2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TRIUNGHIUL BERMUDELOR – Majoritatea din CSM a disparut subit fix inainte de pronuntarile din dosarele disciplinare ale judecatorilor. Desi la lucrarile comisiilor din 2 februarie 2022 au fost prezenti toti judecatorii din CSM, Sectia de disciplinar, convocata in aceeasi zi, nu s-a mai putut intruni. Toate indiciile duc spre judecatoarea Margareta Nicoleta Tint. De ras: s-a dat amanare de pronuntare pe termen nedeterminat (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 February 2022 15:38
Vizualizari: 4588

Mare mister ce s-a intamplat miercuri, 2 februarie 2022, in Consiliul Superior al Magistraturii. Majoritatea din Sectia pentru judecatori a CSM a disparut subit, fix inainte sa se faca pronuntari in mai multe dosare disciplinare. Asta desi cu scurt timp inainte toti membrii Sectiei pentru judecatori a CSM fusesera prezenti la comisiile de lucru ale CSM.


 

Astfel, miercuri, 2 februarie 2022, Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara avea programate pronuntari in trei dosare disciplinare. Nu a mai fost dat insa niciun verdict, intrucat s-a decis amanarea pronuntarilor pe motiv ca nu s-a putut constitui o majoritate: “Avand in vedere ca nu s-a intrunit o majoritate cu privire la posibilitatea pronuntarii la aceasta data in cauza, urmeaza ca deliberarile sa fie reluate la o data ulterioara” (vezi facsimil 1). Intelegem asadar ca unul sau mai multi judecatori ai CSM au lipsit de la sedinta sectiei disciplinare, drept urmare s-a decis amanarea pronuntarilor.

 


Toti judecatorii din CSM au fost la serviciu


Interesant este ca pronuntarile din dosarele disciplinare au fost amanate pe motiv ca nu a putut fi intrunita o majoritate, desi in aceeasi zi, miercuri, 2 februarie 2022, au fost la serviciu toti judecatorii din CSM. Dovada sunt minutele Comisiei nr. 1 comune a CSM si Comisiei nr. 1 de judecatori. Astfel, la Comisia nr. 1 judecatori (vezi facsimil 2), care s-a desfasurat de la ora 11, au fost prezenti toti membrii, cu exceptia judecatorului Mihai Balan. Aceasta nu a participat dupa ce la sedinta Sectiei pentru judecatori din 18 ianuarie 2022 a anuntat ca nu doreste sa faca parte din Comisiile de lucru ale judecatorilor: “Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat desemnarea in cadrul comisiei Comisiei nr. 1 Legislatie si cooperare interinstitutionala (judecatori) si in cadrul Comisiei nr. 2 Resurse umane si organizare (judecatori) a tuturor membrilor alesi ai Consiliului, cu exceptia domnului judecator Mihai-Andrei Balan, care si-a exprimat optiunea de a nu face parte din componenta niciunei comisii de lucru”.

Judecatorul Mihai Balan a fost insa prezent la Comisia nr. 1 comuna, de la ora 12, la fel ca ceilalti judecatori din CSM (Margareta Nicoleta Tint luand parte la sedinta prin videoconferinta). Balan a ales apoi sa paraseasca sedinta impreuna cu alti sase membri CSM, pe motiv ca sedinta fusese convocata nelegal (vezi facsimil 3).

Exista suspiciuni rezonabile ca Margareta a fost veriga lipsa


Asadar, miercuri, 2 februarie 2022, la serviciu erau prezenti toti judecatorii din CSM. Cu toate acestea, sedinta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara (programata dupa Comisii, lucru ce reiese din faptul ca minuta sectiei a fost postata pe site-ul CSM dupa postarea minutelor Comisiei) nu s-a mai putut tine pe motiv de lipsa a unui sau a unor judecatori. Doar prin lipsa unui membru sau a unor membri se poate explica imposibilitatea intrunirii unei majoritati, in conditiile in care vorbim de un numar impar de judecatori care fac parte din Sectia disciplinara (9), deci votul nu putea fi unul egal, astfel incat sa se poata sustine apoi ca nu s-a putut forma o majoritate pentru luarea unei decizii.

Cine a fost judecatorul sau judecatorii care au lipsit nu se precizeaza. Teoretic este posibil ca oricare dintre judecatorii care au luat parte la sedintele celor doua Comisii sa fi absentat de la sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara. Deci oricare dintre Bogdan Mateescu, Simona Marcu, Marian Buda, Lia Savonea, Margareta Nicoleta Tint, Andrea Chis, Gabriela Baltag, Evelina Oprina si Mihai Balan.

Totusi, exista suspiciuni rezonabile ca cea care a absentat de la sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara este judecatoarea Margareta Nicoleta Tint. Si ne gandim la ea pe motiv ca aceeasi Tint nu a participat la sedinta Sectiei pentru judecatori de a doua zi, joi, 3 februarie 2022. Concret, dupa cum se poate vedea in minuta atasata la finalul articolului, punctele de ordinea de zi au fost solutionate cu un numar de 9 voturi, 8 voturi din partea unor membri alesi, iar celalalt din partea sefei ICCJ Corina Corbu, membru de drept. Totodata, pe inregistrarea sedintei Sectiei de judecatori singura care nu apare este tocmai Margareta Nicoleta Tint (ceilalti membri ai Sectiei pot fi vazuti: Bogdan Mateescu, Andrea Chis si Mihai Balan in sala, restul online).

Motivele pentru care judecatorul sau judecatori care au participat la comisii au lipsit de la sedinta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara, ca e Tint sau altcineva, nu se cunoasc. Oricum, banuim noi, absenta respectivului membru/ membri a fost cauzata fie de interventia unei urgente, fie de aparitia unei probleme de sanatate. Caci nu credem ca exista vreun judecator in CSM care sa nu participe la o sedinta pentru ca are alte treburi (pentru un asemenea motiv se face cerere de concediu). Asa cum nu credem ca ar putea fi vorba de o absenta intentionata care sa blocheze Sectia pentru judecatori in materie disciplinara. Sau poate explicatia e mult mai simpla, iar Margareta Nicoleta Tint nu a mai putut lua parte la sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara, dupa ce participase la comisii online, din cauza unor probleme tehnice, astfel ca nu s-a mai putut loga prin viceoconferinta. Nu-i asa?


Amanare de pronuntare pe termen nedeterminat


In final mai trebuie relevat ceva ciudat. Si anume ca amanarea de pronuntare din dosarele disciplinare a fost data pe termen nedeterminat. Mai exact, nu este mentionata nicio data la care sa fi fost reprogramata pronuntarea in dosarele disciplinare amanate in 3 februarie 2022.

 

* Cititi aici ordinea de zi solutionata a sedintei Sectiei pentru judecatori a CSM din 3 februarie 2022, din care reiese ca Margareta Nicoleta Tint a lipsit

Comentarii

# Cetateanul date 4 February 2022 21:27 +115

Când asta se întâmplă la garant ce pretenții poți să mai ai de la țară?

# nae din dealul feleacului date 5 February 2022 04:13 +22

@Cetateanul intr-o fraza a stabilit CONCLUZIA!As adauga doar , recent la protestul din fata Guvernului,ca poporul a chemat judecatorii sa faca dreptate!Cita credulitate/naivitate nici ca se poate.Stimati concetateni,noi avem probleme la "mansarda"!Sau alta nazbitie:ne interesa/protesta pt.Novak Djocovici in loc sa vedem ce facem cu facturile de la gaz si curent ale "specialistului ministru V.Popescu",ori sa dezbatem"necesitatea"unei noi materii in curiculum numita"Istoria Evreilor.Holocaustul".Pai raspunsul la aceasta ultima p..ostie a fost data ,la Tv,de o supravietuitoare a acestei abominabile atrocitati:"pandemia Corona=Holocaust!".

# santinela date 5 February 2022 08:00 +218

Am crezut ca numai de la sectia de procurori poate sa vina o duhoare pestilentiala dar se vede treaba ca aceeasi putoare si mizerie a cuprins intregul CSM !! Bucurati-va de purcoiul de bani pe care-l luati degeaba nemernicilor !

# LULU date 5 February 2022 12:04 +25

SFIDARE LA ADRESA CONSTITUTIEI SI A CETATENILOR ! AROGANTA DUSA LA EXTREM FATA DE LEGE.. JUSTITIE NU MAI EXISTA , NE FACEM CA NU VEDEM ACEASTA . EXISTA DOAR FORTA DE REPRESIUNE ASUPRA INFRACTORULUI DE SERVICIU- ROMANULUI- A CELOR DE"PE FUNCTII"SI DETINATORI AI DREPTATII, ADEVARULUI SUPREM CAT SI A ORGANELOR DE REPRESIUNE. EXISTA LUPTA PENTRU MENTINEREA "MOSIEI" SI CUMINTIREA TOLERATILOR RAMASI .

# COSTIN Paraschiv date 6 February 2022 11:37 -1

Așa continui de la trimiterea asta știeam că se vor sesiza Serviciile din SUA și așa a fost ia găsit pe axceștiea din Geneva că li se plăteau chiriile de Guv năstase în 2003 Deci și la CEDO tot el a dat șpaga . ASTA ete justițiea .Și lui Dănileț iam scris eu ceva și iam etașat la messinger și legea 19 ACTUALIZATĂ 2010 iam zis că pe NET este legea 19 /din 2000 și este abrogată și legea actualizată are la art 167 tabelul 4 cu reducerea de 7 luni lsa an la fosta grupă 1 și este acest ART 167 indice 1 și tabelul 4 la legea 263 la ACEXA 6 .Iam atașat legea 19 din 2010 validă și iam zis legea de pe NET este ABROGATĂ și DN Dănileț a șters prima dată legea atașată de mine și iam atașato iar . Acuma a trimiso la EVOCATNET .RO Și de aici fiind furt mare lau dat afară pe Jud Dănileț .Deci JUSTIȚIEA FURĂ CU LEGEA CARE O ASCUNDE FURĂ CU LEGEA ABROGATĂ DATĂ VALABILĂ .

# maxtor date 6 February 2022 14:34 -1

reamintim ca L55 e "temporara" neprecizat:big problem in penal si contraventzional.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva