24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ULTIMUL HOP PENTRU INTRAREA IN MAGISTRATURA – Incepe etapa de final a concursului de admitere in magistratura la care au participat juristii cu cinci ani vechime: verificarea conditiei de buna reputatie. CSM discuta posibilitatea suplimentarii posturilor (Document)

Scris de: G.T. | pdf | print

8 March 2024 16:23
Vizualizari: 7991

Cei 397 de candidati care au luat concursul de admitere in magistratura la care au participat juristii cu o vechime de cel putin cinci ani mai au un hop de trecut pana a incepe activitatea de judecator si procuror. Este vorba despre buna reputatie.


 

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit pentru miercuri, 13 martie 2024, verificarea indeplinirii conditiei de buna reputatie de catre candidatii care au reusit la concursul de admitere in magistratura.

In aceeasi sedinta, judecatorii si procurorii din CSM vor analiza si posibilitatea suplimentarii posturilor de la concurs. Mai exact, asa cum am scris deja, CSM poate suplimenta numarul posturilor la concursul de admitere in magistratura, existand liste suplimentare care pot fi deschise in functie de numarul de candidati. Sunt 89 de noi posturi, dintre care 50 de judecatori si 39 de procurori.

Practic, in cazul suplimentarii cu cele 89 de posturi (care s-ar adauga la cele 297 posturi scoase initial la concurs, 250 pentru judecatori si 147 pentru procurori), numarul total al locurilor disponibile la concursul de admitere in magistratura ar fi de 486. Ceea ce ar insemna ca toti cei 468 de candidati care au obtinut nota minima de 6 la concurs sa fie admisi (lista cu rezultatele de la concurs este atasata la finalul articolului).

Altfel, tot miercuri, 13 martie 2024, Plenul CSM va verifica buna reputatie si in cazul absolventilor INM.


Iata ordinea de zi a sedintei Plenului CSM din 13 martie 2024:* Cititi aici rezultatele definitive de la concursul de admitere in magistratura

Comentarii

# cârcotaș date 8 March 2024 17:07 +31

Pe vremea Rodicăi Stănoiu nu intrai în magistratura dacă nu aveai nota 8. S-a ajuns la 6. Pe pariu ca în curând ne mulțumim cu cei care iau 5, să intre toți grefierii, polițiștii, avocații din oficiu, juriștii de la stat, fiice, fii, nepoți ori amante de politicieni și magistrați pensionați. Să vezi ce justiție chioară!

# al spatelea simt date 8 March 2024 18:29 +1

Pt. ,,carcotas,,:... Mai draga,in vremurile amintite de tine s-au petrecut fapte pe care presa le aminteste pentru a nu se uita vreodata-cazul procurorului Panait, care a fost un inceput pentru alte chestii....mult mai urate!

# alt carcotas date 8 March 2024 20:21 +1

Pe vremea stanoaicei se intra pe baza de pile si relatii la greu. la fel si pe vremea unuia care are tupeu sa mai apara la tv si se da avocat , sa fii tu sanatos cati avocatei au cumparat roba.

# Quetzalcoatl date 9 March 2024 04:14 +10

Atenție la testarea psihologica cu candidații la ICCJ trecuți de scris .Interesul este să fie depistat vreun caz cu tulburări de comportament pentru că sigur este cel puțin unul.Dar nu cu întrebări de genul ,, Aveți o viață sexuală activă?" ci referitor la raporturile cu colegii.Pentru că nu poți să-i zici unuia că e nebun fără a argumenta după care la ceva timp să stai de vorbă că și cum nu a fost nimic.Sau să -l vezi că toți grefierii fug de el.

# Tomescu date 9 March 2024 08:51 +1

Da ce se supara astia cu usa din dos ! Si comenteaza! Vai de Olt

# Just date 12 March 2024 09:38 0

Aici se fac manevrele de încadrare directa a șmecherilor pilosilor care baga in pușcării oameni nevinovați și dau sentințe halucinante

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva