24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

TUDORICA NE-A PROSTIT CA LA CARTE – In raportul de evaluare a sefilor PICCJ si DNA, ministrul Justitiei Tudorel Toader pretinde ca s-a remediat conflictul constitutional dintre parchete si Guvern, desi Decizia 68/2017 a CCR a constatat ca „a existat si exista conflict juridic”. PICCJ nu a inchis nici azi dosarul privind OUG 13, ba mai mult dupa decizia CCR Augustin Lazar a comis o abatere in CSM sustinand ca sunt infractiuni in dosar (Raportul)

Scris de: Razvan SAVALIUC - George TARATA | pdf | print

29 March 2017 19:54
Vizualizari: 13178

Minciuna cat casa in Raportul de evaluare a sefilor PICCJ si DNA, Augustin Lazar (foto stanga) si Laura Kovesi (foto dreapta), intocmit de ministrul Justitiei Tudorel Toader. Ministrul sustine ca prin Decizia CCR nr. 68 din 27 februarie 2017 a fost remediat conflictul juridic existent intre DNA si Guvernul Romaniei, cand realitatea este cu totul si cu totul alta. Curtea Constititutionala nu a spus niciodata asa ceva, dimpotriva.

Astfel, in Raportul intocmit de Tudorel Toader se afirma ca Decizia CCR 68/2017, care a constatat abuzul comis de parchetul lui Kovesi prin anchetarea Guvernului, a remediat conflictul juridic dintre PICCJ-DNA si Guvern.


Iata ce se mentioneaza la pagina 6 din Raportul de evaluare realizat de Tudorel Toader:

Rezulta asadar, ca restabilirea echilibrului constitutional, remedierea situatiei de conflict, s-a realizat chiar de catre Curtea Constitutionala, prin pronuntarea acestei decizii si stabilirea clara a conduitei de urmat pentru autoritatea care a declansat conflictul juridic de natura constitutionala”.

Iata ce se mentioneaza la pagina 18 din Raportul de evaluare realizat de Tudorel Toader:

In acest context, evaluand toti factorii de oportunitate la care am facut referire, cata vreme insasi Curtea Constitutionala a apreciat ca prin solutia de constatare a unui conflict juridic de natura constitutionala si stabilirea conduitei de urmat pentru autoritatea care a actionat ultra vires, s-a declansat si realizat remediul constitutional corespunzator, precum si in lipsa altor elemente care sa fundamenteze, la acest moment punctual, convingerea existentei unei activitati institutionale contrare regulilor statului de drept, nu consider oportuna declansarea mecanismului institutional de revocare a procurorului general, respectiv a procurorului sef al DNA” - (vezi facsimil 1)

CCR nu a constatat niciodata remedierea conflictului

Fals! Niciuna dintre sustinerile din Raportul de evaluare nu sunt conforme cu realitatea. Curtea Constitutionala nu doar ca nu a constatat ca respectivul conflict juridic intre Guvern si DNA a fost remediat, ci chiar a scris negru pe alb, in dispozitivul Deciziei, ca el continua sa existe. Este de altfel prima formulare de acest fel dintr-o Decizie a CCR:

Curtea Constitutionala

In numele Legii

DECIDE

Constata ca a existat si EXISTA un conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie si Guvernul Romaniei... (vezi facsimil 2).

Conflictul exista cat timp PICCJ nu a inchis dosarul, asa cum a ordonat CCR. Dupa Decizia CCR, Augustin Lazar a sustinut continuarea dosarului pretinzand ca exista infractiuni

Conflictul juridic de natura constitutionala nu avea cum sa inceteze atat timp cat in continuare exista pe rolul Sectiei de urmaririe penala a PICCJ un dosar privind adoptarea OUG 13/2017 in care este anchetat Guvernul Romaniei. Este vorba despre dosarul declinat de la DNA la PICCJ chiar in ziua cand s-a pronuntat decizia CCR. Or, tot Curtea Constitutionala afirma in considerente, paragraful fiind culmea preluat si in Raportul lui Tudorel Toader, ca Ministerul Public nu poate cerceta legalitatea si oportunitatea adoptarii unui act normativ: „Prin urmare, Ministerul Public nu are competenta de a desfasura activitati de cercetare penala cu privire la legalitatea si op0rtunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor”.

Fix acest lucru se intampla in prezent, prin existenta dosarului de la PICCJ. Ba mai mult, chiar Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar a facut comentarii publice privind aceasta cauza la CSM, unde a comis din punctul nostru de vedere o abatere disciplinara. Mai exact, imediat dupa Decizia CCR, Augustin Lazar a precizat ca din punctul sau de vedere in dosarul privind anchetarea OUG 13/2017 au fost comise infractiuni:(...) procurorii care au inceput o urmarire penala pentru fapte concrete, fapte concrete, eu va spun ca am vazut dosarul si as fi dorit colegii care apreciaza sa-l vada pentru a putea aprecia. Va spun ca sunt fapte penale concrete care de fapt au fost facute”.

Este limpede asadar ca precizarile din Raportul de evaluare a sefilor PICCJ si DNA nu sunt, in opinia noastra, decat niste minciuni. Conflictul juridic de natura constitutionala intre Guvern-PICCJ-DNA nu a fost remediat, el continua sa existe prin dosarul de la PICCJ, iar asta o spune chiar CCR. Acest conflict nu va inceta atat timp cat va continua sa existe un dosar penal privind adoptarea OUG 13/2017.

*Cititi aici Raportul de evaluare a sefilor PICCJ si DNA intocmit de Tudorel Toader

*Cititi aici Decizia CCR nr. 68/2017

Comentarii

# emilee date 29 March 2017 20:23 +28

Ministrul justitiei Tudorel zice asa: La o parte cu ,,Nimeni nu este mai presus de lege'', pentru ca tocmai eu ca ministru al justitiei am autoritatea conform art. 132 din C.R. sa stabilesc ca Lazarica Augustin si Laura Kovesi sunt mai presus de orice LEGE.

# adrian iosub date 29 March 2017 23:11 +9

Eu cred ca acest raport nu este bine facut,de aceea Augustin Lazar a mai facut o abatere la CSM incalcand decizia CCR.De aceea imi pare rau sa va spun ca domnul Lazar trebuie anchetat de CSM si destituit imediat.Iar Ministrul Justitiei va trebui sa dea explicatii Parlamentului la ce raport a facut si cum SUA impreuna cu ambasadorul Hans Klemm s-au implicat in acest joc perfid si murdar

# DODI date 29 March 2017 23:12 +5

PSD are o mână sigură la alegerea unor oameni de paie în funcții importante că nici nu mai au nevoie de opoziție. Își bagă singuri sula în coaste încă de pe vremea lui Iliescu. Așa că tinerii de acum, cu Dragnea în frunte, nu fac decât să aplice acest postulat. Sper să nu o facă lată și cu programul de guvernare că o să îi aducă 20% în plus la ciolanis și gașca lui care ”salvează România” (nu ne spune de cine, probabil de noi românii. Îl cam încurcăm pe ciolanis să mai fure niște case).

# gelu date 30 March 2017 02:35 0

Tudorica s-a facut gargara cu lapte Klemm s-a reevaluata astfel in bine pe Luluta. Asa ca laptele Klemm la orice masa pentru politicienii de pe plantatia Romania, acesta face bine la digestie.

# gelu date 30 March 2017 13:00 0

Tudorica e omul sistemului la fel ca toti cei care au facut parte din comisia ce i-a dat doctoratul plagiatoarei Luluta. Adica sunt controlati de SRI fosta Secu. De aceea Iordache a fost schimbat cu Tudorica, pentru ca primul nu era ciripitorul lor. Pentru lamuriri cititi http://www.evz.ro/fotografia-explica-revocata-kovesi.html.

# SORIN date 29 March 2017 20:32 +4

Tudorica, esti un ministru al justitiei de nota 3 ! Lazar si Kovesi iti sunt inferiori, d-ta esti ca un profesor fata de Kovesi si Lazar, si vad ca ii treci cu vederea pe acesti 2 procurori sefi incompetenti din punctul de vedere al tuturor romanilor.

# Teodor date 29 March 2017 20:33 +10

Asadar plagiatul care nu este plagiat si incalcare Constitutiei care nu conteaza!Halal tara!Demisia ministrului!Primul Ministru ar trebui sa ia masuri urgente, altfel vom ajunge sa umble procurorii cu catuse pe strada si sa aresteze pe cine doresc ei, pentru ca asa doresc ei!Consider ca este o dubla incalcare a Constitutiuei:o data de DNA la conducerea careia se afla Luluta statuata chiar de CCR si a doua oara de MINISTRUL JUSTITIEI care nu pune in practica evidenta si flagranta incalcare a Constituiei prin eliminarea din sistem a cariilor Kovesi si Lazar!RUSINE TUDOREL TOADER!

# ION date 29 March 2017 20:45 +8

  CU PERMISIUNEA  D-nului ministru TUDOREL TOADER  este permisa incalcarea Constitutiei .Nu exista sanctiune.Cum opereaza principiul "nimeni nu este mai presus de lege" avem CALEA deschisa  ca incepand cu acest RAPORT, ORICINE poate incalca CR,invocand CONCLUZIILE  MS.

# Demisia! date 30 March 2017 01:32 +1

Sa-și dea demisia! Dar și dragnea-tariceanu odată cu el!

# ION date 29 March 2017 21:07 +7

 Daca taceai,filozof ramaneai d-nule ministru! Fie trebuia sa eviti aceasta MASCARADA  fie sa  oferi ARGUMENTE solide -in fapt si in drept -  privind concluzia. Ai finalizat LAMENTABIL expunerea !

# Elenuca date 29 March 2017 21:09 +7

Prin ce s-a hotărât astăzi este clar: TOATĂ PO******ȚIA ROMÂNIEI ESTE ÎNDREPTĂȚITĂ SA NU RESPECTE LEGILE TARII. CLAR. n-o mai tot scăldați atâta.  Asta-i realitatea. Adică cum: cei care fac legile și judecă oamenii dându-le condamnări care nu sunt DELOC LEGALE ȘI CORECTE incalca legea si nu răspund???? Nu mai e nimic de spus. Într-o tara ca România în care doar cei care sunt de partea sistemului mafiot au voce, acțiuni,  ies în strada și diverse amenințări era de așteptat ca ministrul sa nu ceara revocarea celor 2 procurori. Deci cocluzia: TOATĂ LUMEA DIN ROMÂNIA ARE DREPTUL LA ÎNCĂLCAREA LEGILOR. E DEZASTRU ÎN ROMÂNIA ȘI NU DE ACUM CI DIN 89 INCOACE ACUM DOAR SE VAD REZULTATELE  ÎN CE BATJOCURA MAFIOTA DE TARA TRĂIM,  JUSTIȚIA NU E JUSTIȚIE E MAFIE. e un stat aflat în degradare totala, o minciuna în care trăim de multi ani, din aceasta cauza România va sfarsi printr-un dezastru național total din cauza acestor lepre,criminali, molima distrugătoare. 

# Moica Afilon date 29 March 2017 22:11 +7

In primul rand d.l. Ministru nu a facut analiza de management a celor 2 Procurori ci a comentat deciziile CCR-ului. Am o intrebare pentru d.l. Ministru T.T. ; CE-I MAI GRAV, INCALCAREA CONSTITUTIEI SAU O MITA DE 100 MII EURO ? D.N.A sau Parchetul il iarta pe cel cu mita ? M-a impresionat profund d.l.Ministru la prima aparitie la tv. Ziceam ;"uite d.le ca avem si noi un om care stie ce pastoreste." Acum consider ca avem un Ministru care este la fel ca ceilalti.Probabil ca "concluzia " este cu adevarat rezultatul vizitei lui Klem dar si "indicatiile " primite de la Dragnea care este tinut in sah cu amanari in dosarul ce-l are si care nu mai este definitivat.

# Tica date 29 March 2017 21:19 +6

Dragnea, Tariceanu ! Unde sunt declaratiile sforaitoare din campania electorala pentru care v-a votat lumea ? Cu reformarea justitiei, cu raspunderea magistratilor, cu decaderea procurorilor din rangul de magistrati ? Va tremura chilotii in ... trei litere ? Sa va fereasca bunul Dumnezeu sa iasa in strada cei care v-au votat !

# Legiuitorul nelegiuit date 29 March 2017 21:27 +1

Este adevarat ca procurorii nu lot ancheta legalitatea si oportunitatea unei OG...sau lege...dar aici s a aflat ca pana la.adoptarea OG 13 un auyor necunoscut ministerial a rupt un aviz negativ si l a inlocuit cu altul..aceste fapte de distrugere de incrisuri si fals nu tin de legalitate sau oportunitate ci s infractiuni de drept comun... :lol: asa ca asteptam rechizioriul

# STRADA date 29 March 2017 21:36 +7

IN STRADA CU TOTII, cerem DEMISIA lui Tudorel, Kovesi, Lazar si Iohannis. Pardon, nu cerem DEMISIA lor, ci la inchisoare cu ei.

# Suca date 29 March 2017 22:09 +2

Un aviz intern era vax si tinea de procesul de elaborare al legii. clar nu aveau voie sa cerceteze asa ceva. Normal ca se emit avize de specialitate, dar guvernul voteaza ce vrea el cu avize sau fara avize. ca doar nu conditioneaza cineva ce sa voteze ministri in sedinta de guvern, Asta a zis si CCR. la PICCJ se incalca si acum legea

# celeron date 29 March 2017 22:15 +11

Din observatiile mele: nu exista concordanta intre continutul raportului si concluzia finala! Cred ca duminica concluzia era alta. Intre timp s-au intamplat multe lucruri. Mai mult decat atat, gasca #rezist era in agitatie continua si geaca rosie era gata de expunere! Pacat!!!

# PERDANTĂ PE PERDANTĂ date 30 March 2017 13:47 0

Adevăr grăit-ai! Să ne amintim cum s-au prostituat experții din comisia de examinare a plagiatului. Ce bucurie îi provoacă bossului SRI adunăturile, chiar și cu copilași! Cum penalul Ciolannis dă tonul la încălcarea legilor și se mîndrește în presa străină (interviu în La Repubblica) iar presa de-aiurea e partizană Ko+DNA+TeFeLiști, pt. liniște în țară, s-a ajuns la acest raport bizar... Amestecul ambasadelor străine a fost tolerat prea mult timp...

# Ciordutza e călare pe situație date 30 March 2017 14:06 0

Ziarul francez Le Monde o include pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, in randul a patru personalitati europene pe care le numeste "generatia in ascensiune a Europei", cu cateva zile inainte de aniversarea a 60 de ani de la Tratatul de la Roma, act fondator al UE.

# se mănîncă la greu rahat la PE. NIMIC DE FĂCUT date 30 March 2017 14:13 0

Cînd „intelectualii” bine plătiți de români ne denigrează la European Utopia fără a putea fi pedepsiți, de ce nu ne revoltăm? Pot fi rechemați or nici cu buldozerul nu pot fi urniți de acolo? ”Europarlamentarii romani s-au impartit in cei care apara Romania si cei care o denigreaza! Am luat cuvantul si am spus ca acest domn Liiceanu, care este un profitor al tuturor sistemelor, a mintit... A avut un discurs antiromanesc, exact ca si Macovei”. luju.ro

# ROMÂNIA defăimată, autoritățile dorm date 30 March 2017 14:23 0

Neavînd habar de propriile atribuții, 1/4dokta Kovesi declară pt. expressen.se: "Urmează noi arestări.” Nu s-a deranjat nimeni să sesizeze că e o dovadă de „prostie tulburătoare”. Ce autorități din România ar trebui să contracareze ASAP așa ieșiri compatibile cu bîrfa țațelor pe marginea șanțului?

# ION date 29 March 2017 22:21 +3

    Esti  o  NELEGIUTA !     Ai incercat sa ne convingi pe la TV dar te-ai facut de CACA..O!     Astampara-te si dedica-te studiului.Daca si anchetele le faci la fel HALAL legiuire!

# Ticu Isari date 30 March 2017 02:17 +1

Inca, asta este meteahna romanului, gaseste mereu alte porti ale gandirii, ale existentei si mult timp, foarte mult timp pentru "dolce far niente", de mai tarziu, ca doar se va intoarce Arsenie Boca printre muritori si viata va fi minunata si plina de belsug. Iesean fiind, dar si fondator media (prima televiziune din Moldova de dupa 1989) am intalnit multi oameni, chiar si pe actualul ministru al justitiei. De putini dintre ei (presedinti, premieri, politicieni de toate culorile si toate felurile, avocati, judecatori, doctori profesori si invatatori, jurnalisti scarta-scarta pe hartie, oameni de rand, oameni de bine, curve masculine, curve-curve, puscariasi, saraci, tigani, nebuni, excroci, talhari, securisti, militieni) am fost mirat sau influentat catusi de putin. "Toti o apa si un pamant", materie coloidala cu sau fara de coloana vertebrala, morti de gelozie pe mine, un parlit de fiu de detinut politic, care facuse o televiziune, televiziune care vrand-nevrand le intra in casa si la

# Taranu de la Tara date 30 March 2017 06:05 +4

Domnule T.T. - MJ! - Nu-ti cer demisia, nu-ti cer nimic pentru ca de azi, pentru mine, ESTI NIMIC !

# marian bucuresti date 30 March 2017 07:36 +1

mergeti la pensie!nu puteti activa in Executiv dupa ce recunoasteti ca s-a incalcat CONSTITUTIA!

# lupmov date 30 March 2017 08:36 +1

Vizita de dinainte de cea a prea medaliatei si-a facut efectul.

# am citit raportul si am observat date 30 March 2017 08:59 +1

ca TT a dat 2 exemple de hotarari CCR in care Parlamentul (Senatul parca) a incalcat Constitutia ... au fost revocati cei respunzatori atunci? Sau treaba asta ar trebui aplicata selectiv? :zzz :zzz :zzz

# ceir date 30 March 2017 09:33 +1

A bagat gunoiul sub pres. Halal gandire.

# Anca date 30 March 2017 10:08 -1

si totusi TT nu explica de ce" NU E OPORTUNA" demiterea celor 2? Dupa ce 44 minute ne-a explicat ca cei 2 au gresit si am incalcat grav constitutia intr-o singura propozitie -concluzie zice ca nu e oportuna demisia, dar care sunt motivele ?

# ADEVARUL date 31 March 2017 20:07 -1

TOADER ESTE UN MUTALAU,INCOMPATIBIL CU NOTIUNEA DE MAGISTRAT-ESTE O MARIONETA BASISTA DE CEA MAI JOASA SPETA,CARE TREBUIE INDEPARTATA IMEDIAT,DIN CAUZA DE NAIVITATE,PROSTIE,CUM SA INGHITI RAHATUL BASIST CA LUI COVESI I SE PREGATESTE NU STIU CE POST DE PROCUROR EUROPEAN,TREBUIE SA FII IDIOT,SARACU NU ARE NICI O SANSA CU ESCROCII DE TEAPA BASISTILOR,ESTE DOAR O MARIONETA DE TIPUL LUI PINOCHIO,SPER SA FIE DEMIS

# Anastasia date 1 April 2017 17:25 +1

Domnul Tudorel era mult mai acid si intransigent pe vremea lui ceausescu la iasi. Pe lângă evaluare si concluzii lua masuri drastice cu cei ce spuneau bancuri cu ceausescu. Alte vremuri... aceeasi oameni ...alte interese!

# V date 4 April 2017 12:07 0

Poate faceti greseala sa-l considerati pe Toader o papusa toanta ca ceea ce am avut pana acum in aceasta pozitie. Inca nu am vazut nici o greseala din partea sa. Eu astept sa vad rezultatele anchetelor si ce proiecte de legi ies din acest minister. Deocamdata sunt multumit de prestatia lui. Singurul gen de om care poate face ordine in porcaria acumulata in 12 ani de capusare a justitiei este un profesionist. Daca acesta este dl. Toader , bine. Daca nu, voi astepta urmatorul profesionist. In momentul in care ai o polarizare atat de puternica, singurul criteriu care poate razbate la ambele tabere este cel al competentei. Si, sa ne asteptam la schimbari ... parchetele nu par sa fie po******te de docti.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva