16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UN SECOL DE PUSCARIE PENTRU COLECTIV - Sentinta in dosarul tragediei de la clubul Colectiv! Judecatorul Mihai Balanescu de la Tribunalul Bucuresti a aruncat cu anii de inchisoare pentru moartea a peste 60 de persoane. Vinovata suprema a fost scoasa patroana firmei de artificii care a asigurat spectacolul pirotehnic: Dana Nita a primit 12 ani si 8 luni. Patronii clubului Colectiv au fost condamnati la cate 11 ani si 8 luni, in timp ce fostul edil Cristian Piedone a luat 8 ani si 6 luni (Minuta)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

16 December 2019 15:00
Vizualizari: 6388

116,6 ani de inchisoare pentru tragedia de la Colectiv! Judecatorul Mihai Balanescu de la Sectia I penala a Tribunalului Bucuresti a pronuntat luni, 16 decembrie 2019, solutia in dosarul nr. 17008/3/2016 cunoscut publicului ca dosarul "Colectiv". Iar dupa cum veti vedea, pedepsele aplicate celor 16 persoane acuzate de procurori pentru tragedia de la Colectiv sunt aproape de maximul prevazut de lege pentru infractiunile pentru care inculpatii au fost trimisi in judecata. O singura persoana a primit pedeapsa cu suspendare, respectiv Sanda Ramona Motoc, referend superior in cadrul Primariei Sectorului 4.Restul, pedepse exemplare cu executare! De departe, cea mai mare pedeapsa a fost dispusa pentru patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Dana Nita, care a primit 12 ani si 8 luni de inchisoare cu executare, aceasta fiind urmata de cei trei patroni ai Clubului Colectiv, George Alin Anastasescu, Costin Mincu si Paul Catalin Gancea, care au primit cate 11 ani si 8 luni de inchisoare. Seria condamnarilor exemplare a continuat, conform minutei pe care o prezentam integral la finalul articolului, cu pedepsele de cate 9 ani si 2 luni aplicate celor doi pompieri, Radu Antonina si Matei George Petrica, dar si cu cea de 8 ani si 6 luni dispusa fata de fostul primar al Sectorului 4 din Capitala, Cristian Popescu Piedone, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in legatura cu eliberarea autorizatiilor de functionare pentru clubul Colectiv.


Dosarul "Colectiv", intocmit de procurorii PICCJ Mihai Eduard Ilie, Emiliea Gavadia si Eusebiu Serbanoiu, s-a finalizat cu trimiterea in judecata a 16 persoane acuzate de moartea celor 64 de persoane, dar si de neindeplinirea obligatiilor de serviciu. Printre cei care au fost trasi la raspundere penala pentru tragedia de la Colectiv s-a aflat patronii Clubului Colectiv George Alin Anastasescu, Costin Mincu si Paul Catalin Ganea, cei doi pompieri, mai multi functionari ai Primariei Sectorului 4, impreuna cu fostul edil Cristian Popescu Piedone, dar si patronii firmei care au asigurat efectele pirotehnice in noaptea fatidica de 30 octombrie 2015.


Iata care sunt pedepsele aplicate la fond de judecatorul Mihai Balanescu de la Tribunalul Bucuresti in dosarul Colectiv:

Anastasescu George Alin – patron Colectiv – 11 ani si 8 luni de inchisoare cu executare si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp;
Mincu Costin - patron Colectiv – 11 ani si 8 luni de inchisoare cu executare si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp;
Gancea Paul-Catalin – patron Colectiv – 11 ani si 8 luni de inchisoare cu executare si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp.;


Nita Daniela Ioana – patron firma de artificii – 12 ani si 8 luni de inchisoare cu executare si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp.;
Nita Cristian Mihai – patron firma de artificii – 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp pe o durata de 3 ani dupa executarea pedepsei.;

Zaharia Viorel – pirotehnist – 9 ani si 8 luni de inchisoare cu executare si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp.;
Moise Marian – pirotehnist – 10 ani de inchisoare cu executare si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp;


Radu Antonina – capitan, pompier ISU – 9 ani si 2 luni de inchisoare cu executare si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,k Cp.;
Matei George-Petrica – capitan (r) pompier ISU – 9 ani si 2 luni de inchisoare cu executare si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,k Cp.;


Popescu Cristian Victor Piedone – edilul Primariei Sectorului 4 – 8 ani si 6 luni inchisoare cu executare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,k Cp;

Iofciu Aurelia – angajata Primarie Sector 4 – 8 ani de inchisoare cu executare;
Ganea Luminita Larisa – consilier superior Primaria Sector 4 – 7 ani de inchisoare cu executare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 alin.1 lit.a,b,k Cp pe o durata de 4 ani dupa executarea pedepsei;
Motoc Sandra Ramona – referent superior Primaria Sector 4 - 3 ani inchisoare cu suspendare si pedeapsa complementara prevazuta de art. 66 alin.1 lit.a,b Cp pe o durata de 3 ani dupa executarea pedepsei;


Clubul Colectiv SRL 470 zile amenda, cu o suma corespunzatoare de 5.000 lei pentru ziua de amenda, si confiscarea sumei de 62.298 lei precum si interzicerea drepturilor prev. de art.136 alin.3 lit.b, teza I(pe o durata de 3 ani),f Cp.;

Golden Ideas Fireworks Artists SRL470 zile amenda, cu o suma corespunzatoare de 5.000 lei pentru ziua de amenda precum si interzicerea drepturilor prev. de art.136 alin.3 lit.b, teza I(pe o durata de 3 ani),f Cp.;

 

Iata minuta Tribunalului Bucuresti privind condamnarile dispuse in dosarul Colectiv, aceasta fiind atasata integral la finalul articolului:

“Dos.nr.17008/3/2016

condamna pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone la pedeapsa cea mai grea de 8 ani si 6 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,k Cp.

condamna pe inculpata Iofciu Aurelia la pedeapsa cea mai grea de 8 ani inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,k Cp.

condamna pe inculpata Ganea Luminita Larisa la pedeapsa de 7 ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 alin.1 lit.a,b,k Cp pe o durata de 4 ani dupa executarea pedepsei.

condamna pe inculpata Motoc Sandra Ramona la pedeapsa de 3 ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 alin.1 lit.a, b Cp pe o durata de 3 ani dupa executarea pedepsei.

In baza art. 91 Cp suspenda sub supraveghere executarea pedepsei de 3 ani inchisoare, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, calculat de la data ramanerii definitive a prezentei.

In baza art. 93 alin. 1) Cp, pe durata termenului de supraveghere, inculpata Motoc Sandra Ramona trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Bucuresti ori de cate ori va fi chemat;

b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;

c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile;

d) sa comunice schimbarea in privinta locului de munca;

e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

In baza art. 93 alin. 2) lit. d) Cp, impune condamnatei ca, pe perioada termenului de supraveghere, sa nu paraseasca teritoriul Romaniei fara acordul instantei.

In baza art. 93 alin. 3) Cp, pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 90 de zile lucratoare, in cadrul ADP Sector 4 si Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Sector 4 Bucuresti.

In baza art. 112 alin.1 lit.e Cp dispune confiscarea sumei de 62.298 lei, folos necuvenit pentru S.C. COLECTIV CLUB S.R.L..

In baza art. 112 alin.1 lit.e Cp dispune confiscarea sumei de 147.133 lei, folos necuvenit pentru SC Noran Prompt Serv SRL.

condamna pe inculpatul Anastasescu George Alin la 11 ani si 8 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a, b, g Cp.

condamna pe inculpatul Mincu Costin la pedeapsa cea mai grea de 11 ani si 8 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a, b, g Cp.

condamna pe inculpatul Gancea Paul-Catalin la pedeapsa cea mai grea de 11 ani si 8 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a, b, g Cp.

condamna pe inculpata Nita Daniela Ioana la pedeapsa cea mai grea de 12 ani si 8 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a, b, g Cp.

condamna pe inculpatul ZAHARIA VIOREL la pedeapsa cea mai grea de 9 ani si 8 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a, b, g Cp.

condamna pe inculpatul Moise Marian la pedeapsa cea mai grea de 10 ani inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a, b, g Cp.

condamna pe inculpatul Nita Cristian Mihai la o pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 alin.1 lit.a, b, g Cp pe o durata de 3 ani dupa executarea pedepsei.

condamna pe inculpata S.C. COLECTIV CLUB S.R.L. la pedeapsa cea mai grea de 470 zile amenda, cu o suma corespunzatoare de 5.000 lei pentru ziua amenda, precum si interzicerea drepturilor prev. de art.136 alin.3 lit.b, teza I(pe o durata de 3 ani),f Cp.

condamna pe inculpata S.C. GOLDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L. la pedeapsa cea mai grea de 470 zile amenda, cu o suma corespunzatoare de 5.000 lei pentru ziua amenda, precum si interzicerea drepturilor prev. de art.136 alin.3 lit.b, teza I (pe o durata de 3 ani), f Cp.

