24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

UE ATENTEAZA LA LEGISLATIA STATELOR MEMBRE – Fara referendum de consultare a cetatenilor europeni, pe mana unor europarlamentari care au tradat interesul national, Parlamentul European a votat aplicarea suprematiei dreptului UE in fata dreptului statelor membre. Contrar Constitutiei Romaniei, care defineste statul drept national, suveran, independent, unitar si indivizibil. Eurodeputatul PSD Tudor Ciuhodaru: „Astfel de modificari contravin intereselor romanilor” (Proiectul)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

23 November 2023 11:05
Vizualizari: 3477

Uniunea Nationala comite un nou atentat la independenta statelor-membre. Fara referendum prin care sa consulte cetatenii europeni, pe mana unor europarlamentari care au tradat interesul national, Parlamentul European a votat miercuri, 22 noiembrie 2023, un proiect de modificare a tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, in sensul de suprimare a suveranitatii statelor-membre.Altfel spus: initiativa de act normativ are in vedere principiul suprematiei dreptului UE fata de statele-membre. Adica, adaugam noi, este exact ceea ce incearca de multa vreme Curtea de Justitie a Uniunii Europene, cand incita magistratii romani sa incalce Constitutia si deciziile Curtii Constitutionale in favoarea jurisprudentei CJUE. Constitutie care prevede, inca de la art. 1 alin. 1, ca „Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil”.

Situatia este cu atat mai scandaloasa, considera europarlamentarul PSD Tudor Ciuhodaru (foto), cu cat proiectul a trecut prin legislativul comunitar cu o larga majoritate, doua treimi dintre deputatii europeni prezenti in sala votand „pentru”. Ciuhodaru, bineinteles, s-a numarat printre cei care s-au opus.


Redam mesajul de pe Facebook al eurodeputatului roman:


Inacceptabil. Am votat contra. Din pacate, am fost prea putini.

Parlamentul European a adoptat proiectul referitor la punerea in aplicare a principiului suprematiei dreptului UE fata de statele membre. Din 631 de europarlamentari prezenti, doar 172 am votat contra (sub 30%). Restul fie au votat pentru, 430 (68,14%), fie s-au abtinut, 29 (4,59%). De acum, deciziile luate in alta parte devin litera de lege pentru toate statele membre.

Europa trebuie sa fie imbunatatita in multe domenii, dar consider inacceptabil sa fie adoptate astfel de modificari ce contravin intereselor romanilor.

Eu am votat respingerea acestui proiect.

De fiecare data, am votat doar pentru romani si pentru Romania.

#noiimpreunafacembineRomania”.


* Cititi aici intregul parcurs legislativ al proiectului votat de Parlamentul European

Comentarii

# Just date 23 November 2023 18:55 -15

Dar oare cu ce contravine o astfel de hotărâre, intereselor românilor?? Da, probabil contravine intereselor unor români, acelor români care conduc și își dau legi pentru ei, își stabilesc salarii și pensii colosale

# George date 23 November 2023 19:12 +3

Alo,de art 148 din Constitutie ati auzit?

# ROEXIT urgent ! date 23 November 2023 20:24 +12

Deja Olanda s-a "esprimat" prin noua majoritate votata , ca doreste iesirea din ******t-ul sorosist numit UE ! Nu v-ati saturat de atatea "libertati" ? Ne-au luat doar pe post de tara de desfacere a produselor occidentale rebut . Cotizam puternic la UE si apoi ei ne zic daca ne mai dau bani pe PTTR sau alte idiotenii. ROEXIT !ROEXIT !ROEXIT !ROEXIT !ROEXIT !ROEXIT !ROEXIT !ROEXIT !ROEXIT !ROEXIT !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva