UDREA VA SALUTA CU DRAG – Elena Udrea a dobandit statutul de refugiat politic in Costa Rica: "Motivatia pe care am oferit-o in fata autoritatilor din Costa Rica sunt abuzurile din Romania... O grupare care foloseste justitia pentru a-si elimina adversarii, oameni care au fost condamnati doar pentru ca au fost adversarii acestui sistem". Tudor Breazu: "Pe unul din biletele trimise de Ana Maria Topoliceanu era scris 'au nevoie de noi sa spunem lucruri despre Elena Udrea'"
Completul de 5 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie format din judecatorii Mirela Sorina Popescu, Constantin Epure, Simona Daniela Encean, Ionut Matei si Simona Elena Cirnaru a judecat vineri, 13 aprilie 2018, un nou termen in dosarul nr. 2303/1/2017, cunoscut ca "Gala Bute", in care Elena Udrea, Rudel Obreja, Tudor Breazu, Stefan Lungu, Ana Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia si altii au fost trimisi in judecata de procurorii DNA Marius Bulancea si Ana Dana sub acuzatia savarsirii mai multor pretinse infractiuni de coruptie. Aflat la al optulea termen de judecata in apel, dosarul Gala Bute a luat o intorsatura neasteptata vineri, 13 aprilie 2018, dupa ce aparatorul Elenei Udrea, reputatul avocat Veronel Radulescu, a pus in vederea instantei documente care certifica faptul ca fostul ministru al Turismului a dobandit statutul de refugiat politic in Costa Rica. In acest sens, avocatul Veronel Radulescu a informat instanta cu privire la dorinta Elenei Udrea de a fi audiata in dosar, la ultimul cuvant, prin mijloace de comunicare la distanta, prin videoconferinta, sau prin procedura de comisie rogatorie.
In acest sens, avocatul Veronel Radulescu a depus la dosar o serie de documente care atesta calitatea de refugiat politic a Elenei Udrea, precum si un memoriu in care aceasta isi exprima vointa de a fi audiata prin videconferinta in cauza: "Din 1989 nu a mai fost o situatie in care un cetatean al Romaniei, membru UE si NATO , sa primeasca statutul de refugiat politic in alt stat". Conform Conventiei privind refugiatii politici, ea nu are dreptul sa fie returnata. Costa Rica a dezvoltat unul dintre cele mai bune programe de protectie in plan judiciar", a afirmat avocatul Radulescu in fata Completului de 5 al ICCJ, citat de Bizlawyer.ro.
Fata de aceasta chestiune, procurorul de sedinta al DNA, Cristina Apostol, a sustinut in fata Completului de 5 judecatori al ICCJ ca din documentele depuse de aparatorul fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, nu rezulta ca a dobandit statutul de refugiat.
Iata ce a sustinut procurorul de sedinta al DNA Cristina Apostol in fata judecatorilor ICCJ, potrivit Bizlawyer.ro:
"Nu rezulta de nicaieri din acel document ca i s-a dat statutul de refugiat. A fost prezentat un carnet provizoriu al solicitantului Elena Udrea, care atesta ca, in 22 februarie, ea a facut cerere de refugiat, iar in 21 martie a avut un interviu, perioada in care transmitea instantei ca este imposibilitatea de a se prezenta la proces. Documentele au titlu provizoriu si evidentiaza ca i se permite sederea si nicidecum ca are statut de refugiat. Luati act de natura tendentioasa de traducere a documentelor. Se vorbeste in actul respectiv de un carnet provizoriu".
Dupa deliberare, Inalta Curte a decis ca Elena Udrea nu poate fi audiata prin videoconferinta. Respingerea cererii lui Udrea este luata desi nu ar fi pentru prima data cand se apeleaza la o astfel de procedura, fiind de notorietate cazul fostului deputat Sebastian Ghita, care a fost audiat prin videoconferinta, de la Belgrad, in cadrul proceselor pe care le are in Romania.
Elena Udrea: "Am primit acest statut provizoriu pe 21 martie... Una din obligatii este de a nu parasi Costa Rica"
Intr-o interventie telefonica la Antena 3, in timpul emisiunii Esential prezentata de jurnalista Ana Maria Roman, Elena Udrea a precizat ca detine statutul de refugiat politic in Costa Rica, statutul fiind provizoriu si implicand si obligatii, precum aceea de a nu parasi Costa Rica: "
„Magistratii sunt pe varianta „nu” orice este legat de Elena Udrea pentru ca culoarul este creat, ordinul este dat si au un singur scop finalizarea. Da, am acest statut, legislatia din Costa Rica prevede ca acest statut se da in doi pasi: la momentul solicitarii primesti un astfel de statut provizoriu pe un an de zile, urmand ca apoi sa il primesc definitiv. Am solicitat acest statut in luna februarie, am fost audiata in martie. Am primit acest statut provizoriu pe 21 martie. (...) Una din obligatii este de a nu parasi Costa Rica. Tara asta si-a asumat protectia in ceea ce ma priveste. Eu nu am vrut sa invoc acest statut, pentru ca aveam o multime de alte probe pe care le puteam administra in acest dosar (...) Motivatia pe care eu am oferit-o, am probat-o in fata autoritatilor din Costa Rica fiind abuzurile care se petrec in Romania, atat la modul general, o grupare care foloseste justitia pentru a-si elimina adversarii, am aratat cazuri concrete, oameni care au fost condamnati doar pentru ca au fost adversarii acestui sistem, am aratat cum judecatorii sunt numiti in functie la solicitarea generalilor SRI. Dar si cazul meu particular: de ce eu afirm ca in Romania imi sunt incalcate drepturile".
Marturisire bomba: Tudor Breazu dezvaluie cum au lucrat procurorii DNA
Totodata, la termenul din 13 aprilie 2018, Completul de 5 judecatori al ICCJ condus de judecatoarea Mirela Sorina Popescu a procedat si la audierea lui Tudor Breazu, unul dintre fostii colaboratori ai Elenei Udrea. In timpul depozitiei sale, Tudor Breazu, intrebat fiind de avocatul Radulescu daca declaratiile pe care le-au facut cu privire la Elena Udrea erau reale sau erau inventate cu scopul de a o compromite, acesta a relatat un episod extrem de interesant.
Este vorba despre niste biletele pe care acesta le-ar fi primit de la Ana Maria Topoliceanu, in care i se cerea sa spuna lucruri despre Elena Udrea.
Iata precizarea lui Tudor Breazu:
"Pe unul din biletele trimise de Ana Maria Topoliceanu era scris 'au nevoie de noi sa spunem lucruri despre Elena Udrea'."
Intrebarea este: Cine avea nevoie de Breazu si alte persoane cercetate in dosar sa "spuna lucruri"? Procurorii de caz? Adica vestitul procuror Marius Bulancea si la fel de vestita procuroare Ana Dana?
Amintim ca Elena Udrea (foto) a fost condamnata la fond in dosarul Gala Bute, in 28 martie 2017, judecatoarele Angela Dragne, Leontina Serban si Florentina Dragomir de la Inalta Curte de Casatie si Justitie aplicandu-i acesteia o pedeapsa de 6 ani inchisoare cu executare, pedeapsa fiind rezultatul contopirii pedepselor aplicate pentru luare de mita si abuz in serviciu. In afara de Elena Udrea, doar Rudel Obreja si Tudor Breazu au mai primit pedepse cu executare in dosarul Gala Bute. Mai exact, Obreja a fost condamnat la 5 ani inchisoare cu executare, iar Tudor Breazu la 3 ani inchisoare cu executare. In rest, toti ceilalti inculpati, care intamplator au facut declaratii impotriva Elenei Udrea, au primit pedepse cu suspendare.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# ELENA
13 April 2018 15:17
+7
# DODI
13 April 2018 15:34
+5
# liviu d.
13 April 2018 15:38
-6
# livia
13 April 2018 16:16
+3
# X
13 April 2018 16:30
+3
# nacu
13 April 2018 16:49
0
# Edelweiss - Olăcar de Costa Bica
13 April 2018 17:08
+9
# biet roman saracu
13 April 2018 17:33
+1
# biet roman saracu'
13 April 2018 17:42
0
# Ovesea Nicolai
13 April 2018 18:31
+2
# biet rom,an saracu'
14 April 2018 11:37
+1
# unul din lumea cea mare
14 April 2018 10:38
-1
# Avocata
16 April 2018 09:51
0