Mentine masurile asiguratorii

condamna pe inculpata capitan Radu Antonina la pedeapsa cea mai grea de 9 ani si 2 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,k Cp.

condamna pe inculpatul capitan (r) Matei George-Petrica la pedeapsa cea mai grea de 9 ani si 2 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,k Cp”.


Milioane de euro, daune morale

 

In ce priveste daunele morale catre partile civile, respectiv rudele victimelor decedate in incendiul de la Colectiv, conform minutei pe care o atasam la finalul articolului, inculpatii din dosar au fost obligati sa le plateasca acestora sume cuprinse intre 50.000 euro si 500.000 euro.

Totodata, Popescu Cristian Victor Piedone, Iofciu Aurelia, Ganea Luminita Larisa, Anastasescu George Alin, Gancea Paul Catalin, Mincu Costin, Nita Daniela Ioana, Zaharia Viorel, Moise Marian, Radu Antonina, Matei George-Petrica, SC Colectiv Club SRL, SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL si partile responsabile civilmente Unitatea Administrativ Teritoriala-Subdiviziunea Administrativ Teritoriala Sector 4 (in solidar cu inculpatii Popescu Cristian Victor Piedone, Iofciu Aurelia, Ganea Luminita Larisa), Inspectoratul Pentru Situatii De Urgenta ,,Dealu Spirii,, Bucuresti-Ilfov (in solidar cu inculpatii Radu Antonina si Matei George-Petrica ) au fost obligati la plata a:

-1.399.209,36 lei catre Spitalul Clinic de Urgenta, de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri Bucuresti reprezentand cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate, precum si cele referitoare la persoanele vatamate in raport de care a fost pusa in miscare actiunea penala;

-1.322.981,71 lei catre Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti reprezentand cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate, precum si cele referitoare la persoanele vatamate in raport de care a fost pusa in miscare actiunea penala;

-789.471,94 lei(suma actualizata cu rata inflatiei si dobanda legala pana la plata efectiva) catre Spitalul Universitar de Urgenta Elias Bucuresti reprezentand cheltuieli de spitalizare cu persoanele vatamate in raport de care a fost pusa in miscare actiunea penala;

-1.558.495 lei si dobanda legala pana la plata efectiva catre Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti reprezentand cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate, precum si cele referitoare la persoanele vatamate in raport de care a fost pusa in miscare actiunea penala;

-732.941,49 lei(suma actualizata cu rata inflatiei si dobanda legala pana la plata efectiva) catre Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davilla” Bucuresti reprezentand cheltuieli de spitalizare cu persoanele vatamate in raport de care a fost pusa in miscare actiunea penala;

-41.677,36 lei si dobanda legala pana la plata efectiva catre Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon Bucuresti reprezentand cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate, precum si cele referitoare la persoanele vatamate in raport de care a fost pusa in miscare actiunea penala;

-484.312,79 lei catre Spitalul Clinic de Urgenta Pentru Copii „Grigore Alexandrescu” Bucuresti reprezentand cheltuieli de spitalizare cu persoanele vatamate in raport de care a fost pusa in miscare actiunea penala;

-703.696,98 lei si dobanda legala calculata pana la data platii efective a debitului principal catre Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni Bucuresti reprezentand cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate, precum si cele referitoare la persoanele vatamate in raport de care a fost pusa in miscare actiunea penala;

-728.099,86 lei catre Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Ioan” Bucuresti reprezentand cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate, precum si cele referitoare la persoanele vatamate in raport de care a fost pusa in miscare actiunea penala;

-219.818,35 lei catre Spitalul Clinic de Urgenta, de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri Bucuresti reprezentand cheltuieli de spitalizare la persoanele vatamate;

-171.298,05 lei catre Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti reprezentand cheltuieli de spitalizare referitoare la persoanele vatamate;

-83.442,06 lei(suma actualizata cu rata inflatiei si dobanda legala pana la plata efectiva) catre Spitalul Universitar de Urgenta Elias Bucuresti reprezentand cheltuieli de spitalizare cu persoanele vatamate;

-1.613,77 lei si dobanda legala pana la plata efectiva catre Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti reprezentand cheltuieli de spitalizare referitoare la persoanele vatamate;

-49.851,19 lei(suma actualizata cu rata inflatiei si dobanda legala pana la plata efectiva) catre Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davilla” Bucuresti reprezentand cheltuieli de spitalizare cu persoanele vatamate;

-8.874,44 lei catre Spitalul Clinic de Urgenta „Prof. Dr. Agrippa Ionescu” Bucuresti reprezentand cheltuieli de spitalizare referitoare la persoanele vatamate;

-4.696,78 lei catre Spitalul Clinic de Urgenta Pentru Copii „Grigore Alexandrescu” Bucuresti reprezentand cheltuieli de spitalizare cu persoanele vatamate;

-98.303,47 lei si dobanda legala calculata pana la data platii efective a debitului principal catre Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni Bucuresti reprezentand cheltuieli de spitalizare referitoare la persoanele vatamate;

-18.988,28 lei catre Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Ioan” Bucuresti reprezentand cheltuieli referitoare la persoanele vatamate;

-56.188,83 euro catre Ministerul Transporturilor – Scoala Superioara de Aviatie si 1551,36 euro catre Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General de Aviatie;

-126.054,56 euro si 562,5 dolari catre Ministerul Apararii Nationale UM 02515 L;

-51.358,97 lei - ce reprezinta tratament medical acordat victimelor, precum si plata orelor suplimentare efectuate de catre personalul medical, existand o defalcare cheltuielilor pe produsele medicale (12.376,4 lei) si pe costurile cu salariatii (35.118 lei), precum si in ceea ce priveste cheltuieli cu tratamentul medical acordat in favoarea unor victime (3.864,06 lei)-si dobanzile legale aferente, calculate incepand cu data externarii pacientilor si pana la data platii efective catre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures;

-6.657,33 lei - ce reprezinta medicamente(2164,24 lei) si materiale sanitare(4493,09 lei) -, suma care nu a fost defalcata raportat la pacienti, catre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca;

-6.725,36 lei – ce reprezinta ingrijirile medicale acordate pacientilor in timpul deplasarii catre aeroportul Otopeni, pentru a fi transportate in strainatate – catre Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti;

-1.832,16 lei – ce reprezinta cheltuieli constand in servicii medicale si medicamente - suma care nu a fost defalcata raportat la pacienti, catre Spitalul Clinic de Urgenta „SF. Pantelimon” Bucuresti;

-1.905,4 lei – ce reprezinta un numar de 93 de misiuni de salvare la clubul Colectiv in data de 30.10.2015 - catre Ministerul Sanatatii – Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov;

-28.090.578,83 lei – din care suma de 11.340.578,83 lei reprezinta plati catre clinicile din strainatate si plati directe catre victime si suma de 16.784.000 lei reprezinta suplimentarea finantarii spitalelor din Romania care deruleaza programul AP-ATI in cadrul carora sunt tratati pacientii critici de la accidentul Colectiv - catre Ministerul Sanatatii;

-980.725,5 lei – ce reprezinta contravaloarea ajutoarelor de urgenta acordate din bugetul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale -, suma actualizata la data platii efective cu indicele inflatiei si dobanda legala, catre Ministerul Muncii si Justitiei Sociale;

-722.142,54 lei – ce reprezinta contravaloarea serviciilor medicale acordate de Spitalul AKH Viena partii civile Oprea Mariana -, suma la care se adauga dobanzi si penalitati pana la data platii catre Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti.


*Cititi aici integral minuta de la fond in dosarul Colectiv

Comentarii

# legionarul date 16 December 2019 16:36 +5

Ce mare mascarada POLITICA !!! S-au dat sentinte grele pentru EFECTELE acestui asa zis DEZASTRU !!! Dar nu s-au stabilit CAUZELE !!! Fara cauze nu exista EFECT !!! Principiu general in FIZICA !!! Ce ne spune presedintele Unitatii Administrativ Teritoriale , numita Romania ??? El nu este presedintele romanilor !!! Nu scrie nicaieri in CONSTITUTIE ca presedintele Romaniei este presedintele romanilor , sau cum ii place , ca si lui Basescu sa se intituleze SEFUL STATULUI,< PALMA-BARBA-COT> Sa nu uite acei ,, PROCORORI,, ce au facut !!! ICCJ trebuie sa fie o instanta de ELITA nu o JUCARIE POLITICA !!!

# MARIAN date 16 December 2019 18:41 +3

JUDECATI! A prelevat CINEVA probe materiale din locul tragediei pentru a "CONSTATA compozitia chimica" a materialelor si substantelor folsite la tapetarea si dezinsectia SALII de CONCERTE. Vreun Procuror criminalist a efectuat aceste cercetari intr-un Laborator Specializat?. 57 secunde de PRAPAD nu se pot datora unei ARTIFICII. CURIOS cum in dosare NU se pomeneste nimic de "firmele" care au facut lucrari de "renovare".Ce matreiale si substanta s-au folosit. Cine sunt PATRONII acestor "firme" de constructii. NOI vrem sa stim "CAUZA FOCUL" urmarile sunt CUNOSCUTE!.

# ABC date 16 December 2019 19:42 +5

GURILE RELE spun ca au fost "victime colaterale" pentru o CAUZA politica folositoare CUIVA......?!

# xus date 16 December 2019 20:39 0

supravietuitorii nu au primit despagubiri??? dar rudele decedatilor????

# un mizantrop date 16 December 2019 20:57 +2

Asistenta de la Giulesti...Odata cu sentintele astea a murit si bunul simt in justitie...cum, naiba, sa-l condamni pe proprietar (las- ca asta avea, chiar, toate avizele pentru afacere, contrar propagandei platite sa-i iasa sloganul politic dulapului din deal) ca un chirias a pus foc in casa pe care a luat-o prin contract?!E un precedent al naibii de periculos!!! Ce stiu eu ce face chiriasul in casa mea, pe perioada contractului e singurul raspunzator...daca a ajuns politica iohanista sa dicteze si sentinte, am ajuns subumani...unde sunt organizatorii (morti in afara de unul care e in SUA si cere daune de m ilioane!) in dosar?! Ce-au judecat "onoratii" aia? Au luat de bun rechizitoriul prost si ticalos, de parca au aterizat direct din CAP sa judece la caminul cultural niste dusmani ai poporului...

# Matematică date 17 December 2019 02:03 0

Pe siteul ADEVĂRUL scrie 115 ani și 8 luni. Aici văd 116 ani și 6 luni. Voi cerceta și alte surse, apoi o să pun mâna pe calculator...

# santinela date 17 December 2019 08:13 +2

Acarii Paun au fost condamnati de un judecator papagal,care de frica a aruncat cu anii de inchisoare in stinga si-n dreapta fara sa se clarifice ce substante au facut o combustie asa de exploziva. Daca se clarifica asta, probabil, adica mai mut ca sigur, se gasea un autor(sau autori) al faptei si nu mai era nevoie de circul asta ! Sper insa ca la apel membrii completului de judecata sa nu fie atit de idioti !

# procurorul date 17 December 2019 09:46 0

Fără a critica ceva sau pe cineva, sentința pare a fi un exemplu clasic de justiție retributivă, demnă de Legea Talionului, fără a interesa pe nimeni dacă hotărârea este și echitabilă și dacă ea va determina pe viitor corecțiile necesare evitării producerii din nou a unei catastrofe similare. Apoi, pe latură civilă, mi-a atras atenția că unor spitale li s-au acordat despăgubiri, constând în plata orelor suplimentare a personalului medical, deși această plată constituie o obligație a angajatorului derivând din Codul Muncii, indiferent de ce anume a provocat plata orelor suplimentare. Să vedem, totuși, cât va mai rămâne din sentință după apelul ce se va judeca la CAB. Mai comentăm atunci.

# Maxim date 17 December 2019 10:25 0

Acarii Paun...mare rusine pe asa zisa justitie din aceasta colonie...sunt pline inchisorile in Romania de oameni nevinovati aruncati acolo la comanda politica... judecatori papagali la fel ca in multe alte dosare...Asteptam o explicatie cum a fost posibil ca in 57 de secunde un foc de artificii rece sa provoace o asemenea deflagratie...

# MN date 17 December 2019 10:45 0

Ce sa mai spunem? Traim vremurile din anii 1950.Justitia romana nu mai exixta. O adunatura de derbedei, care actioneaza nu dupa cum le dicteaza constiita, ci dupa ordinele primite de la stapinii coloniei si care asteapta sa treaca anii sa iasa la pensie (absolut nesimtita) si sa termine cu acest cosmar. Atentie procurori, judecatori,nu veti scapa asa usor pentru toate "erorile" comise. Rasplata divina va veni, daca nu pentru voi, pentru urmasii vostrii pina la multe generatii dupa voi. In acest moment cred ca un simplu om de pe strada ar da verdicte mult mai bune decit justitiarii actuali

# Pintea date 17 December 2019 10:53 +4

Dar premeditarea? Implicarea politicului....? Sms-uri primite cu câteva zile inainte de tragedie? Oprea intr-un restaurant discutând despre ce avea să se intâmple? ”Va urma o tragedie”... ori ăștia trebuie sa plătească pentru un complot care l-a adus la putere pe Cioloș?... care a semnat niște contracte in valoare de 4 miliarde euro... care înseamnă niste comisioane pt unii...de la Cotroceni, armată, servicii, etc. Au fost sacrificați oameni pentru niste afaceri!

# livia date 17 December 2019 17:16 +2

Intrebare pentru judecatorii care au dat Sentinta netemeinica in cazul Colectiv: daca nu ar fi existat imitatorul lui Hitler,Klaus Iohannis cel care a vazut in Club Colectiv Reichstag-ul, daca nu ar fi existat securistul Ciolos Dacian cel care trebuiia sa dea pe gratis Portul Constanta olandezilor ar mai fi existat crima de sorginte nazista de la Club Colectiv? De ce KlausIohannis care isi recubnaoste implicarea in aceasta crima nu a fost audiat nici macar ca persoana colaterala, mai ales ca-n urma crimei d ela Club Colectiv Iohannis, Ciolos sunt profitorii?

# nae din dealul feleacului date 17 December 2019 21:25 0

Bravo "legionarul",comentariu perfect ,la obiect!Crima cu premeditare,"prietenii stiu de ce".De ce nu se face publica experetiza Institutului de la Petrosani?

# legionarul date 18 December 2019 09:41 0

Revin , caci ma framanta totusi o INTREBARE ??? De ce nu s-a apelat la puternicul aliat strategic , la fel ca in cazul CARACAL ??? Banuiesc , ca la CARACAL trebuie musamalizata problema , deoarece sunt implicati soldatii americani de la DEVESELU !!! Ori la COLECTIV era o problema de SMECHERII interne , ca de > !!!De ce nu iese cu declaratii ,REALE , limbricul de PONTA ??? De ce a fugit din tara si a transmis demisia guvernului pe > ??? Intortocheate sunt caile domnului , scrie in BIBLIA pe care au jurat toti , asazisii politicieni!!!Chiar si OFITERII atunci cand au depus JURAMANT fata de PATRIE si POPOR , nu fata de conducatorii vremelnici !!! Sa nu uitam ca nu exista plata fara rasplata !!!

# ?????? date 24 December 2019 15:35 0

@ Probabil că aerul uscat din încăpere cu o compoziție mai mare de vapori de alcool, temperatura mai mare din încăpere datorită prezenței multor persoane într-un spațiu restrâns, curenții de aer ce au favorizat arderea și care au alimentat flăcările la deschiderea ușilor,materialele de pe tavanul încăperii, vaporii de alcol din evaporae stabilizați în partea superioară a încăperii, ar fi putut constitui factori favorizanți ai propagării și dimensiunii incendiului, ? Remarcați și faptul că pulverizarea de vapori de apă la nivelul tavanului încăperii ,din instalații de prevenire și stingere a incendiilor cum sunt în alte multe clădiri publice, ar fi putut schimba și umiditatea mediului și ar fi diminuat probabil din dimensiunile dezastrului, ? Ar fi fost de verificat și dacă aceia care au avut arsuri mai importante al căilor respiratorii ar fi consumat și alcool ce ar fi avut concentrația de a face posibilă aprinderea la flacără în mediu uscat, ?

# ?????? date 25 December 2019 20:06 0

Un fel de cameră de ardere a unui motor cu aprindere prin scânteie la care ar fi fost ,ca un fel de combustibili, vaporii de alcool, biogazul, materialele combustibile de pe tavanul încăperii, la care s-ar fi adăugat și de entropia generată de personale din interiorul încăperii și de undele sonore și curenții de aer ce ar fi stimulat arderea la deschiderea ușilor, ?

# ?????? date 27 December 2019 15:42 0

Și ceva elemnte ce amintesc de fachirism în speță, mesajele despre lipsa gravitației, felul cum s-au propagat flăcările, publicul, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva