18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UNDE E SCHENGENUL, STIMABILE? – Sa ii reamintim ministrului Justitiei Catalin Predoiu cum ne imbrobodea sa votam Legile Justitiei prin care s-a renuntat la suveranitate pe motiv ca doar asa vom fi apreciati de UE: “Guvernul are un obiectiv esential, aderarea la Schengen si acest obiectiv este pus in legatura de progresele in cadrul MCV, iar in MCV, unul dintre obiective este adoptarea Legilor Justitiei... Guvernul, daca doreste sa isi atinga aceste obiective, trebuie sa adopte legile”

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 December 2022 16:20
Vizualizari: 6850

Oare ce mai spune acum ministrul Justitiei Catalin Predoiu (foto) dupa ce Romania a ratat aderarea la spatiul Schengen, in conditiile in care nu cu mult timp in urma clama ca Legile Justitiei, prin care ne-am vandut Constitutia si am renuntat la suveranitate, trebuie adoptate cat mai repede intrucat in caz contrar nu vom intra in Schengen?


 

In 6 octombrie 2022, Catalin Predoiu facea presiuni publice pentru adoptarea cat mai rapida a noilor Legi ale Justitiei, legi prin care a dorit sa instituie primatul dreptului european, eliminand sanctiunea pentru magistratii care nu respecta deciziile obligatorii ale CCR, o masura care constituie un veritabil atentat la suveranitatea nationala. Mai exact, in interventia pe care a avut-o la comisia speciala parlamentara care dezbatea viitoarele Legi ale Justitiei, Predoiu sustinea ca aceste acte normative trebuie adoptate in toamna anului 2022 pentru ca altfel Romania nu va putea intra in Schengen.

Doua luni mai tarziu, in 8 decembrie 2022, Romania a ratat aderarea la spatiul Schengen prin votul negativ dat de Austria si Olanda.

Asadar: unde e Schengenul, stimabile ministru Catalin Predoiu?


Iata declaratiile din 6 octombrie ale ministrului Justitiei Catalin Predoiu:


„De ce este important pentru Guvernul Romaniei sa adopte acum Legile Justitiei si nu dupa avizul Comisiei de la Venetia. Cererea pe procedura de amanare a fost motivata de asteptarea avizului Comisiei de la Venetia si, de aceea, ca reprezentant al Guvernului, sunt obligat inca o data sa explic de ce pentru Guvern este importanta adoptarea acestor trei proiecte de lege in toamna acestui an: pentru ca Guvernul are un obiectiv esential, care inseamna aderarea la spatiul Schengen si, dupa cum este bine cunoscut de toata lumea, acest obiectiv este pus in legatura de unele state-membre de progresele in cadrul MCV, iar in cadrul MCV, unul dintre obiective este adoptarea Legilor Justitiei.

Prin urmare, Guvernul, daca doreste sa isi atinga aceste doua obiective, de care atarna extrem de multe interese ale Romaniei si ale cetatenilor romani si ale companiilor din Romania (nu cred ca e nevoie sa explic ce avantaje ar aduce economiei nationale intrarea in Spatiul Schengen), trebuie sa adopte legile.

Trebuie, deci, sa adoptam aceste legi, in toamna acestui an”.

Comentarii

# Maxim date 8 December 2022 16:43 +134

Scarba tradatoare de neam si tara....Nulitatea asta de predoiu nu ar fi fost numit niciodata Min Just daca nu era o tradatoare

# Atat am votat, atat avem. date 8 December 2022 16:54 +112

Nu cred ca va incerca vreo data sa dea o explicatie.Nu poate ,dar nici nu vrea, pentru ca nu-i pasa.A indeplinit un ordin cu mana la chipiu si gata .

# popaSapca date 8 December 2022 17:00 +249

Tot Guvernul României , inclusiv Taunul de la Cotroceni DEMISIILE. Alegeri prezidențiale și parlamentare ANTICIPATE. Cei vinovați de acest eșec sa răspundă in fata alegătorilor .

# legile justitiei sunt mai rele decat cele comuniste date 8 December 2022 17:16 +319

Sa zica Predoiu de ce a fost necesar sa ne intoarcem in epoca ceausista cu aceste legi. De ce a eliminat concursul centralizat la CSM pentru posturile de vicepresedinti de instanta si numirea de CSM a presedintilor de sectii? Erau niste examene, se verificau comunicarea cu oamenii din instanta, aptitudinile manageriale. De ce acum toti acestia sunt numiti direct de presedintele de instanta, pe prietenii? De ce s-a eliminat alegerea colegiilor de conducere ale instantelor de catre adunarile generale ale judecatorilor si se numeste colegiul de catre presedintele de instanta? Ce fel de democratie comunista este asta? Presa chiar nu observa intoarcerea la dictatura?

# maxtor date 8 December 2022 18:01 +2

lansam "ipoteza maxtor": este clar ca Systemu se descotoroseste de cei 7'200,vezi impunitatea fata de incalcarea Constitutiei, se pregateste probabil Tribunalul Poporului,poate sharia,poate kahal poate stabor;chiar EI au inteles asta(or avea surse)-felicitari tinerei penzionate,sub 49 de ani,reamintim si cazul(!) extrem cu benzina-la-vena,am incheiat preambului: care e soarta celor care nu vor/nu pot fi eliberati? -rugam publicul sa se pronunte!

# Sergiu date 8 December 2022 18:02 +435

Impreuna cu actualul CSM, Predoiu a "mesterit" noile legi ale justitiei. Sa ne amintim cateva declaratii: Marcel Ciolacu: "PSD nu depune niciun amendament la legile Justiției și va susține doar observațiile formulate de CSM" Lia Savonea în ședința Plenului CSM: "Mă alătur și eu colegilor mei care au exprimat opinie mai degrabă favorabilă acestor proiecte de lege cu observațiile făcute ieri în cadrul comisiilor și alături de ei voi da un vot favorabil, cu observații, acestor proiecte de lege”. Observațiile aduse de Plenul CSM la aceste legi nu au fost facute publice, fiind votate în Comisiile Consiliului. În respectiva ședință, 13 membri au dat aviz favorabil pe legile justiției, iar șase membri aviz negativ (Cristian Ban, Florin Deac, Mihai Bălan, Tatiana Toader, Gabriela Baltag şi Evelina Oprina).

# AF date 9 December 2022 05:17 +23

Desi invocata ca “justificare” in sustinerea unui proces legislativ intern in domeniul justitiei problematica Schengen la nivel UE tine de afaceri interne. Nimeni nu a vazut asta si ca atare Shengen la pachet cu MCV a fost o lozinca perfecta. Asta tine de calitatea politicii si de usurinta cu care societatea in general si chiar politicienii intre ei accepta un astfel de discurs.

# Autorii legilor justitiei date 9 December 2022 06:33 +343

Comisia de la Veneția a regretat că nu a fost consultată decât după ce legile au fost adoptate, în timp ce procedura pregătitoare îndelungată ar fi făcut posibilă obținerea avizului în prealabil. Cele trei proiecte de lege au trecut prin Parlament în procedură de urgenţă. Dezbaterile din Parlament au început la 12 septembrie, iar legile au fost adoptate la 17 octombrie 2022. . Senatorul PSD Robert Cazanciuc a subliniat că, în urma a zeci de ore de dezbateri în Parlament, au rezultat trei legi care garantează independenţa Justiţiei şi suveranitatea Constituţiei. Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, le-a recomandat colegilor din Opoziţie care au criticat cele trei legi să ţină cont că România îşi doreşte să intre în Spaţiul Schengen şi le-a solicitat să fie "mai mult patrioţi şi mai puţin patriotarzi". Judecătorii CCR au respins toate sesizările Opoziţiei şi Avocatului Poporului ref la cele trei legi ale justitiei.

# santinela date 9 December 2022 07:18 +3

Ce asteptari sa avem de la un slugoi gretos ca acest NIMENI de pelticul neamului ?

# Coalitia antijustitie date 9 December 2022 08:22 +315

Macelarirea legilor justitiei nu a facut-o singur Predoiu; nu ar trebui sa le luam din "merite" si celorlalti, care au contribuit la aceste legi ale justitiei: majoritatea din CSM (Marian Buda, Lia Savonea, Simona Marcu, Nicoleta Tint, Bogdan Mateescu, Codrut Olaru, Corina Corbu, Gabriela Scutea, Victor Alistar si Romeo Chelariu - comentariul lui Sergiu), coalitia PSD-PNL-UDMR care le-a votat, CCR care le-a declarat constitutionale si Johannis care le-a promulgat pe repede inainte

# justitiareala.ro date 9 December 2022 12:03 +18

In primul rand Aurescu trebuie sa plece! Apoi,Bode,Apoi,Predoiu si Iohannis Dar,cine sa le zica ceva la acesti securisti? Nimeni Pe Basescu il doare n cur ca a era turnator!

# Cristafhe date 9 December 2022 18:15 +15

Despre ce stimabil vorbiti? Predoiu, eternul candidat la funcția de premier a lui iohanniSS? DEmisiile amândoi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva