24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

TUDOREL II IA PE ROMANI DE FRAIERI – Ministrul Justitiei are nevoie de audit pentru a constata abuzurile comise de parchetul Laurei Kovesi, vizibile pentru o tara intreaga. Tudorel Toader pretinde ca va dispune un audit extern la DNA, DIICOT si PICCJ: „Poti vedea numar de cetateni de-ai nostri care au stat in puscarie pe nedrept si, ulterior, achitati, poti vedea condamnarile la CEDO”. Pana la audit, ministrul a spalat-o pe sefa DNA Laura Kovesi in scandalul de plagiat: „Este o teza consistenta”

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 April 2017 12:56
Vizualizari: 12477

Ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto mijloc) are nevoie de un audit pentru a constata ceea ce o tara intreaga vede. Si anume abuzurile, derapajele si incalcarile drepturilor omului comise de parchetul Laurei Kovesi (foto stanga). Cazuri de acest gen ies la iveala aproape in fiecare zi, fiind confirmate de instante, insa iata ca Tudorel Toader nu se poate convinge de activitatea defectuoasa a DNA decat prin intermediul unui audit.

Invitat luni seara, 3 aprilie 2017, la emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena 3, Tudorel Toader a anuntat o noua masura dupa asa-zisa evaluare a sefilor PICCJ si DNA, care parctic a avut drept consecinta reconfirmarea lui Augustin Lazar si Laurei Kovesi in functii. Ministrul sustine ca va dispune realizarea unui audit extern nu doar la PICCJ si DNA, ci si la DIICOT. Toader a explicat ca obiectivele auditului vor viza situatii precum cele in care oameni nevinovati au fost tinuti la inchisoare si apoi achitati, condamnarile la CEDO ca urmare a abuzurilor comise de procurori sau modul de prioritizare a dosarelor:


Nu am uitat si nu uit faptul ca Legea 303 permite evaluarea procurorilor, pe fond de data aceasta, si voi dispune un audit, un audit extern care sa verifice, dar nu DNA si Ministerul Public ci si DIICOT, pentru ca procurorii din Romania, cei 2.650 de procurori functioneaza, isi desfasoara, isi indeplinesc competentele in structurile de baza ale Ministerului Public, parchete de pe langa judecatorii, tribunal, curte, la DIICOT sau la DNA. Si atunci ai fi nedrept daca te duci la fond sa te opresti la unii si sa ii ocolesti pe altii. Va declar ca intr-un timp pe care nu l-am stabilit, dupa o procedura legala, voi dispune in calitate de ministru un audit extern la cele trei structuri ale Ministerului Public - DNA, DIICOT si Inalta Curte.

(...)

Pot spune: numarul de dosare, CEDO si noi vorbim de termen rezonabil in solutionarea unei cauze, sa vezi de la sesizare pana la solutionare, rechizitoriu, clasare, ce o fi, cat timp a trecut. Nu cumva unele sa fie luate peste rand si altele sa stea in asteptare spre o dulce prescriptie. Poti vedea, de exemplu, numarul de inculpati, poti vedea numarul de arestati, poti vedea numarul de cetateni de-ai nostri care au stat in puscarie pe nedrept si, ulterior, achitati, poti vedea condamnarile la CEDO ca urmare a acestora, poti vedea sumele de bani cu care CEDO ne-a obligat si pe care noi, din bugetul statului, le platim cu titlu de despagubire. Desi, oricat ar fi despagubirea, CEDO nu da despagubiri mari, CEDO da solutii de principiu si despagubiri mai mult la limita acoperirii unui prejudiciu moral, dar nici atat, pentru ca orice suma de bani nu este de natura sa acopere o perioada de detentie nelegala, netemeinica, nejustificata”.

Toader, dat pe spate de doctorita Kovesi

Inainte de a dispune auditul de la DNA, Tudorel Toader a spalat-o putin pe Laura Kovesi in celebrul scandal de plagiat. Ministrul Justiutiei a precizat la aceeasi emisiune ca sefa DNA isi merita titul de doctor, iar lucrarea ei de doctorat este una consistenta. Mai mult, Toader a incercat sa ofere si explicatii pentru cele 4 procente de plagiat gasite oficial in teza de doctorat a Laurei Kovesi. Pozitia lui Toader in acest caz nu este insa surprinzatoare, avand in vedere ca actualul ministru a facut parte din comisa care i-a acordat Laurei Kovesi titul de doctor, dupa ce aceasta si-a sustinut lucrarea inclusiv in fata sefilor SRI.

Iata declaratiile lui Tudorel Toader despre teza de doctorat a Laurei Kovesi:

Va voi dezamagi spunandu-va: da, merita (n.r. - titlul de doctor). Sunt programele astea antiplagiat sau de descoperire a plagiatului. Acolo si daca pui in domeniul juridic denumirea marginala a unui text, iti spune ca este copiat. Daca pui un text de incriminare, un alineat, zice: ai copiat. Sigur ca l-ai copiat, ca doar nu inlocuiesti tu textul de lege. Eu imi aduc foarte bine momentul acela si va asigur ca vorbesc cu detasare si obiectivitate. Era o tema despre specificul criminalitatii organizate in Romania. Doamna Kovesi isi incetase mandatul de sef la DIICOT Sibiu. Ce procuror din tara asta de la DIICOT cunoaste mai bine specificul criminalitatii organizate? Daca eu ca profesor de la catedra ma refer la o teorie a crimei organizate si spun acolo: criminalitatea gulerelor albe, criminalitatea organizata patrunde in sferele de decizie, politica, economica a statului si influenteaza decizia in acord cu interesele ei este un enunt frumos pe care poate l-am intuit, poate l-am preluat de la altii si asa mai departe. Dar cand un procuror care a lucrat cu dosare grele de criminalitate organizata iti scrie acelasi enunt, este cu totul altceva.

Vreau sa va spun ca am teza de doctorat in formatul acela de atunci. Este o teza consistenta, este o teza cu multe enunturi la nivel de principiu, prin care se subliniaza exact aceste particularitati, aceste specific al criminalitatii organizate. Am cugetul pe deplin impacat ca am votat si am contribuit la conferirea titlului de doctor. Luati dumneavoastra teze de doctorat. Vedeti daca 4% nu-i de multe ori depasit”.

Comentarii

# I-auzi brîul! date 4 April 2017 13:02 +11

E o teză consistentă, scrisă cu picioarele! Nimeni nu fu în stare pînă acum să lămurească misterul împerecherii contra firii slavone Tamam + Makarenko! 1/4docta Kovesi = nașa autorilor MAKARENKO + S. GLASER și expert în engleza de baltă - „White coilar crime”! GIP arată că tezaru Lascu a copiat inclusiv greșelile! „Câteva exemple: – Paragrafele începând cu „Crima organizată poate fi percepută …” de la paginile 21-24 sunt plagiate integral, inclusiv greșeala din nota de subsol nr 16, unde lucrarea „White collar crime” apare ca „White coilar crime”. Greșeala se repetă și la Bibliografie... – Paragrafele începând cu „Potrivit doctrinei dreptului internațional …” de la paginile 26-28 sunt plagiate integral, inclusiv greșeala de a-l numi „Ștefan Glaser” pe profesorul polonez Stefan Glaser. www.propatrialex.ro/revista/PPL-2010-nr2.pdf

# nici expertu GM nu a deslegat ENIGMA date 4 April 2017 13:13 0

Supărat că n-a deslegat enigma Tamam + Makarenko, desi a verificat teza cu condeiul în mînă, expertul Mateuț îmbrățișează strîns opinia euroflașnetei - atac la sistemul judiciar :P

# corul antic date 4 April 2017 13:34 0

Vocea bariton (?) Mateuț: „S-a urmărit denigrarea sistemului judiciar”. Soprana Luisa : „atac la justitie pentru ca se da in Kovesi”. Biata 1/4doctă n-are habar de maxima lui Napoleon „Cimitirele sunt pline de oameni de neînlocuit.”

# expertu inocent date 4 April 2017 14:27 0

Pe baza concluziilor formulate de Mateuț, Popescu & Boroi, Consiliul Național de Etică a elaborat raportul final, potrivit căruia Laura Codruța Kövesi nu a plagiat; în documentul respectiv se precizează clar că verdictul final al Consiliului s-a bazat pe expertiza tehnică de care, acum, Gheorghiţă Mateuț și Dumitra Popescu spun că nu au habar. https://pressone.ro/lepadarea-de-2012-oamenii-psd-care-au-judecat-tezele-lui-kovesi-si-a-lui-ponta/

# Mr Klemm o apără date 4 April 2017 13:22 +2

Ambasadorul SUA denigrează GIP! Ambalînd șmecherește plagiatul LULUȚEI - „Daca exista vreo pata” - Mr K vrea să ne convingă de unde i se trage: „Ca procuror şef al DNA, a trimis la închisoare nişte oameni destul de puternici.” Plagiatul a fost dovedit din 2012 și nimeni din grupul GIP nu a fost răsplătit cu pîrnaie :P

# Misiunea lui Klemm în Romanica date 4 April 2017 15:41 0

Mandatul lui Klemm: 'Când am fost în România am cunoscut o tânără femeie incredibil de curajoasă, Laura Kovesi, și ca ambasador sperăm ca dumneavoastră să vă asigurați că va avea susținerea guvernului român', a declarat Ron Johnson, președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului american. Să ne fie clară prioritatea priorităților!

# Mr K e contrazis de un profesionist date 4 April 2017 15:43 -1

Fostul sef al US Secret Service pe Europa de Est, Darren White: „Deseori oamenii pe care ii vezi anchetati de DNA, DIICOT sunt tinte politice... Acele structuri, SIE si SRI, sunt deseori folosite in scopuri politice”. Dupa cateva ore de tacere, Binomul si-a revenit si a pus cainii maidanezi sa schelalaie la americanul care a rupt lanturile omertei. Cica a fost dat afara din Serviciul Secret american, n-a plecat la cerere. Daca a stat 5 ani in România intr-o functie speciala, in cadrul Ambasadei, omul este bine informat despre realit​a​tile din tara noastra. Nici nu mai conteaza ca nu mai este functionar american.

# obiectiva date 4 April 2017 13:42 +4

bai, tuDOREL, de ce nu vrei sa pui prag la infractiunea de abuz in serviciu daca tot spui ca vrei sa pui in acord prevederile din Codul penal, cu decizia Curtii Constitutionale si cu pragul impus de Comisia de la Venetia....plus ca incalci CONVENTIA NATIUNILOR UNITE impotriva CORUPTIEI care prevede ca prin infractiunea de abuz in serviciu sa se fi obtinut un folos necuvenit ...UNDE E PRAGUL, UNDE E FOLOSUL NECUVENIT ??? sau .......ai cumva nevoie ca porcurorii sa isi poata justifica dosarele penale fabricate pe banda rulanta care blocheaza economia ,finantele si societatea romaneasca, la indicatia lui HANS KLEMM 3:) ?????

# Nici de copiat nu sînt în stare date 4 April 2017 13:56 +2

Nici de copiat nu sînt în stare! Acuzaţiile de plagiat, de la Tobă la Kovesi sau de la "APUD" la "TAMAM"... http://www.cotidianul.ro/acuzatiile-de-plagiat-de-la-toba-la-kovesi-sau-de-la-apud-la-tamam-285355/

# ce frumos ne minte ambasada FRANȚEI! date 4 April 2017 15:26 +1

Ce frumos ne minte ambasada franceză: „Aceasta perioada sportiva intensa nu v-a deturnat de la studiile dumneavoastra.”

# Dorel date 4 April 2017 17:09 +1

OoopS! O NOUA TZEAPA!?  După ce Dl. ''Birlic'' a acționat asa de rapid incat s-a speriat și d-na Lulutza de a încălcat LEGEA și CONSTITUȚIA a venit Dl. ''Dublu Tudor'' care acționează cu viteza,,luminii stinse'' incat tot sistemul doarme liniștit.  Ca pana termina ministrul de justiție de vorbit și făcut i se termina mandatu' sau poate  se destramă și UE...

# „audit extern” date 4 April 2017 22:27 +1

Ministrul justitiei a spus ca va cere un "audit extern" la DNA, DIICOT si Parchetul General. Eu nu am gasit nici o prevedere legala pentru asa ceva. Eventual ar putea sesiza Inspectia Judiciara, dar acela nu e "audit extern". Interesant de ce nu sesizeaza Inspectia Judiciara sa faca un control de fond la parchete. Chris Terhes, Facebook

# se vede și din spațiul co(s)mic date 4 April 2017 13:06 +3

„Astfel, paragrafe întregi de la paginile 21–24 ale tezei semnate de Laura Codruța Kövesi sunt reproduse, fără ghilimele, din volumul I al cursului"Combaterea crimei organizate", semnat de chestorul de poliţie Damian Miclea şi apărut în 2004 la Editura Ministerului Administraţiei şi Internelor. Inclusiv notele de subsol din lucrarea lui Damian Miclea sunt preluate de şefa DNA în teza sa”, arată Șercan. Ea afirmă că pasajele preluate de Kovesi in teza ei au fost plagiate, în teza ei de doctorat, şi de Loredana Radu, nepoata lui Gabriel Oprea şi fosta avocată a lui Victor Ponta. „O altă suspiciune vizează pagina 31 din teza de doctorat a Laurei Codruţa Kövesi. Aici apar două paragrafe preluate din articolul "Cooperarea internațională în prevenirea și combaterea criminalității", selecție și traducere din documentarul de fond al Conferinței ministeriale internaționale privind crima organizată transnațională, ECOSOC, desfășurată la Napoli în 21-23 octombrie 1994.

# GOGU date 4 April 2017 13:29 +1

Cred ca se pune, din nou, batista pe tambal. Am citit si similitudinile din teza de doctorat, publicate de dvs. Nu stiu daca e plagiat, dar se observa ca s-a copiat in draci. Nu-i acelasi lucru?

# Cetateanul date 4 April 2017 13:50 +3

Stiti ce este mai socant? Ca Lulutza si ai ei se luptau cu "plagiatorii" care, chipurile, nu faceau lucrari stiintifice prin puscarii. Chiar a deschis dosare pentru asta. Pai oamenii aia erau aruncati de ea prin beciuri, unii pe nedrept, si incercau sa faca tot ce puteau sa scape mai repede din iadul acela. Si macar ca citeau si copiau de pe la altii si tot era bine. Ea, in libertate, pentru onoruri si marire, a copiat cu nesimtire si nimeni nu ii face nimic: ramane in continuare in cea mai "smechera" functie, nici vorba de dosare deschise. Chiar in halul asta a ajuns Romanica sa nu fie in stare sa "produca" un procuror normal la cap, neplagiator si fara "party - pris"- uri cu diversi politicieni? Unul care sa poata conduce onest si nepolitic DNA-ul? Chiar in halul asta e tara asta? Ca doar n-a ales-o nimeni in functia aia. I-au dat-o unii (ciolanis si sistemul) moca. Cumplite vremuri!

# Lulu date 4 April 2017 14:09 +3

Ce va agitati oameni buni atat ? ... La aceasta persoana chiar daca se intruneste o comisie de medici si aia vor spune ca e fata mare :lol: ... chiar nu intelegeti nimic ? :-x :-x :-x

# Ciordutza nu pierdu timpu cu ghilimeaua date 4 April 2017 14:02 +1

Nu ia mult timp sa pui niste ghilimele si punctajul academic e dat de publicatii. Nu autocitarea ci lipsa oricarui articol provenit din teza publicat intr-o revista serioasa ar trebui sa dea de gandit. http://www.contributors.ro/cultura/cum-analizam-o-teza-de-doctorat-mic-ghid-de-bune-practici-de-vanatoare-jurnalistica-cu-un-exemplu-despre-teza-dnei-kovesi/

# Ciordutza trebuie iertata, cf. unei INTELECTUALE... subtiri date 4 April 2017 16:18 0

Să se aplice soluția dată de Alinuța (politolog român, având ca domenii de expertiză politicile publice, buna guvernare, lupta anticorupție și democratizarea) în cazul plagiatului celui academician - plagiatul a fost publicat după 6 ani de la scriere şi ar trebui să se facă uitate acuzațiile. :P :P :P http://www.antena3.ro/actualitate/lucrare-trasa-la-indigo-aparata-cum-este-musamalizat-plagiatul-academicianului-constantin-popa-210960.html

# NOL ME TANGERE! date 4 April 2017 13:08 0

Emilia Șercan, după ce a publicat un text despre plagiatul Codruței Kovesi: M-am trezit în fața celor mai detestabile acuze posibile venite din cele mai diverse zone, de la prieteni reali și virtuali, de la cunoscuți și mai ales de la necunoscuți B1.ro | 19 Oct 2016, 13:08

# Kovesi are o imagine bună! date 4 April 2017 13:32 +1

Kovesi respinge acuzele de plagiat! Procurorul general consideră acest subiect o tentativă de a atrage Ministerul Public în controverse care nu au legătură cu activitatea judiciară. În același timp, va sesiza CSM pentru apărarea reputației. Scîrbită de aberațiile cu care s-a apărat de plagiat, Ko făcu pierdute cele 60-80 dischete de la dosar cu înregistrări Stolo&Udrea, obținînd prăpădirea articolului din EVZ patronat de Udrea. Verificați: pagina nu a fost gasita - http://www.evz.ro/kovesi-respinge-acuzele-de-plagiat-982148.html

# Lăzărică, pune Comunicatu la loc de cinste! date 4 April 2017 14:50 0

... de pe siteul oficial al PICCJ – www.mpublic.ro – a disparut comunicatul de presa din 18 mai 2012 in care se prezenta pozitia initiala a Laurei Codruta Kovesi atunci cand in 2012 Grupul de Investigatii Politice a acuzat in premiera ca teza sa de doctorat e un plagiat. luju.ro

# NO COMMENT date 4 April 2017 13:10 +3

Jurnalista Emilia Sercan, cunoscuta ca experta in combaterea imposturii doctorale, a publicat concluziile Comisiei de Etica a Universitatii de Vest: „Sesizarea de plagiat formulata de GIP cu privire la teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi este 'partial indreptatita si fundamentata'... Comisia de Etica a UVT a constatat ca exista similitudini cu lucrari ale altor autori in cazul a peste 500 de randuri din cele 4.000 vizate de sesizare”

# UVT face colecție de teze plagiate date 4 April 2017 13:27 0

Fost plutonier de armată și cârciumar, până la etatea de 50 de ani, Berlingher renunță brusc la ultima îndeletnicire, când descoperă deliciile învățatului. Se apucă de mâncat cărți pe pâine și, între anii 2000-2006, izbutește ceea ce n-a reușit nici măcar Einstein : să termine liceul, să absolve facultatea, ba să-și susțină și ia până și doctoratul. http://www.catavencii.ro/comisia-de-etica-a-universitatii-de-vest-din-timisoara-se-straduieste-sa-musamalizeze-un-doctorat-plagiat/

# doar 4%... date 4 April 2017 14:18 +2

Kovesi ramane insa o Ciordutza in proportie de 4 la suta si un colonel facut fara voia sa. Insa nu ne-am lamurit daca ramane si cu titlul de MAGNA CUM LAUDE dat de Univ Timisoara pentru ciordeala de 4 la suta?

# „Furt parțial” date 4 April 2017 13:15 +5

„Domnule judecător, vă rog circumstanțe atenuante, n-a furat chiar tot, a fugit doar cu o parte”. În țara în care sunt femei care fac pușcărie pentru că au furat un ou, avem șefă anticorupție care a furat „doar o parte”. Rușine...

# un talhar date 4 April 2017 14:12 0

daca XYZl poate fura 4 % nepedepsit, atunci sa se modifice codrul penal sa poata fura toata lumea un 5-6 % din PIB.

# mbmnm date 4 April 2017 14:14 +1

rt. 141 din Legea 8/1996 (1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă fapta persoanei care îşi însuşeşte, fără drept, în întregime sau în parte, opera unui alt autor şi o prezintă ca o creaţie intelectuală proprie.

# korkodell date 4 April 2017 13:18 +1

universitatea de vest sa dea o diploma de doctorat de 95%. sau sa'i retraga cinci procente din titlu. :-) interesant este ca, anunta univ. de vest, cum ca nu vrea niciun specialist sa se implice intr'o comisie de specialitate... le este jena univesitarilor !! deci, mai draga este vorba de copiat litera cu litera, in cele cinci sute de randuri, care pot, in continut, sa fie 90% din miezul tezei... este absolut necesar ca specialistii sa verifice cat din teza este contributia personala a codrutzei dragutza.

# ecuație aberantă: KOVESI = DNA date 4 April 2017 13:19 0

Nu am plagiat” - Comunicat DNA nr. 1230/VIII/3 din 27 septembrie 2016

# ERATA, DNA! date 4 April 2017 15:18 0

DNA să iasă repejor cu erata cu procentul dovedit fără tăgadă :P :P :P

# Așa caracter mai rar, bobocule! date 4 April 2017 13:21 +1

În 17 zile KWI veni cu 6 bazaconii. 27 sept. - "cei insarcinati cu aceste chestiuni sa isi faca treaba", intrucat "deocamdata este doar un scandal media". 3 oct. - ”Trebuie să fim intransigenţi. Cine a plagiat, pleacă.” 5 oct. - "Nu cred ca trebuie sa vorbim de demisie cata vreme nu exista deocamdata indicii de plagiat.” 7 oct. - „Am observat că mi-au fost răstălmăcite cuvintele. Eu n-am spus că nu sunt indicii. Eu n-am avut indicii.” 10 oct. - „În cazurile în care există indiciile unor plagiate, avem nevoie de verdicte clare, realizate după criterii transparente.” 13 oct. - Vă amintiţi, probabil, că, atunci când au apărut primele aşa-zise acuzaţii de la acest aşa-zis om de bine, eu m-am exprimat şi am spus că este un circ mediatic creat pentru campania electorală. Sunt, în continuare, de aceeaşi părere". Curat murdar!!!

# Abureală, PAS CU PAS date 4 April 2017 14:45 0

Penalul Ciolannis von Joiannis ne aburește că a zis în calitate de prof Ghinion că e cazul de ...karamba pt. plagiatori. A spus-o ... în recreație, ca om politic: „Daca cineva care isi scrie lucrarea de doctorat plagieaza, mi se pare o problema mult mai mare, se cheama plagiat. Oriunde in lume un politician care e prins ca a plagiat e obligat sa se retraga din politica. La noi unul dintre acestia doreste sa fie presedintele Romaniei.” Și a repetat-o la deschiderea anului universitar 2016-2017. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18538221-live-text-video-doua-dezbatere-klaus-iohannis-victor-ponta-b1.htm

# penalu Ciolannis și bîrna date 4 April 2017 15:25 0

“Luptam cu gasca celor cu probleme penale!” Dar penalu' Ciolannis von Joiannis „uită” că și el e penal... https://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/klaus-von-munchhausen-presedintele-klaus-iohannis-minte-constient-cand-afirma-nu-am-fost-niciodata-in-nicio-calitate-urmarit-penal-nu-am-avut-dosare-nu-am-avut-probleme-iata-dovada-ca-presedintele-a-fost-urmarit-penal-pentru-abuz-in-serviciu-si-i-s-a-dat-

# marii experți în drept fac pe ei de frică date 4 April 2017 13:25 +2

''Ok, deci faci dreptul pentru că te interesează dreptul, ești mare expert în drept - domnule, conștiința ta profesională este subminată de frică? Eu nu găsesc niciun alt motiv rațional pentru care NICIUNUL dintre experții exteriori acestei universități să se pronunțe pe lucrarea doamnei Kovesi (...) Deci, plagiat-neplagiat, Kovesi sau nu, mie ASTA mi se pare îngrozitor'', a spus Mircea Badea.

# Gandalf date 4 April 2017 13:28 +2

.....mi-e sila si de acest mare profesor...DEMISIA...

# s-a alergat prin ţară după nişte semnături date 4 April 2017 13:36 0

Ştiam doar că în 2011, când s-a dus la Timişoara să susţină doctoratul, s-a dus cu mare alai, cu generalul Coldea, cu George Maior. Acum fac o mulţime de legături. Din păcate nu le-am făcut la momentul potrivit (…) Am avut informaţii, dar nu probe, din 2014. Astăzi vă confirm că ştiam că Mihnea Costoiu a scris raportul de neplagiat şi că s-a alergat prin ţară după nişte semnături”, T. BASESCU. "Acum 4 ani am mers cu Costoiu la Cluj, Costoiu îl ştia, l-a contactat, eu am mers până acolo, am aşteptat într-o parte în holul hotelului să termine discuţia dspre plagiat", a declarat Sebastian Ghiţă. http://www.romaniatv.net/dezvaluiri-din-dosarul-plagiatului-lui-kovesi-unde-s-a-pus-la-cale-protectia-sefei-dna_318723.html#ixzz4MwRFolXT

# culisele musamalizarii plagiatului în 2012 date 4 April 2017 13:38 +1

Un profesor universitar dezvaluie sub anonimat culisele musamalizarii plagiatului Codrutei Kovesi: „In 2012 am facut parte din Comisia de Etica a UVT... Rolul central in aceasta comisie care a realizat partea tehnica a 'albirii' doamnei Kovesi l-a avut prof.dr. Radu Bufan... Spera sa primeasca sprijin din partea doamnei Kovesi pentru a-si solutiona favorabil un dosar penal pe care dansul il avea si il are in continuare la DNA”, luju.ro

# ubu date 4 April 2017 13:45 +3

dar lui tudorel cine patru la suta i-a dat doctoratu' ?

# ucenicia tezarului Lascu în plagiat date 4 April 2017 13:46 0

Încă o acuzație de plagiat vine pe capul Procurorului General al României, Laura Codruța Kovesi. Potrivit ZiuaNews.ro, pagini întregi din alte lucrări de drept, dar și din articole religioase, apar în cartea lui Coveși numită: „Arestarea preventivă. Aprecierea pericolului social concret pentru ordinea publică. Practică judiciară. Hotărâri CEDO”. Laura Codruța Kovesi a semnat, alături de Dana Tițian și Daniela Frăsie cartea care are 500 de pagini, a fost lansată în 2009 și costă 50 de lei. Potrivit ZiuaNews.ro, cu 3 euro, Procurorul General al României a avut posibilitatea să copieze o întreagă introducere a unei teze de licență din Republica Moldova. Cuvânt cu cuvânt, schimbând doar “Republica Moldova” cu „România”. http://www.exclusivnews.ro/stiri/stiri-nationale/laura-codruta-kovesi-acuzata-ca-a-plagiat-si-o-carte-pe-care-a-si-vandut-o.html

# ubu date 4 April 2017 13:49 0

dar lui tudorel cine patru la suta i-a dat doctoratu' ?

# a semnat ex-miss Lascu? date 4 April 2017 13:53 +1

Conform legii educației din 2011 la susținerea unei teze de doctorat este obligatoriu ca cel care își dă doctoratul să semneze o „declarație pe propria răspundere privind originalitatea conținutului tezei de doctorat și respectarea standardelor de calitate și etică profesională”. Prin actul semnat, aspirantul la doctorat și îndrumătorul său declară pe propria răsundere că teza este rodul propriei activități și „nu conține porțiuni plagiate, iar sursele bibliografice sunt indicate în teză, iar părțile preluate din aceste surse sunt semnate”. evz.ro

# unde-i lege nu-i tocmeală date 4 April 2017 16:15 0

„Decizia CNATDCU a bagat-o pe Kovesi la fals si uz de fals, si nu stiu cum o vor albi acolo... Cei care isi sustin doctoratele au obligatia sa semneze o declaratie pe proprie raspundere ca nu au plagiat... Robert Negoita are deja dosar penal tocmai pentru acest motiv, ca a semnat o astfel de declaratie iar acum s-a descoperit ca si-a plagiat teza de doctorat”. Chris Terhes. Musai să beneficieze și 1/4docta LCK de aceeași terapie! Doar a predat la colegiul C. D. Nenițescu ecuația Kovesi: lege = libertate :P

# liviu date 4 April 2017 13:57 +3

Numai prosti il cred pe nenea asta un profesionist in domeniu.Dar mai prosti sunt cei din PSD , sa il pui pe coordonatorul de doctorat al Alinutei ministru intr-un guvern politic dominat de PSD denota prostie pura.Ai luat aproape 60% in alegeri cu Alde si ce ati mai strans acolo si vreti sa imi aratati independenta? Daca vroiam independenta votam asa!Am votat PSD pt. ca vroiam ministri PSD(buni sau rai ) .Dar oricum Dragnea tot ajunge la puscarie pt. ca in jocul asta sabia taie capul plecat, deageaba el crede ca scapa si o sa ma bucur si atunci cum m-am bucurat cand Ponta a patit-o (si da l-am vota) dar nu sa faca intelegeri cu Basescu si sa se intalneasca cu Kovesi in vie.Se tin politicieni dar de fapt sunt amatori.LA PUSCARIE ! ca meritati .Sunteti foarte prosti bai nene.

# Mika Plagiatoare (doar 4%) date 4 April 2017 14:07 0

Verdict sfidator al CNATDCU la adresa romanilor. Consiliul general al CNATDCU recunoaste ca sefa DNA a copiat 20 de pagini din 400, incalcand etica, dar a decis sa nu ii retraga titlul de doctor intrucat, vezi Doamne, pedeapsa ar fi una “excesiva si neadaptata” in raport de faptul ca doar 4% din teza e plagiata. Furtul, chiar si marunt, nu mai e pedepsit? luju.ro

# DW a cobit date 4 April 2017 14:25 0

„situatia este insa extrem de confuza si este posibil sa asistam la o noua tentativa de musamalizare. In orice caz acesta a fost primul impuls. Sefa PNL bunaoara, Alina Gorghiu, a cautat in mod evident sa minimalizeze situatia afirmand ca autodenuntul lui Sebastian Ghita pare 'doar o cacealma'. Presedintele Klaus Iohannis a parut la randu-i extrem de incomodat de subiect, declarand ca gestul lui Sebastian Ghita este 'ciudat' si ca s-a produs 'din cauza campaniei electorale”, Deutsche Welle

# Mr GRIGORAS ține cu ursu date 4 April 2017 15:28 0

In luna iunie 2016 autorului tezei de doctorat a fost decorat de Ambasada Frantei, iar in luna noiembrie 2016 de catre ambasada Suediei. Sa incercam acum sa revenim la sfarsitul lunii noiembrie sau inceputul lui decembrie, si va intreb care estimati ca ar fi fost probabilitatile ca expertiza intocmita de catre o comisie de cadre didactice din Franta si decizia CNATDCU sa fi fost: (1) favorabile autorului tezei si urmate de niste scandaluri in presa romaneasca si atat si (2) potrivnice autorului tezei? Va dati seama ce tzunami diplomatic ar fi starnit probabilitatea (2)? Aici se poate discuta inclusiv despre interesul national imens al altor state ca aceasta afacere sa fie in continuare musamalizata intr-o tara in care presa reprezinta oficial amenintare la adresa sigurantei nationale. In alte tari plagiatul se constata pur si simplu public, dupa cum si in Romania s-a expus si se expune public, si este o chestiune de onoare ca lucrarea sa fie retrasa imediat... luju.ro

# România e pe picior de razboi civil? date 4 April 2017 16:07 0

Daca va uitati in presa internationala singurele mentiuni despre Romania sunt cu referire la coruptie, perchezitii, arestari si condamnari. Dumneavoastra daca ati avea bani ati investi intr-o astfel de tara in care agenda publica este sufocata de catuse si pare ca e pe picior de razboi civil? Chris Terhes, Facebook

# presa de-aiurea e partizană Ko+DNA+TefeLiști, listă parțială date 4 April 2017 22:00 0

Presa de-aiurea e partizană! 1. ABC News; 2. AFP (ne cîntă C. Pârvulescu); 3. BBC („protestele de stradă au mai înlăturat guverne în trecut, iar protestatarii știu acest lucru.”); 4. Der Spiegel; 5. Der Standard; 6. Euronews (ne toarnă I. Mareș); 7. expressen.se; 8. Financial Times („Protestele izbucnesc în România, după manevra ce amenință eforturile anticorupție”.); 9. La Croix; 10. La Repubblica; 11. LE MONDE (Mirel Bran: „ont fait de la procureure anticorruption leur icône.”); 12. Novinite.com; 13. NRC Handelsblad ; 14. NY Times (informator V. Tismăneanu); 15. Reuters ("Succesul procurorilor anticorupţie din România este atât de mare încât echipele de televiziune se află permanent în faţa sediului lor"); 16. Sputnik; 17. The Guardian; 18. The Telegraph („heroine”); 19. The Washington Post; 20. Xinhua.

# PILDĂ de perserverență în „prostie tulburătoare” date 4 April 2017 22:46 0

Perseverentă stilului personal de „ prostie tulburătoare”, 1/4dokta Kovesi trînti iar cu mucii în fasole: "Urmează noi arestări.”! TAMAM în presa suedeză, încrezătoare în STEAUA POLARĂ... De ce nu s-au repezit autoritățile române să arate că-și depăși atribuțiile?

# Andrei Muresan date 4 April 2017 14:15 0

Iarasi am pierdut timpul urmarind, la A3, interviul luat de Gadea lui Tudorel. Concluzia: Liviu, de mai sus, a comentat asa cum este Tudorel si PSD-ul. Eu as mai adauga slaba pregatire a lui Gadea in domeniul televiziunii, dar bun vopsitor de Keober, ca Van Gogu.

# Anastasia date 4 April 2017 14:29 +2

Acum Dl Ministru (Tu)Dorel se va exprima cu profesionalism, convingere si intr-un limbaj intelectual ca Dna Kovesi este blonda, mignona si cu fruntea lata.

# valer date 4 April 2017 14:47 +1

DACA E CONSISTENTA DE CE ESTE...SECRETA, TOV MINISTRU CARE AI DEZAMAGIT TREI SFERTUI DINTRE ROMINI?

# periscop date 4 April 2017 14:55 0

Experti "independenti" din Franta, Olanda, SUA, Brux... .

# FACETI CURAT LA DNA date 4 April 2017 14:56 +1

Danut Pop: "Daca refuzati sa repuneti DNA pe fagasul normal, inseamna ca nu sunteti altceva decat un produs al acestui sistem imoral sau, chiar mai rau, prizonierul tandemului Coldea-Kovesi". Liviu Plesoianu: "Orice minut care trece fara ca Laura Kovesi sa fie revocata din functie e un minut care aduce grave prejudicii de imagine chiar DNA"

# Ko nu renunță la diploma de „prostie tulburătoare” date 4 April 2017 15:02 0

„Potrivit legii, am analizat sesizarea şi am constatat că ea nu întrunea toate condiţiile prevăzute de lege. Ca atare, această sesizare a fost restituită persoanei care a făcut-o. Însă, după câteva zile, una dintre persoanele care a semnat plângerea s-a prezentat personal la DNA, a completat exact aşa cum prevede CPP şi a depus această plângere.”, Kovesi. Un postac: „Este absolut ridicol că la cel mai înalt nivel al DNA se face confuzie între denunț și plângere...”

# BBW Ko e damă bine date 4 April 2017 15:22 0

„Kovesi e atacată pentru că arată bine” - să te c... de rîs. O spune un jurnalist cu pretenții, nu o baragladină de tractir ce-și apără prestatoarele de servicii :P :P :P . "Big Beautiful Woman" (commonly abbreviated as BBW) is a euphemism for an overweight woman and is frequently used in the context of fat fetishism. Wiki

# Ko promovată cu încălcarea legii date 4 April 2017 15:31 +1

La numirea în importantul post de Procuror General, nu a existat nicio brumă de competiție și nici nu s-a ținut cont de realizările profesionale (cam inexistente în cazul Kovesi), ci strict de sex și vîrstă, încălcîndu-se O.G. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, sunt discriminatorii prevederile, criteriile sau practicile aparent neutre care dezavantajează anumite persoane, pe baza criteriilor de vîrstă, sex, naționalitate, religie etc.

# Kovesi nu realizează ce vorbește date 4 April 2017 15:05 0

Sefa DNA Codruta Kovesi a scapat porumbelul despre dosarul deschis lui Ponta fix in ziua in care PNL a depus motiune de cenzura impotriva Guvernului: "Nu, nu este nicio coincidenta. Procurorii isi vad de treaba... Nu are niciun fel de legatura cu depunerea sau nu a vreunei motiuni, deci nu este nicio coincidenta". luju.ro

# Tudorel ia de bun angajamentu 1/4doktei Ko? date 4 April 2017 15:09 0

„Procurorul sef DNA Laura Codruta Kovesi a declarat ieri intr-un interviu la Radio Romania Actualitati ca “vom aresta si 1000 de oameni daca trebuie”. Mai pe seara, Kovesi a reevaluat : a declarat ca Digi ca “daca e nevoie, arestam si 10.000 de oameni”. Ce sa zic? De 10 ori mai eficient, in doar cateva ore…” http://radu-tudor.ro/kovesi-arestam-10-000-nu-1000/

# auditu lu PEȘTE date 4 April 2017 15:12 +2

Presedintele Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes: “Pentru ceea ce a facut, Kovesi ar trebui exclusa din magistratura... Cetateni ai Romaniei au fost anchetati, judecati si poate condamnati nu in baza legii, care trebuie sa fie publica, ci a unor protocoale secrete dintre procurori si SRI la care doar aceste doua institutii au acces. Ce a facut Kovesi e cel mai nimicitor atac la statul de drept, democratia, independenta justitiei”

# discriminare date 4 April 2017 15:32 0

Biata Cami fu exclusă din magistratură pentru mult mai puțin, taman cînd se cerea afară, la un job în străinătate. O fi fost o mișcare menită să ne abată atenția de la femeia curajoasă :P

# 11 întrebări fără răspuns date 4 April 2017 15:36 +2

Cine v-a recomandat-o pe Laura Codruţa Kovesi, în 2005, pentru a fi numită procuror general al României: ministrul justiţiei, Monica Macovei, şi/sau ministrul de interne Vasile Blaga? Ce criterii de performanţă, experienţă, competenţă şi integritate au recomandat-o pe Laura Codruţa Kovesi pentru această funcţie? De ce aţi renumit-o, în septembrie 2009, în funcţia de procuror general al României, deşi Secţia de procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a respins renominalizarea sa (cu 5 voturi contra şi unul pentru)? De ce aţi menţinut-o în funcţie după ce Serviciul Român de Informaţii v-a informat că se află sub urmărire operativă atât soţul său Eduard Kovesi, pentru furnizarea de date şi informaţii serviciului secret ungar, cât şi tatăl său Ioan Lascu, pentru implicare în afaceri cu companiile naţionale Romgaz şi Transgaz?... http://www.avertisment.net/despre-cariera-laurei-kodruta-kovesi/

# Ko a recunoscut dar a uitat... date 4 April 2017 15:39 0

„Avem o colaborare foarte bună, avem foarte multe informări pe care le primim din partea SRI, avem un protocol în baza căruia colaborarea noastră a fost dezvoltată şi facem echipe comune pe anumite cazuri. Ne sprijină în tot ceea ce înseamnă activităţi de investigare, de punere în aplicare a măsurilor de interceptare. Pot să spun că mi-aş dori să avem aceeaşi colaborare cu toate celelalte instituţii ale statului aşa cum avem şi cu SRI.” Un interviu neinspirat, dat într-o VINERE NEAGRĂ - vineri, 13 dec. 2013, evz.ro

# ECHIPELE MIXTE: SRI INVENTEAZA, DNA SEMNEAZA date 4 April 2017 21:57 0

Marturii explozive ale anchetatorilor DNA: „Am primit de la SRI notele de redare... le-am certificat fara a compara procesele-verbale cu inregistrarea... Am primit note de redare intocmite de SRI... Nu am ascultat in totalitate convorbirile deoarece aveam convingerea ca notele SRI corespund inregistrarilor... Chiar daca s-a consemnat in mod gresit cuvantul 'spaga', acest lucru nu a influentat in niciun fel acuzatia”, luju.ro

# avertisment zelului excesiv al DNA date 4 April 2017 15:53 0

„Cei 250.000 de protestatari de pe strazile Bucurestiului s-ar putea sa nu salute acest lucru, dar noul Guvern al Romaniei este de felicitat pentru inversarea a ceea ce a devenit o obsesie nationala privind coruptia... Transmite un avertisment zelului excesiv al DNA... Amploarea cooperarii intre DNA si servicii de informatii din Romania reprezinta un alt motiv de preocupare pentru institutiile internationale”. Financial Times

# dublu standard date 4 April 2017 16:04 +2

DNA scornicește o nouă categorie de MARE CORUPTIE: „acumularea de capital electoral”. în schimb trudește din greu la imaginea bună a Micii plagiatoare (doar 4%) prin comunicate. Comunicat din 27 septembrie 2016: "Nu am plagiat”. Comunicat din 5 mai 2016: „ Simpla imprejurare ca de-a lungul timpului am avut relatii personale cu persoane angajate la o societate comerciala nu poate sa afecteze impartialitatea sau legalitatea unui dosar instrumentat de colegii mei din cadrul DNA”. Comunicat din 13 martie 2017 - Laura Kovesi si procurorii din subordine nu pot fi evaluati decat de CSM.

# gioconda date 4 April 2017 16:07 +1

Totul este politica si troc. I-a spalat pe K+L un pic , i-a gratiat ca acestia sa nu caraie cand apar modificarile la CP si CPP. E mai destept decat politicienii nostri nea TT.

# Anastasia date 4 April 2017 16:43 0

Acum Dl Ministru (Tu)Dorel se va exprima cu profesionalism, convingere si intr-un limbaj intelectual ca Dna Kovesi este blonda, mignona si cu fruntea lata.

# Dura lex date 4 April 2017 17:02 -1

Sarcina ministrului TT a fost aceea de a arata in mod convingator pisica, sarcina de care s-a achitat inteligent si profesionist in dispozitivul asa zisului raport de evaluare. Chestia cu "protocoalele " de colaborare sau cooperare, nu se stie inca exact este tot un fel de pisica ! Lucrurile astea se fac cu cap , cu bataie lunga si prin intermediul celor cu multe mushte pe caciula ( sau in par, dupa caz) nu cum asteapta presa , mai mult sau mai putin angajata, mai mult sau mai putin pregatita. Sunt convins ca cei doi napaditi de mushte, Tante Kioveshi si nenea Lazar au priceput mesajul si au bagat la cap care trebuie sa fie trendul activitatii lor in viitorul imediat. Ambii vor pleca doar dupa ce-si vor "spala pacatele" basistoide si vor pune pe rolul instantelor cateva cazuri grele si foarte grele din randul celor care azi sunt in OPOZITIE, cazuri care zac de ceva timp prin fichetele DNA .

# aguila date 5 April 2017 12:31 0

Ce pacat d-le Toader,d-ta ca ministru de justitie nu ai inteles s-au incerci sa duci lumea in erroare,dardin toata acea alegorie de,ca si una ora,nu ai spus nimic,s-au chiar nimic.Si ca sa fiu mai precis,in studioul antenei 3 a-ti reluat ca si aceleas cuvinte,chiar a-ti incercat sa dati definitia semnelor justitiei,la care,parese ca incercati sa ne educati semnificatia acestora,dar daca la-ti spus din convingere,si ganditi ca acel grec a gresit,facandu-le asa va inselati.In primul rand talerele fiind la acelas nivel,semnifica cu totul alceva,si anume ca justitia trebuie sa fie egala pentru toata lumea,indiferent de oranduire sociala.Si ca referindu-ma la KOVESI,la fel,ea poate gandii la fel ca acel FILOZOF,dupa care vrea sa dea un raspuns in scris,dar trebuie s-o faca prin cuvintele sale,iar fiecare citat,trebuie pus in GHILIMELE,nu sa redea totul din initio al fin,s-au cum se zice MOTAMO,pentru ca de aici deducem ca acea persoana nu stie sa dezvolte o conferinta prin cuvintele proprii

# aguila date 5 April 2017 13:07 0

A-s vrea sa continu-i cu comentario anterior,si as vrea sa ma refer,la afirmatiile d-lui Toader,si anume ca talerele de la balanta pot inclina,dar acel grec a vrut sa reprezinte egalitatea in justitie,adica judecatorii trebuie sa judece cazul nu persoana.Si in ce priveste cazul plagiatului facut de KOVESI,domnul Toader,vrea sa se disculpe,pentru ca a facut parte si el din comisia de validare a tezei de doctorat,dar ori nu stie, ori ne considera pe toti bananieri,spunand ca putem sa ne exprimam la fel,dar in cazul d-nei KOVESI,toata teza este o copie,pagini intregi sant identice,chiar incluzand punctuatia,si cum ziceam in comentariul anterior,ori care citat din original,se pune intre chilimele,ca cineva sa-si dea seama ca este un exemplu de fraza s-au citat.De aici se deduce ca persoana in cauza nu poate sa dezvolte o ideie,intr-un cuvant acel judecator trebuie sa aiba ca la teatru un sufllior,adica sa-i spuna ce decizie sa ia,si in acest caz,nu avem nevoie de INCOMPETENTA,cu aceste per

# aguila date 5 April 2017 13:49 +1

D-le Toader,toti din justitia,s-au ca si toti,exceptand putinele persoane care respecta juramantul in fata semnului de justitie,in care nu va includ,si aceasta pentru ca si d-tra judecati,tinand cont de persoana,in loc sa judecati cauza,intrun cuvant faceti JUSTITIA ANILOR "50",si aici stiti la cine ma refer,asa ca lasati-o mai incet cu teoria,caci teoria trebuie sa fie in concordanta cu practica,la care la  d-tra una este teoria si alta este practica,si aici intervine influienta cercurilor in care va invartiti.Aceasta nu a disparut si nu va dispare,si se va continua cu LEGEA JUNGLEI,cel puternic i-l va domina pe cel debil....

# aguila date 5 April 2017 16:06 0

Si in final a-s vrea sa spun ca ne acceptand CONTRADICTIA,vom refuza prgresul.Si aici trebuie sa dispara acel"YO",adica fara mine nu se poate,nu,cand simtim ca santem uliti,contestati,trebuie singuri sa esim din acel angrenaj,lasand pe cei mai buni ca noi sa continuie,spre binele comunitatii.Si daca nu vom gandii asa,vom risca sa ne izolam iara ca pana in "89",si alt cineva va beneficia de acest aspect,si bine inteles se va folosi.Trebuie sa ne revenim,si ca fiecare dintre noi sa lasam mandria la o parte si sa punem mai presus de ori ce buna starea acestei natii.Trebuie sa terminam cu razbunari,si ca sa moara si capra vecnului,ca nu vom ajunge departe,trebuie sa luam exemplul nordicilor,si sa traim in armonie,caci va fi mai bine pentru toti...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva