16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Transportul subteran, non-subiect pentru Nicusor Dan. PSD investeste 4,3 miliarde de euro in metroul bucurestean

Scris de: L.J. | pdf | print

6 June 2024 12:33
Vizualizari: 455

Saptamana aceasta, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a anuntat investitii ce depasesc 4,36 miliarde de euro in metroul bucurestean. Proiectul face parte din planul PSD pentru Bucuresti, prin Gabriela Firea, de a veni cu solutii pentru unele dintre cele mai mari probleme ale Capitalei: imbunatatirea calitatii transportului public si fluidizarea traficului rutier.


 

Subiectul eficientizarii transportului public subteran, unul dintre cele mai ecologice mijloace de transport in comun si cu cel mai mare impact asupra reducerii traficului nu a fost prioritar pentru actualul edil al Bucurestiului.

Cifrele arata astfel ca cele mai mari contracte pentru extinderea metroului in Capitala sunt meritul unor lideri PSD, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu si primarul Sectorului 4, Daniel Baluta.

In plus, candidata PSD la Primaria Capitalei sustine ca isi va continua demersurile de a atrage fonduri europene pentru marile proiecte de infrastructura:

Voi milita pentru atragerea de fonduri nerambursabile, alaturi de colegii nostri din Parlamentul European. Relatia dintre Bucuresti, Romania si Uniunea Europeana este esentiala si avem un profit enorm pana acum, peste 1 miliard de euro in Capitala si aproape 70 miliarde de euro la nivel national”, a declarat Gabriela Firea.

PSD este partidul care introduce in Romania salariul minim european, are cei mai multi primari si presedinti de Consilii Judetene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeana si a reusit, in actuala guvernare, sa duca absorbtia de fonduri europene la peste 97%.


2,5 mld. euro pentru M4, bani europeni atrasi de PSD pentru Sectorul 4


Pentru Magistrala M4, primaria Sectorului 4 a depus deja cererea de finantare in valoare de 2,5 miliarde de euro, bani europeni nerambursabili, ce vor fi accesati prin „Programul Transport” al Uniunii Europene 2021-2027. Proiectul se afla deja in faza de licitatie.

Traseul noii linii de metrou M4 va avea un numar de 14 statii, ce vor fi amenajate pe o lungime totala de aproximativ 12 kilometri, intre statia Gara de Nord 2 şi statia Gara Progresul şi care va traversa teritoriul sectoarelor 1, 4 şi 5, precum şi al comunei Jilava din judetul Ilfov.

Statiile vor fi amenajate conform celor mai noi cerinte pentru securitate la incendiu şi vor fi adaptate pentru un acces facil al persoanelor cu dizabilitati. Statiile vor avea şi sisteme de protectie a calatorilor, inclusiv panouri de sticla şi uşi automate la marginea peroanelor, dupa modelul celor din Paris.


In tot mandatul la PMB, Nicusor Dan a evitat preluarea Metrorex


Inca de la inceputul mandatului de la ministerul Transporturilor, Sorin Grindeanu a facut apel la Primaria Generala a Capitalei sa preia Metrorex, dar Nicusor Dan a evitat sa faca vreun demers in aceasta directie.

Sunt absolut uimit… E singurul primar de dupa Revolutie care nu a vrut şi nu vrea sa preia metroul. Nu poti discuta despre un sistem integrat de transport in Bucureşti fara metrou. Din acest punct de vedere, Metroul trebuie sa mearga la Primaria Generala. Nu inteleg de ce refuza… Va rog sa va aduceti aminte campania din 2020 cand ne desena sistemul integrat din Bucureşti care includea Metroul. Cum poti sa vorbeşti de un sistem integrat de transport fara Metrou”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

Motivul invocat de Nicusor Dan este bugetul companiei de stat si recunoaste ca nu ar putea sa gestioneze o astfel de companie.

Ar fi fost o aventura sa preiei şi Metroul, fara sa ai garantia ca Guvernul iti va da banii”, a spus Nicusor Dan, desi Transporturile spun altceva. in 2024, Metrorex a primit de la bugetul de stat 900 de milioane de lei.


M6 – 1 Mai – Otopeni, 1,87 miliarde de euro


Proiectul „Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni, Legatura retelei de metrou cu Aeroportul International Henri Coanda – Otopeni” este unul de utilitate publica, de interes national, conform Hotararii Guvernului nr. 496/2017, prin care se asigura nevoile de mobilitate ale persoanelor prin dezvoltarea retelei de transport trans european (TEN-T), finantat din fonduri externe rambursabile şi nerambursabile. Contractul este in valoare de 1,87 miliarde de euro.

PSD este partidul care introduce in Romania salariul minim european, are cei mai multi primari si presedinti de Consilii Judetene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeana si a reusit, in actuala guvernare, sa duca absorbtia de fonduri europene la peste 97%.


Partidul Social Democrat – Alianta PSD-PNL CMF 41240002

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva