27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

TRIBUNAL CU ACTVITATE SUSPENDATA – Protest impotriva modificarilor intempestive la pensiile magistratilor. Judecatorii de la Tribunalul Buzau au decis sa nu mai solutioneze decat dosarele urgente: “Suspenda, in semn de protest, activitatea de judecata... Solicita ferm ca modificarile legislative preconizate sa nu afecteze drepturile magistratilor aflati in functie” (Hotararea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

6 June 2023 13:10
Vizualizari: 3697

Tribunalul Buzau si-a suspendat activitatea, urmand sa judece numai cauzele urgente. Decizia a fost luata in semn de protest fata de modificarile pe care coalitia de guvernare intentioneaza sa le faca in ceea ce priveste pensiile de serviciu, inclusiv prin cresterea varstei de pensionare a magistratilor la cel putin 60 de ani.


 

Astfel, Adunarea Generala a Judecatorilor de la Tribunalul Buzau, instanta condusa de judecatoarea Elena Cristina Vlad, a hotarat in urma sedintei de saptamana trecuta, 31 mai 2023, sa isi suspende activitatea in perioada 6 – 9 iunie 2023, cand vor fi solutionate doar dosarele urgente. Este vorba despre:

- Sectia penala: cauze cu persoane aflate in detentie, masuri preventive si de siguranta, cauze de competenta judecatorului de drepturi si libertati, cauze in care se implineste termenul de prescriptie in urmatoarele sase luni, redeschiderea urmarii penale;

- Sectia I civila: ordin de protectie, ordonante presedintiale, minori si familie (adoptii si plasamente);

- Sectia a II-a civila de contencios administrativ si fiscal: ordonante presedintiale, suspendare executare acte administrativ si litigiile prevazute de art. 53 alin. 1 din Legea nr. 101/2016.


Revendicarile judecatorilor


Urmeaza apoi ca in 8 iunie 2023 sa aiba loc o noua Adunare Generala a judecatorilor de la Tribunalul Buzau, pentru a se reanaliza situatia. Cu alte cuvinte, pentru a se stabili daca se mentine aceeasi forma de protest.

Judecatorii de la Tribunalul Buzau solicita ca modificarile ce se intentioneaza a fi facute la pensiile de serviciu ale magistratilor sa respecte principiul predictibilitatii, garantiile constitutionale si demnitatea statutului de judecator. De asmenea, Tribunalul Buzau cere ca orice modificare a varstei de pensionare sa se aplice doar pentru viitor, deci numai pentru judecatorii care urmeaza sa intre in sistem.

Amintim ca decizii similare, de suspendare a activitatii si de solutionare doar a cauzelor urgente, au fost luate si de alte instante, precum Tribunalul Botosani si Judecatoria Targoviste (click aici pentru a citi).


Iata Hotararea Adunarii Generale a Tribunalului Buzau din 31 mai 2023:

 Iata comunicatul de presa al Tribunalului Buzau:

 


Comentarii

# # jos SANTAJISTII !!! date 6 June 2023 13:20 +15

:lol: :cry: <img src=ops:' /> :eek: Si vor lua salarii intregi ??? :zzz

# santinela date 6 June 2023 13:33 +53

Asta-i rezultatul marii "reforme" din domeniul justitiei facuta de Predoiu si acolitii sai si avizata de von Snitel !

# Momentul perfect date 6 June 2023 17:05 0

Pentru mediere și arbitraj. Hai Cătăline că ai mai putut odată ..Scheau,Prescure,Teodorescu și Crisan

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva