15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TUDOREL NEHOTARATUL – Ministrul Justitiei se mai gandeste daca o sanctioneaza pe Laura Kovesi pentru neprezentarea in fata comisiei parlamentare de ancheta: "Obligatia sa ia parte la lucrarile comisiei le revine si persoanelor invitate care reprezinta autoritati/institutii publice ce nu se afla sub control parlamentar... Ministerul Justitiei isi va exprima pozitia dupa expirarea termenului de formulare a raspunsului scris de catre doamna Laura Codruta Kovesi"

Scris de: L.J. | pdf | print

6 August 2017 11:56
Vizualizari: 5995

Ministrul Justitiei Tudorel Toader isi va exprima pozitia cu privire la refuzul Laurei Kovesi de a se prezenta in fata comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009 dupa ce va expira termenul de 30 de zile pe care sefa DNA il are la dipozitie pentu a raspunde celei mai recente adrese trimisa de presedinta Comisie Oana Florea in 27 iulie 2017. Precizarea de mai sus se regaseste in scrisoarea pe care Tudorel Toader a transmis-o Comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009 la sfarsitul acestei saptamani, subliind in cadrul documentului ca se va lua in calcul posibilitatea revocarii Laurei Kovesi din fruntea DNA doar dupa ce vor fi finaliate controalele efectuate de Inspectia Judiciara. Tudorel Toader a subliniat astfel ca dreptul sau de a numi sau revoca un sef de institutie trebuie privit "corelativ cu dreptul si obligatia de a verifica eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor de serviciu de catre de catre procurori".


In ce ii priveste pe parlamentarii din cadrul comisiei parlamentare de ancheta si posibilitatea sanctionarii Laurei Kovesi pentru neprezentarea in fata comisiei pentru a fi audiata, Tudorel Toader le aminteste acestora de deciza CCR care stabileste ca parlamentarii pot sesiza organele de urmarire penala "insa nu pentru refuzul persoanei invitate de a furniza documentele sau mijloacele de proba detinute utile activitatii comisiei", ci pentru denuntarea unei infractiuni.

Iata pasajele publicate de Agerpres din scrisoarea transmisa de Tudorel Toader:

"Intr-adevar, astfel cum a motivat Curtea Constitutionala prin decizia nr. 430 din 21 iunie 2017, obligatia sa ia parte la lucrarile comisiei in toate cazurile si indiferent de obiectul anchetei, instituita de art. 9 alin. 3 din Regulamentul activitatilor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului, in urma modificarilor intervenite prin hotararea Parlamentului nr. 38/2017, le revine si persoanelor invitate care reprezinta, in virtutea functiilor lor de conducere, autoritati/institutii publice ce nu se afla sub control parlamentar, in considerarea principiului colaborarii loiale intre institutiile/autoritatile statului.

Teza finala a aceluiasi articol dispune ca persoana invitata poate raspunde si in scris comisiei de ancheta parlamentara furnizand informatiile solicitate sau poate transmite prin posta documente sau celelalte mijloace de proba pe care le detine si care sunt utile comisiei de ancheta, modalitate la care s-a recurs in speta, tinand cont de neparticiparea persoanei invitate la lucrarile comisiei. (...) Tocmai in acest scop, dupa cum este cunoscut in spatiul public, s-a solicitat Inspectiei judiciare de catre Ministerul Justitiei efectuarea unor controale privind eficienta manageriala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si a Directiei Nationale Anticoruptie, constatarile acestor rapoarte urmand sa stea in fundamentarea unor decizii viitoare care pot fi luate exclusiv in limitele legii. Ministerul Justitiei isi va exprima pozitia dupa expirarea termenului de formulare a raspunsului scris de catre doamna Laura Codruta Kovesi".

 

 

 

Comentarii

# LULU TRANSSEXUALU date 6 August 2017 14:12 +7

(Tu)Dorel doar mimează gîndirea. N-are habar de ce 1/4dokta LCK a poreclit-o Tamam pe T. Makarenko dar ne taie macaroana cu replica „Kovesi merită titlul de doctor, teza este consistentă; am cugetul pe deplin împăcat”, 3 april a.c.

# EVALUARE DE RAHAT date 6 August 2017 19:17 +2

(Tu)Dorel ține cu dinții de scaunu-i de sub fund. Ce risipă de energie pt. evaluarea 1/4doktei LCK în cel raport ce se termină în coadă de pește - „fracturat”. PRIETENII ȘTIU DE CE :P .

# DOREL date 7 August 2017 00:16 0

Dragi tovarasi si pretini, stati linistiti la locurili voastre, faptul ca toti ambasadorii o premiaza, inclusiv printul Charles, nu ne spune nimic - nimic ? Si, b): dar stelutele de sus, oare ce-o' avea de spus ??

# Întrebare date 6 August 2017 16:17 +2

De cine se tem toţi cei care o tărăgănează de atâta vreme ?- că ne-am plictisit ! Dacă era un alt oarecare din alt domeniu, tot important, la fel procedau ?  Alţii de ce sunt demişi automat !  

# Mika Plagiatoare (doar 4%) e de neînlocuit date 6 August 2017 18:38 +1

Păi cum penalul Ciolannis von Joiannis e foarte mulțumit de activitatea șefului DNA, nu e cazul să ne mirăm că e de neclintit din funcție.

# escu date 7 August 2017 05:19 +1

Tudorică va da un răspuns pe tonul bășcălios cu care ne-a obișnuit. Oare, de ce nu are curajul să treacă la fapte? Îi este teamă de ce conține mapa profesională sau vreun dosar încropit, doar ca să-l facă băiat ascultător?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva