18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

TULUS IAR A RAMAS PE DINAFARA – CSM a desemnat inca cinci procurori care sa faca parte din structura proaspat creata pentru anchetarea dosarelor cu magistrati. Vestitul Doru Tulus a fost din nou amanat. Vedeti cine sunt cei mai noi procurori care vor face parte din “noua SIIJ” (Lista)

Scris de: George TARATA | pdf | print

2 June 2022 18:04
Vizualizari: 7232

Celebrul procuror Doru Tulus (foto), candva unul dintre campionii achitarilor de la DNA, in prezent aflat la PICCJ, nu reuseste sa ajunga in “noua SIIJ”, structura proaspat creata pentru investigarea dosarelor cu magistrati. Tulus a primit joi, 2 iunie 2022, o veste proasta.


 

Astfel, la fel cum s-a intamplat in urma cu o luna (click aici pentru a citi), CSM a amanat desemnarea lui Tulus in noua structura care se va ocupa cu anchetarea judecatorilor si procurorilor. Motivul: nu a fost intrunita majoritatea.

Tot amanare a fost dispusa si in cazul procuroarei Ilona Valusa Panica de la PICCJ.

In schimb, CSM a dispus inaintarea catre procurorul general al Romaniei Gabriela Scutea a propunerilor de desemnare a cinci procurori in noua structura de anchetare a magistratilor. Este vorba despre Raluca Cobzaru de la Parchetul Curtii de Apel Bacau, Oana Georgiana Apetri de la Parchetul Curtii de Apel Brasov, Adrian Aldea de la Parchetul Curtii de Apel Brasov, Catalina Cleopatra Chivu de la Curtea de Apel Bucuresti si Veta Enculescu de la Parchetul Curtii de Apel Iasi.


Iata ordinea de zi solutionata a sedintei Plenului CSM din 2 iunie 2022:


“Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat:

A. Inaintarea catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a urmatoarelor propuneri in vederea desemnarii procurorilor care vor efectua urmarirea penala in cauzele expres prevazute la art. 3 alin. (2) din Legea nr.49/2022:

1. COBZARU RALUCA, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau (unanimitatea voturilor valabil exprimate: 13 voturi DA, 2 voturi NULE)

2. APETRI OANA-GEORGIANA, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov (unanimitatea voturilor valabil exprimate: 13 voturi DA, 2 voturi NULE)

3. ALDEA ADRIAN, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov (unanimitatea voturilor valabil exprimate: 13 voturi DA, 2 voturi NULE)

4. CHIVU CLEOPATRA-CATALINA, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti (unanimitatea voturilor valabil exprimate: 12 voturi DA, 3 voturi NULE)

5. ENCULESCU VETA, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi (unanimitatea voturilor valabil exprimate: 13 voturi DA, 2 voturi NULE)

B. Avand in vedere dispozitiile art.27 alin.(3) din Legea nr.317/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si art.17 alin.(5) din Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului Superior al Magistraturii, adoptat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.1073 din 03.12.2018, inscrierea urmatorilor procurori pe ordinea de zi a unei sedinte viitoare, neintrunindu-se majoritatea:

1. TULUS DORU FLORIN, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (5 voturi DA, 1 vot NU, 9 voturi NULE);

2. PANICA VALUSA ILONA, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (4 voturi DA, 7 voturi NU, 4 voturi NULE)”.

Comentarii

# DODI date 2 June 2022 22:10 +3

După cum ne-a învățat noua securitate și turnătorul Petrov orice sculă preaaplecată este bună doar atunci când are rol de hârtie igienică cu unică folosință. Apoi urmează aceiași destinație: haznaua istoriei. Doar că unii fraieri (având o falsă impresie de valoare personală), odată ce s-au servit de resturile de la masa potentaților vremii, nu se mulțumesc noul rol de purtător de tavă. Ar fi cazul să învețe din greșelile unor ”înaintași” de aceiași speță. În caz contrar au șansa de a li se reactiva niscaiva dosărele prăfuite din încăpătoarele seifuri ale noii securități și vor primi o ”recunoaștere” a rolului lor în încăpătoarele camere din penitenciarele țării dacă persisită să mai facă valuri.

# santinela date 3 June 2022 07:28 +1

Cit tupeu si neobrazare trebuie sa ai ,ca Tulus asta, sa te gindesti macar ca vei fi numit in aceasta sectie ? Obrazul gros insa nu tine cont de nimic !

# Goargăș date 3 June 2022 09:17 -2

Eu i-am zis multe dlui Țuluș dar îl consider posesor de minte și am constatat că dacă ai argumente, nu persistă în eroare, își revine. Să i se acorde o șansă! Sunt convins că a învățat din greșeli și nu se va mai subodona politicului, oricare ar fi el. În plus, de când s-a împotrivit ,,sluj(ț)irii", îl simpatizez fff tare.

# ionescu gheorghe date 3 June 2022 18:29 +1

Art. 14. din Legea 49/2022, intrată în vigoare la 14.03.2022 (pentru că a fost publicată în M.Of. din 11.04.2022): "Plenul Consiliului Superior al Magistraturii propune procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procurorii ce urmează a fi desemnaţi în condiţiile art. 4 şi 5 în maximum 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi". Cele 60 zile s-au împlinit pe 14.05.2022 ! Ce se întâmplă, că nu înţeleg ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva