27 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UNANIMITATE IN CSM – Noul CSM si-a ales conducerea. Judecatorul Daniel Gradinaru a fost votat in unanimitate in functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii pentru anul 2023. Gradinaru este secondat de procurorul Daniel Horodniceanu. Gradinaru: „Iacata, am ajuns la prima intelegere”

Scris de: L.J. | pdf | print

5 January 2023 15:04
Vizualizari: 6031

Consiliul Superior al Magistraturii din legislatura 2023-2029 s-a constituit joi, 5 ianuarie 2023, cu unanimitati la vot.Este vorba despre sedinta Sectiei pentru judecatori si a Sectiei pentru procurori, in vederea desemnarii presedintelui, respectiv a vicepresedintelui CSM, apoi despre sedinta Plenului, in care cei doi au fost validati. Toate cele trei sedinte au fost conduse de catre presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Corina Corbu.

Astfel, noul presedinte al CSM este judecatorul Daniel Gradinaru (foto 1), reprezentant al ICCJ, iar noul vicepresedinte al Consiliului este procurorul DIICOT Daniel Horodniceanu (foto 2), reprezentant al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cei doi au primit unanimitate de voturi atat din partea sectiilor CSM, cat si din partea plenului.

Dupa vot, judecatorul Gradinaru a declarat: „Iacata, am ajuns la prima intelegere”.

Mentionam ca la sedinta de constituire a CSM a luat parte si presedintele Klaus Iohannis, care le-a vorbit noilor membri ai Consiliului despre necesitatea continuarii reformelor in justitie.

Comentarii

# pe sub tejghea date 5 January 2023 16:36 +633

„Iacata, am ajuns la prima intelegere”... Foarte bine surprins modul în care se face justitie și rule of law în România, ”să ajungem la înțelegere” sau la ”o înțelegere”. Nu asta trebuie să faceți. Stați pe principii, valori și lege, astea sunt potecile care conduc la (buna și corecta) rezolvare. De ”înțelegeri” ne e frică. ”Înțelegerile” au fost, sunt și vor fi întodeauna dubioase și periculoase. Stați fă pe transparență, valori, principii și lege. Conceptul vostru de ”înțelegere” e opus transparenței.

# DODI date 5 January 2023 17:15 +190

Toate bune și frumoase dar a trebui să strice și acest eveniment nulitatea de la Cotroceni cu scâșnetele sale de cleptoman imobiliar dovedit. Îți trebuie o doză imensă de răbdare să asculți sfaturi pe teme juridice de la un cleptoman dovedit și fără bun simț.

# Succes celui mai important președinte din mandatul 2023-2029 date 5 January 2023 21:52 +643

Domnul judecător D. Gradinaru a dat sensul corect justitiei la sectia penala a ICCJ Este un mare câștig pentru noul CSM, dar va lasă un gol imens la instanța suprema. Consecvent ca judecător, cu viziune in calitate de președinte de secție, a făcut mereu ceea ce trebuia, adică a ales calea corecta, chiar dacă adesea mai dificila. Acum este important pe cine va delega in locul lui la conducerea secției. Oricum cel ce ii va succeda, nu va avea de făcut decât sa urmeze linia lui. De lucrurile importante se va ocupa Președintele CSM. Președintele primului an, cel mai important. Care va trasa coordonatele pentru următorii 6 ani. Succes!

# Rocada date 6 January 2023 15:00 +344

Iata ca s-a adeverit rocada de la CSM & ICCJ dintre Savonea si Gradinaru. La varful ICCJ mai ramane putin Corbu pentru a-i preda stafeta lui Savonea

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.03.2023 – Predoiu aduce magistratii la disperare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva