24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TRAI PE VATRAI – Ministrul Justitiei Tudorel Toader dezvaluie lefurile magistratilor detasati la MJ: „Un salariu lunar, care poate fi chiar si de 20.000-24.000 lei, iar daca nu sunt din Bucuresti, primesc si o diurna lunara care poate sa ajunga chiar si la 11.000-12.000 lei, contravaloarea chiriei, care este de 2700 lei, precum si decontarea cheltuielilor de transport, la domiciliu si retur... Tin rezervat postul de pe care au fost detasati... Magistratii trebuie sa faca magistratura”

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 June 2017 13:23
Vizualizari: 8675

Ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto) a dezvaluit cat castiga un magistrat detasat la Ministerul Justitiei. Sunt salarii ametitoare, care pot ajunge si la peste 5.000 de euro pe luna, in conditiile in care procurorii si judecatorii detasati la MJ fac o munca incomparabil mai usoara decat cea a unui magistrat. Iar pe langa salariu, magistratii detasati la Ministerul Justitiei se bucura si de alte beneficii, la fel de consistente. Se explica astfel interesul unor magistrati de se detasa la nesfarsit si de a evita sa isi faca munca pentru care au fost pregatiti.

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de miercuri 7 iunie 2017, Tudorel Toader a dezvaluit ca magistratii detasati la Ministerul Justitiei incaseaza lunar intre 20.000 si 24.000 de lei, la care se adauga diurne ce pot ajunge chiar si la 11.000-12.000 lei, contravaloarea chirie de 2.700 de lei si decontarea cheltuielilor de transport. Pe langa toate acestea, Tudorel Toader subliniaza si ca magistratii detasati la Ministerul Justitiei ocupa o functie vacanta asimilata magistratilor si tin rezervat postul de pe care au fost detasati. Asta desi, asa cum a precizat Toader, magistratii trebuie sa faca magistratura.


Iata postarea ministrului Justitiei Tudorel Toader:

Dincolo de faptul ca magistratii trebuie sa faca magistratura, de exigentele izvorate din principiul separatiei puterilor in stat, raspunzand unora dintre intrebarile repetitive, fac urmatoarele precizari:

Magistratii detasati la Ministerul Justitiei ocupa o functie vacanta asimilata magistratilor, tin rezervat postul de pe care au fost detasati, avand urmatoarele drepturi banesti: un salariu lunar, care poate fi chiar si de 20.000-24.000 lei, iar daca nu sunt din Bucuresti, primesc si o diurna lunara care poate sa ajunga chiar si la 11.000-12.000 lei, contravaloarea chiriei, care este de 2700 lei, precum si decontarea cheltuielilor de transport, la domiciliu si retur!

Indiferent de nivelul instantei sau parchetului de la care provin, magistratii detasati sunt asimilati judecatorilor sau procurorilor de pe langa ICCJ, respectiv PICCJ!

Precizarile lui Toader vin dupa ce acesta a cerut CSM, recent, incetarea detasarii unuor magistrati la Ministerul Justitiei. Conform listei publicate de news.ro, este vorba despre urmatorii:

-judecatoarea Sofia Mariana Mot, de la Curtea de Apel Craiova;

-judecatorul Alexandru Serban, de la Curtea de Apel Brasov;

-judecatoarea Marcela Comsa, de la Curtea de Apel Brasov;

-judecatoarea Anca Gheorghiu, de la Judecatoria Brasov;

-judecatoarea Cristina Maria Irimia, de la Curtea de Apel Bucuresti;

-judecatoarea Simona Viorica Matei, de la Tribunalul Bucuresti;

-judecatoarea Alegria Camelia Popescu, de la Judecatoria Sectorului 1;

-judecatoarea Anca Maria Stoica, de la Judecatoria Sectorului 2;

-judecatoarea Kamelia Sirbu, de la Curtea de Apel Constanta;

-judecatorul Vasile Alexandru, de la Tribunalul Prahova;

-procurorul Dragos Nicolae Dumitru, de la PICCJ;

-procuroarea Monica Serbanescu, de la PICCJ;

-procuroarea Camelia Petrescu, de la Parchetul Curtii de Apel Brasov;

-procurorul Robert Kelemen, de la Parchetul Tribunalului Dolj;

Comentarii

# Tudor date 7 June 2017 13:39 +5

Nesimțire. Astea sunt doar salariile dar dacă mai pui și șpăgile sau mishmashuri le cazi pe spate. Reduse aceste venituri nesimțite cu 75%. Nu-și are rostul acești bani investiți în acești oameni care aduc doar sărăcie țării.

# ?????? date 7 June 2017 16:35 0

@Cum considerați că asigur asemenea indemnizații și salarii inamovibilitatea și stabilitatea în funcții ?

# ?????? date 7 June 2017 17:06 0

@Înălcarea principiilor inamovibilităii și stabilității în funcții considerați că ar putea contribui și la încasarea de sporuri, diurne sau "drepturi" necuvenite, de către magistrați ?

# ?????? date 7 June 2017 18:36 -1

Considerați că "magistrații patrioți" ar trebui să solicite să li se calculeze sumele încasate necuvenit, prin înclcarea principiilor enunțate anterior, pentru a restitui sumele către bugetul statului ?

# Fane Cataroi date 7 June 2017 18:46 +2

Cei mai tari in diurne sunt sotii Uzlau si sotii Visan de la CSM.

# Carcotas date 7 June 2017 19:21 +1

Si cati de astia mai sunt, pe la spalarea banilor, prin MAE, prin alte ministere...Iar restul fraierilor se coc prin birouri, pronunta si motivează zeci de dosare. Pai astia din lista nu au mai facut un dosar din stagiatura

# navetistu date 8 June 2017 09:56 0

Aici sunt banii dumneavostra!

# Nadia Sandu date 8 June 2017 14:39 0

Dar cu magistratii deveniti profesorasi peste noapte la INM? Aceleasi diurne, decont transport si chirie. Fara cariera didactica, fara doctorate...si cu postul rezervat!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva