21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TUCA ZBARCEA & ASOCIATII, IN TRANZACTIA UNICREDIT TIRIAC BANK SI RBS ROMANIA - Firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii asigura consultanta Unicredit Tiriac Bank in tranzactia in urma careia va prelua integral portofoliul de clienti corporate ai RBS Romania. Achizitia portofoliului RBS Romania face parte dintr-o serie de proiecte ale firmei de avocatura care au ca obiect reprezentarea institutiilor de credit si financiare care isi redimensioneaza prezenta pe piata locala

Scris de: L.J. | pdf | print

5 August 2014 17:26
Vizualizari: 9546

Firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a asistat Unicredit Tiriac Bank in continuarea rolului avut in achizitia portofoliului de retail si private banking al RBS Romania din aprilie 2013. Firma de avocatura va asigura consultanta juridica pentru UniCredit Tiriac Bank pana la preluarea integrala de catre companie a portofoliului de clienti corporate ai RBS Romania.


Potrivit unui comunicat de presa al firmei de avocatura, echipa de consultanti ai Tuca Zbarcea & Asociatii care a asistat UniCredit tiriac Bank in ambele proiecte a inclus opt avocati specializati in drept financiar-bancar, fuziuni si achizitii, dreptul concurentei, dreptul muncii, precum si consultanti fiscali, care au acoperit toate aspectele juridice si fiscale aferente proiectului. Tuca Zbarcea & Asociatii va continua sa asiste UniCredit tiriac Bank pe parcursul implementarii tranzactiei.

Achizitia portofoliilor RBS Romania urmeaza unei serii de proiecte din domeniul bancar, in care avocatii Tuca Zbarcea & Asociatii au fost implicati in ultimele 12 luni. Este vorba de proiecte prin care institutiile de credit si financiare isi redimensioneaza prezenta pe piata locala prin achizitii sau transferuri de portofolii.

In acest context, avocatii departamentului de drept financiar-bancar al Tuca Zbarcea & Asociatii au acordat asistenta Piraeus Bank in legatura cu preluarea unei parti din activele ATE Bank in cadrul unei proceduri de divizare partiala, precum si Getin Holding in achizitia Romanian International Bank (RIB) sau a diviziilor de leasing ale Volksbank din Romania si Polonia (VB Leasing Romania si VB Leasing Polonia). Recent, presa romaneasca mentiona faptul ca tuca Zbarcea & Asociatii fusese implicata, de partea cumparatorilor, si in recentele tranzactii cu portofolii de credite neperformante ale Volksbank Romania si Banca Comerciala Romana (BCR), totalizand peste 800 milioane de euro”.

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva