24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

(TU)DOREL ARE CULTUL AMBASADORILOR – In loc sa se preocupe de legea raspunderii magistratilor, eliminarea abuzurilor si indreptarea Codurilor, ministrul Justitiei se pozeaza cu toti ambasadorii. Site-ul MJ a devenit o galerie foto a intalnirilor ministrului cu ambasadorii. In 14 zile lucratoare, Tudorel Toader a primit vizita ambasadorilor SUA, Germania, Franta, Olanda si Austria. Cand se apuca Toader de treaba?

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

20 April 2017 17:07
Vizualizari: 27304

In mai putin de doua luni, de cand a preluat mandatul de ministru al Justitiei (23 februarie 2017), Tudorel Toader s-a intalnit cu cinci ambasadori in Romania. Intalnirile au avut loc in perioada 27 martie – 13 aprilie 2017 (18 zile calendaristice si 14 zile lucratoare) fiind primiti la ministerul Justitiei de Tudorel Toader (foto 1 dreapta) si secretarul de stat Marieta Safta – numita secretar de stat in 15 martie 2017, pana la acea data fiind prim-magistrat asistent la CCR, incepand cu 2003 - Hans Klemm (foto 1 stanga) – ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania; Gerhard Reiweger – ambasadorul Austriei in Romania; Francois Saint-Paul – ambasadorul Frantei in Romania; Stella Ronner Grubacic – ambasadorul Olandei in Romania si Cord Meier-Klodt – ambasadorul Germaniei in Romania.


Intrevederile minstrului Justitiei Tudorel Toader au vizat, conform comunicatelor de presa publicate pe site-ul Ministerului Justitiei, discutii cu privire la “cooperarea bilaterala pe teme de justitie, inclusiv cooperarea judiciara in materie penala si colaborarea academica dintre cele doua state”, “sustinerea eforturilor comune in domeniul luptei contra coruptiei si criminalitatii organizate”, “consolidarea progreselor in sistemul judiciar si recuperarea prejudiciilor rezultate in urma savarsirii de infractiuni, inclusiv prin initierea unor proiecte bilaterale” sau progresele inregistrate de Romania in cadrul MCV.

Apreciem activitatea diplomatica pe care ministrul Justitiei o desfasoara si interesul ridicat pentru cooperarile bilaterale si colaborarile academice, dar credem totusi ca inaintea acestor intalniri ar trebui sa primeze problemele interne ale justitiei romanesti si rezolvarea cat mai rapida a acestora. Nu de alta, dar cine si-ar dori sa incheie o colaborare cu un stat in care legile sunt de-a valma, in care Statul este condamnat la CEDO frecvent pentru incalcarea drepturilor fundamentale, in conditiile in care saptamanal CCR constata neconstitutionalitatea unor articole din Codurile penale si in conditiile in care abuzurile procurorilor se transmit in direct, prin defilari de catuse, in ciuda blamarii acestor practici chiar de judecatorii europeni.

Pe langa aceste aspecte, apreciem ca in loc sa se intalneasca cu diversi ambasadori – reprezentati diplomatici ai altor state, fara putere de decizie si fara o implicare in activitatea executiva a statului pe care il reprezinta – ministrul Justitiei ar trebui sa parcurga punct cu punct programul de guvernare al PSD pe care si l-a asumat la momentul preluarii mandatului, caci acolo erau stabilite ca tinte reformarea Legilor Justitiei, a Legii raspunderii magistratilor, dar si a Codurilor penale, criticate chiar de ministrul Justitiei in perioada in care era judecator CCR, prin deciziile de neconstitutionalitate pronuntate.

In fata acestei realitatii, ne intrebam cand are de gand ministrul Tudorel Toader sa se apuce de treaba? Nu de alta, dar unele dintre tintele din programul de guvernare al PSD pe partea de justitiei au termen limita la finalul lunii aprilie 2017.

Pe de alta parte, remarcam ordinea intalnirilor cu ambasadorii. Intens criticata de opinia publica, vizita ambasadorului SUA Hans Klemm, urmata la cateva minute de cea a sefei DNA Laura Kovesi – in perioada in care ministrul Justitiei facea evaluarea activitatii manageriale a sefei DNA si a Procurorului General Augustin Lazar – a dat startul unor vizite fulger ale altor ambasadori, programate parca pentru a legitima intalnirea cu Klemm.

Desigur, vizitele ambasadorilor Germaniei, Olandei, Frantei sau Austriei nu au facut deliciul publicului ca cea a lui Klemm, desi comunicatele de presa ale MJ ne arata ca mai aplicate au fost discutiile cu ultimii patru diplomati.

Iata cum au avut loc intalnirile ministrului Justitiei Tudorel Toader cu cei cinci ambasadori in decurs de doua saptamani, conform site-ului Ministerului Justitiei:

-primirea de catre domnul Tudorel TOADER, ministrul justitiei a E.S. domnul Hans KLEMM, Ambasadorul SUA in Romania: "In cursul zilei de astazi, 27 martie 2017, domnul Tudorel TOADER, ministrul justitiei, a primit la sediul ministerului, vizita E.S. domnul Hans KLEMM, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania".


-intrevederea dintre domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justitiei, si E.S. domnul Gerhard REIWEGER, Ambasadorul Austriei in Romania: "In cursul zilei de astazi, 5 aprilie 2017, domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justitiei, si doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, au avut o intrevedere la sediul ministerului cu E.S. domnul Gerhard REIWEGER, Ambasadorul Austriei in Romania, si cu domnul Benedikt SAUPE, Adjunct al sefului Misiunii."


-intrevederea dintre domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justitiei, si E.S. François SAINT-PAUL, ambasadorul Frantei in Romania: "In cursul zilei de astazi, 11 aprilie 2017, domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justitiei, si doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, au avut o intrevedere la sediul ministerului cu E.S. François SAINT-PAUL, ambasadorul Frantei in Romania."


-intrevederea dintre domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justitiei, si E.S. Stella Ronner Grubačić, ambasadorul Olandei in Romania: In cursul zilei de astazi, 13 aprilie 2017, domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justitiei, si doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, au primit vizita E.S. Stella Ronner Grubačić, ambasadorul Olandei in Romania."


-intrevederea dintre domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justitiei, si E.S.Cord MEIER-KLODT, ambasadorul Germaniei in Romania: "In cursul zilei de astazi, 13 aprilie 2017, domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justitiei, si doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, au primit vizita E.S. Cord MEIER-KLODT, ambasadorul Germaniei in Romania".


Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 20 April 2017 16:04 +5

SI II PLACE SA VORBEASCA SI CA MERMELEUL SEF DESPRE AZILUL POLITIC AL LUI GHITA!!!!!!!!mermeleul asta a crezut ca ne prosteste cu faptul ca odata a fost LUCID IN CCR CIND S/A OPUS UNOR ILEGALITATI,dar apoi s/a complacut in ele.ba mermeleule sef ca sa ceri DEPORTAREA LUI GHITA INTII (si iti zic pe sursele mele) vorbeste cu unul dintre CEI MAI AUTORIZATI IN AZIL POLITIC(CARE STIE CONVENTIA DE LA GENEVA DIN 1951,CHARTA ONU PENTRU DREPTURILE OMULUI,REGULAMENTELE INALTULUI COMISARIAT ONU PENTRU REFUGIATI) FOSTUL SRI/ST DANIEL FLOREA!!!deasemeni ba teleleilor din televiziuni va detesi un pont !!!! chemati/l pe daniel florea in emisiuni sa va explice de ce milimetric GHITA PRIMESTE AZIL POLITIC!!(INCA OADATA VA DADUI UN PONT CA SA NU MAI VORBITI BASMUTII

# DODI date 20 April 2017 17:51 +1

Avem parte de doi mari ”specialiști” în PR: un ratat profesional, mare biciclist (dacă are presa lângă el și, eventual, nevasta) și un profesionist narcisist care a găsit ocazia de a se poza cu toți portarii. Fiecare profită de funcție pentru a nu fi uitați de societate. Singurul lucru care le lipsește la amândoi este respectarea fișei postului. Amândoi se cred providențiali și că prin simpla lor prezență se rezolvă toate problemel României. Amândoi uită că un singur loc din lume este plin de oameni indispensabili: cimitirul.

# unul din lumea cea mare date 21 April 2017 09:01 +1

ptr dodi// cimitirul.........cimitirul vesel de la sapinta!!!!!!(noi romani avem un har,ne/am batut joc pina si de moarte,nicaieri in lume nu mai exista un CIMITIR VESEL,si daca cimitirul vesel de la sapinta/i unic-a facut obiectul unui reportaj misto la NATIONAL GEOGRAFIC- in lume ,ce ne/am zis NOI,hai sa facem si un cimitir ADEVARAT SI DIN JUSTITIE, DA NU VESEL,CI ADEVARATA VALEA PLINGERII

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 20 April 2017 16:16 +4

DOAMNE FERESTE!!!!!!!!! O POZA FACE CIT 1000 DE CUVINTE,UITATI/VA LA POZA A 4 A JUSTITIA ROMANEASCA ARATA DUPA CHIPUL SI IMAGINEA TELELEULUI ASTA DE/I IMBRACAT IN ,,VESTA CU MINECI,, ASTA/I HALUL FUNCTIONARULUI PUBLIC ROMAN SI AL JUSTITIEI,O ZDREANTA!!!!! CARE LUCREZA IN MIN JUSTITIEI SI JUSTITI/AI DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA CU EL. DOAMNE CE A AJUNS JUSTITA SI MIN JUSTITIEI,BA TELELULE DA INEL IN NAS DE CE NU AI BA?DA TATUAJE PE FATA DE DE NU AI BA?BA TELELEULE DE CE NU TI SE VEDE BA BURICU? DOAMNE APARA SI PAZESTE DE JUSTITIA CU CARE ,,PHFALA,, DE PA PHALUS O REPREZENTATI SI INTRUCHIPATI.DOAMNE FERESTE/NE DOAMNA DE JUSTITIA LOR,UCIGA/I TOACA SI PA PUSTII

# unul din lumea cea mare date 21 April 2017 09:26 +1

bai mermelelul sef al justitiei hai sa./ti mai spui o snoava doua.bai mermelelule stii ca exista un dress code in toata lumea!!!!!!(si nimeni nu s/a plins de discriminare dintre angajatii statelor)la onu este dress code,in sua angajatii statului SINT OBLIGATI!!!!! sa respecte un dress code,la ue este obligatoriu un dress code!!! bai mermeleule sef,tie iti place cum arata teleleul ala din min justitiei intr/o poza oficiala???teleleul asta ma reprezinta pe mine ca roman in fata unor autoritati din alte tari?pai ba mermelelule sef, de asta ba, se bucura mermelica de PRESTIGIUL PE CARE/L ARE.BA MERMELELULE SEF ,EU, PE VREMURI CIND REPREZENTAM MERMELICA DACA APAREAM ASA IN FATA UNOR AUTORITATI DIN ALTE TARI,CAM CITE ORE MA MAI TINEA DIRECTORUL IN ACEA INSTITUTIE?BA MERMELELULE, INSTITUIE BA DRES CODE CA NU/I ILEGAL,CA ASA/I IN LUMEA CIVILIZATA,INTRA IN PROTOCOLUL OFICIAL IN TOATE TARILE.UITA/TE LA POZA A PATRA,ITI PLACE?CUM ARATI TU SI VIZITATORII SI CUM ARATA TELELEUL ASTA,ADUNAT DE PE

# Vladimârrr...!!! date 20 April 2017 16:23 +4

Pe vremuri, in Cișmigiul bucureștean te puteai fotografia cu diferite animale sălbatice împăiate. Vremea a trecut și acum a devenit o ciudata moda, ca deSinterasati ambasadori vestici sa se tragă in poza cu diferite personulitati românești împăiate, printre care, după cum se vede, Dorelu' justiției naționale e la mare cautare. 

# Radu date 20 April 2017 17:32 -2

Ciudat e ca personalitatile romanesti impaiate par sa isi doreasca acest lucru, vedeti vizita Dragnea/Grindeanu la cina 'restransa' cu Donald Trump cand au stat la poza ca ultimii milogi ...

# KK date 20 April 2017 16:28 +4

de cacao acest ministru. un infatuat!

# Radu date 20 April 2017 16:44 -5

Pai si cu cine ati vrea sa sa pozeze (in calitate de ministru), cu muschetarii de bronz de la intrarea din parcul tineretului? :)))

# Vladimârrr...!!! date 20 April 2017 17:47 +3

Nu Radu taichii Radule, cu Calu' lu' Mihai Viteazul de la Universitate și in nici un caz noaptea ca hotii, ci ziua ca gentlemanii, ca sa vada toată lumea cine-i potenteaza pe #rezistentii neamului.

# bufnita mov date 20 April 2017 17:14 +6

Ca sa ne fie clar , in caz ca mai aveati dubii : ne conduc strainii ! Incepand cu amerilocul Klemm care-i doar un functionar ce face pe seful in Colonie ; daca i se permite ....! Go home mtf !

# Un A date 20 April 2017 18:17 0

Sa il rugam pe Dragnea sa il mute la Externe si sa vina Melescanu la Justitie!

# eu date 20 April 2017 18:36 0

Vai           de                capul        nostru        !

# Andrei Muresan date 20 April 2017 19:13 +1

Si eu am fotografia cu ambasadorii si cu multi presedinti, chiar si cu Bill Clinton, dar nu lucrez la stat ca acest.... Eu mi-am construit singur pozitia ca si jurnalist. Ei, iau bani de la propor si isi bat joc de poor. Un nieca nimeni de la Iasi. Eu tot din Iasi.

# Dar blonda din poza? date 21 April 2017 01:14 +2

Dar tanti blonda din poza cine e? E cumva adevăratul ministru de justiție? 

# Uite cine ne conduce tara date 21 April 2017 10:10 +1

Cand ma uit la poza asta cu dorel, imi vine in minte emisiunea FERMA de pe tevere doi.

# VV date 21 April 2017 10:12 +1

Care treabă?! Papagalul din poze e ministru de poză, nu ca sa facă treabă.

# neica nimeni date 21 April 2017 11:32 +1

Tu_Dorel nu poate fi mai prejos decît . . . ZDREANȚĂ :P

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva