9 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UDROIU NU-I PE PLACUL CSM – Judecatorul Mihail Udroiu de la Curtea de Apel Oradea a fost respins a doua oara la concursul pentru promovarea la Inalta Curte. Dintre cei sase candidati la Sectia penala a ICCJ, patru au reusit sa fie declarati admisi. Vedeti cine sunt judecatorii care vor ajunge la instanta suprema

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 January 2022 21:29
Vizualizari: 13180

Este clar: judecatorul Mihail Udroiu (foto) de la Curtea de Apel Oradea nu este deloc pe placul CSM. Dovada este ce s-a intamplat marti, 11 ianuarie 2022, cand Udroiu a fost din nou blocat de judecatorii din Consiliul Superior al Magistraturii.


 

Mihail Udroiu a fost respins la concursul pentru promovarea la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Candidat la Sectia penala a ICCJ, Udroiu nu a reusit sa convinga nici de aceasta data Sectia pentru judecatori a CSM sa ii aprobe accederea la instanta suprema.

Practic, este a doua oara in decurs de mai putin de un an cand CSM il pica pe Mihail Udroiu la concursul pentru promovarea la ICCJ. S-a mai intamplat asta in aprilie 2021.

Celalalt candidat la Sectia penala a Inaltei Curti care a fost picat este judecatoarea Ana Gabriela Tarca, tot de la Curtea de Apel Oradea.


Patru candidati din sase au fost admisi


In schimb, mai mult noroc a avut o colega de-a lui Mihail Udroiu si de-a Anei Gabriela Tarca de la Curtea de Apel Oradea. Este vorba despre judecatoarea Adina Cioflan, fata de care CSM a admis promovarea la ICCJ.

Alaturi de aceasta, Sectia pentru judecatori a CSM a mai aprobat accederea la ICCJ a altor trei magistrati: Valentin Gheorghe Chitidean, de la Curtea de Apel Cluj, Adriana Ispas de la Curtea de Apel Constanta si Valerica Voica de la Curtea de Apel Bucuresti.

De precizat este ca la interviurile pentru ICCJ nu au participat toti judecatorii din CSM. Au lipsit Gabriela Baltag, Evelina Oprina, Andrea Chis si Mihai Balan, care au refuzat sa mai ia parte la sedinte conduse de Bogdan Mateescu in calitate de presedinte interimar. A fost prezent in schimb, pentru a asigura cvorumul de sedinta, ministrul Justitiei Catalin Predoiu.

Ca sa recapitulam, in urma interviurilor sustinute de cei sasi candidati la Sectia penala a ICCJ, situatia este urmatoarea (vezi facsimil):

-judecatoarea Adina Cioflan de la Curtea de Apel Oradea, admisa;

-judecatorul Valentin Gheorghe Chitidean de la Curtea de Apel Cluj, admis;

-judecatoarea Adriana Ispas de la Curtea de Apel Constanta, admisa;

-judecatoarea Valerica Voica de la Curtea de Apel Bucuresti, admisa;

-judecatorul Mihail Udroiu de la Curtea de Apel Oradea, respins;

-judecatoarea Ana Gabriela Tarca de la Curtea de Apel Oradea, respinsa;

 


Comentarii

# Băran Gheorghe date 11 January 2022 21:57 +251

Udroiu, unul dintre cei mai buni penalisti din Romania. Pacat. In afara de Udroiu mai pot recomanda pe Rotaru Cristina , Velerian Cioclei si alti vreo cativa de la Iasi si cluj . Inclusiv fratii de la criminalistica Petrut, apoi tatal si fiul Mitrache, L Lefterache, Mateut de la Cluj, Crisu...Problema e ca Udroiu are și sănge n văna, astialalti au doar văna.Pacat , din nou ,pacat.

# Proba SUSTINEREA INTERVIULUI. LoL. Bataie de joc. date 11 January 2022 23:20 +3

Mai trebuie sabiutze cu 2500 euro, cape pe culori si pretze si oleaca mai binne regizata ceremonia si II BATEM PE MASONI FRATZILOR SI SURORIOR !!! PUPA MANA DOM KITIDEAN...PÃ GHIUL. ... VALERIKO...pupa si tu. Meretz si giudecatz akum. På lege.

# Tarca date 11 January 2022 23:58 -120

Imi pare sincer rau pentru dl. judecator Udroiu. O somitate in materia dreptului penal dar ce sa mai comentam! De Tarca ma bucur ca nu merita nici sa calce scarile ICCJ Felicitari doamnei judecator Adina Cioflan !

# School and bones date 12 January 2022 00:40 +223

Domnule Profesor mai este un pic și se dărâmă șandramaua și veți ajunge și la iccj. Deocamdată Secu prin corbu nu are cum sa primească acolo un Om care este de 100..000 de ori mai deștept decât ea. Le stricați smenozeala. Nu mai e mult...

# santinela date 12 January 2022 07:39 +227

Pai cei mai buni de la CSM s-au retras si nu au vrut sa participe la aceasta farsa.Cum drac sa-l promoveze pe unul cu muuult mai bun in meserie decit ciumpalacii ramasi? Slugile si-au facut datoria blocind un judecator cu adevarat valoros. Ca teatrul sa fie ieftin hopaaa a aparut sa voteze si NULITATEA neamului,recte pelticul ministru.R-ati ai dracului de nenorociti !

# escu date 12 January 2022 09:28 +103

Toată mascarada nu ar putea fi contestată în justiție, pe motiv că interimatul miroase tare a ilegalitate?

# Cetateanul date 12 January 2022 13:56 -64

Faptul că scrijelești niște chestii altfel destul de discutabile nu te califică la scaune înalte! Cu atât mai mult cu cât emani soluții înalt întoarse ce îți arată că ești cu mult pe lângă texte și realitate. Și când mai și miorlăi regretele pe holuri de diverse nasoale rezultate din presiuni...

# Gilu date 12 January 2022 15:44 +216

Firește că nu- i de - al lor ! Omul stie carte, nu se da in stambă, este străin de abuzuri, este cinstit ...intr- un cuvant,cum e mai rau ! Și- apoi, cred ca nici pe linie de partid nu corespunde ...

# Justitiabil date 12 January 2022 16:35 +310

Cereți sa se facă publice interviurile sa se vadă cum au fost selectați admiși și respinși,pt că dumneavoastră ca mass media aveți dreptul….așa ar fi corect.

# CARCOTAS date 14 January 2022 10:36 +1

Și cu nevastă tânără, frumoasă și bogată, și deștept la ÎCCJ, asta nu se poate accepta încă în România. Aici fac legea******nul, șprițul, găștile, angajamentul, Protocoalele, supușenia față de șefi și intransigența față de cei mici. De ce ai vrea sa fii jude la ÎCCJ într-o astfel de țară? De ce ai vrea sa fii ceva în statul ăsta eșuat? În comunism, cei cu conștiintă, puțini ce-i drept, preferau să se rateze profesional decât să sprijine regimul acceptând funcții publice.

# Mănel date 17 January 2022 20:39 -99

Dragilor, ati fost judecati de domnul Udroiu? Dacă nu, va recomand mai încet cu laudele și gălăgia , iar domnului Udroiu ii recomand ,,SA SE LASE DE SCRIS și SA SE APUCE DE CITIT’’. Cu zicea cineva ,, învățați , învățați și iar invatati’’

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva