente de spitalizare folosind aer conditionat, calorifere, boilere si care sunt ingroziti de faptul ca nu vor avea bani pentru plata facturilor de energie electrica!

Avem copii care stau online de aproape doi ani si isi rateaza cei mai frumosi ani din viata pentru ca managerii de institutii educationale au ajuns la concluzia ca daca ei invata de acasa nu mai e nevoie sa plateasca facturile la utilitati!


Romania are cel mai mare pret la MW din UE in conditiile in care produce 8000 de MW iar necesarul intern este de 9000 (deci e sustenabil sa consumam productia interna cu mici limitari!).


Acelasi lucru se intampla in privinta gazelor naturale ... dar noi hranim o haita de intermediari din "statele fratesti" care ne spoliaza cu pretul vietii unora dintre concentatenii nostri! Momentele de criza presupun masuri de criza - trebuie plafonat pretul energiei electrice si al celei termice la o suma reprezentand pretul de productie plus pretul de distributie, iar distributia trebuie nationalizata!


In anii 70 guverne occidentale au apelat la masura temporara a nationalizarii unor capacitati de productie strategice pe fondul crizei petrolului si nu s-a mai scandalizat nimeni! Oricum hotii care si-au insusit resursele energetice nu au respectat nimic din planul de investitii pe care si l-au asumat! Si, cand e vorba de concetatenii nostri, daca asa zisii nostri parteneri si aliati nu ne ajuta, trebuie sa avem libertatea de a ne orienta din punct de vedere economic spre zone care ne sunt in mod voit interzise ! Ceea ce urmeaza, in acest ritm, este caderea totala a Statului, cu tot ceea ce implica asta - revolte sociale, anarhie, faliment generalizat si probabil, in final, o dictatura militara! Daca nu ne trezim acum, cand inca se mai poate face ceva nu cred ca ne vom mai putea reveni!


Comentarii

# Gilu date 12 January 2022 14:43 +106

Cine dracu' a mai auzit sa liberalizezi pretul la gaze si la energie electrică, când ai consumatori captivi fara posibilitatea de a alege pe bune , un producător si nu un intermediar lacom, care trebuie sa- si scoată spaga pe care a dat-o ca sa fie autorizat pe piata de energie, bașca cotizațiile date la partidul liberal , mai nou si la pesedeii care tac malc ... Unde este , mai ciuciulacior latura de protecție socială cu careva laudati la televizor ? Plecați dracului de la guvernare pana cand nu va confunda lumea cu Cacatzii liberali ; și- așa, la alegeri - voturi, canci ! Mizeria a fost gândită de cand s- a anulat interdicția de debransare ; când e vorba de marsevii împotriva plebei, liberalii lui ORBETE, nu lasa nimic la intamplare( Orban e la unguri , pentru ei un patriot - al nostru e ORBETE). Se face mare caz pe tema falsă a certificatului verde ; adevăratul pericol este mizeria socială în care liberalii condusi de Plavan si de Cacatz ,ajutați mai nou de ciuciulaci,vor

# Gilu date 12 January 2022 15:05 +151

arunca Romania... Oameni buni , procurati- va din timp lămpi pe petrol ,ca pe vremea anilor copilăriei noastre si sobe de cărămidă, altfel, nu trecem de era glaciară...A apărut la televizor un prost cu ochelari ( Virgil Prostescu ), el zice ca e ministrul energiei si care îndemna oamenii sa nu achite facturile , indemnand televiziunile sa- i infiereze cu mânie proletară pe furnizorii șmecheri, care umflă facturile la amarasteni ...Baaa, narodule, asta e chiar sarcina ta si a agențiilor pe care le ai in subordine...Nu exista personaj politic mai penibil ca asta ! Un fel de Andrusca penelist, care ingaima niste scuze , " vai,bietii oameni " , nu cumva sa- i deranjeze pe cotizații de spagi grase la partid, pe seama poporului român care a construit cu sânge sistemul energetic, iar acum plătește cu viata ,pentru nechibzuinta unor conducători...Cat despre Ciuca al nost' , el se crede în Afganistan ; nu- ti face probleme, ca acolo ne duci cat de curând si fara sa vrei.. .

# nae din dealul feleacului date 13 January 2022 15:35 +32

#Gilu,mare adevar graiesti ,indignare si revolta cit cuprinde pe buna dreptate!Eu am ce am cu D-l Notar Palaghia pe care il felicit pt.tot ce scrie fiind un atent observator al vietii socio-economice din tara si destul de calm(notarii sunt mai domoli decit avocatii).Acum ,cu referire la cel din capu satului/statului:Cere-i dulapului ce n-are/Forta-n cap si minte-n picioare;D-le presedinte(?!),nu apele riurilor cresc,tara se scufunda!Fiule,sa tii minte ca din viata scapa cine poate!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva